KJH gaat maar door: 'Wil gewoon niet anders'

BartVeenstra, 28-07-2018 om 08:10, 12061 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar denkt voorlopig totaal nog niet aan het stoppen met voetbal. De aanvaller, die in augustus 35 jaar oud wordt, is verslaafd aan de sport en wil dan ook zo lang mogelijk doorgaan, zo vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

De vraag of hij het nog kan opbrengen stelt hij zichzelf dan ook nooit. Dat is vragen naar de bekende weg, vindt Huntelaar. 'Want ja, ik kan het nog steeds opbrengen. Deze levensstijl is voor mij een tweede natuur. Zie het als een soort verslaving. Ik ontspan genoeg op een goede en lekkere manier, hoor. Maar ik zit nog altijd in dezelfde focus waarin ik al jaren leef.'

Huntelaar verlengde onlangs zijn contract bij Ajax met één jaar, maar ook na dit seizoen lijkt de spits door te willen gaan. De vraag is dan wel bij welke club, maar voetballen blijft Huntelaar doen. 'Ik wíl gewoon niet anders. Tijdens het sporten komen er ook hormonen vrij, hè. Dat gevoel. Ik zou het vreselijk vinden om dat op dit moment niet te hebben. Op vakantie word ik na tien dagen altijd heel onrustig. Ik wil dan bewegen. Na zoveel jaren topsport gaat dat vanzelf.'

Toch komt er een dag dat Huntelaar wel moet stoppen met voetballen en dan is het de vraag wat hij dan gaat doen. Het trainersvak induiken is een van de mogelijkheden, al heeft de Achterhoeker daar zijn vraagtekens bij. 'Al dat gezeur eromheen, joh. Ik vraag me serieus wel eens af waarom je dat zou willen. Meningen zijn zo snel en simpel gevormd. Daar moet je dan ook nog serieus op ingaan. En velen lopen er dan maar gewoon achteraan. Daar erger ik me aan. En als trainer heb je daar nog meer last van dan als speler', aldus Huntelaar, die wel kan genieten van de druk die het trainersvak kan meegeven. 'Dat heeft ook weer met die verslaving te maken. Dus zo bezien sluit ik het ook weer niet uit dat ik trainer word.'

Van €20,00 voor nog maar €12,50! De laatste exemplaren van het originele WZAWZDB-shirt!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KingRijkaardII
Huntelaar is een spits die bedient moet worden vanaf de vleugels. Dit seizoen zal de aanvoer met Tadic, Neres, Labyad en Ziyech beter zijn dan afgelopen seizoen. We moeten er vertrouwen in hebben dat Huntelaar zijn scherpte wel terugkrijgt en er weer 12 tot 20 in gaat leggen dit seizoen, zeker met ploegen als Fortuna, Emmen en VVV als tegenstanders.
0 0
KingRijkaardII
Oops, reactie hoorde bij ander Huntelaar berichtje...
0 0
Michelinho
Het is ook niet zo vreemd dat bij een spits, die doorgaans minder lang meegaan dan bv verdedigers, van bijna 35 (volgende maand) de sleet er op komt. Aan zijn fitheid en zijn werklust ligt het zeker niet; hij is nog steeds op en top prof, gedreven en vertoont een winnaarsmentaliteit waar de jonkies een lichtend voorbeeld aan kunnen en zouden moeten nemen.
Erg jammer dat zijn gebrek aan scherpte voor de goal en niet te vergeten soms ook geluk voor sommigen aanleiding is om hem af te branden. Die man toont meer clubliefde dan de meeste echte eigen jeugd die zichzelf op hun achttiende al te goed vinden voor Ajax.
Kreeg vorig jaar ook onevenredig veel kritiek vanwege gemiste kansen, terwijl hij als tweede spits en met een steeds terugkerende kuitblessure alsnog tweede topscorer van Ajax werd. En dat terwijl er vier, bijna vijf, spelers tien doelpunten of meer hebben gemaakt.
Ik zeg niet dat het niet beter kan, wel dat hij meer respect verdient.
En wie weet gaan er door de aanwinsten nog wat puzzelstukjes op hun plek vallen waardoor zijn rendement omhoog zal schieten.
5 0
AjaxDude12
Laten we eerlijk zijn. Afgelopen seizoen was hij niet best en hij lijkt nu ook niet goed. Dan is het niet meer dan normaal dat mensen kritisch zijn en twijfelen aan zijn huidige kwaliteiten. Vroeger was hij een topspits en heeft veel voor ons betekent. Maar die tijd is gewoon voorbij lijkt het.
0 0
Bram410
Had het niet beter kunnen omschrijven, KJH blijft voor mij altijd mijn jeugdheld
1 0
3sterren
Je kunt de reaguurders hier op AS het beste vergelijken met stukken uit een dominospel: één maakt een misplaatste opmerking over een speler, en/of trainer, en de rest hobbelt er achteraan of probeert nog ’leuker’ te zijn. Het resultaat ervan is dat alle respect ’omvalt’ tot er niets meer van overeind staat ...
2 0
Milan95
Helemaal mee eens
2 0
hallo1
Beste is er wel af.

Hoewel hij tegen Sturm Graz zeker niet slecht speelde, kreeg hij toch 2 à 3 kansen die hij 5 jaar geleden genadeloos tegen de touwen had gebeukt.
3 0
433metdepuntnaarlinks
Mee eens, al had hij ook wel enorm veel pech. Bal op de paal was een goed schot, kopte twee lastige voorzetten knap richting de goal (op de voorzet van Ziyech werd goed gered door die keeper van SG). Hij kreeg 2x een 1v1 maar de keeper stond snel dicht op hem, lastige kansen dus. Gaf een puntgave assist op Neres die hem tegen zijn eigen been hakte en dan die kopbal na de assist van Tadic, die moet er idd wel altijd in.

Had hij iets meer geluk dan was hij met 1 goal en 1 assist of 2 goals MOTM geweest. Zoals je al zegt, hij speelde niet slecht, hij is niet meer de echte killer van jaren geleden maar nog altijd wel een geweldige spits. Huntelaar als 2de man, prima!
5 0
Michelinho
Toch wel handig als je ergens op wil reageren en hetgeen je wil schrijven er al te staan blijkt, thx! :)
2 0
AFCA-B93
Een trainerscarriere hoeft ook niet persee bij een 1e elftal te zijn. Bij de jeugd heb je dus vrijwel niet te maken met de media en het gedoe daarbij
4 0
Rentokill
Klopt. Maar iemand met een topsportmentaliteit is een winnaar, wil overal de beste in zijn. Zoiets zal voor mannen als KJH nooit een hobby worden.
4 0
3sterren
Bij Ajax is daarom geen plaats voor hobbyisme.
WZAWZDB ...
; )
0 0