Sierhuis start 'gewoon' bij Jong Ajax

BvdPloeg, 17-08-2018 om 16:35, 10022 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Kaj Sierhuis start vrijdagavond in de basis bij Jong Ajax, dat om 20.00 uur speelt tegen Roda JC. De spits is door de blessure van Kasper Dolberg tweede spits in het eerste, maar Ajax laat hem 'gewoon' spelen.

Sierhuis, die in de thuiswedstrijd van het eerste tegen Heracles Almelo zijn basisdebuut maakte, is dit seizoen in principe de spits bij de beloften nu Mateo Cassierra verhuurd is aan FC Groningen. Door het wegvallen van Dolberg en een goede voorbereiding rook hij echter al meermaals aan het grote werk.

Door de speelminuten van Sierhuis in Jong Ajax zal Klaas-Jan Huntelaar normaal gesproken starten bij Ajax, dat zaterdagavond op bezoek gaat bij VVV Venlo. Erik ten Hag hield de routinier tegen Heracles nog op de bank om hem te sparen.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Adios
Labyad als tweede spits dan? Of zou hij van plan zijn om de 35-jarige Huntelaar 90 minuten te laten spelen op kunstgras?
0 0
Web
Sierhuis moet spelen, hij doet mij erg denken aan de jonge Huntelaar. En die heeft het bij PSV niet gered. Die deden hem van de hand. Bij Heerenveen pakte hij het op.
Sierhuis heeft een enorm scoor instinct. Technisch niet de beste, Komt nu nog duidelijk te kort, maar schrijf hem niet af, bovendien schuilt er een winnaar in hem
2 0
433metdepuntnaarlinks
Nou dat viel me dus tegen Heracles op, ik vond dat hij technisch nog enorm meeviel. Ik ken hem ook als een iets loggere spits af en toe maar hij deed wel best goed mee als aanspeelpunt bij sommige aanvallen.
2 0
trodat4030
T is maar net wat je onder techniek verstaat. Velen denken gelijk aan passeerbewegingen ipv een bal goed kunnen aannemen of op het juiste been aanspelen van een medespeler (de zogenoemde basistechniek). Die basistechniek heeft Sierhuis wel, het passeren kan ie ook wel, maar ziet er vaak niet zo gepolijst uit en het lukt ook niet altijd. Qua koptechniek denk ik dat er weinig in de selectie zijn die hem evenaren. Zelfs Dolberg, die kan wel met z'n achterhoofd koppen, maar verliest toch redelijk veel kopduels omdat ie de fysieke duels lang niet altijd wint (al heeft dat niets met z'n fysiek te maken, puur op basis daarvan zou ie er beter in moeten zijn, Sierhuis is gewoon beter in fysieke duels, zal ook gebrek aan ervaring zijn van de ex-linksbuiten Dolberg).
0 0
trodat4030
Met de nieuwe regels ook gewoon goed om hem minstens een uur te laten spelen vandaag. Zo houd ie wel ritme, maar ook nog wat energie om morgen in te vallen als t nodig mocht zijn. En dan ga ik er vanuit dat ie niet na 5 min moet invallen natuurlijk, maar na een uur of later in de wedstrijd.

Nieuwe regel is namelijk dat een speler wel mag spelen op vrijdag bij Jong en hetzelfde weekend nog steeds bij het 1e mag zitten. Anderzijds mag een speler op maandag níet meer spelen bij Jong als ie bij t 1e in de wedstrijdselectie(!) zit. Dus ook niet als ie 90 min bankt bij 1.
3 0
Web
Ik denk zelf mocht Huntelaar uitvallen, hij zo maar eens Ziyech in de spits kan zetten, kan Frenkie de plek van Ziyech overnemen en kan Eiting of Donny daar komen te staan, en misschien wel Gravenberch
0 0
ETM
Neres in de spits, Labyad erin , lijkt me meer logisch.
1 0
trodat4030
Ook een optie, al is die veel minder logisch in mijn ogen. Ligt er dan ook maar net aan in welke fase van de wedstrijd Huntelaar uitvalt en hoelang Sierhuis vandaag speelt. Persoonlijk lijken zowel Neres als Tadic me logischer dan Ziyech, maar dan zal er alsnog t 1 en ander verschuiven. Gravenberch verwacht ik vandaag bij Jong (op de bank in dat geval) en mogelijk morgen bij u19 tegen Inter (oefenwedstrijd). Ik denk dat TH meer dan zat opties heeft voor het middenveld en dat Ryan meer heeft aan speeltijd bij Jong/u19 dan banken in de Koel.
0 0
Mazraoui
Ziyech is alleen geen echte afmaker
1 0
Web
Dat is waar, maar je moet het doen met deze spelers, Sierhuis is er nog niet aan toe vind ik, hangend met hem kom je wel aan het voetballen, met spelers die in die ruimte kunnen komen ( Donny )
0 0
Mazraoui
Weet iemand hoe schuurs het doet in zn eerste wedstrijden
0 0
Web
Moet nog erg wennen aan het tempo. Maar ik had niet anders verwacht. Hopelijk pakt hij het op. Wij zitten niet ruim in centrum verdedigers
3 0
DavidFerr
Dat moet jij toch weten
2 0
Mazraoui
Ik ben eigenlijk Neres maar Mazraoui is mn schuilnaam hier
1 0
433metdepuntnaarlinks
Mask off! #Ajaxsocialmedia
1 0
Web
Goede zaak. Deze jongen moet spelen
2 0