'Vind dat we op rechtsback nog te kort komen'

JesseTH, 20-07-2018 om 18:35, 30441 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Sjaak Swart is blij met hoe de selectie van Ajax er momenteel voor staat, alleen ziet hij op één positie nog een achilleshiel. De Amsterdammers werkten een, kijkend naar het spel en resultaat, overwegend teleurstellende voorbereiding af, maar dat stemt Swart richting Sturm Graz-thuis niet per se zorgelijk.

'Vaak zegt het niets', oordeelt de voormalig rechtsbuiten van de club in gesprek met De Telegraaf. 'Je hebt Tadic die er nog niet is en de andere jongens die geblesseerd waren, zijn nog niet helemaal fit. Ik denk dat je dit af moet wachten. Thuis moet je er zeker klaar voor zijn. Als ze hard trainen in de voorbereiding en je verliest eens een wedstrijd, dat is niet erg.'

Met de huidige selectie is Mister Ajax content. Swart ziet dat er enkele goede spelers aangetrokken zijn. Toch ziet hij ook nog een mankement. 'Ik vind dat we op de positie van rechtsback nog iets te kort komen, want ik zou niet weten wie. Voorin heb je allerlei mogelijkheden. Gelukkig zijn Donny en Frenkie er weer fit bij en ik vind Tadic een goede speler. Ik ben ook blij dat Daley gekomen is. Hij zet die jonge gasten neer. Aanvoerder maken en dan is het prima.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frederiksperwer
Als Dolberg geen stappen gaat maken, is spitspositie groter probleem.
2 0
EVH
Jep.

En als Ten Hag geen stappen, hoofdtrainers-positie ook.
1 0
zivkabrimovic
VdWiel
0 -3
oudzuid2
Kristensen, Orejuela... rechtsback is de nieuwe linksback, wat probleempositie betreft voor Ajax. Mazraoui heeft wat mij betreft de beste papieren
2 -1
EersteAanname
Mee eens Sjakie! Het is de enige positie waar niemand het over heeft, we gaan er allemaal maar even vanuit dat 'Nous' het even vlekkeloos in gaat vullen op basis van een prima potje thuis tegen AZ waarin hij geen verdedigend werk hoefde op te knappen en een paar keer leuk opkwam. Ik gun het hem van harte maar moet het nog zien.
0 -1
Chesterson93
Als je het nog moet zien, kraak hem dan niet af.
1 -1
goblinmaster
Dat is geen afkraken in die comment, hooguit een compliment in de vorm van hij kwam leuk op. EersteAanname spreekt alleen zorgen en hoop uit.
0 0
4EVERAJAX
lcv ( type Sanchez) en super buitenspeler (Stengs)
0 -1
mr.ajax.020
Ajax mag hopen dat ze door gaan tegen sturm graz en dat moet je ook nog een ronde verder maar dat word vast ook geen makkelijke tegenstander
0 0
Ar
Ik mis ook nog een goeie rechtsback, maar je kan ook gaan spelen met drie verdedigers, waarbij de rechtshalf de flank bespeelt, en je linksback wat aanvallender speelt. De op papier rechtsback is dan meer tweede centrale verdediger. Je speelt dan 3-4-3, maar dat kan in balbezit dan 2-4-1-3 worden, maar ook ingevuld worden als 4-3-3.
Schuurs, De Ligt, Tagliafico;
Van de Beek, De Jong, Blind, Ziyech;

Wordt dan:
Schuurs, De Ligt;
Van de Beek, De Jong, Blind, Tagliafico;
Ziyech;

Of:
Schuurs, De Ligt, De Jong, Tagliafico;
Van de Beek, Blind, Ziyech;
0 -2
mr.ajax.020
heel goed elftal alleen heb nog niks uitmuntend gezien van labyad en die heeft best wel veel gespeeld
1 0
Bensco
Bizar slecht trouwens dat we al jaren geen fatsoenlijke recht/linksback kunnen opleiden terwijl dit vroeger onze specialiteit was.
2 0
Ajax#1900
Bakker gaat het denk ik redden. Volgend seizoen als Nico is verkocht voor 20 mln ;)
1 -1
Hagmag
Dit is het gevolg om de beste rechtsback van NL zo respectloos te behandelen (Tete)
Orejuela is een middelmatige grijze muis.
Kristensen is een miskoop en Veltman is momenteel geblesseerd maar moest ook alle zeilen bijzetten met behulp van gele en rode kaarten om zich staande te houden en dat zegt genoeg.
2 -3
Ferd
Wat een lulkoek. Beperkt voetballertje dat al weigerde zijn contract te verlengen toen hij nog basisspeler was, supporters afzeikte in de spelersbus en niet wilde knokken voor een basisplaats
1 0
Chesterson93
Gelul en je weet het. Toen hij merkte dat er problemen op komst waren, gebeurde dat. Zij zitten er middenin, en kunnen problemen eerder zien aankomen dan de fans.
0 0
Ferd
Gelul en je weet het. Het aanbod kreeg hij toen hij nog altijd speelde onder De Boer. Mino en hij wilde niet verlengen, net als Mino en Kluivert niet wilde verlengen, ze wilden cashen
1 0
KennyTeteTuTuTuTu
Lekker Tete laten gaan voor 3 miljoen en dan nu rouleren met onze helden Kristensen, Orejuela, Mazraoui en Veltman.
3 -1
Pauw
Ook een gok, maar Mazraoui lijkt me toch de beste optie. Hoewel hij met zijn specifieke kwaliteiten beter toch z'n recht komt op LAM / RAM. Orejuela en Kristensen kunnen we zo langzamerhand wel missers gaan noemen. Denk dat ik nog eerder Bakboord of Dest op zou stellen.
0 0
ajaxfan83
marcie luister is naar mister swart
1 -1
ram
"Is"... Kom op; Iedereen weet toch hoe ongelooflijk fout dat is.
3 0
AFCA1510
Off: Volgens een Braziliaanse Journalist zou Overmars het bod op Pedrinho verhoogt hebben naar 20miljoen. (meldt voetbalzone)
3 0
NouridolbergNeres34
Gruwelijke techniek, heeft iets weg van Neymar die dribbel, passeerbewegingen.
Zeer interesante speler.
3 0
AFCA1510
Mag zeker komen van mij. Heerlijke voetbalnaam ook.
2 0
Michelinho
"Petertje"
1 0
El-Dorado
haha, laat maar
0 0
NouridolbergNeres34
Haha ja klopt die brazilianen hebben vaak mooie bijnamen.
Beelden zien er goed uit, dit zou zomaar een Neres verhaal kunnen worden, redelijk onbekend nog. Kopen voor 15 mil en uitgroeien tot een grote sensatie. Contract tot 2020.
0 0
AFCA1510
Denk wel dat Corinthians flink wil cashen. 15m zou zeer mooi geregeld zijn. Lijkt echt een held in de kleine ruimte deze gast.
1 0
ajaxrulesz
op de beelden oogt hij zelfs beter als Neres, Volgens mij zijn we echt bezig met een goudklomp te strikken.
1 0
MarkGroothuis
Alsof Ajax 30 mlj gaat betalen. Doe komt echt niet.
0 0
NouridolbergNeres34
Rechtsback en linksbuiten blijven de zwakke punten. Kristensen en orejuela zijn gewoon allebei niet goed genoeg, dus maar hopen dat Mazraoui heel blijft en Veltman snel fit is.

als Tadic linksbuiten gaat spelen dan is die positie goed ingevuld ,alleen bij een blessure van hem val je terug op middenvelders als Lang en labyad die de positie van buitenspeler moeten gaan invullen, geen enkele diepgang dus.
0 0
Dexy
Dat hoeft niet per se erg te zijn als de andere spelers op het veld meer de diepte zoeken. Met Donny, Dolberg, Neres en Frenkie heb je in principe genoeg spelers die diepgang hebben.

Ik noem bewust Frenkie omdat hij als halfspeler in Jong Ajax in het seizoen 16/17 heeft laten zien over genoeg diepgang te beschikken. Toen scoorde hij ook regelmatig uit een snelle één-twee met Appie of Donny en een loopactie richting het strafschopgebied. Hij moet daarvoor alleen wel op het middenveld gezet worden, en niet zoals gisteren op CV.
1 0
ajaxrulesz
we zijn gewoon vleugellam, afgezien van neres, zorgwekkend ook de spitspositie worden bezet door 2 chronische twijfelgevallen, aanvallend is het echt niet voldoende willen we de titel binnenhalen dit jaar.
5 -1
NouridolbergNeres34
Dat kan je wel zeggen inderdaad, daarom snap ik die transfer van labyad niet komt tekort voor het middenveld, daar hebben betere we veel betere opties (ziyech, tadic, frenkie, donny, sinkgraven, eiting, en als vleugelspeler voegt hij barweinig toe.

Had van die 6 mil een echte buitnspeler gehaald.
0 0
El-Dorado
6mil haal je niemand. voor dat geld in de huidige markt is labyad een koopje.
0 0
NouridolbergNeres34
Je had ook dat geld van bande 8,5 mil plus die 6 voor labyad kunnen gebruiken voor 1 echte buitenspeler. Ipv 2 spelers kopen waarvan de ene een middenvelder is en de andere meer een spits, zijn beide geen linksbuiten.

Ik vind labyad ook geen koopje, heeft mij bij utrecht al nooit overtuigt, en in de voorbereiding is het ook niet veel soeps.
0 0
FerdiZ
labyad is een ideale 12de man.
kan overal invallen
0 0
33AFCA020
Bustos halen van Independiente!!!
3 0
Multi
Die hadden ze een jaar geleden moeten ophalen, inmiddels is die niet meer haalbaar. Hij heeft net zijn contract verlengd tot 2022.
2 0
33AFCA020
jammer... volg hem al een tijdje en vind het echt eem goede speler, zou het denk jij ook niet lukken als Ajax 15 miljoen neerlegt??
1 0
Multi
Ik denk dat je voor hem inmiddels al een miljoen of 20 moet neerleggen.
0 0
Multi
Tja je kan altijd nog in België kijken: Moussa Wagué
Of eventueel in Zwitserland: Jordan Lotomba
1 0
AFC Ajax
ik vind dat we met name te kort komen op de trainersstoel.
5 -8
EVH
Peter
Bosz
1 0
FerdiZ
sommige supporters hebben een tekort aan verstand..
dat is pas vaak een probleem
0 0
Ajaxbrl
Een goede rechtsback hadden ze ook best mogen halen maar een nieuwe trainer staat het hoogst op mijn verlanglijstje..
3 -4
luiszwaaris
Zie liever Vd Wiel of Tete dan dat we nu hebben.
4 -4
GvanderK
Ze moeten gewoon Fosu Mensah terughalen
3 -2
NouridolbergNeres34
Is meer een CV die eventueel ook op de rechtsback positie kan. Zie dan liever een echte rechtsback komen, we doen dat al veel te vaak, spelers neerzetten op een positie waar ze niet op hun best zijn ( frenkie als CV , labyad als linksbuiten).
0 -1
bremovic
precies
0 -2
Trainer21
En een linksbuiten graag. Die johnsen en Lang zijn er niet klaar voor
3 0
X-RaY
Zoals ik ook al zei de rechtsback is het grootste kritisch punt.
0 0
fc Barcelona_ke
Niet gezeikerd.. we spelen dan 3-4-3. Opgelost
1 0
Bjorn
Orejuela en Kristensen samen een slordige 12 miljoen. En uiteindelijk komt er een jongen uit eigen jeugd, die eigenlijk middenvelder is, op rechtsback te staan.
1 -2
Bky
9 miljoen. 3,5 voor Orejuela, 5,5 voor Kristensen. Dus dat valt allemaal dik mee.
5 -5
X-RaY
9 miljoen teveel dus..
3 0
Bky
Kan gebeuren, zijn niet spectaculaire bedragen. Miskopen zitten er tussen. De rechtsback is prima opgevuld nu met Mazraoui en Kristensen erachter.
4 -4
Maxwell5
Mazraoui.
3 0
ditisdebeslissing
haal tête terug
6 -4
Ferd
Om 2 redenen niet:
- kan absoluut niet voetballen
- speelde hetzelfde spelletje als Kluivert, niet willen verlengen om elders te kunnen cashen (zelfde zaakwaarnemer, zelfde vertragende tactiek bij onderhandelen, zelfde rookgordijnen richting supporters in de media)
1 0
gi0vanni
Tete wou zijn contract niet verlengen omdat hij bij die pizzabakker zit. Tete die niet willen vechten voor zijn plek en aanvallend en opbouwend niet sterk is mag nooit meer terug komen. Ook mogen Denswil, Bazoer, Riedewald, Kluivert, Moisander, El Ghazi, Kishna en Boilesen lekker weg blijven.
2 -2
bremovic
tete mag sws wel terug komen en denswil ook
2 -1
mrfootballplayer
die wil niet terug hoor, basisklant bij Lyon
0 0
Ajax#1900
Zit op de bank en is te beperkt.
1 -1
Bky
Nee, matige voetballer. Overal uit de basis gespeeld.
0 -8
De_Realist
Onzin, beter dan alle rechtsbacks die wij nu hebben.
7 0
Ferd
Onzin, atletischer dan Dijks, maar voetballend van hetzelfde niveau.
1 0
4EVERAJAX
doe dan ook maar een lcv ( type speler Sanchez) en een buitenspeler die ook diepgang in zijn spel heeft erbij....
1 -2
MarkGroothuis
Ben benieuwd inderdaad. Zwart heeft het over aanvoerder maken.

Zal de band van de Ligt naar Blind gaan? Ik denk zelf van niet. Ook een reden misschien voor de Ligt om nog een seizoen als aanvoerder te blijven.
1 0
Mikey Stormram
Sjaak slaat altijd de spijker op z’n kop, in tegenstelling tot 95% van de Nederlandse journalisten, analisten en “kenners”. Sieraad voor de club
7 0
gi0vanni
Zeker weten. De Graafschap moet degraderen. :d
3 0
4EVERAJAX
PSV ook hoor, maar dat zegt Sjaak niet helaas....
0 0
AJAIXIXIXI
Vond kristensen de afgelopen 3 wedstrijden niet verschrikkelijk. Zijn passing moet nog veel beter maar ik zag hem een paar keer goed voor z'n man komen.
3 -3
MarkGroothuis
Klopt, wel ver beneden niveau wat je wil voor Ajax. Als we nu een rechtsback ala Nico hadden zouden alle posities top zijn.
2 -2
geDaante
a la Sinkgraven was nog beter geweest.
3 0
Michels
Pfff ja! Weer een 'verdediger' opstellen die niet kan verdedigen! Goed plan man!
0 0