'Slechte ontwikkeling voor het Nederlandse voetbal'

BVeenstra, 10-08-2018 om 15:05, 10236 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag baalt ervan dat Feyenoord donderdagavond met 4-0 verloren heeft van AS Trencin. Ook Vitesse verloor en met de eerdere uitschakeling van AZ zijn er inmiddels bijna drie van de vijf Nederlandse clubs in Europa al zo goed als klaar.

De persconferentie van vrijdagmiddag begint met de vraag wat Ten Hag vindt van 'de wanvertoning'. Even moet bij de trainer het kwartje vallen dat het niet om Ajax gaat. 'Ik denk: waar heb je het over? Maar ik heb er wel een mening over. Ik zit hier alleen niet voor Feyenoord, maar voor Ajax. Voor het Nederlandse voetbal is het een super slechte ontwikkeling dat al een aantal jaren aan de gang is. Het is ook niet goed voor Ajax.'

Ten Hag heeft het duel van Feyenoord gezien en geeft aan dat het niet makkelijk is. 'Dat is het nooit in Europa. Wij denken: "we lopen er zomaar overheen", maar dat is van lang geleden. In alle landen is het voetbal ontwikkeld. In alle landen kunnen ploegen georganiseerd voetballen, zijn ze fit en daar win je niet zomaar even van.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vvz1917
Het wordt tijd voor een competitie samen met landen als Belgie!! Vanavond Ajax - SC Heracles..... Dat is geen topvoetbal, maar amateur wedstrijd... Ik had liever RC Genk - Ajax of Ajax - Club Brugge gezien
0 -1
Oliveira
Men moet zich eens realiseren dat al dat geld dat wordt gepompt in voetbal het niet waard is. De atleten worden er niet beter van om x miljoen te verdienen. Je zou zeggen dat hoe meer je investeer je beter moet presteren. Dan waarom zie je het niet terug in Nederland?
0 0
Joodhannus73
Omdat we niet investeren. We leiden op en verkopen. Dit is voor het eerst in mensenheugenis dat Ajax écht investeert. Dat gaat zich uitbetalen. Let maar op! En ik had liever nog gezien dat ze die Argentijnse slager hadden gekocht en nog een aanvaller. Het geld hebben we. Dan wordt je op zeker kampioen en kan je eerst gaan proberen om het Bayern van Nederland te worden. Daarna kan je weer gaan groeien in Europa en vrijwel elk jaar CL gaan spelen. Tenminste, als we als land niet nog verder wegzakken op de EUFA ranking.
0 0
Oliveira
Ik heb het over het algemene niveau van de Nederlandse competitie. Tegenwoordig is het opleiden van spelers meer een marketing/verkapte mensenhandel dan dat er spelers rondlopen die daadwerkelijk de Nederlandse competitie beter maken. Nu zijn er wel eens waar 2 spelers gehaald die ruim goed genoeg zijn maar dit is incidenteel en niet structureel. En Ajax is er niet bij gebaat als er nauwelijks goede clubs zijn in Nederland die nog maar net een bij elkaar geraapt zooitje op het veld kunnen zetten. Zelfs Feyenoord wordt met 4-0 verslagen door een kleine club ergens uit de Balkan, grappig maar zorgwekkend.
0 0
shachalnur
De andere landen zijn niet beter geworden.

Zonder het identificeren en benoemen van de ware oorzaken ,zal deze farce doorgaan
1 0
JanTa
De KNVB kijkt er naar maar doet niks. Ik heb liever een kleinere competitie met volwaardige clubs dan een grote dat kunstmatig in stand gehouden wordt door oude kranten en hobbyisten.
1 -1
Red Devil
We stonden weer lekker voorschut in Europa als land met de waardeloze prestaties van Ajax,F'noord en Vitesse maar o o wat zijn we goed.
Het zal niet lang duren en dan moeten we vanaf de 1ste voorronde mee gaan doen en dat hebben de clubs helemaal aan zichzelf te danken door de jarenlange shit instelling in de EL.
Ajax haalt dan een keer de finale met veel kunst en vliegwerk maar dat zit er voorlopig niet meer in denk ik.
Nu maar hopen dat er volgende week dinsdag en donderdag resultaten worden behaald.
1 -1
Rentokill
Gewoon een vast aantal clubs per land afvaardigen. Dit is het omgekeerde Robin Hood systeem.
0 0
Tinus
Terug naar maximaal 3 buitenlanders per club. Na die afschaffing is het bergafwaarts gegaan met de Nederlandse clubs.
0 0
T.reckveugel
Eerdaags moet je het door 3 of 4 delen, niet meer door 5 of zoals 3 jaar geleden met Go Ahead erbij zelfs 7.
En speel je 4 voorronden i.p.v. 3 op weg naar de CL. Wie dat niet lukt heeft er niets te zoeken.
Als pisvee en fijnoort geen punten wensen te halen houdt het op, wat kunnen wij er aan doen?
0 0
Vierendertigste
Ik heb Van Geel nog niet gehoord..................
Geen bijdehante teksten dit keer???
0 0
KleinMiljoen
Het kan me echt geen reet meer schelen of er 2, 3 of 17 Nederlandse clubs Europees spelen. Zolang Ajax maar elk jaar Europees speelt, vind ik het prima. Opbokken met die middelmatigheid
0 0
Tinus
Dit is gewoon populair geklets van je. Minder plekken voor NL clubs in Europa betekent ook dat het algemene niveau omlaag gaat in de eredivisie, want spelers van enig niveau willen Europees voetbal spelen. Als dat bij NL clubs amper meer kan, dan heeft weer tot gevolg dat Ajax minder tegenstand heeft. Minder tegenstand betekent minder ontwikkeling. Ook dat betekent minder aantrekkingskracht voor de eredivisie en dus ook Ajax. Uiteindelijk blijft het niveau dalen en blijft er ook voor Ajax weinig meer over.
1 0
Barra
Ja maar dat is dus de crux, want als wij de enigen zijn die Europees wat punten bij elkaar sprokkelen, dan moeten we straks als kampioen nog voorrondes voor Europa League spelen.
1 0
Amsterdam Loyals
Wereld avond gehad gister.. fuck feyenoord
0 0
Aspers73
Ik ook, maar had ze liever in de groep fase op donderdagavondjes in het oosblok op hun bek zien gaan.
0 0
AfcaYid
Ieder nadeel heb zn voordeel. Over een tijdje hebben we nog minder Europese tickets met als gevolg dat alle behaalde punten niet langer door 5 maar door 2/3 worden gedeeld. Zo kan de weg omhoog weer worden ingezet ( zoals landen onder ons het gedaan hebben).
2 0
Barra
Ja maar het blijft waanzin dat zelfs kleinere voetballanden met evenveel clubs in Europa wel meer punten weten te pakken dan Nederland. PSV en Ajax kunnen nog steeds de benodigde punten bij elkaar sprokkelen.
0 0
Ajaxtrouw
Goeie reactie van Ten Hag. Hij groeit in zn rol.
2 0
Labrador
Eens met Erik maar ja, als wij in Europa verliezen dan lopen ze daar de polonaise
0 0
MickS
Het is geen slechte ontwikkeling. Dat stadium zijn we als Nederland allang gepasseerd. Het is een dramatische ontwikkeling.
0 0
Juichtoon
Dat komt ervan als ploegen het onderling op een akkoordje gooien zoals vorig seizoen PSV en Fnoord deden (en iedereen hierover zwijgt) en dat Fnoord steevast haar bekerfinales thuis mag spelen.
Zo verdwijnt lieverlee de topsportcultuur en wint niet altijd de beste, maar zijn het bijna gunprijzen geworden.
En dat moet je er niet gek van op kijken dat zo'n winnaar voor gek wordt gezet zodra het met het buitenland in aanraking komt.
Je begrijpt zo ook meer waarom Fnoord cq Van Geel zo tegen de jong elftallen in de 1e divisie is. Fnoord heeft zelf geen jong en loopt hierin mijlenver achter bij PSV en Ajax. Toen gisteren die beste 5 Fnoorders niet meededen bleef er nog maar heel weinig over.
2 0
Aspers73
Feijenoord wilde niet meedoen in Jupiler league met hun jeugd en betaalt daar nu een hoge prijs voor.
0 0
Ferd
Was een financiële keuze, de paupers hadden het geld niet
0 0
Redrum
Het Nederlandse voetbal can suck my big fat dick. Wij zijn het Nederlands voetbal, de rest is bijzaak. Wij hebben naam gemaakt in Europa, AZ niet. Psv niet. Feyenoord zeker niet. Vitesse? Ach..
4 -1
amthree
Echt he!? Heel nederland HAAT ons en nu verwachten ze dat wij het maar moeten doen voor nederland? Waar was dat clubje nou die zo geliefd is in nederland/de media?? Laat ze lekker de ....... krijgen!!
1 0
afca95
Zo is het niemand gunt Ajax wat! kan mij het rotten wat andere ploegen doen,
0 0
afcasven1995
Precies, heb gisteren een geweldige avond gehad.
1 0
Danos
Alle nederlandse clubs moeten hier zorgen om maken en wat realistischer zijn in hun spel, ook wij! Wij hadden afgelopen week na de 0-2 gewoon de pot dicht moeten gooien en professioneel uitspelen maar dit word niet geaccepteerd door ons supporters( over het algemeen).
0 -2
Vlieske
Hou toch op met dat relasitsche voetbal gelul. Daar zijn we de laatste jaren veel te veel mee bezig. Terug naar de Hollandse school. Met druk erop en aanvallen en gas geven. Daarom wordt het ook helemaal niks onder koeman.
2 0
Barra
Ik heb ook een beetje een hekel aan het realistische voetbal, want daar ligt idd de ommekeer niet. Wel moet ik zeggen dat Koeman iemand is die de lat hoger legt en meer eist van spelers, ookal zijn ze jong en onervaren. Hij deed het destijds bij Feyenoord ook en wist er wel weer meer een topsport mentaliteit in te krijgen.
0 0
14Abdelhak14
Precies. Al onze successen zijn op die manier gehaald. Je moet je onderscheiden van de rest en trouw blijven aan je identiteit. Ik geoof er niet in de Ajax met realistisch, fysiek en verdedigend voetbal de el-finale had gehaald hoor.
2 0
amthree
Die hele club moeten we gewoon opdoeken, is een schande voor het nl voetbal.
1 0
Vierendertigste
Dat Feyenoord is al jaren een schande voor Nederland gezien al die vertoningen in Europa.
1 0
ajax4ever01
PSV niet dan en waar waren wij de afgelopen seizoen dan? Was ook niet om aan te gluren
0 0
Redrum
En waren wij het jaar daarvoor?
0 -1
Lazell
Wij speelden ook één keer niet Europees in het zwartste seizoen wat ik als Ajax supporter heb meegemaakt.
1 0