Tadic: 'Je kunt niet op vijftig procent spelen'

JesseTH, 12-08-2018 om 17:30, 24668 views, Voetbalzone | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Volgens Dusan Tadic ontbrak zaterdagavond de absolute wil om te winnen bij Ajax. De aanvallend ingestelde speler zag een ploeg die niet scherp genoeg was en dat resulteerde in een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo.

'Dit is een heel slecht begin van het seizoen, maar ik denk dat het een goede les kan zijn', spreekt de routinier tegenover Voetbalzone. 'Je kunt niet op vijftig procent spelen. We moeten honderd procent geven als we punten willen pakken. Ik heb het ook over mezelf. We waren een beetje slordig en niet scherp genoeg. Je moet de hele wedstrijd op de deur blijven kloppen. Heracles heeft gevochten en verdient een punt.'

Tadic is zich ervan bewust dat de opstelling waarmee Ajax aantrad op enkele posities gewijzigd was, maar daar kan hij als reden weinig mee. 'Dat mag geen excuus zijn. Als je bij Ajax speelt, moet je vechten. Wie er ook op het veld staat, we moeten altijd scherp en hongerig zijn.'

Tot slot gaat de Serviër in op het verhaal rondom het rugnummer tien bij Ajax. Hakim Ziyech moest hem afstaan als onderdeel van de transfer dan Tadic. 'Daar is een afspraak over gemaakt. In mijn land zeggen we: een afspraak is een afspraak. Er is verder niets mis en het is ook niet belangrijk. We moeten het daar niet over hebben.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainer
hij speelde zelf ook als een natte krant.
0 0
iammike
Dit is voor mij Ajax 1 op zijn best.

Dolberg
Tadic, Ziyech, Neres
Blind, Van de Beek
Tagliafico, De Jong, De Ligt, Mazraoui
Onana

Huntelaar
Lang, Labyad, Cerny
Eiting, Schöne
Sinkgraven, Wöneer, Schuurs, Kristensen
Van Leer

Lamprou

Vast team van 23 man en die ook zo compleet laten elke wedstrijd.

Siem De Jong & Orejuela verkopen.


En Jong Ajax in deze samenstelling:
Johnsen, Sierhuis, Nunnely
Gravenberch, Matusiwa, De Wit
Bakker, Botman, Ekkelenkamp, Bakboord
Kotarski
1 0
DirkvanDam
waar blijft veltman?
0 0
iammike
Veltman en Bande zijn tot de winterstop niet inzetbaar
1 0
AFCA-B93
Maar Tadic was toch iemand die juist daarvoor gehaald was? Inzet tonen, de kar trekken en je team daarin meenemen?
1 0
ETM
Nou ja, ik mag toch hopen dat hij in eerste instantie om zn voetbalkwaliteiten gehaald is, want die zijn veel evidenter dan zn leiderschap. Maargoed hij ziet in zichzelf een leider. Dat kan ook best. Ik vind het na 3 wedstrijden wat vroeg om te oordelen of hij dat is, en dat blijft het sowieso.. Mensen moeten er ook weer geen wonderen van verwachten-Mazraoui gaf aan dat Tadic bij de spelers hoorde die de groep toesprak.
Ik erger me nogsteeds aan al die commentaren over dat die 1-2 van Luik. Het is volslagen idioot dat doelpunt Tadic aan te rekenen. Dat Ajax supporters zich er niet druk overmaken dat onze links/rechts buiten met spelmaak kwaliteiten daar 1vs1 staat te verdedigen tegen de beste aanvaller van de tegenstander..
Wat veel gezeur lees je al over Tadic zeg. Tuurlijk gaat die man niet iedere wedstrijd in het voordeel van Ajax beslissen. Helaas is het veldspel momenteel zo matig, dat er wel veel aan gaat komen op zijn ingevingen en de ingevingen van Ziyech. Dat moet snel verbeteren, die afhankelijkheid is niet goed.
Best dat al die spelers aangeven dat het qua inzet niet goed zat tegen Heracles, maar ik hoop dat zij het daar niet werkelijk op afschuiven.
0 0
A-west
Het is misschien beter de salarissen te verlagen en bonussen te geven bij een overwinning.
Dan heb je kans dat die eikels wel 100% geven. Het is te gek voor woorden. En wij maar dik betalen voor toegangskaarten en seizoenkaarten. Stelletje lamlendelingen. Uitzondering in het geheel,is Matthijs de Ligt.
7 0
VivaEspana
Niet eens een verkeerd idee. De zogenaamde prestatie contracten.
Scheelt Ajax ook nog eens een hoop geld als ze zo blijven spelen.
Tevens in het contract opnemen dat ze bij een wanprestatie naar huis moet lopen.
1 0
Red Devil
Wat zal die jongen geschrokken zijn van de mentaliteit van veel van zijn collega's.
1 0
Stone020island
Bakte er ook niks van tegen heracles. Gou nou niet doen alsof het ronaldo is die naar de eredivisie komt. Is gwn een redelijke speler uit de premier league
4 -1
ETM
Geen Ronaldo. Geen Messi. Nee geen Zidane.
Maar 'gewoon een redelijke speler' dat zeker ook niet. Voor gewoon een redelijke speler ga ik geen wedstrijden kijken van een club waar ik verder helemaal niets mee heb. Tadic was een genot bij Southhampton en veel meer dan gewoon een redelijke speler. Jaar in jaar uit ook bepalend en behorend bij de top in de PL qua assists en keypasses. Southhampton had een aantal gewoon redelijke spelers, maar Tadic was daar zeker geen van.
1 -1
Rmokum
We missen snelheid voorin, weinig diepgang en juist daar zijn tadic en Ziyech bij gebaat qua passing
2 0
Olle
Waarom doet ie dat dan?
0 -2
jollie18
Dat kan zeker niet. Word tijd dat ze de inzet tonen die ze in de EL en VRCL laten zien. Dan worden we fluitend kampioen
0 0
MisterAFCA
Het was gisteren, vooral in de eerste helft, de Ziyech en Tadic show... hoor er verder niemand over maar het valt mij wel op. Die twee zijn elkaar zo zo geforceerd aan het zoeken. Dat gaat ten koste van het elftal. Waarin vooral de bewijsdrang van Ziyech mij opvalt en niet in de goede zin van het woord. Dat dit twee fantastische voetballers (kunnen) zijn staat buiten kijf. Maar ga gewoon voetballen zoals het hoort! Zoek elkaar niet zo geforceerd op. Er doen er nog 8 mee... Naar mijn idee moet TH daar werk van maken. Speel in je kracht met elkaar maar vergeet ook de rest niet!
2 -1
Robinjo1988
Mensen ga lekker Tadic afzeiken. Rot toch op.

Deze jongen werd gisteren regelmatig in de diepte gestuurd terwijl hij helemaal niet snel is. Je moet hem juist in de voet aanspelen en de back eroverheen laten denderen. 1 tegen 1 creeeren. Maarja, gisteren stond er een cv als back opgesteld..

Tactisch erg zwak gedaan van onze trainer.
5 0
Dennis1964
Te veel spelers spelen voor zichzelf. Er zit totaal geen lijn in het spel. Niet herkenbaar, ze doen maar wat.
2 -1
Illegaal
Dit is een kwaliteit die voor op een leeftijd van ± boven de 20 ook niet meer aan te leren is.

Vechtersmentaliteit of tot het gaatje kunnen gaan, dat zit bij de verwende Nederlanders niet erin, daarom winnen de minste buitenlandse clubs ook van ons, hier krijgen ze veel te vlug een te hoog loon, loon moeten je krijgen na werken en geleverde prestaties en niet zoals in ons land, niks gepresteerd maar wel al miljonair zijn

Kijk Az tegen Nac nu, Az is veel beter en dit toont gelijk ook de sterkte van onze competitie aan, tegen die gasten uit een nietszeggend voetballand die Az uitgeschakeld hebben hadden ze niks te zeggen, maar in Nederland lijkt het weer net alsof ze kunnen voetballen en goede voetballers hebben... en dit hebben ze echt niet.

Bij Ajax hetzelfde euvel, een vd Beek, Blind (of een Ziyech op het WK, niet gezien) etc. zijn middenklasse spelers die tekortkomen voor de top, maar hier in Nederland lijkt ook voor hun net alsof ze goede voetballers zijn, maar dat komt door de zeer zwakke tegenstand in ons land.

Er moet hier veel meer op conditie getraind gaan worden in ons land, bij een hele goede tot uitstekende conditie gaat je eigen voetbalkwaliteit ook beter worden.
1 -1
DirkvanDam
slecht begin goede les? nou de afgelopen 50 wedstrijden is het niet anders.... wanneer halen jullie leering uit die les dan? nu gewoon 33 wedstrijden winnen in de eredivisie!?!
1 -1
Tomajax1990
We kunnen dus nu al vaststellen dat elke ploeg 2 man op Tadic gaat zetten zoals gister het geval was ( soms wel 3 ) daardoor had Ziyech ook meer ruimte alleen die spelen te dicht bij elkaar. Laat Tadic links spelen en Ziyech RAM. Je bent toch eigenlijk gek als je de spelers die het verschil kunnen maken dicht bij elkaar zet ?
4 -1
Bensco
Riep ik na standaard Luik al. Tadic blinkte uit maar dat was omdat hij in de eerste helft alle ruimte kreeg om te voetballen. In de 2e helft werd hij beter gedekt en kon ook hij zich er niet onderuit voetballen.

Voetbal wordt gespeeld met 11 man. Ten Hag moet eens kappen met dat “aanpassen op de tegenstander”. Je hebt topspelers tot je beschikking, als je die een visie meegeeft om het veld mee op te gaan kun je Heracles gewoon op de knie leggen. Wij moeten het spel maken, wij moeten het tempo bepalen. Nu was het Heracles die je naar beneden trekt op hun niveau.
1 -1
Illegaal
Je moet ook een lange "gast" kunnen inbrengen als je over de grond niet erdoor komt, dan moet je hoge ballen in de pot gooien en dan krijg je in ieder geval meer dreiging door de afvallende ballen die een lange spits kan onderscheppen.

Gisteren was die dreiging er ook ineens toen de lange De Ligt in de spits ging spelen, hij was als lange verdediger in die paar minuten dat hij mee naar voren was gegaan dreigender dan de hele voorhoede bij elkaar in de hele wedstrijd.
0 0
Lane 8
Sierhuis is te klein voor een spits.
1 0
VivaEspana
Mijn lul ook..maar die presteert ook gewoon prima.
0 0
insectenverdelg
begrijp t ook niet. alles valt of staat bij de wil. dis net dat stapje extra, net iets meer willen dat duel winnen. Hoe kunnen een stel bij elkaar geraapte Duitsers dat wel hebben.
0 0
Ajax412
Duels winnen en erop klappen is de eerste vereiste. Dat kunnen de Duitsers. Daarom winnen ze ook al die toernooien. Ajax kan dat niet, daarom word het ook altijd moeilijker dan de bedoeling is.
0 0
Tomajax1990
Mijn vriendin heeft niet veel met voetbal, ze moest dus gister in de auto vanaf vakantie met mij Ajax kijken, ze vroeg van te voren dingen over spelers/transfers en zei daarna: het klinkt allemaal wel goed toch? Het zegt al veel dat mijn eerste reactie was: ja het klinkt elk jaar wel goed.
1 0
JesperOlsen74
Dit gelul hoor ik nu al jaren na een verloren potje.
Vorig jaar grote mond en praatjes voor 10. Ze waren erop gebrand de 34e titel voor Nouri binnen te halen, nou dat hebben we gezien, wat een instelling.
Dit jaar moet het gebeuren, niet nog een jaar zonder titel en weer is de absolute wil niet aanwezig.

Kan dat niet bevatten als je voor de mooiste club van Nederland speelt. Voor deze club moet je door het vuur willen gaan. Het is een eer hier te mogen voetballen.
Wanneer snappen die juffertjes dat nu eens?
7 0
Knalpot
Als je 11 timide persoonlijkheden bij elkaar in een elftal zet dan moet je niet gaan verwachten dat daar ineens een paar felle monsters uit voort gaan komen als ze op een veld staan. Daar moet je op selecteren en waar nodig inpassen. JC deed dat ook met Wouters bijv.
0 0
Ajax412
Ik weet het, het is gewoon irritant aan het worden telkens...
1 0
Bobbaasje
Jij bent een echte leider, alleen Erik Ten Hag niet.
1 -4
afcas
alleen was hij gister 1 van de minste speler van het veld...
3 -1
insectenverdelg
hoe verder de pot liep, hoe minder tadic werd. en toen hij wisselde ellmet Ziyech naar t middenveld zag je dat hij beter als vl3ugelaanvaller kan spelen. dat was geen succes.
0 0
blessure
De wil om te winnen ontbrak.
Hoe kan iemand dat zeggen, onbegrijpelijk.
AJAX spelers vinden dit onder tussen, normaal.
Nou ,ik niet.
Werken voor je geld a.u.b!
4 0
ajax4ever01
De wil om te winnen ontbreekt al jaren bij Ajax
1 0
mickey2602
En waarom zegt zo'n ervaren speler dit na de wedstrijd en niet tijdens de wedstrijd tegen zijn medespelers???
1 0