Kranten: 'Ziyech wijst Ajax de weg'

BVeenstra, 26-07-2018 om 09:30, 21814 views, Nederlandse kranten |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De Nederlandse kranten schrijven daags na de 2-0 overwinning van Ajax op Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League vooral over Hakim Ziyech. De spelmaker liet een behoorlijke indruk achter en geschreven wordt dan ook: 'Ziyech wijst Ajax de weg'.

De Telegraaf schrijft over de vertrekwens van Ziyech, maar weet ook dat men hem in Amsterdam het liefst nog een jaar behoudt. 'Tegen Sturm Graz bleek waarom. Ziyech – nu ook in het hart door het kleine groepje kritische fans van vorig seizoen – laat voetbal makkelijk lijken en zette de thuisploeg na een kwartier op het juiste spoor.'

Wat betreft de return verwacht de ochtendkrant geen problemen voor Ajax. Althans, dat zou niet mogen gebeuren. 'Met Blind en Tadic een week langer in training en Zakaria Labyad terug van een schorsing mag de return in Oostenrijk (woensdag 1 augustus) geen probleem opleveren. Voor Ten Hag gelden met 41 miljoen aan aankopen vanaf nu geen excuses meer. Vooral ook omdat hij – in tegenstelling tot afgelopen seizoen toen hij in de winterstop instapte – zijn elftal nu vanaf dag één kon kneden.'

Ook het Algemeen Dagblad is lovend over Ziyech. De krant schrijft dat de Johan Cruijff ArenA woensdagavond weer eens de speeltuin van Hakim Ziyech was. 'In Amsterdam zullen ze hopen dat de Marokkaan nog even blijft, want in de vorm van nu kan hij Ajax zomaar langs alle moerassen leiden die op de weg liggen naar deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Ziyech was bovenal dé vormgever van het elftal, de man die strooide met heerlijke passjes. De man die vooral graag vooruit dacht en hakjes bij de vleet etaleerde.'

Dankzij de 2-0 zege heeft Ajax nu een goede kans om de derde voorronde te bereiken. 'Het weet nu al dat het in de volgende ronde eventueel tegen Standard Luik speelt. Het is voor Ajax te hopen dat Hakim Ziyech dan nog geen transfer heeft gemaakt. Misschien kan hij tegen de Belgen samenspelen met een volledig fitte Dusan Tadic, die in principe gehaald is als zijn opvolger. Het samenspel van de twee in de laatste 23 minuten beloofde veel goeds.'

De Volkskrant schrijft eveneens dat Ajax aan de hand van Ziyech wist te winnen. Men voegt eraan toe dat Ajax aantrekkelijk speelde. 'Ajax voetbalde zoals het publiek in Amsterdam wil dat de ploeg van Erik ten Hag voetbalt: aanvallend, attractief en dominant. Frenkie de Jong koos achterin vaak voor de diepte- in plaats van de breedtepass. De steekballen van Ziyech waren - met name voor rust - bij vlagen geniaal. Het deed de gevoelstemperatuur in de toch al snikhete Johan Cruijff Arena nog verder oplopen.'

Dagblad Trouw verwacht dat Ajax nog een lange weg te gaan heeft wil het de groepsfase van de Champions League daadwerkelijk bereiken. 'Het maakt het uiteindelijk doel, plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League, er niet direct makkelijker op. Sinds 2010 is het geen Nederlandse club meer gelukt om via de voorrondes het hoofdtoernooi van het kampioenenbal te bereiken.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Als we CL halen blijft hij
0 0
insectenverdelg
Die kans is idd erg groot aangezien de transferwindow dan nog 2 of 3 dagen open is.......
0 0
Rentokill
Ik vond eigenlijk alle commotie omtrent Frenkie de Jong best overdreven. Daarom besloten eens goed op hem te letten. Ik ben om. Wat een mega goeie voetballer. Rust aan de bal, rushes naar voren. Hij bepaalde vaak het tempo van de aanvalsopzetten.

Wat een -wederom zelf opgeleid- mega centrum in de verdediging. In potentie (misschien ook wel nu al) de beste sinds decennia. Beter dan Vertonghen-Alderweireld (toen ze bij ons speelden).

Hoewel het af en toe bij de omschakelingen wat gevaarlijk was vond ik ook Mazraoui en Tagliafico erg goed spelen. Beide kun je ook zo op het middenveld zetten.

Dat gevaar bij omschakelingen is iets wat trainbaar is overigens. Daarnaast hebben we daarvoor ook nog Dailey Blind gehaald.

Zoals Ziyech en Tadic wisselen van positie, zo kan dat ook met Blind en Frenkie. Heerlijk dynamisch elftal zo.

0 0
ETM
Tuurlijk mogen ze zeker een salarisverhoging proberen. Maar ik denk dat we gewoon heel erg afhankelijk zijn van wie zich met welk bedrag gaat melden . Ziyech is zo duidelijk geweest in het willen van een volgend avontuur en Ajax wilt hem daarin duidelijk niet dwarsbomen.
We kunnen alleen hopen dat die club gewoon niet komt. Er moet goed betaald worden want het is een bijzonder goede speler. En het WK kan ook in zn nadeel werken want er zullen best een aantal andere spelers zich in de kijker hebben gespeeld. Het voordeel voor ons is ook dat Ziyech wel een hele specifieke speler is, een speler waarbij veel moet kloppen, en een speler die op zn eigen manier wel grillig is.
Maar ook met een salarisverhoging denk ik dat de kans klein zou zijn dat hij blijft. Ik geloof niet zozeer dat de 'fluiters' van vorig seizoen daar veel invloed op hebben gehad. Denk dan eerder dat een Tadic bijv invloed heeft, en dan in positieve zin.
Maar als hij blijft dan hebben er clubs zitten slapen, zeg maar.
1 0
Ajaxvooraltijd
Ziyech vond ik super maar hij was echt niet de enige en grootste uitblinker, dat waren er meerdere. Toen Tadic er in kwam vond ik Tadic wel een stuk beter en Blind in die paar minuten ook vanwege hun volwassen spel en 0 foute keuzes met de bal.
0 0
afca_sittard
Tsja wat is een foute keuze met de bal? Hakim speelt gewoon heel veel ballen met risico, kan het altijd zijn dat er eentje mis gaat. Genoten van ajax gister, vond het hele team goed spelen met hakim als absolute uitblinker
1 0
behangdelul
Trouw is en blijft toch ook een zure k*tkrant ook zeg...
1 0
El Toro
Henk Hojtink he, die is ongelooflijk zuur sinds ie geen inside info meer krijgt.
1 0
3sterren
Het zou mij niets verbazen dat Ziyech zijn beslissing over zijn toekomst laat afhangen van het sportieve succes in Europa, dat Ajax eventueel zal weten af te dwingen als team in zijn geheel.
Zichzelf kunnen presenteren als aanjager van de Europese successen zal zijn portemonnaie zeker extra rijkelijk doen vullen. Het mooie hiervan is dat hij zich daar bewust van is en dat hij ook bereid blijkt zijn steentje daaraan te willen bijdragen. Het gisteren voorgeschotelde smaakt in ieder geval naar meer.

En zo blijft het nog lang onrustig in Mokum …
0 0
ziz0u.
Om de selectie in balans te houden:
Zyjech behouden
S. de Jong weg doen
Orejuela weg doen
Lang weer naar Jong ajax

Verder heb je dan alle posities zeer goed dubbel bezet en met een goed rouleer systeem komt iedereen dan aan zat speeltijd.
0 0
Ajaxbrl
Die blijft gewoon , Die weet ook wel dat hij dit jaar zeer waarsch prijzen pakt , Gaat hij naar een subtopper in Europa pakt hij geen prijzen..
0 0
MarkGroothuis
Plus zoals iemand anders hier al zei een flinke slaris verhoging aanbieden en jaar houden. Verdien je na een goed jaar dubbel en dwars weer terug.
1 0
MarkGroothuis
Nu komen er clubs als Roma en Lyon voor Ziyech. Als hij nog een jaar blijft en samen met Tadic zoals gisteren gaat vlammen een seizoen ben ik er van overtuigd dat er echte topclubs voor hem komen.

Dus voor hemzelf en Ajax zou dit ideaal zijn.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
speelde werkelijk fantastisch, maar dat is ziyech het is gewoon een buitengewoon goede speler met veel kwaliteit.
het zal voor hem een lastige beslissing zijn om te blijven aangezien hij bakken met schijt over zich heen heeft gekregen, dit wis je niet zomaar even.
2 0
PJSM
Ziyech gewoon 70- / 80 mln voor vragen. Zeker zijn waarde na nog een jaar Ajax. Zelfde geldt voor Frenkie en de Ligt. Je weet dat ze volgend seizoen alle drie weg zijn. Hopen dat ze dit jaar alle drie blijven en dat Ajax hier tijdig op anticipeerd. Voor deze knaken moet je toch minimaal gelijkwaardige spelers terug kunnen halen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
weljajoh, 80 miljoen daar haal je 2x richarlison voor.
op dit moment schat ik de waarde van ziyech op 27 miljoen, bij champions league plaatsing Hoogstens 33 mil, dat is een smak geld voor een middenvelder uit de eredivisie.
1 0
Ajax4life16
Ziyech is zeker wel 35 miljoen waard. Als Jahanbahks, Klaassen en Milik al voor rond de 30 gaan is Ziyech dat ook minimaal. Enige reden dat dit lager zou kunnen uitpakken is dat hij zijn transferwens al heeft uitgesproken.
0 0
Talentelink
Zou hij niet gevoelig zijn voor een mega salarisverhoging? En een vaste minimale afkoopsom in zijn contract?
0 0
AFCA-B93
Ziyech heeft met zijn volle verstand voor 5 jaar getekend, dus die heeft echt wel in zijn achterhoofd gehad dat hij evt nog een 3e jaar blijft hoor. Die kan zich echt wel gewoon maximaal blijven inzetten voor Ajax
1 0
Rentokill
Ziyech en Ajax hebben de afspraak gemaakt dat Ajax zou meewerken aan een vertrek na 2 jaar. In ruil daarvoor heeft hij 5 jaar getekend zodat Ajax een leuk bedrag kan vragen. Maar goed...als de leuke clubs niet komen is het aan Ziyech om te blijven. Mooie deal voor beide partijen.
0 0
JordyAjacied
Gister zag ik dan ook geen ongemotiveerde Ziyech, sterker nog, hij was beter dan ooit.
5 0
Rentokill
Zo goed was hij vaker hoor, alleen was dat minder zichtbaar omdat er geen goeie voetballers om hem heen stonden. Een geniaal passje is dat pas wanneer de ontvanger ervan er ook wat mee kan.
1 0
grannig mokum1
Onzin,... minder goeie voetballers om hem heen? Dit zijn de zelfde spelers die hij samen speelde vorige seizoen..... Voordat tadic, blind het veld binnen kwam speelde Zyiech al goed
0 0
Redrum
Ziyech was inderdaad heel erg goed. Zo goed heb ik hem vorig jaar niet zien spelen. Ik heb er wel een heel dubbel gevoel bij. Nu de clubs toch niet voor hem in de rij blijken te staan doet hij maar eens een even een keer zijn best om toch nog een vertrek te realiseren. Het gebaar na zijn goal zegt genoeg natuurlijk.. Aan de andere kant, als ik me vergis en hij is gewoon gemotiveerd om weer voor Ajax te knallen dan gaan we nog veel plezier aan hem beleven zo.
3 -3
gras
Ik wel. Hij eindigde niet voor niets hoog in vrijwel alle klassementen. Alleen sommige Ajax fans zagen dat niet. Enkel het balverlies was minder. Maar vorig jaar liep de ploeg ook niet. En dan gaat Ziyech geforceerd spelen, wat leidt tot onnodig balverlies. En dat leidt weer tot irritatie bij sommige 'supporters'.

En Ziyech speelde al goed voordat Tadic en Blind erin kwamen, dus dat heeft er echt niets mee te maken.
2 0
ziz0u.
Ik denk ook dat het komt omdat er nu dus wat zwaargewichten toegevoegd zijn aan de selectie en het niet meer geaccepteerd word om te vlierevluiten. Onder Bosz was die ruimte er ook niet.
0 0
MankeNelis
Zou mooi zijn als Overmars dat gebaar beantwoord.
1 0