[Update] 'Van der Sar geen topkandidaat bij ManU'

BVeenstra, 16-08-2018 om 16:00, 21460 views, The Independent, Sky Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar wordt in Engeland genoemd als potentiële Director of Football, ofwel technisch directeur, bij Manchester United. The Independent schrijft dat de algemeen directeur van Ajax een gegadigde is. 

José Mourinho, manager van United, kende een tumultueuze transferperiode met zijn club. Hij wilde diverse spelers halen naar United, maar de club besloot uiteindelijk in de laatste periode van de transfermarkt niet meer de buidel te trekken. Dit heeft tot onenigheid geleid, wat geruchten over een nieuwe technische man heeft aangewakkerd.

Bovengenoemd medium noemt Monchi (AS Roma), die Justin Kluivert naar Ajax haalde en biedingen deed op Hakim Ziyech en David Neres, en ook Van der Sar wordt genoemd. Zijn naam is geen gekke gezien zijn verleden op Old Trafford, maar wel als functie: bij Ajax bekleedt de oud-doelman namelijk geen technische functie.

Update - 16.00 uur (16 augustus 2018) - 'Van der Sar geen topkandidaat bij Manchester United'

Edwin van der Sar lijkt geen topkandidaat te zijn bij Manchester United om aldaar de functie van technisch directeur tot zich te nemen. Sky Sports schrijft namelijk dat Dan Ashworth, nu werkzaam bij de FA, en Paul Mitchell, nu werkzaam bij RB Leipzig, als de belangrijkste kandidaten worden gezien.

Ashworth is sinds 2012 in dienst bij de Engelse voetbalbond en onder zijn leiding wisten Engelse jeugdteams meerdere EK's en WK's te winnen. In Engeland wordt dat vooral als zijn verdienste gezien. Ook Chelsea zou achter Ashworth aanzitten. Mitchell werkte in het verleden bij Southampton en Tottenham Hotspur en wist toen voor relatief lage transfersommen spelers als Sadio Mané, Dejan Lovren, Toby Alderweireld, Heung-Min Son en Dele Alli te contracteren.

De naam van Van der Sar, nu nog algemeen directeur bij Ajax, wordt wel genoemd door Sky Sports. Het Engelse medium schrijft dat het werk van de voormalig keeper 'niet onopgemerkt is gebleven'. Toch lijkt de Voorhouter niet te hoeven rekenen op een nieuwe baan in Engeland. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Was ook al te mooi om waar te zijn bah ;-)
1 0
Rentokill
@AS: Google effe op medium...
Medium doet in het NL eerder aan Jomanda denken dan aan een nieuwsbron, tv kanaal of krant...
0 0
Ferd
Dat het eerder doet denken aan houdt nog niet in dat het incorrect is.

Van google "Een medium (Latijn: het midden), is een drager of overdrager van iets anders. Dit "iets anders" kan zowel stoffelijk als onstoffelijk zijn.
Meervoud: media. "
0 0
JanTa
Het gerucht gaat dat v/d Sar kans maakt om TD te worden bij United en he volgende gerucht gaat, hij staat niet op de short list. 2 geruchten die elkaar tegenspreken, dat is bladvulling met nonsens.
0 0
koppendicht
Van der Sar laat zich te veel beïnvloeden door allerlei mensen en stromingen bij Ajax. Hij moet leiderschap tonen en zijn visie gaan etaleren. Want ik vind een begroting van 90 miljoen vrij teleurstellend, gezien we in een economische hoogconjunctuur zitten, Ajax twee jaar geleden de EL finale heeft gehaald en sponsoren staan te trappelen om met Ajax samen te werken. Er moet veel meer uit gehaald worden en dat kan alleen als de leider 1 koers gaat varen en gewoon deals gaat maken. Deals, deals, deals. Je moet Van der sar gewoon afrekenen op het sluiten van deals. Zijn uitstraling zal me een zorg wezen. Qua deals haalt ie niet het maximale eruit.
0 0
chrisjuhhh
Visie Ajax is al ruim 100 jaar bekend !
Wat jij teleurstellend vind , vind een ander mooi en goed doordacht .

Verder vraag ik me af of je erbij was met die deals met Ziggo , Huwaei , Adidas AbnAmro , Aegon , jupiler , Mercedes , KB88 , CST en al die andere sponsoren en wat vind jij eigenlijk het maximale dan ?

Mijn vermoeden is denk ik , dat je alles vanuit de onderbuik praat en vergelijk met Engeland , Duitsland en Spanje landen die 10 of meer x groter zijn dan Nederland .
0 0
Good Luck
Advies: Stuur een open sollicitatie met een actuele CV. Die moet vast geweldig zijn, dus kat in het bakkie lijkt me. Gevalletje: Stuurlui en de wal.
1 0
Ajax#1900
Lekker makkelijk dit... Hij toont geen leiderschap idd, maar qua sponsordeals kun je toch moeilijk van achter je telefoon bepalen of hij wel of niet het maximale er uit haalt.
1 0
godofajax1900
Bedank sar voor de jaren

Zo opgeruimd staat............
0 -2
Freddy Al
Het lijkt erop dat dit voor een aantal weldenkende Ajacieden een natte droom zou zijn ,hij zou dan door Jordi of Ling vervangen kunnen worden en natuurlijk gevolgd door de aanstelling van Bosz.

Als dat wonder zich voltrokken heeft gaan we met frisse moed weer verder met affakkelen als er ergens een tegenvallend resultaat te betreuren valt.

In het belang van Ajax is dat er bestuurlijke rust is en een afgewogen lange termijn beleid dat correspondeert niet met het vertrek van van der Sar en natuurlijk daarna TH en , wie weet, Overmars.

Dat infantiele geblaat door mensen die geen enkele kennis hebben over het besturen van een club is helaas indicatief voor de echte kern van het probleem bij Ajax.
1 -1
chrisjuhhh
Louis van Gaal gaat een adviserende rol spelen bij Ajax let maar op .
Nu nog in de wandel gangen maar ergens kom het bovendrijven .
0 0
chrisjuhhh
jup en op den duur is jan joost de nieuwe TD , trainer is dan Arie koekwaus , nieuwe Spelersgroep uit tietsterkste deel etc etc etc .
0 0
Aeter
Als TD? Dat moet een grap zijn. Zie je hem al aan de onderhandeltafel zitten? Dat wordt huilen voor Man United.
1 -2
Lagasj
Graag, liever vandaag dan morgen
3 -3
NouriVandeBeek
Zijn gedroomde stap. Is vaak met Manchester United bezig. Bovendien heeft hij bij ons heel veel fouten gemaakt Ik vind het prima.
1 -4
shachalnur
Hennie Henrichs - directeur Teva(Israelisch farmabedrijf)

Jordi Cruyff - voormalig sportief directeur Maccabi Tel Aviv(Israel)

Peter Bosz - voormalig coach Maccabi Tel Aviv (Israel)

Begint er al een lampje te branden,qua vijandige overname van Ajax uit het buitenland?

Oh, en vergeet vooral niet wat Johan cruyff van Henrichs denkt ,en welke rol Henrichs speelde in het wegwerken van Johan

Hup AS!

Ook deze post zullen jullie verwijderen.

Eppur si muove..
2 -4
Aeter
Oh nee, zitten de Illuminati nu ook al in Ajax?!
Lol
4 -1
Ferd
die zitten er al een tijdje, deze gast post dat al maanden onder diverse namen. Eerst als Zionist, en daarna ben ik de tel kwijt geraakt.
0 0
Sanderg90
Dan komt jonk ook weer terug, laten we hopen dat dit ondanks toekomstige positieve resultaten daadwerkelijk op de achtergrond aan de gang is.
1 -2
shachalnur
Jonk is trouw aan Johan ,en zal niet terugkomen als Jordi ,Bosz en Henrichs de lakens uitdelen.

Hij zou daarmee Johan Cruyff verraden,en dat doet hij niet.
0 -2
lm
Mooi neem tem hag mee als ballen jongen
1 -2
Sterretje73
Er is dus toch een god !
0 0
ajax4ever01
Ten Hag en bestuur krijgen ervan langs bij VI
1 0
DeGodenzonen020
VI mag mijn ongeschoren zak kussen
1 0
ajaxxcied4life
Bestuur? Why?
0 0
ajax4ever01
Vanwege de keuze voor Ten Hag destijds
1 0
ajaxxcied4life
Hmmzzz, tja....
0 0
ajax4ever01
In dat opzicht hebben ze wel een punt. Maar dat was ook het enige zinnige wat ze te melden hadden. ;)
1 0
Ajaxbrl
Verlos ons United!
2 -3
gebruikersnaam
Veel succes en je puinhopen ruimen anderen wel op, doei!
2 -1
iammike
Dit zou mooi zijn. Ten Hag er nog uit en Peter Bosz, Wim Jonk (HJO) en Ling (AD) binnenhalen.
9 -2
31xAjax
1x bewezen geschikt
2x bewezen ongeschikt
1 -7
Joseph
Ik zou dat "bewezen" toch eens beter uit gaan zoeken als ik jou was.

Top idee dit, redding van Ajax!
2 0
Van Reenen
Ik vermoed dat hier meer achter zit. Ze willen Edje gebruiken om Ajax talent naar Manchester te halen of denk jij dat zij Edje als TD willen hebben? Ze zijn in Manchester nog uitgekookter dan geslepen.
0 0
ST
Welnee joh....
0 0
NouridolbergNeres34
Prima stap voor Edje, hij is de Eredivisie al ontgroeid.
2 0
AFCAjax
strik erom..
la ling, bosz, jonk kom er maar in.
6 -4
31xAjax
Asjeblieft zeg...
4 -2
ajaxxcied4life
Dat zou de meest geniale oplossing zijn, maar zolang Heinrichs feitelijk de scepter zwaait kun je dat scenario uit je hoofd zetten.
3 -1
Boer Gijs
Lijkt me een mooie stap voor hem.
2 0
Jelephi
Grappig. Iemand zonder papieren werd toegelaten als stagiaire commercieel directeur en niet veel later gepromoveerd tot algemeen directeur. In het bedrijfsleven lachen ze zich kapot Maas in de voetballerij heb je binnen een paar jaar dikke promotie te pakken.
1 -1
afca95
In het bedrijfsleven zitten genoeg incapable mensen. Helaas bij Ajax ook
2 0
Maik
Ben zo benieuwd naar de reacties whahahaha
0 0
Ajaxvooraltijd
Mooi Overmars ad en iemand op zijn plek zetten die doet wat hij zegt.
0 -1
BokkieBokstra
Niu het liefst zie ik Overmars ook opdonderen. Van der Sar en Overmars, ze hebben beiden vorig jaar hopeloos gefaald, voor met Keizer na het drama met Nouri. Zonder gevoel, geen voetbalverstand. Al denk ik, de RVC bepaalt. Kan die ook niet mee naar Manchester? De bezem erdoor bij Ajax.
3 -5
Toekomst1900
Hoop oprecht dat vdSar blijft zitten. Ik lees hier ook dat het de weg voor Bosz vrij maakt, maar Overmars heeft ETH binnengehaald. VdSar koos, terecht of onterecht met anderen voor Keizer in eerste instantie.

Als vdSar vertrekt, wie krijgen we dan? Van Gaal? Of een andere nietsnut? Ling? Die komt natuurlijk nooit meer. VdSar heeft mij nog niet heel erg kunnen bekoren hoor, maar voor de rust binnen Ajax heb ik liever dat hij, samen met Menno Geleen lekker blijft zitten!

Laten we nou eens een keer 2-3 jaar een vaste kern hebben, zowel op de bank als achter het bureau, veel beter voor Ajax..
1 0
jarenfan
Goed nieuws,maakt de weg vrij voor Peter Bosz
1 -1
BokkieBokstra
Strik erom.
0 0
Robinjo1988
Doe en neem de trainert mee.
0 0
Pauw
Waarom zou je van der Sar in vredesnaam als TD willen? Heeft juist op technisch vlak niets bewezen.
3 0
Toekomst1900
Als je die functie niet hebt, kan je je er ook niet op bewijzen nee.
0 0
ram
Doe maar, alsjeblieft! Dat maakt de weg voor Bosz ook weer een beetje meer open.
5 -1
BokkieBokstra
Bosz? Dat is toch geen topcoach en een wegloper bovendien. Dat zo een man nog populair is. Laat die maar een topclub in Duitsland gaan coachen.
1 -4
ram
Bosz is de beste trainer ter wereld voor Ajax. En hij is zo populair omdat hij zo ongeveer de enige, sinds Van Gaal, is die dat heeft laten zien bij Ajax. Het is géén wegloper. Hij had met alle liefde bij ons willen blijven én heeft aangegeven met liefde terug te willen komen.

Ajax moet alleen doen wat ze toen heeft nagelaten: hem zijn staf laten meenemen. Na zijn grandioze seizoen, waarin hij ook nog eens werd tegengewerkt door die vreselijke Bergkamp (topspeler, heerlijk; dat staat er los van) en co, was dat natuurlijk een héél logisch verzoek. Geef hem daarbij een dik contract en excuses en je kunt er jaren tegenaan.

Ik ben ervan overtuigd: met Bosz kunnen we écht dat Bayern van Nederland worden. Zonder hem betwijfel ik dat.
0 0
BokkieBokstra
Bergkamp is de gebeten hond, laat hij nu precies de enige zijn waar ik een interview van heb gelezen waarvan ik dacht he dat is waar Ajax voor staat. Verstandige woorden. Een trainer, een passant, weer zijn hele staf laten meenemen daar had Ajax het terecht mee gehad na Jol. En terecht, niet je hele club uitleveren. Of het nu Jol, Bosz of Jongkind is. Geen mensen aannemen die de vrienden binnenrijden. Snap het echt niet gedweep met Bosz, nou ja snap het wel, aanvallend voetbal en een finale.
1 -2
ram
Bergkamp is niet de gebeten hond. Bergkamp is een ratje gebleken. Dat is nu toch echt wel een feit hoor... Je bent een struisvogel als je dat niet ziet.

Overigens ligt de schuld van het vertrek van Bosz vooral bij Van der Sar. Hij had natuurlijk wél moeten doen waar jij zo tegen bent. Ik vind het echt onbegrijpelijk wat je zegt! Je moet toch toegeven dat de combinatie Bosz/Ajax van een andere wereld was? Bizar toch! De vooruitzichten voor het seizoen na de verloren Europa League finale waren fenomenaal. Nog nooit was de sfeer in de club zo positief. Als Bosz dan aangeeft dat hij wordt tegengewerkt door een paar veldtrainertjes, dan MOET je je meestercoach toch bijstaan? Dan kies je toch niet voor de dwarsbomers? Dat heeft niets te maken met "je club uit handen geven"... In tegendeel. Dat is het beste willen voor je club. Kiezen voor die anderen is laf, dom en juist vriendjespolitiek.
2 -1
BokkieBokstra
Weten wij wat er op de achtergrond gespeeld heeft? Bergkamp vind ik het voorbeeld van iemand veroordeeld zonder weerwoord en elkaar napraten. Als ik interviews met spelers lees, dan zijn die enthousiaster over Bergkamp.

Overigens, ik ben ook niet alleen maar enthousiast over Bergkamp. Wat hij samen met Cruijjf en Jonk Ajax geflikt heeftvind ik een slechte zaak. Met gestrekt been erin, macht en rancune als drijfveren en Ajax tot op het bot verdeeld. Een knappe oogst van de fluwelen revolutie, het allerslechtste wat Ajax is overkomen. Nou ja, op de Arena na dan.
1 -3
ram
Ja, we weten wat er op de achtergrond gespeeld heeft. Jij schijnbaar niet.

Ik vind die revolutie niet zo slecht eigenlijk. Het heeft niet helemaal goed uitgepakt; dat lijkt me duidelijk. Maar ook daar is Bergkamp nogal een verrotte schakel in geweest natuurlijk. En "op de ArenA na" begrijp ik niet.
0 0
ajaxxcied4life
De vraag is, wie kan hem per abuis vervangen als AD? Wie heeft zin in het wespennest Ajax. Geloof me maar dat Louis er dan in komt.
1 0
AFCAjax
la ling
0 0
jackwolf
Per abuis?
0 0
Raoul14
Doen! Misschien nog 30 miljoen pakken, ze hebben toch geld zat.
1 0
mvdk
Kluivert naar Ajax gehaald? Ben ik de eerste die dat opvalt of ben ik de enige die de hele tekst leest?
4 -2
SamW
Ik las het ook, maar als je hier op elke fout moet reageren, blijf je aan de gang.
2 0
Robeerke
Dat laatste. De rest hier stopt met lezen zodra ze Kluivert zien staan.
4 0
mickey2602
Ik denk de eerste die dat opvalt. Ik had het wel gelezen maar nu jij het zegt lees ik het pas goed;-)
0 0
kade88
Gouden kans voor Ajax.
0 0
Afca85meer
Drie keer moeilijk kijken en dan accepteren. Daarna de kamer uit lopen en heel hard beginnen te lachen.
2 0
Ajax meister
Mourinho kan alleen maar kopen, wat een gek.
Laat Edwin maar lekker bij ons blijven. Als hij weggaat krijg je weer wrijving binnen de club, en je weet nooit wat je ervoor terug krijgt. Zo slecht doet hij het nog niet. Ajax is weer gezond, heeft dit seizoen aardig wat spelers gehaald.
Dat gezeur over Bosz is gewoon nonsens. Een trainer moet geen eisen stellen maar zijn werk doen met de mensen en spelers die er zitten.
Toen van Gaal kwam en Mourinho is er letterlijk voor meer dan een half miljard euro uitgegeven. ManU heeft nog geen enkele prijs gewonnen. Ajax ook niet maar wij hebben geen miljoenen uitgegeven maar geincasseerd. Elk persoon in de wereld maakt fouten, en dat is ook niet heel erg, daar leer je weer van, zo ook Overmars en Van der Sar hebben van hun fouten geleerd.
Maar ik heb zo het idee dat vele mensen hier ( waarschijnlijk allemaal net geen 12 jaar ) willen dat Ajax elk jaar kampioen wordt en de CL wint. Maar zo werkt deze grotemensen wereld niet.
0 -3
ajax4ever01
En neem Ten Hag gelijk mee dan is de weg voor Bosz helemaal vrij
7 -1
El-Dorado
doen!
1 -2
Bky
Kan prima, daarna La Ling onze kant op. Jammer dat Jordi Cruijff net ergens anders heen is.
5 -1
ajaxxcied4life
Jij gelooft toch niet dat dit scenario zich zal voltrekken zolang Heinrichs er zit. Pas als die man weg is, kan Ajax echt schoon schip maken.
0 0
ajaxxcied4life
Jij gelooft toch niet dat dit scenario zich zal voltrekken zolang Heinrichs er zit. Pas als die man weg is, kan Ajax echt schoon schip maken.
0 0
ajax4ever01
Kan altijd nog he
0 0
RaynoFischer
Op wat sponsordeals na niks goed gedaan, vooral op basis van zijn naam/voetbalcarriere zit ie er nog.
Jullie mogen hem hebben United ;)
2 -4
Ajax27
En wat heeft ie in zn takenpakket zitten dan? Waar is ie dagelijks mee bezig? Wat heeft ie de afgelopen periode gedaan? Ik verwacht uiteraard wel iets met inhoud als je grote praat hebt dat iemand weg moet. Waar beoordeel jij zn functioneren op?
1 -1
Ajax#1900
Je kan zelf ook wel bedenken wat zijn taken als AD zijn en dat hij ten alle tijden eindverantwoordelijk is terwijl wij van de ene mini crisis in de andere rollen de laatste jaren.
0 0
Bky
Calm down Edwin.
0 0
mvdk
Hij heeft toch wel gelijk... Wij horen hem alleen via de media en soms een interview, maar wij kunnen nooit zien wat hij achter de schermen doet.
0 0
RaynoFischer
Niet de kant kiezen van een ideale Ajax trainer zoals Bosz zodat hij vertrekt, maar Bergkamp en Spijkerman om ze er een half jaar later alsnog uit te gooien en Keizer laten verzuipen...
En nu weer een trainer aangesteld die al een half jaar loopt te kloten..
3 -1
SoAFCA
wat moet een AD dan doen volgens jou?
0 -2
RaynoFischer
Had bijvoorbeeld Spijkerman en Bergkamp er meteen uit kunnen flikkeren en ook Bosz zijn kant kiezen, Overmars stond wel aan zijn kant..
Of met wat beters komen dan Ten Hag
2 0
mvdk
Meteen uitflikkeren vind ik persoonlijk vrij respectloos.
0 -1
RaynoFischer
Is gewoon een synoniem voor eruit trappen, eruit gooien, maar sorry als jij er een hele andere opvatting bij hebt?
0 0
Bky
Niet akkoord gaan met Ten Hag.
1 -1
rogerbandit
Doen!!!!!!
4 -2
Beffie
Jammer. Had Tjeu La Ling het gunmen overnemen.
0 0