Schöne over fitheid: 'Niet waar ik zou willen zijn'

JesseTH, 10-08-2018 om 18:55, 8344 views, Ajax TV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Lasse Schöne voelt zich na een WK en korte vakantie goed bij Ajax, maar zit op het gebied van zijn fitheid nog niet op zijn maximale kunnen. Daarnaast kent de ploeg al vroeg in het seizoen een drukke periode en om die redenen komt de brede selectie goed uit.

'Ik voel me goed, maar het is duidelijk dat ik niet helemaal ben waar ik graag zou willen zijn', spreekt een eerlijke Schöne tegenover de camera's van Ajax TV. 'Dat heeft te maken met het feit dat ik een hele korte vakantie heb gehad en vrij snel moest aansluiten. Je hebt niet zoveel conditie verloren, maar je herstelt iets minder snel dan normaal.'

Om een nieuw teleurstellend seizoen te voorkomen, beseft de middenvelder dat er prijzen gewonnen moeten worden. Persoonlijk voelt hij echter geen grotere druk dan anders. 'Natuurlijk werden er dit jaar grote aankopen gedaan, dus dan worden de verwachtingen alleen maar groter. Maar de voorgaande jaren hebben we ook te weinig gebracht in bepaalde wedstrijden. Andere jaren hadden we ook kampioen kunnen worden.'

De eerste horde op weg naar het kampioenschap is Heracles Almelo. Zaterdagavond komen zij op bezoek in Amsterdam. 'Het zijn hier en daar wat andere namen, maar als Heracles op bezoek komt in de ArenA moeten we gewoon winnen. Het is absoluut geen tussendoortje. Je moet geen punten laten liggen. Je moet die wedstrijd winnen en dan kun je pas weer kijken naar de wedstrijd tegen Standard Luik.'

Mogelijke roulatie
In het nu al drukke programma bestaat de kans dat Erik ten Hag besluit het een en ander te rouleren in zijn basisformatie van zaterdag. 'Ik speel liever elke wedstrijd, maar je moet ook een beetje aan jezelf denken. We hebben een brede en goede selectie, dus er zijn genoeg jongens die kunnen spelen. Het zou een mogelijkheid kunnen zijn dat de trainer hier en daar wat rouleert', spreekt de routinier.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Lasse is een speler met een geweldige mentaliteit dus als hij zegt fysiek nog niet 100% te zijn zie ik geen enkele reden om dat niet te geloven.
Hij speelde tegen Luik niet goed maar was niet de enige, hij heeft niet de hoogste handelingssnelheid maar ook dat is al jaren zo dus waarom gaan we nu ineens proberen deze gozer een trap in zijn rug te geven?
Als het AS publiek het gogme en de rationaliteit van Lasse had zou dat een heleboel onzinnige teksten besparen.
2 0
AmSTERdamzuid
Volledig mee eens
0 0
AFCSANCHEZ
Slap excuus. Als het echt zo was had hij het wel aangegeven, maar nee, hij voelt de hitte onder de voeten komt met excuusjes.
0 0
Rudolph J
Verkopen aan NEC
0 0
NouriVandeBeek
Lasse cyclus is gewoon weer gaande. Speelde tegen Graz 2 wedstrijden gewoon goed, maar zakt dan helemaal door de ondergrens tegen een betere tegenstander. Patroon van de laatste jaren.
3 0
Joseph
Ik heb niks vreemds gezien, dit is het niveau/fitheid die we gewend zijn van Schone. tegen Graz kwam hij wel mee, niveautje hoger niet. Schone moet niet opeens doen alsof hij dat over een tijdje wel zou kunnen, is hem nooit gelukt.

Schone moet zijn rol als invaller gaan waarderen, speelde daar altijd zijn beste wedstrijden mee, is geen schande dat hij op deze leeftijd en met deze kwaliteit om zich heen niet in de basis staat.
3 0
Jari83
Als een speler daar genoegen mee gaat nemen dan gaat het alleen maar slechter.
1 0
ajaxrulesz
precies, nu ligt het zogenaamd ineens aan zijn fitheid, ja me reet die niveau laat ie al jaren zien, kan gewoon niet beter en hoort op de bank kan het alleen maar brengen tegen middenmotors en laagvliegers van de eredivisie.
0 0
FlyingDutchMan
Speelde vs Sturm twee wedstrijden goed, vs Standard dramatisch..
0 0
ST
Schöne is geen CVM. Ik vind hem een speler met Eem goede voorzet, schot en steekpass. Hij is echter zwak in de mandekking, snelheid en in de lucht. Onbegrijpelijk dat hij daarom een verdedigende rol op het middenveld speelt. Wat mij betreft is hij 4e keus als CVM, na Eiting, Frenkie en Blind.
1 0
jaapdijkemasted
Laat Donny maar ff 90 minuten maken tegen Heracles
1 0
mickey2602
Trainer:"We kijken naar hoe fit een speler is alvorens te beslissen of we die speler opstellen."
Schöne na 3 wedstrijden basis speler:"Zit op gebied van fitheid nog niet op mijn maximale kunnen."
Helaas eens met AFCA-B93,laat Schöne maar eens een wedstrijdje banken. En niet morgen.
1 0
KingDusan
Wel morgen
1 0
mickey2602
Nee,als hij morgen op het bankje zit is hij er dinsdag wel bij. Of wil je dat juist graag?
1 0
KingDusan
Nee dinsdag ook niet. Gewoon nooit.
0 0
AFCA-B93
Please zorg er dan voor dat je wissel staat tegen Standard Lasse..met alle respect maar het was echt heel slecht dinsdag..
2 0
Ar
Dat was niet alleen bij Schöne het geval.
2 0