Swart: 'Nooit zo populair geweest als nu'

BVeenstra, 15-08-2018 om 15:05, 13481 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

In een interview met Voetbal International heeft Sjaak Swart verteld dat hij de laatste tijd enorm aan populariteit aan het winnen is. De voormalig rechtsbuiten van Ajax gaat bovendien met zijn tijd mee en is dan ook zeer actief op Instagram.

Op zijn Instagram-account zijn vaak grappige posts te vinden. 'Ik doe het met wat humor, dat snappen de mensen ook wel', zegt Swart, die ook weleens negatieve reacties krijgt. 'Laatst kreeg ik nog een brief van iemand die me de vreselijkste dingen toewenste. Maar dat zijn uitzonderingen. Ik zweer je: ik ben nog nooit zo populair geweest als nu.'

Volgens Swart genieten de mensen van de filmpjes op Instagram, waar hij 56 duizend volgers heeft. Laatst, toen Swart tachtig jaar werd, kwam zijn boek uit. Daarvoor volgende onder meer een signeersessie in Rotterdam, de stad van Feyenoord. 'Was mooi, man. Ik kwam aan en kon amper die boekwinkel in, zo druk was het. We hebben 75 boeken verkocht, en nog een aantal luxe-edities voor tachtig euro. Er kwam een dame naar me toe: “Ik ben voor Feyenoord, maar ik vind u toch zo’n sympathieke man!” Zulke reacties kreeg ik. Mooi toch?'

Swart vertelt dat hij een zwak heeft voor Feyenoord en altijd goed kon opschieten met spelers van Feyenoord. 'Van Hanegem, Jansen, Kindvall, Hasil. Met Coen Moulijn had ik wekelijks contact. Bij Cor Veldhoen ben ik ook op de begrafenis geweest. Met PSV heb ik niks, nooit gehad. Maar Feyenoord is gewoon een mooie club.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ZwartNazareth
PSV heeft de uitstraling van een VVD-congres.
0 0
LiefhebberVan GOED voetbal
Zonder Feyenoord en PSV en al die andere is er geen competitie, zo simpel is het.
0 0
Babayaka
Instagram Tweety facetroep allemaal bagger.
0 -2
JenkieDeFrong
precies sjakie! ondanks de rivaliteit vind ik Feyenoord wel een club met van oudsher een bepaalde mentaliteit, dat heeft naar mijn mening echt wel zijn charmes.... PSV daarentegen, dat blijf ik een nietszeggende club vinden met weinig eigen identiteit
2 0
ajaxminimax
Klopt Sjaak, Zo denk ik er ook over. Psv is gewoon echt een club zonder eigen identiteit
2 0
Babayaka
PSV is een copycat club, duurt niet lang of ze gaan ook met geld smijten , ze janken een beetje bij de gemeente en krijgen weer een miljoen of 40.
0 0
Pierre Heno
Nou ..daar hebben we weer 'ns de gebruikelijke Blablatjakka post over PSV. Je valt in herhalingen ...veel te vaak en steeds weer van hetzelfde. Kom eens met wat nieuws / leuks aanzetten i.p.v. al die grijsgedraaide PSV onzin. Dít deuntje kennen we nou zo langzamerhand wel. Tenx man.
0 0
Oudegarde 126
Echt!
0 0
Bjorn
Gewoon een geweldige man. Koesteren.
1 0
Redrum
Psv is een club zonder uitstraling, trots en aanzien. Ons boegbeeld: Sjaak Swart. Hun boegbeelden: de verstandelijk beperkte muppet tweeling Willy en René.
2 0
X-RaY
Waldorf en Statler
0 0
GvanderK
Btw geweldige kerel die Sjaak Swart, heb hem ooit is ontmoet op De Toekomst. Net als of je met een jonge vent praat in een stamkroeg, hij gaat lekker mee met z'n tijd.
0 0
GvanderK
PSV mag van mij echt zo degraderen of falliet gaan, heb serieus echt helemaal niks met dat Philips clubje. Ondanks dat ik een pest hekel heb aan de aanhang van 010 vind ik de club Feyenoord wel een club met betekenis en uitstraling al zie je dat niet meer terug op het veld. Ik was serieus boos toen ze het zo lieten lopen tegen Trencin, wel puur vanwege het Nederlandse voetbal. Ajax vs Feyenoord zal altijd de enige echte klassieker zijn, al zou het fijn zijn als de supporters normaal tegen elkaar zouden doen inplaats van rellen. Misschien krijgen we ooit weer een echte 'El Clasico' in Nederland met uitsupporters erbij. Dat is echt een gemis.
2 -1
bamisateEnajax
Sjaak heeft gewoon gelijk, er is maar 1 klassierker Ajax - Feyenoord. Die boeren pisvlekken zijn gewoon niks, hoop dat ze over aantal jaar failiet verklaard worden, Voor Feyenoord hoop ik dat niet, want dan hebben we geen klassierjer meer.
0 0
Tinus
‘Met psv heb ik niks, nooit gehad’, ik kom echt niet meer bij!
6 0
ArnoAjax
Geweldige vent die Sjaak!
1 0
AFCSANCHEZ
En zo heb ik het ook. Ik vind Feyenoord wel een mooie club, alleen de supporters rare snuiters. Hebben ze het zelf naar gemaakt. Met PSV heb ik ook niks. Maar dan ook helemaal niks.
3 0
Jelephi
Haha, Sjakie is er nooit vies van om te vertellen dat hij het allemaal prima begrijpt. Vermakelijk
0 0
ajaxajaxajax
Helemaal gelijk Sjakie, Ajax en Feijenoord zijn de clubs van betekenis in Nederland, ook met Feijenoord als club is niks mis mee. Alleen zo jammer van die schuimbekkende supporters.........
en psv stelt inderdaad geen ene reet voor.
1 -1
AjaxPassion
:') Absoluut...

Als iemand onze concurrent is, dan is dat Feyenoord wel... :'):')
0 0
Rudolph J
Held!
2 0