Van Persie respectvol: 'Zéker geen hekel aan Ajax'

JesseTH, 29-07-2018 om 17:10, 73804 views, Feyenoord ; RTV Rijnmond |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robin van Persie en Mario Been zijn beiden positief te spreken over Ajax. Laatstgenoemde ziet de Amsterdammers als voornaamste titelkandidaat, terwijl de ervaren spits aangeeft zeker geen haat te voelen jegens Ajax.

Op een persconferentie van Feyenoord krijgt Van Persie de vraag 'of hij ook zo'n hekel heeft aan 020', en daar geeft hij een respectvol antwoord op. 'Ik heb geen hekel aan Ajax, want zo heet die club. Het is ook helemaal niet goed om een hekel te hebben aan iets of iemand, dat hoort niet. Zéker niet aan Ajax. Zij zorgen juist voor mooie concurrentie en leuke wedstrijden, toch?'

Tegenover RTV Rijnmond laat Been zich uit over Ajax. De trainer is onder de indruk geraakt en zet in op de club als titelfavoriet. 'Dat is gebaseerd op de wedstrijd die ik van de week heb gezien tegen Sturm Graz. Dat vond ik erg goed, ze hebben veel kansen gecreëerd. Dat geeft wel aan hoeveel kwaliteit er in de selectie aanwezig is en hoe breed de selectie is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Ben ik de enige die een grotere hekel heeft aan Pisvee dan aan Feyenoord? Wie de fuck is Feyenoord? Op een paar dennenappels en een uitzonderingetje vorig jaar winnen ze nooit iets. Ik vind het als Ajacied zijnde maar ook als liefhebber van voetbal in het algemeen heel raar dat NL zo'n hekel aan Ajax heeft. Zonder Ajax en Amsterdam had het Nederlandse voetbal de afgelopen 50 jaar geen fuck voorgesteld. Voetbalfans mogen daarom wel wat dankbaarder zijn voor onze mooie club en stad. Noem de grootste Nederlandse voetballers aller tijden en 90% is begonnen bij Ajax of geboren in Amsterdam. Cruijff, Bergkamp, Van Basten, Neeskens, Rijkaard, Gullit (Amsterdammer), Seedorf, Davids, De Boertjes, Van der Sar, Kluivert, Sneijder, Van der Vaart en ga zo maar door... Zonder Ajax en Amsterdam was er in 50 jaar alleen ene Van Hanegem die als niet Amsterdammer een echte rol van betekenis heeft gespeeld voor het Nederlands voetbal.
1 -1
ajax4ever01
In de thuiswedstrijd in Amsterdam als respect naar van Persie maar gaan klappen voor hem?
1 0
Rentokill
Nah, je gewoon niet bemoeien met de tegenstander en je eigen club steunen. Fuck em.
0 -1
GrandMasterFlex
Jammer zeg zo'n reactie op een voorstel wat positief zou bijdragen aan het verbeteren van de verhoudingen. Al die agressieve bullshit, ga dan lekker kickboksen. Kijken of je dan nog al zo stoer doet.
0 0
DaNaRWaL
Haha, ik denk dat je een hoop boze lemmings over je heen krijgt als je dat doet
0 0
ajax4ever01
hij is één van de weinig die van mij respect verdient in tegenstelling tot Kuyt.
2 0
michel76
Een mening die ik alleen maar kan waarderen en ook voor 100% deel
0 0
KingRijkaardII
Ik heb Van Persie qua voetbal altijd de meest typische Ajax speler van Feyenoord gevonden. Met zijn verfijnde techniek, scorende vermogen en uitstraling had hij in zijn beste jaren uitstekend bij ons gepast.
0 0
Sterretje73
Fijne kerel die van Persie. Off: loop ik hier in de Ardennen over onze kindercamping te sloffen kom ik ineens een prachtig F Side t-shirt tegen in het zonnetje. Jammer dat ik 2 kids aan m’n benen had hangen ander hadden we ff een pilsje kunnen pakken. Hoop dat die persoon ook op AS zit dus bij deze ! Mooi shirt ouweh ! 16 uur ff pilsje pakken aan de bar bij klein Zwitserland ? :-p
3 -2
Ajacied33
Met of zonder deze uitspraak kan ik v Persie wel hebben hoor, sympathieke gast gewoon. Dat gegeil van de media op hem vind ik gewoon zielig, met Ten Napel als dieptepunt. Maar oke, daar kan Persie niks aan doen. Denk dat de meeste Feyenoord (ex)spelers liever Ajax ook hebben dan Psv qua club
1 0
DaNaRWaL
Ik word alleen link op spelers van de aartsrivaal als ze zielig gedrag gaan vertonen in de wedstrijd. Zoals Dirk Kuyt twee/ drie jaar geleden; die deed voor mij echt af toen ie zich als zo’n hersenloze supporter ging gedragen en om geel ging vragen/ tikjes uitdeelde aan spelers van Ajax. Bah wat smerig! Of die gare Denny Buijs in 2006 tegen Davids, of Ron Vlaar met z’n microfoon of ....... nou ja, teveel om op te noemen dus. Maar in de basis heb ik geen hekel aan Feyenoord en z’n spelers. Het is tenminste een echte club en niet zo nep als die club in het zuiden van het land.
0 0
Jappindo
Van Persie de enige technisch begaafde voetballer van wereldtopniveau die voor Feyenoord heeft gespeeld in de 21e eeuw. Daar hebben wij er gelukkig veel meer van gehad de afgelopen seizoenen. Sierlijke speler, stiekem zou die liever bij ons ballen :p
4 0
3*stars*3
Mee eens.
Vroeger had je shell jeugd competitie en toen viel hij al op en had ik hem graag bij ons gezien.
Verder kan ik mij idd geen technische toptalent herinneren uit die opleiding.
Veel harde werkers en verdedigers.
0 0
JanTa
Als je van goed voetbal houdt dan kan geen hekel aan Ajax hebben. v. Persie was een hele goede voetballer die dij een verkeerde club zat.
2 0
PvLvD
Een speler die in de internationale top heeft gespeeld en geen bekrompen visie heeft. Dat siert hem.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ik heb ook wel eens Ajacieden gezien met tattoo's met 020 erop.
Verschil tussen Ajax en Feyenoord fans is dit : Een vader die Ajacied is zou zijn 10 jarige zoontje hooguit leren: Booeee Feyenoord, door de plee weg ermee! Terwijl een Feyenoorder zijn zoontje op 10 jarige leeftijd al leert: 020 k* Joden! Terwijl het vaak meeloop gedrag is om niet uit de toon te vallen, want op vakantie als je zoontje met een jochie speelt dat voor Ajax is, kunnen ze wel opeens normaal doen tegen die ouders van dat jochie die voor Ajax zijn.
De haat en afgunst is in Rotterdam richting Amsterdam gewoon heel groot. Terwijl wij qua stad en ook qua club eigenlijk helemaal geen match meer zijn voor elkaar. Zowel de stad Amsterdam als Ajax met 200 mil. en 4x de beste van europa is al heel lang uit het zicht van Feyenoord. En dat doet daar pijn. In 40 jaar 4 keer kampioen, daar deed Frankie 4 jaartjes over....
Wederzijds respect en je moet gewoon met elkaar om kunnen gaan.
2 -3
Redrum
Drie kakkerlakken zijn het niet met je eens. Maar je hebt helemaal gelijk. Hun haat is volledig gebaseerd op jaloezie.
1 0
Lane 8
Dit is toch echt oud nieuws of niet? Leuke reactie wel trouwens.
1 -1
Lagasj
Wat is dat...020?
Leg nou eens uit wat en waarom je iets wat mij ontgaat 020 noemt en daar dan ook nog eens een hekel aan hebt.
Het enige dat ik kan bedenken is het tel. kengetal van Amsterdam.
Zou dat het zijn?
Echt?
0 -3
Japievanopdehoe
Neem jij nog een ballonnetje Lagasj.
0 0
ajax4ever01
Wel mooi dat van Persie die interviewer op zijn plek zet door te zeggen dat Ajax de naam is en niet 020. Dat zegt heel wat.
14 0
Lagasj
Ooh, dat bedoelen ze met 020.... Ajax
Zeg dat dan.
Dat is dus net zo raar als dat iemand zegt: "Ik hou van jou met heel mijn hart"
Dat kan ook niet want je hart is een pomp.
War een rare lui zijn dat.
0 -6
Michels
Oh, ik dacht dat het was omdat je een d was vergeten...
0 -1
Lagasj
Nee sorry maar het is Ik hou van jou en niet Ik houd van jou. In de uitspraak valt de d vrijwel altijd weg en is het dus ik hou van jou. kijk maar even na.
0 -1
Michels
Oke, maar het staat geschreven, dus het is geen uitspraak... Kijk maar even na...
0 0
gi0vanni
Wel grappig dat er over een letter gezaag is. Ik kan niet slapen dus maar even gekeken. Het moet inderdaad houd zijn. Met als toevoeging dat in de geschreven taal wel steeds vaker die d word weggelaten. literaire uitgevers hebben een voorkeur om dit bij dagelijkse dingen te doen. In een formele context gebruikt men de d nog wel.
0 0
Michels
Hahaha! Het ging me meer z'n stelling die ik raar vond, maar fijn dat je nog ff wat achtergrondinformatie geeft. Daar houd ik wel van! ;)
0 -1
Jeugdtrainer
Ik heb ook geen hekel aan Feyenoord.
2 0
ST
Ik heb ook geen hekel aan Van Persie. Wel aan Kramer en vooral Guidetti.
11 0
ajax4ever01
en kuyt
3 -2
Ajaxbrl
Vergeet Hooydonk niet..
2 0
S_020
In zijn goeie tijd dé ideale spits voor Ajax..
1 0
ditisdebeslissing
van Persie van Bronckhorst en wijnaldum voor deze spelers kan ik respect hebben... tenminste geen guidetti gedrag.
7 0
ram
Ik vind het nog altijd schandalig dat deze man werd uitgefloten in de ArenA, een paar jaar geleden.

Dit is gewoon een heerlijke sierlijke speler en een mooie vent. Qua type speler vind ik het dé typische Ajacied (voor zover je daarover kunt spreken).
3 -1
BrandjeXL
We slaan nu wel een beetje door! Van Persie is nu eenmaal een feyenoorder en als die in ons stadion speelt, tenzij het met Oranje is, dan mag ie best op een fluitconcert getrakteerd worden. Geen opmerkingen over zijn moeder of dat soort dingen maar een beetje fluiten hoort erbij.
0 -3
ram
Ik vind dat jij doorslaat.

Hij had toevallig even een ander shirt dan het oranje shirt aan... Het is toch dezelfde persoon? Redelijk waanzinnig vind ik. Ik heb hem toen in m'n eentje een staande ovatie gegeven. Gewoon één van de grootste Nederlandse voetballers ooit hè! Het is niet zomaar iemand.
1 0
vijfennegentig
Blijf t zeggen; Van Persie is altijd de ideale Ajax-spits geweest..zoooo zonde.
4 -4
ambtenaar
Van Persie is snel volwassen geworden in Engeland, eigenlijk het enigste Nederlandse talent wat het heeft gered in Engeland.
Is bij mij weten ook nooit negatief gereageerd naar Ajax.
Stiekem ook gehoopt dat hij ooit bij ons zou spelen, zeker gezien zijn techniek.
2 -1
Ajaxbrl
Ben ook altijd gecharmeerd geweest van hem , Van mij hadden we hem ook terug naar NL mogen halen een paar jaar terug...
0 0
afcas
iemand die al in het eerste gespeeld hebt kun je moeilijk gaan vergelijken met een 15 jarige die nog voor zijn 1e profcontract besluit weg te gaan... spelers die nooit in het 1e hebben gestaan voordat ze vertrokken...
0 0
Rentokill
Dat is wat omgaat in een serieuze interviewer uit Rotterdam; heb je ook zo’n hekel aan 020. Aandoenlijk dat minderwaardigheidscomplex.
3 0
VoorMokum
Rot op uit het hoofdnieuws dit zeg kom op hoor AS.
1 -9
3sterren
Neem liever een voorbeeld aan een echte voetbalprof, zoals Van Persie en Been. En wind je niet zo op. Zonder Feijenoord geen klassieker.
Ik moet er niet aan denken ...
2 0
Ajaxvooraltijd
Ga je nu serieus hetzelfde gedrag aan de dag leggen als die kleuter die hem die vraag stelde?
10 -1
VoorMokum
Helemaal niet, klasse reactie van hem, vind dit alleen echt heel onnodig nieuws.
0 0
Bram410
De persoon van Persie ben ik de afgelopen jaren meer gaan waarderen. De voetballer van Persie heb ik altijd gewaardeerd, is ook meer een Ajax voetballer
13 -1
AFCAlways
Ik denk dat zowel Ajax als Feyenoord wat meer moet kijken naar het type voetballers van de ander. Feyenoord heeft nu met Clasie, Berghuis en Van Persie 3 voetballers die jet spelletje echt snappen en een fantastisch inzicht hebben met veel creativiteit. Een ajax voetballer dus. Ajax heeft nu aVan de Beek en Tagliafico die koste wat het kost willen winnen en daarvoor het halve veld over kunnen rennen of iemand een flinke beuk kunnen geven. Feyenoord voetballers dus. Ik denk dat we de laatste jaren iets te weinig van dat soort voetballers hebben gehad. Ze zijn namelijk wel nodig in het hedendaagse voetbal.
0 -5
Ajax27
Always met vleugeltjes, nog steeds hier rond aan het dwarrelen bij AS met je nutteloze opmerkingen. Eerst was het al erg duidelijk dat je een kakkie of een boer was, nu is het inmiddels duidelijk dat je een kakkerlak bent. Ga toch lekker terug naar FR12 jongetje.

Feyenoord voetballers... Ajax voetballers... het is geen 1980 meer. De speler die zowel een bijter, als creatieveling, als aanjager, als leider, als loper, als drijver, als weet ik veel wat en het inzicht heeft om het spel perfect te lezen, die speler moet nog geboren worden. Je kan nooit 11 creatievelingen hebben, net zoals dat je geen 11 slopers kunt hebben, of 11 leiders. Daarom moet je team een perfecte mix zijn van al die facetten.

En hophop, nu weer gauw terug naar je eigen site.
0 0
AFCAlways
Wat jij zegt, is precies wat ik hiermee probeer te zeggen. We hadden een tijdje terug alleen Klaassen die kon slopen (en ik weet ook wel dat dat niet zijn enige kwaliteit was) en daardoor verloren we vaak van kleine clubs op krachtvoetbal.
0 0
Ajax27
Krachtvoetbal... nog zo'n loze term die fans van bepaalde clubs alleen maar gebruiken omdat ze niet anders gewend zijn. Voetballend zwakkere ploegen gebruiken deze term maar al te graag. Ajax heeft het nooit van de kracht moeten hebben. Tuurlijk is het fijn om 2 of 3 spelers in je selectie te hebben die er de beuk ingooien, die heb je nodig. Maar we hebben geen team van krachtpatsers nodig die de halve dag in het krachthonk hangen. Laatst dat interview van Henry nog mooi waarin hij ook kort even wat over Bergkamp zei. In de laatste paar minuten kreeg hij de vraag hoe hij zo sterk was aan de bal en of ie daarvoor veel in de gym zat. In de gym? Antwoorde hij, nee daar zat ik echt nooit. Ik moet er niet aan denken dat ik niet de perfecte voorzet met links zou kunnen geven in de 89e minuut doordat ik in de gym zat ipv al die minuten te besteden met een bal aan mn voet om te oefenen.
0 0
BrandjeXL
Dit is echt de groots mogelijke onzin die ik ooit gelezen heb. Ajax heeft altijd, wat jij feyenoord voetballers noemt gehad. Neeskens, Wouters, Davids, Poulsen, Anita. Aan de andere kant heeft feyenoord altijd, zoals jij ze noemt, Ajax voetballers gehad. Hanegem, Moulijn, Van Persie, Blinker, Been.
0 0
gi0vanni
Davids was toch wel iets meer als alleen een pitbull. Kon ook best aardig voetballen.
0 0
Suarez16_
Van de Beek een feyenoord voetballer noemen en clasie een Ajax voetballer.... Donny heeft in zijn linkerteen meer techniek dan die tuinkabouter.
0 0
AFCAlways
Welke voetballer je bent heeft ook niet puur te maken met techniek. Donny heeft inderdaad meer techniek namelijk, maar is ook meer een bijtertje. Clasie moet het meer van zijn passen en inzicht hebben. Het was trouwens ook helemaal niet negatief bedoeld, want ik ben een enorme fan van Donny.
0 0
Suarez16_
Nee maar nu lijkt het net of je Donny weg schrijft als een beuker die hard werkt en clasie als een of andere Pirlo die het spel verdeelt terwijl Van de Beek met de bal beter is dan clasie.
0 0
AFCAlways
Ow ik bedoelde het niet zo zwart-wit
0 0
Suarez16_
Ja dat begrijp ik hahaha.
0 0
Zoranc
Helemaal waar is veel te veel een stylist, voor dat werkvoetbal.
1 0
Hobbemastraat
Hier kunnen veel feyenoord supporters een voorbeeld aan nemen. Maar als ik af en toe die reacties lees op fr12 is er nog een lange weg te gaan...
9 0
EersteAanname
Je hebt gelijk, de Ajaxsupporters op AS zijn allemaal altijd louter positief over Feyenoord. Kijk eerst eens naar jezelf man, de haat (die we blijkbaar beiden weerzinwekkend vinden) gaat beide kanten op.
1 0
3sterren
Als ik sommige reacties lees hier op AS, dan hebben een heleboel Ajaxsupporters dezelfde lange weg te gaan ...
; )
1 0
Stone020island
Wie stelt er nou zo een vraag op een persconferentie? Kan toch geen journalist geweest zijn?
0 -1
Rockpotje
Dat was tijdens een persconferentie van hun kidsclub ofzo volgens mij. Eén of andere droeftoeter liet zijn dochtertje die vraag stellen. Dat je dan de kans krijgt om vragen te stellen aan een klasse speler als Van Persie en dan kom je hiermee. Niet alleen totaal respectloos tegenover Ajax maar ook nog eens tegenover Van Persie. Dan ben je topscorer van Oranje en ben je jarenlang een echte ster in de Premier League geweest, moet je opeens serieus gaan antwoorden op dit soort onnozele provocaties. Wat een sneu type ben je dan.
3 0
Kluivert45
kindje van rond de 10. is helaas geen grap. zegt alweer genoeg over (sommige) rotterdammers
4 0
Stone020island
Aha. Klinkt als het stereo type rotterdammer. Was een grafvolk is dat zeg man man man.
0 0
Lane 8
Stone Island is een paupermerk en je opmerking is even haatdragend als een hekel hebben aan 020. Pauper.
0 0
EersteAanname
Kan je me vertellen wat het verschil is tussen Ajax '020' noemen en alle Rotterdammers een grafvolk noemen? Het lijkt erop dat je net zo haatdragend bent als waar je anderen van beschuldigt.
0 0
mvdk
Morgen: 'Van Persie naar Ajax'. lol
4 -3
GrandMasterFlex
Zou wel gruwelijk zijn, want dat is een echte Ajax spits qua techniek en inzicht.
0 0
RusselWestbrook
Geruild voor Huntelaar? :p
0 -5
Ajaxvooraltijd
Liever niet maar dan lach ik me wel kapot.
1 -2
ram
Waarom niet? Ik zou het geweldig vinden!
0 0
AFCAlways
Liever niet? Dan kunnen we het kampioenschap gewoon schriftelijk af doen.
1 -2
AFCAlways
Dit soort dingen vind ik altijd mooi om te lezen, al helemaal door zijn verleden. Was bijna doodgeschopt als jeigdspelertje tegen ons, maar kan alsnog inzien dat dat een specifiek groepje idioten was, die je niet aan ajax moet koppelen. Van Gaal heeft iets vergelijkbaars gezegd. Die durfde te zeggen dat Feyenoord een fantastisch publiek heeft, terwijl daar gezongen werd dat Van Gaal een kankerwijf had nadat die vreselijke ziekte ontdekt werd bij zijn vrouw. Je moet dat soort mensen nooit aan een club koppelen, maar zo snel mogelijk een SV geven en hopen dat ze ooit in de gevangenis terecht komen.
7 -1
Stone020island
Feit blijft wel dat de meest idioten gewoon bij feyenoord zitten. Ze jutten elkaar ook zo erg op. Walg echt van dat publiek ( wat overigens gewoon stil is bij eerste de beste tegenslag).
10 -2
AFCAlways
Wij hebben er ook een hoop hoor. Niet voor niets dat wij gedoe hadden met ADO en Utrecht. Ik las laatst een stuk over Picornie en daaruit bleek dat er nog heel wat opstootjes zijn met hooligans die zeggen voor ajax te zijn. Opsluiten dat soort gappies
3 -3
BrandjeXL
Kerel, mannen die voor hun territorium, club, buurt of wat dan vechten is er al zo lang en zal ook altijd blijven bestaan. Zo lang ze anderen er niet mee lastig gaan ze hun gang maar.
1 0
AFCAlways
Daar heb je wel gelijk in
0 0
Tijndw
Zegt genoeg dat het zélfs op een persconferentie naar gevraagd wordt, de kakkies zijn gewoon een makkelijk volk die nog meer haat aan Ajax hebben dan liefde voor hun eigen club!
13 -1
EersteAanname
Je kan hieruit ook concluderen dat dus blijkbaar niet alle 'kakkies' zo denken.
1 -1
ajaxpat
zelfs op de persconferentie daar hebben ze het over Ajax
9 0
JanTa
Ik heb ook altijd respect gehad voor Robin en dat was niet vanwege zijn uitspraken.
6 0
Hobbemastraat
Lekkere vraagstelling
0 0
Tscheu
Respect, RvP.
13 0
PJK54
respect Robin misschien heel misschien gaan we inzien dat het ook anders kan
12 0
MosesD
In het verleden was van Persie weleens een mannetje. Niet erg, hoort bij de leeftijd. Inmiddels grijs en wijs aan het worden. Sympathieke gast die zich als mens enorm ontwikkeld heeft. Geweldige voetballer ook. Voor de Eredivisie nog altijd van de buitencategorie. Dat hij Ajax Ajax noemt, is zoals het hoort. Types die het over k** kakkerlakken hebben, tja dat is natuurlijk nogal zielig. Ik heb een enkele vriend die voor Fnoord is. Dat zijn geen kakkerlakken, hoogstens hebben ze totaal geen verstand van voetbal.
10 -2
ram
Als ik aan Arsenal en Van Persie, zie ik altijd dé voorzet van Eboue, en dan... insane!
1 0
JordyAjacied
Robin bij Arsenal was puur voetbal genot. En dat hij Ajax wel gewoon normaal kan uitspreken is mooi, daarmee wil hij ook aangeven dat de Feyenoord fans effe lekker normaal moeten gaan doen, zij laten zich ontzetend kennen door zich zo te gedragen en daarmee toe te geven dat Ajax een grotere club is, wat natuurlijk ook zo is. :)
6 -1
Tscheu
Eens.
5 0
Truth
van Persie was inderdaad een mannetje, maar nooit te koste van Ajax. Altijd keurig uitgelaten, zelfs nadat hij door VDV gered moest worden van een stel idioten
8 0
ram
Volgens mij werd hij vooral 'gered' door De Ridder. Maar goed, boeit niet. Dat was echt een schande.
0 0
MosesD
Dat was heel gênant ja. Dat veroordeelt elke normale en echte Ajacied.
1 0
Bobbaasje
Toen de Amsterdamse Tournament er nog was, toen speelde Arsenal tegen Ajax. Bij die wedstrijd werd Robin van Persie toegezongen door het Ajax publiek, waarop die zelfde Robin Van Persie klapte als dank. Altijd al een aardige gast gevonden, alleen verkeerde clubkleuren.

Mooiste vond ik nog zijn reactie van het WK in Brazilië richting Pierre van Hooijdonk. Als er één iemand een haat heeft aan Ajax, dan is het Pierre van Hooijdonk wel.

Blijft geweldig: https://www.youtube.com/watch?v=xItzuGeBH6E
16 0
JordyAjacied
Haha prachtig, helaas krijgt die man nog steeds een podium bij studio voetbal en ook bij het laatste WK. Maar Robin heeft helemaal gelijk, hij moet lekker gaan golven.
11 0
JordyAjacied
Een klasse antwoord, vooral het benoemen van ''Ajax, want zo heet de club'' wat is dat toch voor ongelofelijk triest gedoe dat je de club naam niet eens kan uitspreken, dan weet je zeker dat er daar meer haat is aan die kant. Ik kan gewoon Feyenoord en PSV zeggen hoor, wij zijn Ajax wijn zijn de grootste en de beste, dat gedrag wat Feyenoorders vertonen doe je alleen als je je minder voelt, dan komt er een soort agressie/frustratie los, in andere opzichten zou je dat misschien op jezelf kunnen toepassen met simpel gezegd een spelletje verliezen (Fifa of een simpel bord spel).
17 0
Fvy
Realiseert iemand zich dat deze opgeklopte haat helemaal niet van alle tijden is? Eind zestiger begin zeventiger jaren stond ik gewoon tussen de Feyenoord supporters in de Kuip. Deze gekkigheid is ontstaan in navolging van de Engelse hooligans, waarmee publiek naar het stadion kwam dat er helemaal niet thuis hoorde....
15 0
AFCAlways
Die Engelsen overtreffen ons nog steeds, net als de Turken en de Spanjaarden, Italianen en Duitsers zijn niet veel minder, maar toch zijn wij de enigen die niet normaal naar het stadion van Feyenoord kunnen. Dat gedoe met Utrecht en ADO is al helemaal lachwekkend.
4 0
lf87
Zeer nette en volwassen reactie, maar eigenlijk niet meer dan normaal. Heb ook respect voor hem, zeer goede speler geweest in de PL en voor Oranje
15 0
Robinjo1988
Haha mooi, dat vinden die eencelligen daar helemaal geen leuk antwoord. Prima reactie van hem!
11 0
flavente
Netjes door van Persie, aangezien hij nooit goed is ontvangen in de Arena en dat paupervolk van ons hem een keer heeft aangevallen tijdens een wedstrijd. Feyenoord heeft kutvolk, maar wij doen er ook niet voor onder. Dus beschaafde en nette reactie op iets wat gewoon normaal zou moeten zijn.
21 -2
AFCAlways
Inderdaad. Je moet echt ziek zijn om een 18-jarig ventje aan te vallen. Dat is nog zieker dan als een groep van coke snuivers onder de naam van je club andere coke snuivers de hersenen in slaan.
3 0
Bocarra
Geweldige reactie. Hoop dat er nog velen zullen volgen. Die haat die van de tribunes afdruipt is zeer ongezond. Ik denk dat hij later dit komende seizoen een warm applaus verdiend als hij het veld van de Johan Cruijff arena opkomt.
18 -2
JenkieDeFrong
dat zou ik ook mooi vinden, heeft toch ontzettend veel betekent voor het Nederlands voetbal en is op dit moment nog een juweel voor de Eredivisie
1 0
Horrontelli
Misschien dat we dan hier ook kunnen stoppen met dat hatelijke gedrag naar Feyenoord toe, en dat 010-geblaat.
14 -4
MarkGroothuis
Mee eens. Rivaliteit is mooi maar moet niet te ver gaan. Mensen die te ver gaan zijn vaak ook geen echte supporters.
2 -1
Horrontelli
Klopt. Support betekent steun. Met het afbreken van een ander steun je niemand.
0 -1
AFCAlways
Ach we moeten ook geen vriendjes worden. Rivaliteit is mooi.
4 0
ram
Rivaliteit is prima maar het moet wel normaal blijven..

Na afloop moet je een Feyenoord-fan gewoon kunnen feliciteren als Feyenoord wint. Als je daar niet toe in staat bent, en "010" zegt, ben je (letterlijk) gestoord.
1 -2
Horrontelli
Zeker, maar rivaliteit kan ook zonder haat en minachting. Van Persie heeft dat in ieder geval begrepen.
4 -1
Horrontelli
Heldendaad van Robin.
11 0
3*stars*3
Zag het laatst ook voorbijkomen bij Fox en het was vooral triest omdat een klein meisje van 6/7 jaar zoiets vroeg.
Het begint echt vroeg met haat instampen, bij een paar.
Dochtertje, zoontje, hond of kat,
17 -1
Labrador
Ik vind dit gewoon een keurige reactie. Rivaliteit is leuk, een pleuzis hekel hebben aan een club oke maar haat gaat ver. Daarom zitten er nog steeds geen uitfans bij de klassieker.
14 -1
AFCAlways
Denk dat wij ook meer haat hebben richting Feyenoord dan Feyenoord richting ons de laatste jaren. Niet dat ik dat erg vind ofzo. Komt denk ik doordat zij de laatste jaren aan het einde het hardste lachen
0 -47
Joseph
Ik heb Feyenoord de afgelopen jaren 1 keer zien lachen, dat was in het jaar dat Ajax de grootste prestatie van de laatste jaren neerzette.

Nee, de haat waar het hier over gaat is jaloezie, elke feyenoorder kijkt watertanden naar onze selectie en onze prestaties, moet je dus voorstellen hoeveel haat er is. Zo veel haat dat ze zelfs het respect voor Nouri verliezen.
1 0
Kibbahimovic
Dat is zo niet waar. Toen wij de EL finale hadden verloren gingen die kneuzen het op de coolsingel vieren.. tijdens en voor/na wedstrijden zongen veel “supporters” schandalige liedjes over Nouri over dat die nooit meer wakker wordt en hersendood is.. Niks mis met Feyenoord, maar zij hebben de gewoon de meest haatdragende en trieste aanhang van heel Nederland. Door die mensen haat ik heel Feyenoord en iedereen daaromheen
36 0
3*stars*3
Geloof mij, die haat is in Rotterdam echt veel en veel groter hoor want die gunnen ons echt helemaal niets, zelfs nu hun titel, begonnen ze al over helemaal niets.
Als wij van Fey winnen, leuk en we gaan door.
Hun seizoen is dan gewoon geslaagd hoor.
Kijk alleen hoe ze daar de Ajax bus al tig jaar opwachten voor elk klassieker...

@AFCZlatan, precies.
23 -1
AFCAlways
Ja de klassiekers zien ze inderdaad als iets belangrijkers dan wij en op dat moment is de haat groter, maar daar buiten denk ik dat onze haat groter is. Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat wij altijd winnen in de klassieker en zij de laatste jaren de prijzen pakken
0 -21
Koekepeer
Al mijn collega's die voor Feyenoord zijn grijpen elke mogelijkheid aan om over Ajax te zeiken. En dan lach ik minzaam en zie dat het goed is.... Wij zijn de beste.
5 0
FlyingDutchMan
Jij hebt weer zo mis, die klassiekers voor Ajax boeien amper aangezien de tegenstander geen kut meer voorstelt. Het gaat om moeten winnen om die boeren bij te houden, dat is het enige bijzondere aan 3 punten..
3 0
Ajax#1900
Dit slaat echt helemaal nergens op...
1 0
3*stars*3
Gozer ik weet waar ik over praat hoor want woon al lange tijd in regio Rijnmond en ik ken echt geen 1 Feyenoorder, die Ajax wat gunt.
Sterker nog, pure haat en niet alleen richting Ajax maar heel Amsterdam.

Ben jij trouwens vergeten dat wat gasten jaren geleden trainingsveld opgingen en dat ze gingen eisen dat Fey zou verliezen van Twente?
Afgelopen seizoen, vonden ze het ook niet erg om te verliezen van PSV in eigen huis.
13 -1
AFCAlways
Misschien dat ik dan heel andere Feyenoorders ken dan jij, maar dat gebeuren met Twente is dus ook al weer een tijd geleden.
0 -4
Ellende
Waar woom jij dan? Geen Rotterdam zeker
0 0
3*stars*3
Feyenoorders die jij dan kent, zijn waarschijnlijk van een uitstervend ras. ;-)

Haha, hou toch op man.
Die gasten gunnen ons helemaal niks.
Dan heb je ook zo’n v Hanegem die al jaren loopt te stoken.
En ik had het over Twente en dan roep jij dat het jaren geleden was.
Nou, je zag toch ook hoe het vorig jaar ging tegen PSV en na onze verloren EU finale?
Nouri “grappen” en liedjes gingen daar ook al wat langer rond.
Je probeert hele tijd dingen recht te lullen maar er zitten hier meer mensen die in (regio) Rotterdam werken of wonen en toevallig ken jij wel de juiste en volgens jou is de haat vanaf Ajax kant, ook nog eens groter omdat ze daar laatste jaren 1 titel hebben gepakt en wat troostprijsjes?
Zal wel....
4 0
Suarez16_
Onze haat buiten de klassiekers om "groter" omdat ze voor het eerst in 20 jaar weer kampioen werden en wij nu even droog staan? Wat lul jij nou weer. Geloof mij maar dat Ajacieden feyenoorders minder haten dan visa versa. Op een Ajax kids dag gaat een vader tegeb zijn zoon echt niet zeggen: "Vraag even aan De Ligt of hij 010 ook zo erg haat."
8 0
AFCZlatan
Meen je dit nou? Ga je even schamen in een hoekje aub! De afgelopen 4 jaar hebben ze volgens mij 1 kampioenschap, 1 beker en 1 Johan Cruijf-schaal gewonnen. Daar wordt door ons nog om gelachen (gelukkig) en kunnen wij ons nog niet druk over maken. Laat staan dat er haat ontstaat. Zoals ik al eerder zei is de haat naar PSV dan vele malen groter, al staat dat nog in niets bij de haat van Feyenoorders jegens ons...
4 0
MelleAfca
Ik durf te beweren dat misschien wel 50% van de Ajacieden anno 2018 een grotere hekel aan Psv heeft, dan aan Feyenoord.
Ik kan nog wel respect hebben voor Feyenoord op bepaalde vlakken. Psv daarentegen.., heeft helemaal niks, kut publiek, kut voetbal, onophoudelijk geluk en ze blijven maar zeiken over onze arrogantie terwijl die van hun ons tegenwoordig makkelijk overstijgt.
5 0
AFCZlatan
Troll, ga ff lekker naar je eigen forum, genaamd fr12. De haat van Feyenoord naar ons is ongekend. De ziektes en scheldwoorden vliegen je om de oren en als we uit spelen, wordt de bus opgewacht door zo’n 5000 mensen, die roepen: Hamas, hamas, joden aan het gas!

Als je echt denkt dat de haat van ons groter is, dan spoor je echt niet. De enige momenten waarop ik iets merk, is als we bijna weer eens een wedstrijd tegen de kakkies spelen. Verder maakt niemand zich er druk om de rest van het jaar, omdat we simpelweg nergens jaloers op kunnen zijn.

Als er iets van haat is van Ajacieden, dan is het naar PSV. En dit heeft dan nog niet echt met rivaliteit te maken, maar veelal met transfers van ex-Ajacieden en het geluk van die club.

Je praat vaker onzin, maar dit gaat wel heel ver. Zo kan je niet zijn...
14 -1
AFCAlways
Rustig nou... Ik denk dat je dit vooral baseert op onze succesvolle periodes. Toen was hun haat inderdaad enorm groot. Van wat ik merk van vrienden en collega’s die voor Feyenoord zijn, is dat ze zich niet zoveel meer met ons bezighouden als vroeger buiten de klassiekers om. Als er discussies zijn tussen Ajax en Feyenoord supporters merk ik dat Feyenoorders er lachende instaan dan Ajacieden.
1 -11
AFCZlatan
Ik zou niet weten waar onze haar vandaan zou moeten komen, want we hebben niks om jaloers op te zijn. We hebben een betere selectie, mooiere speelstijl, sierlijke spelers, grotere historie en met de Europa League finale viel hun kampioenschap in het niets.

Ik denk dat je je beeld van Feyenoorders iets moet verbreden, want je lijkt wat wereldvreemd als je zo praat. Het beeld dat jij schets, is bijna een ideaalbeeld zijn en dat zou een hoop gezeik schelen.
4 0
AFCAlways
Oké dan denk ik dat mijn Feyenoorders gewoon ander soort mensen zijn.
0 -5
Mark03
Ik werk in Rotterdam en kan je vertellen dat de haat richting Ajax absoluut niet is afgenomen. Ik kwam pas in een winkeltje waar ze nog steeds een krantenartikel aan de muur hadden hangen van die ene keer dat Feyenoord met Guidetti van Ajax won.
8 0
PJSM
Heb het al vaker gezegd.......98% van dat havenvolk is meer bezig met Ajax dan met hun eigen middelmatige clubje, zegt toch genoeg. Enkel afgunst.
18 -4
AFCAlways
Dot bewijst toch het tegendeel?
1 -16
Rhythim
De wijze waarop zo'n vraag wordt gesteld ook op een persconferentie nota bene.

"Heb jij ook zo'n hekel aan 020?"

Bevestigt ook vanuit die hoek het ingebakken minderwaardigheidscomplex maar weer eens...
4 -3
ajaxminimax
Vraag werd ook gesteld door een kind van 10jaar, toch wel triest dat de ouders het al zo geleerd hebben bij het kind...
3 -2
Maxwell_5
Deze “persconferentie” was een paar weken geleden en de vraag werd, zover ik mij kan herinneren, gesteld door jongetje van nog geen 10 jaar.

Hoe de vraag ook gesteld wordt, als vader en Nederlander schaam ik mij dat er in dit land daadwerkelijk mensen zijn die hun kinderen op deze wijze opvoeden.
6 -1
Rhythim
Dat stond niet bij dit artikel dus dat kan ik niet ruiken, ben geen helderziende. Dan moet dit artikel maar volledig zijn. Waarom wordt een artikel van tig weken geleden hier überhaupt opgerakeld dan?

Linksom of rechtsom, dat dit door een kind via dr pa wordt ingefluisterd maakt het er alleen maar triester op
2 0
amthree
Een kind van 5 ofzo he zei het. Dan heb je ook wel een kut opvoeding ook.
15 -2
Raikkonen94
Mooi dat Van Persie dat zegt, dat is nou een volwassen reactie. Hij had makkelijk de populaire route kunnen kiezen om de fans op zijn hand te krijgen, maar gelukkig deed hij dat niet. Sieraad voor het Nederlandse voetbal (niet zozeer vanwege deze uitspraak maar voornamelijk om hoe hij gespeeld heeft bij Arsenal en Man Utd).
36 -1
SundayOliseh
Vind het een enorme klootzak. Altijd al gevonden.
0 0
Toon meer reacties