Ajax Vrouwen door naar Champions League

SJvanveen, 13-08-2018 om 18:56, 4762 views, Ajax |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De Ajax Vrouwen hebben maandag de kwalificatie voor de Champions League positief afgerond. Tegen Thor/Ka werd doelpuntloos gelijkgespeeld en dat was genoeg voor plaatsing in het hoofdtoernooi. 

Coach Benno Nihom zei voorafgaand voor de winst te willen gaan, al wisten de Ajax Vrouwen op voorhand dat een gelijkspel genoeg was. Om 17.00 uur werd er afgetrapt en een harde, felle eerste helft was het gevolg. Ajax kreeg kansen op een treffer, maar scoorde niet.

Hierdoor bleef de spanning lange tijd intact, maar toen de thuisploeg via twee gele prenten voor een speelster met tien man verder moest, nam het gevaar af. Er werd niet meer gescoord, waardoor de Ajax Vrouwen na een 0-0 naar het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League gaan. Vrijdag 17 augustus om 14.00 uur is de loting. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JCr14
Of je het nu goed vind of niet.
Gun ze dit gewoon. Het is ook Ajax.
En voor de vrouwen is dit een fantastische prestatie.
4 -1
Tijndw
Gasten doe is ff rustig, iedereen mag toch zijn eigen mening hebben? Ik vind vrouwenvoetbal gewoon op een erg matig niveau, als zouden ze het goed kunnen en als het vermakelijk is had je mij niet horen klagen. Ik vind het fantastisch als ze plezier in het spelletje hebben, en daar gaat het tenslotte om. Maar ik vind het niveau gewoon een drama, 7/10 aannames zijn verkeerd en dan heb ik het nog niet over de passes. De sportiviteit is wel top en gelukkig maken ze geen schwalbes. Ik hoop dat de Ajax Vrouwen zo ver mogelijk komen. En ik geef toe dat mijn antwoorden af en toe wat kort door de bocht waren.
2 -2
nosrettep
Vrouwenvoetbal loopt ook decennia achter qua ontwikkeling. Je ziet dat er nu pas eindelijk geld gaat naar vrouwenvoetbal terwijl de mannen al decennia geld krijgen.

Je kun dan ook niet verwachten dat vrouwenvoetbal meteen op hetzelfde niveau zit als mannenvoetbal. En dat is ook helemaal niet erg.

Je hoort ook niemand roepen dat Ranomi Kromowidjojo langzamer is dan Michael Phelps, of dat de hockeydames een slechtere techniek hebben dan de hockeymannen. Maar in voetbal stikt het van de macho’s, dus moet vrouwenvoetbal afgezeken worden.
0 -1
PepG
Vrouwenvoetbal zal nooit op hetzelfde niveau zitten. De Amerikaanse competitie (de beste ter wereld) is in haar verschillende iteraties al 25 jaar aan de gang en nog steeds is het niveau erbarmelijk.
0 0
ghouleseddik
Hoop nog altijd op Ajax - Barça. Voor een zacht prijsje in de J.C. Arena.
3 0
Caparzo
Klasse dames!! Gefeliciteerd!
@Heren, iets met goed voorbeeld en volgen was het toch?

Ennuh.. Let niet op de reacties van de conservatieve grotbewoners die in hun bekrompen wereldje en totaal oninteressante leventje op hun zolderkamertje denigrerende misbaksels over vrouwensport menen te moeten plempen.
5 -1
Tijndw
Hé positieve snuiter, ieder zijn eigen mening toch? Ze kunnen der absoluut geen reet van, laat ze maar lekker hockeyen
1 -7
AFCAsphere
Kansloos ventje ben jij
2 -1
Gooseman
Voor iemand die er niets van wil weten reageer je wel erg vaak. Of durf je er niet voor uit te komen dat je stiekem toch het vrouwenvoetbal wel leuk vind? Lekker een wedstrijdje kijken op je slaapkamertje?

Of wacht..... wellicht doe je dit al bij de mannen! Mag ook hoor, geen probleem.
3 -1
ghouleseddik
Wat vindt je vriendin hiervan? Oh wacht, die zul je wel niet hebben.
5 -2
Red Devil
Top gedaan meiden.
Nu Ajax 1 nog.
3 -1
JCr14
Klasse Dames. Gefeliciteerd
3 -1
Stamstadam
Nou de mannen nog
4 -1
Jelephi
Wie die samenvatting van deze vrouwen tegen Linfield heeft gezien kan alleen maar keihard lachen. Dit heeft niets met professioneel voetbal te maken. Niveau zondag amateurs
3 -6
ghouleseddik
Hou je muil over onze Ajacieden kneus.
1 -1
Gooseman
Er verplicht je niemand om er naar te kijken. Steeds maar weer van die onnozele reacties op het vrouwenvoetbal zodra er een topic op AS staat.

Ik ga er geen middag voor vrijplannen maar hoe dan ook is de prestatie prima!

Wanneer je vrouwenvoetbal gaat vergelijken met mannenvoetbal heb je waarschijnlijk ook geen verstand ervan. Mannen zijn op basis van kracht en snelheid altijd beter dan het niveau van de vrouwen. Dat is zo bij hockey, schaatsen, handbal, volleybal enz. Die volg jij dus ook allemaal niet.
4 -1
Tijndw
Precies
1 -3
Tijndw
Boeie
2 -3
Gooseman
Topreactie! Onnozeler kan niet!

Ben benieuwd hoe ver ze komen in het hoofdtoernooi. Prima prestatie!
3 -1
Tijndw
Ik kijk nog liever naar Katwijk tegen de Treffers. Zit totaal geen niveau in.
2 -2
AFCAsphere
Jij hebt al helemaal geen niveau.
1 -1
Ajaxvooraltijd
Jammer dat ze dit niet mee tellen bij de coëfficiënten van de mannen.
2 -1