[Update IV] 'Verdachten zijn weer vrij'

BVeenstra, 20-08-2018 om 07:45, 66252 views, Ajax, NOS, RTL Nieuws |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Tijdens het gelijkspel tussen Ajax en Heracles Almelo werd er in vak 124 een steward getroffen door een hartinfarct. De steward is nog tijdens het duel gereanimeerd en ligt nu bij kennis in het ziekenhuis.

Gedurende de tweede helft kwam er een ambulance het stadion binnenrijden. Vervolgens is de steward gereanimeerd. Op dit moment ligt hij in stabiele toestand in het ziekenhuis en is hij bij kennis. In vak 124 vond tweede helft ook een incident plaats. Of het één met het ander te maken heeft, wordt op dit moment door de politie onderzocht.

Dit alles meldde Ajax in een verklaring na afloop van de wedstrijd.

Update - 22.15u (11 augustus 2018) - 'Supporter viel steward aan'

De NOS meldt dat de steward onwel werd, na een aanval van een supporter: 'Tijdens de wedstrijd Ajax-Heracles is een steward aangevallen door een supporter. Volgens een ooggetuige werd de steward bij de keel gegrepen en raakte hij onwel.'

Update II - 10.25 uur (12 augustus 2018) - 'Vijf mensen aangehouden' 

Er zijn vijf mensen door de politie aangehouden naar aanleiding van het incident dat plaatsvond tijdens Ajax - Heracles Almelo. Dit meldt De Telegraaf. Wat de politie wil onderzoeken is vooral of de steward in kwestie voor zijn hartaanval is belaagd door een supporter.

Update III - 11.45 uur (13 augustus 2018) - 'Drie van zes verdachten weer vrij'

Drie van de zes personen die afgelopen zaterdagavond werden aangehouden wegens een opstootje in de Johan Cruijff ArenA zijn weer vrijgelaten, zo meldt RTL Nieuws. De drie andere personen zitten nog vast, zo laat de politie weten aan de omroep. In het stadion kreeg een steward een hartinfarct. De politie onderzoekt nu of er een relatie is tussen het opstootje op de tribune en het hartinfarct van de steward.

De agenten willen graag weten of de steward door een supporter belaagd is en daardoor mogelijk een hartaanval kreeg. Op het internet zijn er geruchten dat de steward bij de keel zou zijn gepakt en geslagen zou zijn, nadat hij zelf een kopstoot had uitgedeeld. Of dit klopt, kan dat politie niet bevestigen. Ajax liet zaterdagavond weten dat de toestand van de steward stabiel is.

Update IV - 07.45 uur (20 augustus 2018) - 'Verdachten zijn weer vrij'

De Gelderlander schrijft maandagochtend dat een 26-jarige Nijmeegse en een 23-jarige man uit Oosterbeek die verdacht worden van betrokkenheid bij een incident met een steward van Ajax weer op vrije voeten zijn. De krant schrijft dat beide heren nog wel gelden als verdachten. Tijdens het thuisduel met Heracles Almelo van vorige week werd een steward onwel. De man ligt nog in het ziekenhuis. De politie onderzoekt nu of hier een vechtpartij aan vooraf is gegaan.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rik428
Een Nijmeegse en een man uit Oosterbeek; de beide heren gelden nog wel als verdachte...

Waren het nou een man en een vrouw of twee kerels?
0 0
Harrie Nak
Wordt tijd dat we alle provincialen preventief een stadionverbod gaan geven.
0 0
Mokum<3destad
Tijdens het weekend in Amsterdam lopen er ook genoeg (dronken) gekken rond. Ze zullen vast en zeker niet allemaal opgepakt worden. Niet gek dat er wel is wat in de Arena gebeurt met meer dan 50 duizend zit plaatsen. Dom van de jongens om een steward aan te vallen, maar dat de desbetreffende persoon vlak hierna een hartaanval kreeg hadden ze ook niet kunnen voorspellen.
1 -1
waayop
Ze onderzoeken het met behulp van camerabeelden.
0 0
Joseph
Onderzoekt of er een vechtpartij aan vooraf is gegaan? Zijn er serieus nog geen goede camera's in de Arena?!
Dat die steward moet ingrijpen zegt al genoeg, minimaal een seizoen thuis, als ze hem aangeraakt hebben, nooit meer in de Johan Cruijff Arena.
0 -1
Marcdaan1971
Helaas denken we nog steeds vaak dat er maar enkele gekken in de stadions zitten. Er gebeuren te veel zaken die het tegendeel steeds bewijs bewijzen. Er zitten er wel honderden (of meer) in de stadions. We houden onszelf voor de gek dat het maar enkele individuen zijn.
3 -3
Murph
Wanneer is iemand gek in jou beleving ?
0 -1
mvdk
Als ie iemand zomaar aanvalt? Het clubje dat aan werd gehouden gedraagt zich al langer 'stoer' tegen andere mensen.

Wat Marcdaan zegt is verder ook niet zo gek. Een paar honderd 'gekken' op 52000 mensen is een normale statistiek.
2 -2
Van Reenen
In de Johan Cruijff Arena is de capaciteit 54.033 mensen. Jammer dat er niet 21 mensen meer in kunnen. Dat staat leuker: 54.054 toeschouwers.
0 0
Murph
Ik zou het meer Haantjes gedrag noemen door groepsvorming .
Ben hier niet bij geweest dus kan ook niet oordelen.
0 0
damskowest
Waarom oordelen mensen voordat het onderzoek afgerond is? Misschien heeft de steward wel onterecht gehandeld. En heeft hij buiten het opstootje een hartinfarct opgelopen. Stuitend om te zien hoe mensen al veroordeeld door mensen worden zonder concrete duidelijkheid.
6 -3
ajaxfan83
ze moeten gewoon met hun klauwen van iemand afblijven .
en als ze hun gedragen hoef een steward niet op te treden
4 -5
BrandjeXL
Hahaha vooral dat laatste zinnetje bewijst dat jij zelden of nooit ik de arena komt. Vorig jaar met mijn zoontje van toen 5 jaar oud naar de arena geweest. Hey ventje durfde het aan om tijdens de wedstrijd op de trap te zitten. Nou nou het stadion was te klein. De steward wilde hem zelfs van de trap af trekken en toen ik zei durf hem eens aan te raken ging meneer weg en kwam terug met twee man beveiliging. Gelukkig zag het halve vak wat er gebeurde dus liep met een sisser af. Nee, ik praat dit geweld zeker niet goed maar sinds de Arena open is is er al trammelant. Dat begon met die gasten van world wide security en en nu nog steeds zitten er van die galbakken tussen. Dus voordat dat je de moraalridder wilt uithangen, neem het advies van de vorige poster aan en wacht eerst eens af wat er nu precies gebeurde.
8 -10
NoPants
Tokkies vinden zichzelf nooit een tokkie. Dat wordt wel duidelijk van jouw reactie..

Stormt een groep mensen de trap op door -bijvoorbeeld- vuurwerk en wordt jouw zoontje vertrapt dan kan je vervolgens lekker ajax aanklagen. Goed man!
2 -3
BrandjeXL
Onnzole reactie van een onnozel persoon. 1. Begrijpend lezen is al te moelijk voor je want je trekt conclusies uit dingen die ik nooit gezegd heb. 2. Waarom gelijk met termen als tokkie komen. De hypocriete mensjes hier komen met termen als pauper, aso ed komen kan ik alleen maar om lachen. Huilen dat dat die steward een paar tikken heeft gehad maar vervolgens wel mensen gelijk geven. Allemaal roomser willen zijn dan de paus.
1 0
Sterretje73
Wel duidelijk dat jij thuis de pants niet aan hebt. Je begrijpt toch wel wat hij probeert aan te kaarten of niet soms ? En hem dan ook nog een tokkie noemen ? Ja gaat ff wat te hard van stapel kerel...
2 0
DeWijsneus
Sorry, maar hij heeft gewoon gelijk. Waar halen toch altijd de mensen het lef vandaan om te denken dat de regels voor hun niet gelden? En NoPants draagt ook aan waarom het niet mag. Prima reactie.
0 -2
DeWijsneus
Als je nou alle reacties eens leest op jou bericht, zou het dan aan jou liggen of aan de steward en de mensjes hier? Ben echt gewoon benieuwd.
0 -1
Lane 8
Pauper. Mensen met een tweecijferig iq zouden zich niet mogen voortplanten. Ik heb medelijden met je zoon.
3 -3
BrandjeXL
Mooi he, jankerdje spelen als het om die steward gaat maar vervolgens zelf met termen als pauper en tweecijferig iq komen. Dat je het persoonlijk probeert te maken door over mijn zoon te beginnen kan ik alleen hartelijk om lachen. Doel gemist knul.
1 -1
GvanderK
Uhm, je kind hoort gewoon op zijn plek te zitten. Een trap is om op te lopen. Heel normaal dat die steward daar op reageerde, dat is zijn taak. Dat jij meteen naar hem gaat zitten blaffen zegt ook wel genoeg dat je jezelf best aso gedroeg. Slecht voorbeeld. Sommige mensen denken dat ze alles maar kunnen maken en alleen zijn op deze wereld, alleen horen ook jij en je zoontje zich gewoon als een gast te gedragen, net als ieder ander.
8 -2
JanTa
Iemand die nooit nadenkt plaats domme reacties en jij bent er 1 van.
5 -1
nosrettep
Misschien moet je je kind gewoon het goede voorbeeld geven ipv het stoere binkie uit te hangen. Er zijn redenen dat mensen niet op de trap mogen zitten. Als je zoon het mag, mag iedereen het. Of vind je dat je zoontje dat wel mag en de rest niet?
8 -2
Rik428
Gap in plaats van een grote bek op te zetten als een steward je vraagt om je kind van de trap te halen kun je ook gewoon je kind van de trap halen. "Durf hem eens aan te raken". Ze zouden je met kind en al het stadion uit moeten trappen en je er een stadionverbod bij toe moeten geven. Voor jou 10 anderen hoor.
9 -3
nicholas87
Waarom zit jouw zoontje van 5 op een trap en niet gewoon op zijn stoel?
11 -2
nicholas87
Eens, ik val zelf namelijk ook alleen maar stewards aan als ik zeker weet dat hij of zij onterecht gehandeld hebben.
6 -4
Red Devil
Zielige lafaards zijn het.
0 0
Murph
Jij kent ze begrijp ik.
Spreek ze erop aan dan.
0 0
iammike
Echt wat ben je voor een idioot als je dit op je geweten hebt.
2 -2
CruyffFootball
Dat zou het probleem kunnen zijn.
Psychopaten hebben geen geweten.
2 -2
Superjan
Maar wel zelfbeheersing. Het zou hier eerder om sociopathen gaan.
0 0
Joseph
Even goed bekijken wat die 6 gedaan hebben, al staan ze er lachend omheen, levenslang stadion verbod, dit soort tuig moet je zo ver mogelijk van de club houden.
3 -4
MisterAFCA
Ik ben het eens met het stadionverbod hoor. Dat ben ik sowieso bij geweld of ander laakbaar gedrag. Nu wil ook zeggen dat deze gasten nooit de intentie hebben gehad om deze man een hartinfarct te bezorgen. Deze dingen moeten we echt los van elkaar zien. Een hartklap krijg je niet ineens van iemand bij de keel pakken. Natuurlijk is dat wel een katalysator geweest. Maar deze man had hem anders ook wel een keer gekregen. Waar ik wel ‘blij’ van werd zijn de vele supporters die zich aanboden om de steward te reanimeren. Er werden vele supporters weggestuurd die hun hulp kwamen aanbieden. Dat is mooi om te zien. Tegenwoordig is het namelijk meer regel dat mensen eerst het mobieltje pakken en gaan filmen, dan dat ze de helpende hand bieden. Nogmaals deze gasten mogen wat betreft nooit meer de JCA in. Maar laten we ze niet kielhalen omdat de beste man een hartinfarct heeft gekregen. Dat is nooit de gedachte geweest van deze gasten.
5 -1
Ajax2018
Wie helpt er mee een spandoek te maken met de tekst ‘#meerhersensmindergeweld’? En welke plek in het stadion zou de beste plek zijn om op te hangen? Bij de f-side? Of juist tegenover de f-side zodat ze de boodschap goed kunnen zien.
9 -13
Ajaxvooraltijd
Niemand vind het een goed plan dus hou maar lekker op met spammen! Of is dat het enige wat je kunt zeggen en is 2018 het jaar dat je naar de basisschool ging?
3 -4
Hobbemastraat
Altijd handig om je eerst te verdiepen in het incident voordat je iets zegt. Over meer hersens gesproken.
1 -2
Afcas20
Waarom de fuck betrek je de Fside hierbij? Volgens mij was de Fside gisteren het vak dat na het zien van een reanimatie direct de trommels en zang stopten en vlaggen naar beneden haalden. Werd juist respect getoond, triest geval ben je
9 -3
Murph
Is toch makkelijk vanachter zijn of haar toetsenbordje annoniem bezig te zijn .
2 -2
OuweDibbes
Zonder geen f-side, is er geen Ajax man.
Jaren 80 toen de club naar de klote ging, waren er maar enkele getrouwen waaronder de f-side met als dieptepunt 3500 man tegen SVV / Dordrecht in de meer. Rot lekker zelf op naar je dorp zou ik zeggen, ooh ja ik zit tussen de vips, tussen de stropdassen volk.
2 -3
Frederiksperwer
SVV/Dordrecht '90 bestond niet in jaren 80, wel DS '79. Aaaa-jax! Geen trommels of geluidsversterker. Zondagmiddag, bij vlagen een gewijde stilte in het knusse stadion aan de Middenweg. Alleen het tikken van de bal en soms een blaffende herdershond. Andere tijden. Morgen weer in de herrie. Anders, maar ook wel mooi.
1 0
SjaakWolfs
´zonder geen´

Man, man, man... Met dit soort reacties krijg je bijna sympathie voor ´#meerhersensmindergeweld´
1 -5
Lane 8
Wat is er nou mis met zijn boodschap? Ik kom gewoon uit Amsterdam, maar ik ben wel beschaafd en ik heb wel een driecijferig IQ (kan je niet van iedereen zeggen hier, hint hint) .
2 -6
DeWijsneus
Zo zie je maar dat IQ niet alles is....
0 0
Ajaxvooraltijd
Met dat iq van 000 stel je maar een deel je intelligentie vast en ten tweede is de tekst echt lachwekkend. Meer hersens (kan niet, bestaat niet) en minder geweld insinueert dat je wel geweld mag gebruiken. Dus probeer jij maar lekker meer hersens te groeien zodat je fatsoenlijk kunt gaan nadenken......
2 -1
Murph
Kom jij dat doek dan zelf ophangen op F want uiteraard kunnen wij dat niet .
En ben reuze benieuwd wie of wat er schuilt achter dit ingenieuze idee.
3 -1
AFCAMM
Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat het idee erachter goed is en dat er een ernstig probleem is als mensen totaal onredelijk en agressief gedrag vertonen omdat er bijvoorbeeld een rivaal (F’noord) op bezoek is. Dat het niet normaal is dat mensen compleet kunnen flippen in zo’n situatie, en dat het belachelijk is dat een stadion in een oorlogsgebied lijkt te veranderen. Dat het menselijke aspect altijd het belangrijkste is, omdat clubvoorkeur totaal niets zegt over hoe goed iemand is als mens. Dat jij je frustraties nooit hoort te uiten op iemand die daar staat, zijn werk doet, en niks met je frustraties te maken heeft. Dat we anderen gewoon als mens behandelen, zoals we zelf ook behandeld zouden willen worden.

Of je kunt er tegenin gaan, het ridiculiseren en doen alsof het niet abnormaal is...

Triest.
1 -1
Murph
Vraag mij af of jij überhaupt wel eens in J C Arena bent geweest.
5 -1
Hans Kraay Jr.
Wat is de boodschap dan?

Hoe kom je aan meer hersens? Volgens mij heeft iedereen dezelfde hoeveelheid hersens. De één gebruikt ze alleen iets beter dan de ander.

Minder geweld, dus een beetje geweld mag nog wel? En wie mogen dan een beetje geweld gebruiken?

Zou dus nog even wachten met knutselen en een betere slogan/tekst verzinnen. Of zitten de glitters en gekleurde macaroni er al op?
1 0
Ajaxvooraltijd
Meer hersens krijgen is idd onmogelijk maar niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid hersens.
0 0
Hans Kraay Jr.
Even niet kijkend naar anomalieën, heeft ieder mensen gemiddeld genomen dezelfde hoeveelheid hersens.

Vrouwen hebben echter wel gemiddeld 10% kleinere hersens dan mannen.

Echter zegt de grote van de hersens niks over het IQ en het EQ.
0 0
Joseph
Als jij dat nou even doet, neem er vooral je tijd voor, moet wel een mooi spandoek worden.
0 0
Murph
Hang het in jou woonkamer of boven het hok waar jij jaren opgesloten hebt gezeten.
2 -2
Dick
Kijk uit dat het geen obsessie gaat worden.
0 -1
austrianajax
update telegraaf
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2421772/zes-aanhoudingen-na-incident-in-aren-a

"Zes aanhoudingen na incident in ArenA

Het onderzoek naar het voorval tijdens de wedstrijd Ajax en Heracles Almelo is nog in volle gang, aldus de politie. Daarbij worden onder meer getuigen gehoord en camerabeelden bekeken.

Agenten willen weten of de steward die een hartaanval kreeg door een supporter is belaagd. Op internet circuleren verhalen dat de man bij zijn keel werd gepakt en zelfs geslagen zou zijn. De politie zegt ook dat te onderzoeken.

Ajax meldde zaterdagavond dat de toestand van de bewuste steward stabiel was. Hij is in het stadion gereanimeerd en ligt bij kennis in een ziekenhuis."
0 0
Oliveira
Als er voldoende bewijs is dat deze mensen verantwoordelijk zijn direct aanklagen en een landelijke stadionverbod opleggen. Het voetbal heeft niks aan een stelletje psychopaten die om het minst en geringste iemand proberen te doden.
2 0
Ajax2018
#meerhersensmindergeweld
5 -15
Cheezhead
kut kneus
4 -2
Ajaxvooraltijd
Je vindt het wel goed van jezelf gevonden he?
2 -1
Ferd
#meerhersensminderonzinposten
8 -2
Ajax2018
Misschien een idee om een spandoek op te hangen volgende wedstrijd? Met de tekst ‘meer hersens minder geweld’ Wat vinden jullie?
1 -13
Ferd
Spandoek prima, de tekst is waardeloos.
1 0
Dick
Punt vergeten na geweld’.
2 -1
gi0vanni
Minder geweld ? Dus geweld mag maar niet te veel ?
2 0
Ferd
Als Ajax2018 een paar tikken krijgt dan ben ik niet volledig tegen geweld.
0 0
Ajaxvooraltijd
Het seizoen begint weer lekker.
0 0
VivaEspana
Schande vreselijk aso gedrag. Blijf met je poten van andere mensen af.
Als je niet tegen drank of drugs kan,blijf er dan met je tengels vanaf.
Stadion verbod 4 life.
3 -2
behangdelul
Die PSV supporter die die verstandelijk gehandicapte Feyenoord supporter (zijn ze eigenlijk allemaal maar je begrijpt wat ik bedoel) sloeg kreeg welgeteld 1 heel jaar een stadionverbod....en dat terwijl ie al wat eerdere veroordelingen had. Nederland, het land van pappen en nathouden
6 0
OmeMichel
Die PSV supporter hoort idd levenslang te krijgen. Laat hem maar aan zijn kinderen en later kleinkinderen, uitleggen waarom papa/opa, nooit mee naar voetbal kan! Enige oplossing!
0 0
Flarkow
Idd slaat ook nergens op en dan gaan ze 'n actie houden voor die jongen sturen ze niet het shirt van zijn eigen club nee kom we sturen hem een psv shirt..
Dat is 'tzelfde als een ajacied een feye shirt sturen die wordt meteen weggeflikkerd of in de fik gestoken...
1 0
Ajax meister
Wat zou het heerlijk zijn dat de wet terug komt die het mogelijk maakt de handjes er af mogen hakken.
0 0
PabloXXX
Dat wordt een aantal jaar de cel in, en terecht.
1 -2
Joseph
belangrijkste is dat ze nooit meer een stadion in komen en dat er een flinke boete op staat als ze dit wel doen.
0 0
AFCSANCHEZ
Welnee joh. Op basis van wat? Er worden zo vaak mensen belaagd en mishandeld en dat is gewoon een taakstraf in dit land. Die supporter had natuurlijk ook niet verwacht dat de steward een hartaanval zou krijgen. Zo zal de rechter het wel zien.
1 0
Restored
Op basis van camerabeelden mag ik hopen...
0 0
Ardoe
Jaja, we hebben er een paar debielen tussen zitten. Durven zich ook nog 'echte' supporters te noemen omdat ze in t stadion zitten.
1 -4
Ajax2018
Uiteindelijk wil niemand deze dommeriken in het stadion. Spelers, personeel, supporters, iedereen walgt van dit groepje en de acties. Hoe krijg je dit groepje in kaart? Simpel: stel bij het verlengen van de seizoenskaart 3 vragen die goed dienen te moeten worden beantwoord. Als de vragen niet goed beantwoord zijn krijg je geen verleningsbrief toegestuurd maar een catalogus van de LOI. Verplicht de schoolbanken weer in!

Voor iedereen die wil weten of zijn/haar seizoenskaart verlengd mag worden, de onderstaande vragen komen uit een toets voor groep 8 van de basisschool. Bij fout beantwoorden ben je een dommerik en dus niet meer welkom in het stadion!

https://www.123test.nl/taal-oefenen-eindtoets-basisonderwijs/

Meer hersens in het stadion zorgt voor minder geweld.
3 -13
Michelangelo
iemand die taalkunde koppelt aan (a)sociaal gedrag heeft denk ik eerder een cursus nodig. ps: wil je je eigen taalfouten in je reactie nog even verbeteren?
2 0
Ferd
Meer hersens in het stadion, dus dan kom jij er niet meer in. Dat dit belachelijke plannetje is echt te dom voor woorden.
0 0
MickS
Sorry hoor, maar dit slaat nergens op natuurlijk. Randdebielen heb je in elke "bevolkingklasse". Er zijn zat zgn. geschoolde mensen die dit type supporter zijn als excuus gebruiken om zich lekker aso te kunnen gedragen. Dat soort geschoolde lui zitten ook in het foute gedeelte van de F-side bijvoorbeeld. Of eender welke harde supporterskern van eender welke club dan ook. Het strakke pakkie met overhemd hangt thuis in de kast te wachten tot maandagochtend, waarna ze weer de heilge boon spelen.

Enige waar het allemaal mee te maken heeft is fatsoen. Gewoon fatsoen. Zowel van de supporters als van de stewarts.

Edit: en om nog maar te zwijgen van de rare gedachte dat mensen met een lage opleiding allemaal agressief zouden zijn. Dat slaat net zo min ergens op.
1 -1
aanval86
moet je niet willen zoiets. komen er nog maar 1000 binnen ofzo
1 0
Murph
Weet niet wat jij gebruikt .
Maar is behoorlijk zwaar spul .
Kraamt alleen maar onzin uit .
7 -1
aka
idd
0 0
aka
idd
0 0
Mollemaa
Uitstekende reclame weer!
0 0
insectenverdelg
jaren gesodemieter in t vak, maar eerst moet er een erg incident plaatsvinden voordat Ajax echt gaat ingrijpen.....
0 0
Murph
Welk vak ???
0 0
insectenverdelg
124
1 0
KlasseLasse
als die stuward daad werkelijk een kopstoot uitgedeeld zou hebben gaat die ook niet vrijuit! maja waarschijnlijk ging het nergens over, heracles scoord hii zal waarschijnlijk gevloekt hebben of een peukie hebben opgestoken
4 -7
Ajax2018
stuward-steward
daad werkelijk-daadwerkelijk
Maja-maarja
Scoord-scoort

#meerhersensmindergeweld
2 -5
Ferd
#meerbegripmindertaalnazis
1 -1
aanval86
gewoon een paar jaartjes op sluiten. doei
1 0
afca95
Mooi werk! Pleur ze t stadion uit met een SV en een straf! Maar als er een vechtpartij is.... Waar is de politie? Lijkt mij dat een steward gewoon de politie waarschuwt en dat die vervolgens ingrijpen? Ben benieuwd naar het onderzoek...
0 0
OuweDibbes
Jammer dat dit gebeurd hoop dat de man het haalt,, maar zovaak meegemaakt dat Stewards denken geweld te gebruiken en als ze klappen terug krijgen meteen de politie erbij halen en dreigen met een SV.
4 -4
robsch
Misschien moet je je afvragen waarom ze geweld moeten gebruiken. Als je normaal doet wat er gezegd wordt dan zal er echt geen geweld bij komen. Het probleem is dat er van die gefrustreerde drugsgebruikers zitten waarbij je niet aan moet komen met teksten dat ze moeten gaan zitten, niet op de trappen moeten staan, of die joint uit moeten doen want dan flippen ze gelijk de pan uit. Lijkt me niet meer dan normaal dat er hier een SV voor komt ( levenslang hoop ik ) en voor mishandeling de politie wordt ingelicht. Maar aan jou reactie te zien vind jij dat allemaal normaal. Rare kwiebus
3 0
OuweDibbes
Jaja.. ik vind alles goed.. wat een onzin tijd voor een cursus begrijpend lezen. En mijn blow periode ligt al 20 jaar achter mij, dorpsgek.
Maar even ter zaken. Op vakantie had ik wat Anderlecht supporters ontmoet, hadden afgesproken als we elkaar zouden loten zouden we elkaars kaarten ruilen. Eerste keer prima, tweede keer word ik met mijn neefjes aangevallen op een tribune door een man of 40. Dus ik moest onder politie begeleiding naar het Ajax vak, en zit daar zo rare kwiebus beetje handtastelijk te doen en na drie keer waarschuwen daar mee op te houden komen er 10 ME'ers en dreigen met een SV. Leuk als je al 25 jaar naar Ajax komt..
2 0
Ardoe
What the fuck heeft dat hiermee te maken? Je poging genuanceerd te doen is totaal misplaatst. Vervelend voor je dat je zo'n ervaring hebt, maar heeft echt 0,0 met dit incident te maken.
0 -1
aka
hij bedoeld dat Swewards ook gruwelijk irritant kunnen doen, het zijn vaak afgekeurde politieagenten met te grote jassen aan,
2 0
robsch
Ik heb het niet perse over jou tenzij jij degene was die hem mishandeld heeft? Je probeert het alleen wel een beetje te baggetaliseren dat het min of meer zijn eigen schuld is. Er zijn gewoon teveel mensen met een kort lontje laten we het daar maar op houden. Dat je werd aangevallen is vervelend en had natuurlijk nooit mogen gebeuren al ken ik de situatie niet. Als je daar gewoon als neutraal gaat zitten zonder gek te doen lijkt me toch wel moeten kunnen. Als je daar gaat zitten provoceren in een Ajax shirt dan heb je daar ook fanatieke mensen die je daar niet moeten. Is hier in Amsterdam niet heel anders lijkt me. Je zoekt het uiteindelijk wel zelf op
0 -1
OuweDibbes
Ik kom al jaren los op de tribune, ook in de jaren 90 in de kuip. Ik weet mij prima te gedragen. Meer dan juichen van een doelpunt doe ik niet. Verder bagatelliseer ik niks, ik was er niet bij dus kan mijn geen mening vormen. Alleen ik heb te vaak meegemaakt dat Stewards buitensporig teveel geweld gebruiken en beschermd worden door het dreigen van een SV.
2 0
Cohiba
Welke steward was dit? Een vaste op de F side? Schandalig trouwens je ziet dat het geweld steeds meer toeneemt op de F side.
0 -8
Murph
Jammer hè dat het niet op F was
Lekker boeiend waar het is gebeurd
Het ergste is dat het gebeurd.
4 -2
Ajax2018
Dat het gebeurd- dat het gebeurt
#meerhersensmindergeweld
0 -1
Lazell
Ga lekker mensen verbeteren als er iemand overleden is. Meer hersens is trouwens ook niet correct. Heb jij er 2 en de rest 1? Simpele.
1 0
Ferd
Er is niemand overleden.
0 0
hallo1
Dit was niet op de F-side. Maakt het niet minder schandalig, maar dit suggereren zonder het te weten is ook stemmingmakerij over de F-side.
4 0
Murph
In hun ogen zitten er allemaal criminelen /werkeloze en dombo's op Zuid.
Zou zeggen kom eens langs en ervaar wie daar werkelijk zitten.

Makkelijk hoor minnetje vanachter jullie toetsenbordjes Struisvogels.
2 -4
Cohiba
Ok dat wist ik niet. Ik dacht gelezen te hebben op de F side. Ben op vakantie vandaar.
1 -1
Mokumnorth
je weet dat de fside van 125 tm 129 loopt toch?
1 0
Cohiba
Uhh ja maar er lopen meerdere "vaste " stewards rond.
1 -2
Ferd
ja, en die staan dus altijd op de F-Side, en worden dus niet in andere vakken in elkaar geslagen. Dit was vak 124, dus niet F-Side
1 0
Ajax2018
Zo zonde. Een man die werkt voor z’n geld aangevallen door een groep waarschijnlijk werkloze tokkies. Als je de berichten leest van mensen die het proberen recht te praten zou ik zeggen: geef die hele groep een verplichte cursus Nederlands, in het weekend. Zijn ze van de straat dus een stuk beter voor iedereen in het stadion. En zij kunnen als ze hun diploma Nederlands hebben gehaald mischien aan de slag als afwasser in een restaurant of putjesschepper. Man man man ik ben een groot supporter van Ajax maar de hersenloze mensen die er op afkomen..om verdrietig van te worden.
2 -11
Murph
Waar haal jij het lef vandaan om minderwaardig te oordelen over iemand die misschien bij stadsreiniging werkzaam is of in de keuken van een restaurant .
Wat verbeeld jij jou zelf EIKEL.
(KEUR zeker niet goed wat gebeurd is ben er niet bij geweest dus kan niet oordelen)
4 -1
godlike
Die stadionverboden helpen totaal niet. Ze gaan doodleuk op een andere kaart naar binnen. Je moet zorgen dat er toezicht is op deze gasten al dan vanuit de cameraruimte. Bij aantreffen een gigantische boete geven, soort dwangsom model. Het debiele is dat inderdaad het hele vak wegkijkt en sommige er nog om lachen ook.
0 0
Maik
Verplicht elke wedstrijddag melden op het dichtsbijzijnde politiebureau bij de Kuip. In Ajaxshirt. Beetje met een groep één stewardje aanvallen om te laten zien hoe stoer je bent. Spreek lekker af in Beverwijk joh
0 -3
Lane 8
Als je dit ziet en je doet er niks aan ben je medeplichtig, simple as that. We hebben veelste veel wegkijkers in dit land.
5 -1
Barra
Wat een complete randdebielen lopen er toch ook overal rond. Heb zelf ook al eens een akkefietje meegemaakt, waarbij een paar doorgesnoven gekken op onze plek zaten en we uiteindelijk maar doorgelopen zijn omdat er ook totaal niks mee te redeneren viel. De stewards durfden het destijds ook niet aan en met gegronde reden dus als je dit ook weer leest. Zijn ook geen supporters, maar gewoon uitschot wat je als club kwijt moet.
4 -1
masterrr
AS, waarom staat dit onder bijzaken en geruchten?
4 0
Ferd
Omdat het niet direct met voetbal te maken heeft wellicht, en daarom een bijzaak is?
0 0
masterrr
Vreselijk, bij de beesten af dit
1 0
AFCA.
Stadionverbod. Seizoenskaart door laten betalen de rest van zijn leven en ieder seizoen aan iemand geven die het allemaal wat minder makkelijk hebben en het wel verdienen.
2 0
afca95
De Steward deelde een rake kopstoot uit nadat hij werd weggeduwd. Na de kopstoot heeft hij klappen gehad..
Tja al met al hou je klauwen thuis geld voor iedereen
4 -7
Ferd
dus omdat hij een kopstoot geeft, waarschijnlijk omdat hij zich bedreigd voelde na een dus en tussen een groep agressieve gasten in, mogen ze hem met 10 man tegelijk klappen geven?
0 0
ajaxro
De reacties hier verbazen mij ook. Natuurlijk is het niet zo mooi wat er allemaal is gebeurd, maar iedereen die erbij betrokken was zei duidelijk dat hij zelf de kopstoot heeft gegeven, bleef vervolgens staan toen hij door iedereen werd gepakt. Werd ook niet geholpen door andere stewards, want die waren er helemaal niet. De reanimatie startte ook pas toen er een supporter over de reclameborden heen kwam om die steward te helpen. Ik wil het verhaal nog wel eens horen als ze de camerabeelden erbij halen
2 0
marco1972mb
achja actie reactie .
je hebt ook niet te duwen..
Dan volgt de rest ook niet,jou reactie zegt al weer genoeg.....
4 -2
afca95
Ik zeg gewoon wat er gebeurd dropstaaf! Ik praat nergens deze actie goed. Iedereen moet gewoon zn poten thuis houden. Lezen is voor jou een moeilijk begrip.
3 -4
Ajax2018
Haha ‘dropstaaf lezen is voor jou een moeilijk begrip’. Volgens mij is schrijven voor deze ’dropstaaf’ nogal lastig? Geld ipv geldt, gebeurd ipv gebeurt, lezen (een werkwoord) een begrip noemen. Man man man
2 -5
afca95
Ach gut een taalnazi ze zijn ook op AS aanwezig
3 0
TOOL
Lekker makkelijk oordelen hier natuurlijk! Geen idee wat er precies is voorgevallen maar top dat het met de steward (naar omstandigheden) goed gaat.
2 -3
SjaakWolfs
De steward struikelde natuurlijk, waarna hij hartproblemen kreeg. Die twee gasten die nog vastzitten deden helemaal niets! Ik vermoed een complot tegen hen.
0 0
EersteAanname
Ik snap wat je zegt maar dat heet bewijslast, essentieel in de rechtspraak. Ook als dat betekent dat schuldigen Soms ergens mee wegkomen
0 0
afca95
Klopt allemaal headline lezers zonder maar iets te weten wat er gebeurd is. Gelukkig gaat het goed met de steward.
1 -2
Ajax2018
Headlinelezers schrijf je aan elkaar. Als je tijd hebt om een debiele actie goed te praten kan je die tijd ook gebruiken om een cursus NL te volgen.
1 -4
MSwertz92
Heb je weer een afgestudeert basis school leraartje die een stijve krijgt om grammaticale fouten te corrigeren. Is je dag weer compleet ?
3 -1
afca95
Ja joh die zit heel de dag alle forums af te speuren om mensen te corrigeren. Zielig menneke
2 -1
Ajax2018
Afgestudeerd schrijf je met een d en niet met een t en basisschool schrijf je aan elkaar. Dag is weer compleet als de steward hersteld is en zonder zich geïntimideerd te voelen weer naar z’n werk kan gaan.
2 -3
MSwertz92
Awh, kriig ik nu geen stickertje ? :(
1 0
PeterDeAjacied
Levenslang stadionverbod voor dat tuig. Bah, wat heb ik toch een hekel aan dat soort volk, geen haar beter dan die Lamp die die verstandelijk beperkte jongen sloeg tijdens de Cruijffschaal. Ik lees hier dat mensen hebben gezien wie het was/waren, meld dat dan ook bij Ajax! Ook met het stoelnummer kunnen ze wat als er een seizoenkaart aan gekoppeld zit.
5 -2
Arie Vink
Wat heeft deze club toch veel tuig op de tribunes..bah.
5 -3
Noxin
Het is net een afspiegeling van de samenleving.
2 -4
ajax2004
Blij dat de reanimatie blijkbaar goed is uitgevoerd, en er ook een paar slimmere mensen in de buurt waren.
Dit moet toch hopelijk de druppel zijn om dat vak eens goed op te ruimen en de controle terug te krijgen.
2 -2
stefan pluim
Welk vak? Was lange zijde hoor.
0 0
parkdemeer
Integendeel met zulk volk in je stadion mag je zinken.diep diep zinken dit seizoen kent een zeer zeer verdrietige start.
3 0
Bocarra
Dit nieuws maakt het dragen van het gelijke spel nog zwaarder. De daders dienen zwaar gestraft te worden en voor heel leven verbannen uit het stadion.
8 0
ajaxfan4life82
Ze vermelden er niet bij, dát de steward een vechtpartij wil voorkomen.. Hij bij zijn keel word gegrepen, en in elkaar word geslaan.. Gelukkig werd hij gereanimeerd door oplettende supporters, en kon hij op zijn eigen hartslag naar het ziekenhuis..
2 -5
afca95
Jii vermeld er niet bij; hij wilde t voorkomen maar deelde een rake kopstoot uit aan een "supporter" nadat hij geduwd was. Wel het hele verhaal vertellen hé. Al met al die lui moeten gewoon een SV krijgen.
2 -1
Mauroafca
Weet je dit zeker? Het is vrij lelijk om zoiets op internet te gooien, omdat je het toevallig van iemand hebt gehoord. Als het wel waar is, zal er goed onderzoek gedaan moeten worden inderdaad.
0 0
Ajaxleidseplein
Helaas betreft dit om een grotere groep, niet alleen een individu.
Iedereen in vak 124 weet wie deze jongetjes zijn, heb de bdereiging zelf ervaren tijden europa league 2 seizoenen terug. Is te bizar voor woorden dat ajax niet ingrijpt sn deze kind soldaten tussen families met kinderen te zetten.
2 -2
AFCAHOOLIGAN
Die zweepslagen die ze in Soedan en Saoedi arabie hebben mogen ze wat mij betreft hier ook wel invoeren!

En dat als straf voor zulke achterlijke debielen!
7 -3
Mikey Stormram
Tja dit kan er ook nog wel bij. Het seizoen is 1 dag begonnen en het is nu al weer een bende bij Ajax. Man man man...
6 0
amthree
Hoe zet je je club slecht in het nieuws nou zo dus facking randdebiel!!
4 -1
Golberg
Opsluiten en nooit weer vrij laten
2 -2
DelPiero
Hooligans moeten in kampen gestopt worden. Ruimen die handel. In laten slapen op grote schaal.
2 -13
afca95
Ja laten we de geschiedenis herhalen! Wat een domme gans ben jij zeg.
2 -1
Ferd
Goh, dat klinkt heel erg als wat een geestelijk gestoorde Oostenrijker zei over joden een jaar of 80 geleden.
3 -2
Lane 8
Alleen hadden joden niet per definitie iets op hun kerfstok en mensen die andere mensen willen slaan bij een voetbalwedstrijd zullen ook in het dagelijks leven niet kunnen functioneren kan ik je vertellen.
2 -2
Ferd
Ik kan je vertellen dat je mis zit en je nog wel eens heel verrast kan zijn hoe normaal veel hooligans zijn buiten het voetbal.

Hooligans aanpakken prima, maar ze in kampen stoppen en afmaken is een ziek idee. Als je dat echt meent heb je professionele hulp nodig.
0 -1
damskowest
Wie zegt dat dit een hooligan is?
7 0
GeleenAjax
Hoe noem je het dan.....
Tuig in elk geval.
4 -2
AjaxBaggio
Schandalig!
Geen woorden voor.
1 -1
talent020
Een levenslang stadionverbod en Justitie inschakelen, achterlijke gek dat het is, van stewards en mede supporters/ mensen blijf je met je handen af
9 0
Vos
Inderdaad ongeacht geaardheid etc maakt niet uit je blijft van iedereen af
0 -1
Murph
Wat heeft geaardheid hier nu weer mee van doen ?
3 0
Toon meer reacties