'De Jong kan nu al enorm bijdragen aan Barca'

BVeenstra, 21-07-2018 om 08:50, 28998 views, El Mundo Deportivo |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Voormalig FC Barcelona-middenvelder Xavi hoopt dat zijn oude club Ajax-middenvelder Frenkie de Jong kan overnemen. De Spanjaard, die op dit moment bij Al-Sadd speelt, ziet dat FC Barcelona versterking nodig heeft op het middenveld.

'Ik heb hem niet heel veel zien spelen, maar hij lijkt qua speelstijl wel op Sergio Busuqets', begint Xavi over De Jong in gesprek met El Mundo Deportivo. 'De Ajax-school is een beetje hetzelfde als die van FC Barcelona. We komen allemaal van de Hollandse school, van Cruijff. De Jong is jong, maar ik denk dat hij nu al een enorme bijdrage kan leveren. Hij wordt gezien als een beestachtig talent. Het is echt een speler om in de gaten te houden, een erg goede speler.'

Xavi schaart De Jong in een rijtje met middenvelders als Arthur (die overkwam van Gremio) en Adrien Rabiot, die ook in de belangstelling zou staan van FC Barcelona. 'Het type voetballer dat technisch erg goed is, hard werkt en bovenal veel talent heeft. Want daar draait het bij Barca natuurlijk wel om. Bij Barcelona speel je meestal in een gebied van dertig tot veertig meter en wanneer de tegenstander in de buurt komt, moet je er voetballend uit zien te komen. Dat is het verschil tussen een speler die wel of niet kan slagen bij Barcelona.'

De Jong staat, zoals bekend, al langer in de belangstelling van FC Barcelona. De club zou naar verluidt al meerdere keren hebben geïnformeerd in Amsterdam, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax is duidelijk geweest: De Jong is niet te koop.

Heerlijk dat zonnetje, toch? Scoor nu de WZAWZDB-zonnebril en loop er deze zomer flitsend bij!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Genant
Xavi heeft t van horen zeggen.....maar wel leuk voor Frenkie dat zo'n grootheid zoiets zegt natuurlijk.
0 0
Jan Doedel
Gauw verkopen voor 50 miljoen dan ben je af van t gezeur. Maar Barcelona wil voor een duppie op de eerste rang heb ik t idee.
0 0
Schwalbino
Click bait.
0 0
AJAIXIXIXI
Ben gestopt met lezen bij: 'Ik heb hem niet heel veel zien spelen, maar hij lijkt qua speelstijl wel op Sergio Busuqets' dat was voor mij al genoeg.
0 0
amthree
Ja en dan word het een zelfde verhaal als met dembele of mina na een jaar toch niet goed genoeg en mag die al weer weg.... En hoezo de ajax school is een beetje het zelfde als de barca school? HET IS HET AJAX SCHOOL, jullie hebben het over genomen meneer xavi.... De hollandse school is het ajax school! En als je de jong gaat vergelijken met busquets dan kijk je geen wedstrijden van de jong of ajax....
1 0
afcas
het ajax school? je laat eerder zien dat je het wel kunt, maar besluit vervolgens 2x een gebrek aan nederlands te laten zien? waarom? en daarbij hebben busquets en de jong een hoop raakvlakken trouwens. niet voor niets zien een heleboel kenners hem meer als een verdedigende of centrale middenvelder dan een aanvallende middenvelder zoals de meeste supporters hier.
0 0
Santiago
Busquets? Wtf
0 0
Ruff Rhythim
Voor elke keer dat er uit Spanje van welke kant of medium dan ook de naam Frenkie de Jong valt komt er 10 miljoen bovenop de transfersom, dan stopt het wel.

Vast niet....
0 0
hakkietjakkie
De Jong speelt totaaaaal niet als Busquets. Busquests is een passer en Frenkie dribbelt veel meer. Wat een gelul dit zeg!
2 0
hakkietjakkie
De Jong speelt totaaaaal niet als Busquets. Busquests is een passer en Frenkie dribbelt veel meer. Wat een gelul dit zeg!
0 0
Caparzo
Xavi himself gaat zelfs wat zeggen, "beestachtig talent". We realiseren ons waarschijnlijk niet vol dat we goud in handen hebben. Frenkie gaat naar Barca, ze hebben hun zinnen op hem gezet, zoveel is inmiddels wel duidelijk. De vraag is alleen of dat al dit seizoen is of volgend, ik denk (en hoop) zelf volgend, als duurste Nederlandse speler ooit.
1 0
Ajaxbrl
Ff serieus deze jongen heeft nog niet eens 1 vol seizoen voor Ajax gespeeld.. Denken ze nou echt dat hij Iniesta even doet vergeten daar!? En de duurste Nederlander is Van Dijk voor ruim 80M en dat gaan ze natuurlijk nooit betalen voor Frenkie..
0 0
Genant
Frenkie moet eerst maar eens echt fit worden, is er lang uitgeweest. Vervolgens een seizoen goed spelen bij Ajax. Dan weten we wat hij echt kan.
0 0
Caparzo
Als De Jong een (Europees) topseizoen speelt en de complete Europese top zit volgende zomer achter hem aan is niks meer te gek.. Wat ik zeg, blijkbaar wordt hij echt gezien als echt toptalent en komt dat bij ons nog niet goed door..
0 0
JPM
Als iemand zoals Xavi zich ook al zo expliciet gaat uitspreken over Frenkie zie ik het somber in. Frenkie is voor eind augustus weg. Dan wel voor minimaal 60m aub.
1 0
Leo252
Als je dan echt een vergelijking met een Barca speler wil maken zet hem dan een linie naar voren en noem de naam Andrés Iniesta.
1 0
ambtenaar
Ben benieuwd welke wedstrijden hij van de Jong heeft gezien.
0 0
AFCZlatan
‘Ik heb hem niet veel zien spelen, maar qua speelstijl lijkt hij op Busquets’. Dan heb je hem gewoon echt helemaal niet zien spelen.
5 -1
AjaxDude12
Dit inderdaad, lachwekkend gewoon.
2 0
PvLvD
Alleen maar stemmingmakerij!! En waarschijnlijk moet de pres iets te schrijven hebben. Als Xavi nu nog speelde bij Barca had het meer inhoudt dan dit. Hij zal geantwoord hebben omdat de journalist erom vroeg want zelf zou het er niet mee komen.
0 -2
SjaakWolfs
Inhoudt? Is een zelfstandig naamwoord in die zin....
0 0
BrandjeXL
50 miljoen voor Frenkie en voor 25 miljoen Pedrinho halen. Opgelost!!
3 0
Labrador
Frenkie komt net kijken. Lekker 100 wedstrijden in Ajax 1 ballen, belangrijk worden en daarna als grote meneer vertrekken.
1 -1
Labrador
Frenkie komt net kijken. Lekker 100 wedstrijden in Ajax 1 ballen, belangrijk worden en daarna als grote meneer vertrekken.
1 -1
Bobbaasje
110 miljoen euro is hij weg.
0 0
NouriVandeBeek
100 miljoen of jullie spreken de naam Frenkie de Jong nooit meer uit.
1 0
Mokum31
Deze jongen gaat Ajax veel geld opleveren
Rasvoetballer
0 0
Ajax68
Als je dat niet ziet, wat Frenkie in zijn mars heeft, moet of kan je beter zwijgen, want deze jongen is pure TOP.
Betaal dan 100 miljoen Barcelona, dan heb je hem zéker, en wordt Overmars ook wel wat milder, toch.
1 -1
Jari_held
Hij heeft op zn 21e nog geen 20 wedstrijden in de eredivisie gespeeld... ik zie zn talent ook hoor maar sneijder vd vaart suarez vd meyde pienaa de jong etc etc etc waren allemaal al veel verder op deze leeftijd
1 -1
Sterretje73
Je kunt pure top zijn maar dat kun je ook pas zeggen als hij zich op de hoogste niveau’s heeft laten gelden en dat is vlpg nog niet zo. Hij is heel erg veelbelovend. Pure top zal blijken...
0 0
koenos1
Ja, precies.. hij heeft hem wss nog nooit zien spelen XD
0 0
Kees999
Begreep die hype rond Frenkie de Jong ook niet zo goed. Maar de manier van bal behandeling, het voorwaarts spelen en altijd de oplossing zoeken in de wedstrijd tegen Wolves deden mijn ogen openen. Hij was echt een klasse beter dan zijn medespelers. Benieuwd wat een echt goede trainer met hem doet en wat hij nog steeds doet als centrale verdediger bij Ajax?
2 -1
altijdwelwat
Hij heeft hem idd niet veel zien voetballen , hem vergelijken met Busquets wat een belediging voor Busquets. Busquets is juist van het simpel spelen , de bal rond laten gaan en waar het kan 1 x raken, daarnaast is hij tactisch ijzersterk. De Jong is vooral van het indribbelen , teveel balcontacten waardoor hij het spel met regelmaat onnodig vertraagd, en tactisch komt hij niet in de buurt van Busquets. Tot nu toe slechts 18 wedstrijden in de Eredivisie als 21 jarige , ik begrijp de hele hype niet.
2 -3
Ajax#1900
De buitenlandse topclubs begrijpen de hype wel in ieder geval
1 -1
Remark
Altijd wel wat...
2 0
Zuiderling
Inderdaad..is ook alles mee gezegd !
0 0
Marcw1972
die beroemde jeugdopleiding van Barcelona stelt dus niets meer voor. dit soort talenten kunnen ze blijkbaar niet meer zelf opleiden..
0 -1
Jelle2500
Als Barça hem echt graag wil hebben klappen ze wel 80 mil op tafel.. blijven zeuren voor 40 miljoen gaat echt niet lukken!
0 0
AFCSANCHEZ
Sorry hoor, maar zien mensen dingen die ik niet zie of andersom? Ik vind De Jong tot nu toe helemaal niet speciaal. Beestachtig talent, laat me niet lachen. Mbappe, Rashford dat zijn beestachtige talenten. De Jong heeft nog geen concurrentiestrijd gewonnen op zijn favoriete positie en is nog geblesseerd geweest ook. Nog niks laten zien in deze amateurcompetitie. En is nog ouder dan een Mbappe ook.

Als ze 50 miljoen bieden gewoon lekker laten gaan. Hij blijft toch hooguit nog 1 jaar, kan je niet op bouwen.
5 -5
Remark
En daarom is Barcelona wereldtop en verliest Ajax met 2-0 van Walsall FC: bij Barca herkent men klasse, bij Ajax niet.
Het anti-Frenkie kamp begint te groeien, gevoed door een mengeling van afgunst en stupiditeit en de nare gewoonte alles af te hakken wat boven het maaiveld uitsteekt. Hebben we eindelijk een speler van de buitencategorie die bovendien vriendelijk, goedlachs, zelf-kritisch, intelligent en mondig is, wordt ie weer door de achterban weggezet als arrogant en onervaren. Ik wil de criticasters over een jaartje of twee nog wel es horen, maar dat gaat niet gebeuren, die kruipen meestal stilzwijgend terug onder een steen als hun ongelijk bewezen wordt, of erger nog, die zeggen dan "Zie je wel, ik heb 't altijd al gezegd!"
5 0
Toekomst1900
Bij Barca herkent men klasse en verliest Ajax B van Engelse derdeklasser? Wat een vergelijking. Als Barca écht kwaliteit en klasse herkent had, speelde jongens als Gomez, Semedo, Dennis Suarez en Marlon daar niet. Barca is een enorme koopclub geworden, zonder enige visie.

Bij Ajax wordt heel logsich wat rustig aan gedaan met Frenkie. Heeft een half jaar niet gespeeld. Dat Ajax zijn klasse niet erkent is toch onzin? Anders hadden ze 50 mio niet afgewezen.
0 0
Rujar
Van mij mag Frenkie zeker blijven maar dan graag minimaal 3 seizoenen. Zoals gezegd heb je grote kans dat hij volgend seizoen weggaat. Als je nu 50 kan beuren kan je hem beter verkopen.
0 -1
Ajax#1900
Dat gaat nooit gebeuren natuurlijk. Hij is na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk weg, maar wel voor een hele mooie prijs.
0 0
iammike
Nou Siem, die kan je ook weer in je zak steken!
2 0
18Maart1900
Gaat over Nigel hoor!
0 0
altijdwelwat
Hij heeft Siem echt heeeel weinig zien spelen ;)
0 0
Pauw
Ze halen alles uit de kast he?

Vond de Jong in zijn minuten tegen The Wolves trouwens geweldig spelen.
1 0
Jari_held
Ik snap de hele de jong hype niet. Ja ik zie zijn talent. Maar hij heeft toch nog minder in het eerste gepresteerd als kluivert?
2 -4
Bensco
Dat weet jij, dat weet ik maar daar lijkt Barcelona doorheen te kijken. Ik ga er vanuit dat hij toch wel goed gescout is en dat zij hem ondanks zijn gebrek aan speeltijd wel op waarde weten te schatten. Zo’n club kan natuurlijk ook denken: Hé, dit joch heeft talent en kan met de juiste begeleiding een wereldtopper worden. Wij kunnen hem die begeleiding bieden.
2 0
Justin4195
Ze zijn wel echt alles op alles aan het zetten he...
0 0
Katjang
Busquets??? Dat is n balafpakker, meester in positioneel goed staan en 1x raken. Frenkie is n talent maar hij vlgs mij ontbeert hij dit en kun je deze spelers niet met elkaar vergelijken. Speelt nog te vaak postbode...
6 -2
Rdk1983
Wat is het aan ‘Not for sale’ dat ze niet begrijpen?
0 0
Vincenzo3
Misschien omdat 'Not for sale' in voorgaande jaren altijd 'for sale' bleek te zijn.
Maar ik word er inderdaad ook wel moe van ja.
0 0
tyzinho
Tis in het Engels misschien.... Haha
0 0
Superjan
Hmmm... Als Xavi zich ermee begint te bemoeien...

Als je Barcelona kan overtuigen dat De Jong een van de grootste talenten ter wereld is en ze willen tegen de 60 miljoen neerleggen, dan zou je gek zijn als je het niet deed. Ajax kan alleen nog geld verdienen met de verkoop van jonge spelers en daarmee weer nieuwe talenten halen, enzovoort.

Het lijkt me vreselijk als hij gaat want ik zie deze knul graag uitgroeien tot de maestro op het middenveld. Maar goed, bedragen zoals ik die hierboven noem: dat zijn de bedragen die je enige hoop zijn om structureel door te groeien.
0 -1
Pauw
Want volgend jaar wil niemand de Jong meer hebben?
1 0
Michelinho
Als blijkt dat hij volledig hersteld is en zijn niveau haalt natuurlijk wel, maar dat is koffiedik kijken. Nu niet verkopen (kan ook voor iets minder met meteen terughuren) neemt wel een risico met zich mee. Gokje van tientallen miljoenen.
0 0
zwollie
Het houd niet op de verhalen van frenkie.
0 0
SjaakWolfs
Vraag me af of hij De Jong ooit heeft zien spelen. Ze zijn elkaar lekker aan het napapegaaien over een speler die het tot nu toe vooral van de hype moet hebben.
1 0
AFCA.
Zou Xavi niet iets bij Ajax willen doen? Assistent trainer? Trainer van de jeugd? Als er iemand het spelletje van Cruijff snapt en in de praktijk kan brengen is hij het wel.
0 0
Maxwell_5
Begin dan eerst bij Gabri.
1 -1