Mazraoui: 'Ik kan mijn mannetje staan'

SJvanveen, 12-08-2018 om 09:06, 7590 views, Voetbal Primeur | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Noussair Mazraoui is allerminst content met zijn eigen optreden tegen Heracles Almelo. Zijn directe tegenstander scoorde en de rechtsback vond zichzelf slordig, zo laat hij weten in gesprek met Voetbal Primeur

'Ik heb geen goede wedstrijd gespeeld', bijt Mazraoui het spits af. 'De eerste helft was niet heel verkeerd, de tweede helft was slecht. Je directe mannetje scoort en dat is voor jezelf teleurstellend', vervolgt de jeugdinternational van Marokko. 

'Hierna werd ik heel slordig en ging het niet meer hoe ik het zelf wilde. Ik kan mijn mannetje staan, maar er zijn momenten waarin ik dingen kan leren en dat zie je nu nog', gaat Mazraoui verder. 'Ik maak fouten en probeer mij te ontwikkelen. Maar als ik elke wedstrijd speel zoals deze, dan kan het snel zo zijn dat ik op de bank plaatsneem.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Maak die jongen niet kapot! Hij is hooguit invalwaardig in kleredivisie of KNVB beker(t) wedstrijden maar nog lang niet voor Europese subtop. Kristensen is van hetzelfde allooi en Orejuela nog minder. Ajax moet vóór 01-09 dus gewoon de beste rechtsback aankopen die ze nu nog kunnen krijgen of alle doelstellingen kunnen alweer voor een jaar de kast in.
0 0
HsvHoek
Tis eigen jeugd dus dat is een pluspunt, voor de rest alleen maar minpunten, Ten Hag gaat het vast weer 5 wedstrijden proberen met hem met als gevolg 6 punten achter op PSV.
0 0
Catenaccio
In ieder geval zelfkennis
0 0
Salamis
Koop een goede rechtsback. Deze jongen is te onervaren en gaat ons te veel punten kosten.
5 0
Suurendonk
Die goede rechtsback speelde vorig seizoen bij Heerenveen en zit nu bij PSV.
1 0
Salamis
Dumfries? Die vond ik wel sterk spelen bij PSV inderdaad
0 0
Bky
Dat is een blind paard, valt wel mee hoe goed hij is.
3 -2
Willem410
Is die Kristensen al helemaal afgeschreven?
Als er gister nou 1 jongen in heel de selectie was die je had moeten sparen omdat hij deze intensiteit niet gewend is dan was het Mazraoui.
Zat er in Luik op het laatst al helemaal door.
7 -1
Jeugdtrainer
Hopelijk reserveert Ajax een miljoen of 17 om Guardiola binnen te halen na zijn City tijdperk. Vanwege de band met JC heb je misschien nog een kans. En ik denk dat Pep het in Frankrijk, Italy en in Nederland, naast internationaal, nog wil laten zien.
5 -1
CruijffiaansNouriaans
Het was wel wat vroeg voor een bakkie - vind je ook niet?
0 0
Bky
Haha, wat een droom.
0 0
KleinMiljoen
pff gast...
0 0
Jeugdtrainer
Je weet niet half hoe belangrijk JC voor velen was en is. Ik geloof oprecht dat Pep 'iets terug wil doen' door bij Ajax aan de slag te gaan. Moet je wel een zak geld hebben. Daar heb je meer aan dan Blind voor 17 miljoen kopen.

Maar goed, volgens mij gaf jij 'pff gast...' ook als reactie toen men Bojan en Tadic wilde halen. Dus wat is het waard..
4 -1
godenzonenssuper
Dan moeten we Pep wel eerst uitleggen hoe er doorgaans met Cruijffianen wordt omgegaan bij het steeds enger wordende clubje van Hennie Henrichs en diens aanhang.
1 0
PeterVKV
Goede voetballer, vooral voor een back, maar mist het killersinstinct van een echt sterke verdediger. Beetje hetzelfde verhaal als Sinkgraven op linksback en die discussie ging nog tijden door. Tete was verdedigend heel sterk en aanvallend/opbouwend stukken minder. Weinig backs die in beide aspecten goed zijn. Dus we moeten het ermee doen. Toch denk ik dat ook Kristensen nog kansen gaat krijgen en wel eens positief zou kunnen verrassen. Ajax heeft genoeg spelers die goed zijn aan de bal, maar veel te weinig die constant loopacties maken en ruimte creëren voor anderen. Kristensen is, meer dan Mazraoui, zo'n speler.
0 0
A-west
Is Sinkgraven er nog? Wat is daarmee aan de hand?
2 0
PeterVKV
Nieuwe privacy regels. Voor Matusiwa geldt hetzelfde. Die zou ook wel nuttig kunnen zijn.
1 0
talent020
Mazraoui is aanvallend leuk, maar verdedigend gewoon niet goed genoeg, tegen 4-4-2 teams kan je hem daar wel opstellen, maar zodra hij tegen een buitenspeler komt te staan zoals gisteren dan zie je zijn zwakke plekken, wellicht dat Bogarde hem een week lang 1 op 1 kan trainen? Want zoals hij die tegengoal weg gaf kan gewoon niet,
2 0
Jeugdtrainer
https://twitter.com/LaptoptrainerNL/status/1028554021429301249

Ik kwam wat details tegen over de wedstrijd van gisteren op Twitter. Daarin ook o.a. de positionering van Mazraoui. Bosz is niet heilig, maar besteedde wel veel (beter) aandacht aan de defensieve organisatie met o.a. Veltman en Sinkgraven die veelvuldig middenveld ondersteunen en een derde middenvelder die lang achter de bal blijft. Nu lijkt het defensief, al meerdere wedstrijden, nergens op. Aanvallend vind ik het te prijzen hoe TH tussen de linies wil spelen. Maar zonder goede def. organisatie ga je niet veel winnen.
5 0
PeterVKV
Het moet toch niet zo moeilijk zijn om de defensieve organisatie onder Bosz te combineren met het betere spel tussen de linies onder Ten Hag.
2 0
Bky
Nee joh, allemaal de schuld van Mazraoui (bron AS 2018). Dat spelers een half veld moeten afdekken wordt daarbij even vergeten.

Vooral deze ook: https://pbs.twimg.com/media/DkVeuYrW4AEwM-h.jpg:large

En dan gaan mensen afgeven op Donny :'). Die jongen moet in zijn eentje 40 bij 40 meter afdekken.
2 0
godenzonenssuper
Jongens als Eiting, Donny en Frenkie zijn allemaal alweer aan de beurt geweest en afgezeken.
Nu Mazraoui weer, vorig seizoen de Ligt.
Op een of andere wijze hebben ze hier veel minder krediet dan bepaalde andere spelers.
1 -1
Ajaxtrouw
Nadeel is dat deze mannetjes alleen maar techniek hebben en geen fysiek en als ze dus even uit vorm zijn, is het gelijk ook niks meer.
1 -1
Jeugdtrainer
Haha geweldig inderdaad. Kanté kan het, dus Donny kan het ook. En als het niet lukt dan heeft hij geen winnaarsmentaliteit. Verkopen.
1 0
Bky
Zie je het nog goed komen onder Ten Hag? Vorig jaar bracht hij in ieder geval wat orde in het chaotische spel van Keizer, waar het ieder voor zich was, maar als ik dit jaar zie. Huilen.
1 0
Jeugdtrainer
Dat ben ik met je eens. Moeilijk. Ik vond idd dat TH verbetering bracht vorig seizoen, maar ook toen al kwam hij op mij over alsof hij veel aandacht geeft aan het aanvallende aspect en niet aan het verdedigende. Daar lijkt weinig aan veranderd. En dat is jammer.

TH heeft zijn teams nooit neergezet om tegenstander bij het vijandelijk doel te houden. Nu bij Ajax, pikken we dat niet, blijkt dat hij Ajax aanvallend neer wil zetten, maar daarmee de defensieve organisatie onderbelicht. Terwijl die juist (!) belangrijk is om aanvallend te kunnen spelen.

Wat denk jij?
0 0
Bky
Ik denk dat het kut met peren is. Gaat niet meer goed komen. Ten Hag heeft zoveel tijd gekregen om het een beetje normaal neer te kunnen zetten, als je dan bij de opening van het seizoen het nog steeds zo weet te verkutten tactisch, wat mag je dan nog verwachten?

Ten Hag zet Blind gewoon linksback (!). Dan weet je toch genoeg? Hij moet echt heel snel het licht zien, spelers op de juiste positie gaan zetten. Compacter spelen. Beginnen met Blind op 6. Wöber naast De LIgt.

Weet trouwens niet of Frenkie naast Ziyech een goed duo is (want die zouden dan het middenveld moeten vormen), heb liever Frenkie en Donny naast elkaar. Complementair. Maar we zitten met het luxe probleem dat je natuurlijk Ziyech wel op moet stellen met zijn status.
3 0
Cohiba
Vond hem gisteren een slechte wedstrijd spelen. Ik hoop dat het een offday was want de vorige wedstrijden vond ik hem erg goed.
2 -1
MickS
Hij rendeert alleen als rb wanneer de tegenstander geen fastoenlijk lv heeft.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Idd - meerennen met je rug naar de bal. Manmanman.
0 0
X-RaY
Vd Wiel
Van Rijn
Tete
Veltman
Zeefuik
Orejuela
Kristensen
Mazraoui

Het wordt alleen maar droeviger met de backs tot nu toe. Is er nou werkelijk niemand bij Ajax die inziet dat een back eerst moet kunnen verdedigen en positioneel moet weten waar hij behoort te staan in het veld?

Mazraoui die nog nat achter zijn oren is werd hier en die geile media al op een voetstuk gezet en als een revelatie gezien. Een echt Ajax product die uit armoede op de back wordt neergezet omdat Ajax in een winterslaap zit waar zelfs een beer jaloers op is.

Nou heb je een linksback met Tagliafico die 'de noodrem' een nieuwe dimensie gaat geven bij Ajax en ongetwijfeld de recordboeken in zal gaan als de' kaartenpakker.

En op rechtsback staat nu een knulletje die met zijn hoofd in de wolken loopt omdat hij in Ajax 1 speelt maar eigenlijk alles nog moet leren om maar enigzins in aanmerking te mogen komen voor een basisplaats op deze positie.

Ben ik nou zo slim of zijn ze gewoon dom bij Ajax?
Een ding weet ik al, dit gaat punten kosten dit seizoen en veel ook. Let maar op.
5 -5
MickS
Hij was doorlopend te laat gisteren, en kan dat niet compenseren met snelheid. De Ligt heeft nagenoeg alles voor hem moeten oplossen. Aanvallend is Mazraoui een verademing tov Veltman, maar positioneel moet hij echter nog (te?) veel leren. Dat kan Veltman echt heel veel beter.
6 0
KlasseLasse
ze leren niks precies het zelfde als tegen luik je moet op de man komen en niet naar achteren lopen
2 0
Red Devil
Gisteren liet je je mannetje weer lekker lopen bij de 0-1.
Stop met dat slappe gelul voor de camera's en ga presteren.
1 -5
AlexIbarra
Hij zegt dat hij zijn mannetje kán staan maar gisteren slecht speelde.
Als je de video bekijkt zie je dat hij juist eerlijk en zelfkritisch is.
0 0
Jeugdtrainer
Ach jee, primitieve reactie. Hij moet arrogant vragen negeren en doorlopen. Ja, dat is het.
3 0
Patrick78
Houston we have a problem .... Mazraoui is geen verdediger en Orejuela en Kristensen zijn allebei niet goed genoeg. Een rechtsback is nodig.
5 -1
Jornnn
Misschien toch maar de portemonnee trekken voor een goede rechtsback. Alle posities zijn Ajax waardig, maar via die kant krijgen we straks de klappen.
1 -1
Figo
Werd gister constant gepasseerd met als hoogtepunt de tegengoal. Tel daar de penalty tegen Standard bij op en hij begint gewoon kut aan het seizoen. Is geen verdediger. Maar... we kunnen na Veltman Kristensen en Orejuela moeilijk nog een back halen.
4 -1
bollejan1
Heb zelfs Veltman nooit zo makkelijk uitgespeeld zien worden als hij tegen Heracles of Standard, verdedigend komt hij echt veel te kort.
4 -1
Olle
Hou m’n hart vast als ie tegenover Lozano staat.....maar dat geldt ook voor Kristensen.....
2 0
Dennis1964
Hij is in iedergeval kritisch naar zichzelf. Maar wie in de staf gaat hem verdedigende tips geven.????
1 0
Radie125
je was een van de minste vandaag hopelijk gaat het beter maar ben bang dat je ons veel punten gaat kosten op die positie
3 -1
MichelAjaxTadic
Ik heb nog niet zoveel vertrouwen in deze jongen en zou hem dan ook mijden in de basisopstelling. Aangezien we niet echt een goede vervanger hebben, is het misschien beter om met 3 verdedigers te spelen en met een versterkt middenveld. Zo zou ik het dan doen.

Onana
De Ligt, Blind, Tagliafico;
Vd Beek, F. De Jong;
Ziyech, Tadic;
Neres, Dolberg, Labyad
0 -4
Bky
Hoe noem je dit zelf. 3-4-3 met een vierkant op het middenveld? Want een ruit gaat dat natuurlijk nooit worden met Ziyech en Tadic naast elkaar.
0 0
MichelAjaxTadic
Zo statisch als dat het hier staat, hoeft het in praktijk natuurlijk niet te zijn. Het zijn profs en ik neem aan dat ze zelf ook wel weten hoe ze moeten staan, ongeacht welke situatie. In balbezit zal dat bijvoorbeeld eerder een ruit zijn.
0 0
Bky
Probleem is nu al dat het team veel te ver uit elkaar staat. Denk als je Ziyech en Tadic daar een beetje creatief hun eigen gang laat gaan dat het helemaal drama wordt. Daarbij moeten Neres en Labyad veel te veel ruimte afdekken lijkt mij. Op dat middenveld zou minstens een type Matusiwa moeten staan puur om te stofzuigen lijkt mij.
0 0
Radie125
zelfmoord opstelling
0 0
MichelAjaxTadic
Wanneer Donny en Frenkie het verdedigende werk opknappen, lijkt me dit geen verkeerde opstelling. Maar dat is voor een ieder persoonlijk natuurlijk.
1 0
Olle
Frenkie is geen verdedigende middenvelder.... Donny meer, maar ze zijn allebei te jong om een seizoen lang dat vol te houden.... Voor de thuiswedstrijden overigens een prima opstelling!
2 0