Tadic vindt zichzelf een 'geboren leider'

BVeenstra, 10-08-2018 om 15:25, 5946 views, Algemeen Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-aanvaller Dusan Tadic ziet zichzelf als een 'geboren leider'. Dat vertelt de Servische zomerse aanwinst in gesprek met het Algemeen Dagblad. Met zijn leiderschap en ervaring hoopt hij de jonge Ajax-groep te kunnen helpen.

'Ik ben blij om terug (Tadic speelde in Nederland eerder bij FC Groningen en FC Twente, red.) te zijn, want ik kan hier prijzen winnen', zegt Tadic, die geen moeite heeft met de druk in de voetballerij. 'Ik ben het gewend om onder druk te spelen, want ik heb heel mijn leven niets anders gedaan. Dat is voor mij heel normaal.'

Voor de Serviër, die vier jaar in Engeland bij Southampton speelde, is het wel even wennen bij Ajax. In Amsterdam is hij een van de oudere spelers. 'Ik wil deze jonge groep helpen, zodat ze topspelers worden en dat ze iets bereiken in het leven', aldus Tadic, die zichzelf als leider ziet. 'Ja, ik denk dat je daarmee geboren wordt. Ik voel me één van de leiders, want ik ben een van de oudste. Maar ik denk ook dat ik het van nature in mij heb.'

Tadic ziet bij Ajax een hele talentvolle selectie en hij is dan ook van mening dat veel spelers echte topspelers kunnen worden. 'Maar ze moeten denk ik wel leren dat ze elke dag moeten werken en nooit kunnen ontspannen. Want in het leven en in het bijzonder in voetbal, kun je nooit ontspannen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
shachalnur
Nou nou ,da's boute taal..

Slechts een constatering.

Toen Ajax met 2-0 voor stond tegen Standaard en net een grote kans op 3-0 had gemist,kwam de bal bij Carcela,verreweg hun beste speler, op een gevaarlijke positie.

Zou een 'geboren leider' met zoveel ervaring niet begrijpen dat op zo'n moment Carcela je niet 2 keer te slim af mag zijn en mag uithalen?

De wedstrijd zou daardoor kunnen kantelen,en dat deed hij ook.

ik vond deze actie niet bepaald getuigen van een demonstratie van 'geboren leiderschap'.

Als hij de wedstrijd en de situatie beter had gelezen had hij heel anders moeten handelen.

Just saying...
3 -2
HZMKK
Hahahaha mr betweter snapt er geen pepernoot van!
1 0
ETM
Heb je er weer zo 1. Tadic had nooit 1 op1 tegen de gevaarlijkste man van de tegenstander daar moeten komen. Tadic is geen verdediger en die dubbele actie was ook nog eens harstikke goed. Onbegrijpelijk dat de credits niet naar Carcela gaan.
1 -1
Maik
Ja want de definitie van leiderschap is alles zelf kunnen en doen. Pff wat een drol haha
1 0
PJK54
Dat is eigenlijk wel goed zo kan hij Ziyech uit "de wind" houden kan die zich volledig op het voetbal concentreren. Ik neem aan dat hij binnenkort de aanvoerder wordt van Ajax ik heb het idee dat ze de Ligt aanvoerder hebben gemaakt om hem zo nog een jaartje binnen te houden.
1 0
JanTa
1 die het begrijpt. Ziyech Tadic, dat word genieten het komend seizoen.
0 0
Hobbemastraat
Veel fijnere aanvoerder dan De Ligt. Ondanks zijn sterke fysieke voorkomen heeft De Ligt weinig uitstraling. Tijdens interviews nooit op een zinnige of spannende opmerking te betrappen. Daarnaast gaf hij aan misschien weg te gaan als we geen CL halen. Dat lijkt me al voldoende reden om de aanvoerdersband af te pakken!
1 -4
Ajaxtrouw
Vind De Ligt als aanvoerder ook een beetje geforceerd, na afloop wil iedereen vooral Blind of Tadic voor de microfoon, zegt toch ook iets.
2 0
DHNC
Normaliter vind ik dit soort uitspraken vrijwel zonder uitzondering irritant, van hem kan ik het meer dan prima hebben. Heeft een bepaalde trots over zich, Pantelic had/heeft die ook. In eerste instantie denk je: joh, chill ff. Om daar langzaam op terug te komen. Prima aanwinst dit, genieten de komende jaren!
0 0
blessure
Als ik ergens met weemoed aan terug denk, is het Pantelic wel.
0 0
Ajaxtrouw
Hij moet zich alleen niet te gearriveerd voelen, mede door hem toch een doelpunt tegen gekregen.
0 -1
Ajax#1900
Wut.
0 0
rafael32
Geboren leiders hebben geen rugnummer nodig. Hij verwart geboren egotripper met leider.
0 -5
marrene
Of hij een echte leider is weet ik niet maar hij is zeker geen egotripper. We hebben er ook een rondlopen die geen leider is en een hele grote egotripper.
0 -1
afcas
wtf is dit as? opeens reclamegeluid bij artikelen op de app zonder visuele begeleiding? dat is nog veel erger dan het omgekeerde...
0 0
Ajax27
Hoppa, eindelijk een kerel in het team die de beentjes van de jonge gastjes met beide voeten op de grond kan houden. Ik zie m al zeggen tegen Frenkie... "Wat zeg je, jij denkt dat je al klaar bent voor de volgende stap? haha, Menneke toch... jij moet nog veel leren. Zorg eerst maar eens dat je een Europees seizoen in de benen krijgt, het hele jaar er staat, beslissend bent en een prijs pakt. Dan gaan we verder praten... een volgende stap, pff haha."
0 0
Remark
Waarop Frenkie antwoordt: "En hoeveel heeft Barcelona op jou geboden?"
Schei toch es uit met dat stupide gewauwel. Als Tadic nog twee keer z'n mannetje laat lopen als laatst tegen Standard, wordt ie weer massaal door jou en al die hosanna-roepende, zichzelf supporter noemende opportunisten uitgekotst.
0 0
ajax4ever01
Wat mij betreft verdient Tadic de aanvoerdersband
1 0
afcas
op basis van het feit dat hij in engeland heeft gevoetbald? hij zit in principe nog niet lang genoeg bij ajax om uberhaupt iets te verdienen behalve zijn afgesproken salaris... en begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met hem, maar nu al iets verdienen doet hij niet... en zeker geen aanvoerdersband als complete nieuweling. hij is goed bezig te bewijzen dat hij aanvoerdersmateriaal is, maar nogmaals hij verdient nog niks, daarvoor heeft hij de tijd nog niet gehad.
0 0
ajax4ever01
behalve de Ligt en Huntelaar heeft geen enkele Ajacied recht op die aanvoerdersband
0 0
FanaticAjax
HUNTELAAR HA... HAHAHAHA
0 0