Ekkelenkamp: 'Willen gewoon kampioen worden'

Jurgen Ekkelenkamp, middenvelder en vrijdagavond doelpuntenmaker van Jong Ajax, is niet tevreden over hetgeen hij en zijn ploeg lieten zien in de verloren wedstrijd tegen Roda JC. Het talent eist tegenover FOX Sports meer van het team, maar ook van zichzelf.

'Wij willen gewoon kampioen worden en hier winnen', klinkt de middenvelder duidelijk, die weinig waarde hecht aan zijn doelpunt. 'De 1-1 is niet echt heel belangrijk. De eerste helft was heel slecht van onze kant. De tweede helft wat beter. We hadden ook een beetje ongeluk en na de 1-1 hebben we ook een drie-tegen-twee kans. Dan gaat het mis en scoren zij direct de 2-1. Dat kan gebeuren en daar moeten we van leren.'

Ekkelenkamp is kort na de wedstrijd kritisch ingesteld en geeft ook zichzelf zeker geen voldoende. 'Ik scoorde dan wel, maar ik denk niet echt een goede wedstrijd van mij' spreekt hij, waarna hij zijn favoriete positionering op het middenveld benoemt. 'Ik denk iets meer voorin, niet echt controlerend.' Of hij al kijkt naar het spelen Ajax 1? 'Nee zeker niet, gewoon bij Jong Ajax.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
off
Al die coaches bij Ajax zien het zitten in deze jongen. Zullen allemaal wel gek zijn.
4 -4
Bky
Ja, waarom zou je zelf überhaupt wedstrijden van Jurgen gaan bekijken en zo aan oordeelsvorming doen als je ook gewoon klakkeloos meningen van anderen over kan nemen? Lekker kritiekloos door het leven gaan, heerlijk is dat!
1 0
trodat4030
Het is bij Ajax de laatste jaren gewoon heel erg hip om met een passer, loper en een controleur te spelen. De loper moet daarbij vooral scorend vermogen hebben en blijkbaar mag dat ten koste gaan van ernstige technische gebreken. Dat begon onder FdB met Siem naast Eriksen, daarna kwam Klaassen, nu wordt vd Beek in die rol geduwd (al blijf ik erbij dat hij veel meer kan), Dani de Wit speelt al jaren in die rol en Ekkelenkamp is omgeturnd tot. De puristen onder ons zien allemaal liever een FdJ naast een Eriksen of Ziyech dan een Siem die alleen in de 16 aan de bal wat kan (afwerken). Bij Ajax zien ze het anders. Zelfs Keizer stapte van een heerlijk geil combinerend middenveld in Jong (Donny, Appie, Frenkie en Carel) over op een passer, loper, controleur middenveld (Ziyech, vd Beek, Schone) in t 1e. Donny moest de rol van Klaassen per se overnemen.

En ja, als je een Ekkelenkamp ziet die dan 1 op 1 loopt in de A1, wordt ie vanzelf populair onder de trainers. Sterker nog, steeds vaker roepen onze eigen fans om Donny 'want die heeft veel diepgang'.. Ondanks hun scorend vermogen ben ik totaal geen fan van dergelijke spelers (Donny uitgezonderd, maar ik ben en blijf ervan overtuigd dat Donny 'in opdracht' speelt en niet zijn natuurlijke spel, het combinatiespel wat ie in Jong liet zien met Carel, Frenkie en Appie).

Als jij die verschillen niet inziet en een speler goed vind 'omdat al die trainers hem opstellen' denk je niet voor jezelf na, maar loop je gewoon achter de meute aan die puur doelpunten tellen en niet kijken naar het voetbal an sich.
0 -2
geDaante
Helemaal eens, en op deze manier haal ik nauwelijks plezier uit het volgen van Ajax, want ik ben het daar totaal niet mee eens.

Echt zo irritant he, Cruijff en Jonk net weg en meteen moeten ze het weer over hun eigen, kansloze boeg gooien. Wat zijn de meeste mensen ook irritante wezens.
0 -2
Web
Ik ben het wel gedeeltelijk met jou eens, maar ik zie nog de bal van Ziyech op Donny tegen Heracles, dan geniet ik van diepgang, Donny moet leren de momenten kiezen. Hij staat vaak te diep, moet er komen.

Spanje was wel het grote voorbeeld op het WK allemaal voetballers, maar eindeloos rond spelen. NOOIT diepte

Costa had het helemaal gehad, woensdag liet hij even weer zien wat hij in huis heeft

Allemaal in de bal komen is niet goed, Barcelona is zonder Messi niet om aan te gluren.
1 0
geDaante
Je hoeft ook niet allemaal in de bal te komen he, Frenkie is intelligent genoeg ook ruimte te maken, zo nu en dan van de bal weg te lopen, eens diep te gaan zonder bal voor een steekpass.

Maar wat vooral het probleem is van eeuwig gebrei, is het gebrek aan risico nemen in de laatste fase. Het middenveld kan vaak zat de spits inspelen, die dan wel enigszins gedekt staat, maar je moet dan vertrouwen op je kunnen in de kleine ruimte, en gewoon regelmatig doen. Inspelen, kaatsen, diep combineren, eventueel in combinatie met een dribbel naar voren, een actie.

Hoe meer middenvelders je hebt die makkelijke open- en wegdraaien, makkelijk ingespeeld kunnen worden en er een goed gevolg aan kunnen geven, hoe makkelijker en beter en gevarieerder de opbouw, dus sneller en beter naar voren, en hoe makkelijker onder druk uit te voetballen, balbezit en controle te hebben dieper op het veld en in de kleiner ruimte, en met de benodigde creativiteit (sowieso bij beide halven) in die kleine ruimte wat te creëren.

Je moet defensies willen kapot spelen en penetreren, om zo uitgespeelde kansen te creëren. Met zo'n passer - controleur - loper idee, is het meer opportunistisch en zoeken naar ruimte achter de verdediging. Dat mag weleens natuurlijk, voor de afwisseling en extra wapen, maar daar moet niet je hele tactiek en spelerkeuze op gebaseerd zijn.
0 -1
WantAmsterdam
Weet niet wat Ajax in hem ziet,vind hem gewoon matig, heeft de Motorik en handelingsnelheid van van Beek een is ook technisch niet echt geweldig
2 -6
Maxwell5
Hij heeft grotendeels in de jeugd als verdediger gespeeld, maar daar komt ie weer fysiek voor tekort. Dan zou je verwachten dat binnen Ajax dan iemand denkt dat ze daarmee aan de slag moeten gaan. Nee ze kozen ervoor om 'm op het middenveld te plaatsen waar zijn tekortkomingen nog groter zijn.
1 -5
Web
En jij zegt dus dat ze daar niet mee bezig zijn geweest? kijk jij bij de trainingen? Veel te makkelijk allemaal, jij hoort bij de groep die zo maar even denkt dat je van een werkpaard een renpaard kunt maken.
Kon ik gisteren al uithalen over je opmerken bij het stuk van Bennie Muller.
Die zelf zijn carrière verkwanselt heeft, wat een talent was dat.

Top trainers zijn bezig geweest om aan de snelheid van Koeman te werken, nooit gelukt, het zit in genen, wat je mee gekregen hebt.

Ga eens een speler ontleden en kijk wat hij van onze lieve heer mee gekregen heeft, nou dan kan ik je vertellen dat Ekkelenkamp het maximale er uit haalt, en niet meer in zich heeft.
0 0
Maxwell5
Je begrijpt me verkeerd. Ze zijn daar inderdaad niet (of nauwelijks) mee bezig geweest. Althans ze hadden in de periode Jonk ongetwijfeld het idee zijn technische bagage moet worden versterkt. Handelingsnelheid moet dus omhoog, 'we posteren 'm tijdelijk op het middenveld.' Sindsdien is er eigenlijk niks meer verandert. Behalve dat ie enorm wordt getypeerd om zijn scorendvermogen. Alsof ie Klaassen 2.0 is. Nee, dit hebben zij (Ajax) echt verkeerd ingeschat. Zij hebben juist getracht van een werkpaard een renpaard te willen maken. En dat is best zonde want het is aan hem te zien dat ie voor een centrale verdediger best veel potentie heeft. Ik twijfel er niet aan dat Jonk toen dat zelf al zag.
0 0