'Betekent dat we goed werk hebben geleverd'

JesseTH, 17-08-2018 om 20:00, 6485 views, FOX Sports |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Michael Reiziger is blij om te zien dat enkele spelers die hij vorig seizoen bij Jong Ajax onder zijn hoede had zich nu laten zien in de Eredivisie. Onder anderen Leon Bergsma en Zian Flemming vertrokken bij Ajax en hebben al aan het hoogste niveau mogen ruiken.

'Dat is fantastisch en het betekent dat we goed werk hebben geleverd', spreekt Reiziger tegenover FOX Sports. 'Je werkt een jaar met elkaar, intensief, want Jong traint het meest. We gaan niet echt op kamp, maar we zijn echt altijd op de Toekomst. Dan ben je wat intensiever met elkaar. Dan is het heel fijn om te zien dat jongens het goed doen bij de clubs waar ze dan naartoe zijn gegaan.'

Vanaf het huidige seizoen geldt dat er in de Keuken Kampioen Divisie geen spelers meer actief mogen zijn bij de beloftenploegen die ouder dan dan 23 jaar. Voor Reiziger is dat geen probleem. 'Als je kijkt naar de minuten die ze hebben gespeeld, dan maakt het voor ons helemaal niet uit. Het is wel jammer voor de jongens die ouder zijn dan 23 en dan terugkomen van een blessure, maar die regel is er en daar gaan wij gewoon mee om.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
marrene
En ik maar denken dat het de bedoeling is spelers aan AJAX 1 te leveren en niet aan andere BVO's. Je bent natuurlijk afhankelijk van het talent maar ik zie helemaal niks waaruit je kan concluderen dat hij goed bezig is. Als trainer kan ik niet oordelen maar als coach helemaal niet.
Als je gisteren weer ziet hoe vaak sommige spelers balverlies hebben. Ongelooflijk. Dat iemand als Johnsen steevast de voorkeur krijgt boven anderen en er steevast niks van bakt. Hoewel opleiden het belangrijkste is hoeft dat niet te zeggen dat je tijdens een wedstrijd niet goed moet coachen en ingrijpen als er sommigen falen.
0 0
Onpartijdig
Ik vind niet dat dat iets aangeeft over de ontwikkeling. Zulke clubs zullen altijd aankloppen bij Jong Ajax omdat het maar een klein risico is mocht het niets worden. Het enige wat telt is het aantal spelers dat je klaarstoomt voor Ajax1. Als je 100 spelers van Jong Ajax transfereert naar andere ED clubs en geen 1 redt het bij Ajax1 , dan doe je iets fout. Dan moet je niet blij zijn "met de mooie ontwikkeling "
3 -1
CR14FF
Mee eens, verder vind ik ook dat Ajax best wat meer mag vragen voor de sterkhouders van Jong Ajax. De meeste toppers van andere clubs uit de Jupiler League zijn al snel 2-4 miljoen waard. Nu zijn dit voor Ajax geen grote bedragen, maar stel dat het gaat om een paar spelers naar Eredivisieclubs elk jaar in de komende 5 seizoenen, dan praat je toch al snel over enkele tientallen miljoenen die altijd mooi meegenomen zijn.
3 -1
Ferd
2-4 miljoen? Volgens mij overschat je dat. Zo’n Kadioglu ging ook voor een miljoen weg.
3 -1
Lazell
En naar Fenerbahçe en niet naar Willem 2 of AZ. Scheelt ook nogal.
1 0
mvdk
Probleem is alleen dat een groot deel van de clubs in de eredivisie geen cent te makken heeft. Behouden is ook geen optie, dus dan gaan ze meestal voor een zacht prijsje weg. Een goed doorverkooppercentage zou het beste zijn.
2 0