Ten Hag looft Lang: 'Maakt een goede indruk'

BVeenstra, 20-07-2018 om 12:31, 12939 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over Noa Lang. De oefenmeester ziet in dat de aanvallende middenvelder annex buitenspeler bezig is aan een goede voorbereiding. Gezien zijn prestaties in het vorige seizoen verbaast Ten Hag dat ook weer niet.

'We staan open voor wat er zich vanuit de eigen jeugd aandient, en die hebben we in de voorbije weken ook nadrukkelijk kansen geboden', zegt Ten Hag, die in de voorbereiding veel talenten de kans gaf, in gesprek met Voetbal International. Zo wist de pas zestienjarige Ryan Gravenberch ook meerdere malen uit te blinken. Sinds Ten Hag bij Ajax aan de slag is, is Lang hem opgevallen. 'Noa laat zich eigenlijk al vanaf januari vorig seizoen zien. Hij deed het ook goed Jong Ajax, maar raakte geblesseerd aan zijn knie en moest een operatie ondergaan.'

Ten Hag vertelt dat Lang een maand geleden nog niet helemaal klaar was met zijn revalidatieproces. 'Maar in de afgelopen weken maakte hij een goede indruk', aldus de coach uit Haaksbergen over Lang. 'Het is te hopen dat hij zijn vorm de komende tijd kan voortzetten.'

Lang begon donderdagmiddag in het oefenduel met Wolverhampton Wanderers in de basis. Deze basisplek had hij mede te danken aan de schorsing die Zakaria Labyad in het heenduel met Sturm Graz moet uitzitten.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Zolang Lang zich inzet en goed kan voetballen, mag hij van mij zo Marokkaans praten en dom lullen wat hij wil. Hoop dat hij doorbreekt!
1 0
geDaante
Niet de meest intelligente speler, maar voetballend oké, vrij onvoorspelbaar ook, en heeft bravoure.
Dit soort spelers zijn je ideale breedte-spelers. Ik ben van mening dat je breedte louter uit jeugd moet bestaan, waardoor de doorstroom van jeugd optimaal is, nog meer jeugd de kans krijgt, deze jeugd zich ook nog sterk kan ontwikkelen, je vele miljoenen bespaart, en al die miljoenen die je bespaart, kan je gebruiken voor echte, directe, meer ervaren aankopen voor de basis, zoals Tadic en Blind deze zomerstop.

Dus een basiselftal met 75% eigen jeugd (net doorgebroken toptalent + al wat oudere jeugd die is blijven hangen, dus mix van 18-23 jaar) en 25% meer ervaren kwaliteitsspelers (24-30 jaar), en een bank met louter jeugd.
3 0
Champy
Rekenkundig valt dit niet te bereiken zonder veel kwaliteit in te leveren.

Met een selectie van 25 man, betekent dit dat je maar 6 spelers van buitenaf mag hebben, met dus nog 19 jeugdspelers.

Goede jeugdspelers blijven maar 2 tot 3 jaar. Met in het beste geval 2 toptalenten per lichting, en nog eens 2 okay spelers, heb je er maar 4 spelers per lichting die naar het eerste doostromen. En ze blijven gemiddeld 3 jaar.
Dat zijn dus maar 12 jeugdspelers.
2 0
Rentokill
Heb ook wel een goed gevoel over hem. Zit veel bewijsdrang in. Bovendien kunnen we na vertrek van Younes en Kluivert op die plek ook wel wat versterking gebruiken.
5 -2
fc Barcelona_ke
Ja hoop ik het ook maar ziet het uit niet gaat gebeuren. Alleen vertrek van ziyech zou wel kunnen
0 0
fc Barcelona_ke
Ik verwacht diw 2 jongen ook op wedstrijdselectie tegwn stuem graz
2 -2
sucre
last van een vastzittende W?
3 0
FlyingDutchMan
xD
0 0
BrandjeXL
Als Bosz dit gezegd zou hebben over Noa dan zat iedereen over zijn Duitse helmpje te wrijven. Maar nee TH zegt wat positiefs over een jonge speler na een vervelende blessure en lees de zure reacties weer.
6 -1
ArnoAjax
Omdat wij niet blij zijn met th! Die gek hoort niet bij Ajax maar ergens bij een polder clubje.
4 -9
AFCAsphere
Jij hoort niet bij deze club thuis, gek. Ajax verdient betere supporters dan jij.
0 -2
NouriVandeBeek
AS zit weer eens vol met vooroordelen over een speler. Niet verrassend.
4 -1
Kinkladze
Als ik hem zo hoor in de intervieuws, pff laat maar zitten. Kluivertje 2...
2 -2
Daandaan
Denk niet dat deze jongen al klaar is voor t eerste ... en als t gaat om komende week tegen sturm graz dat ie een vervanger zoekt voor labyad ken je beter dolberg op links zetten en als ie echt per se een buitenspeler wil opstellen denk ik dat johnsen verder is ....
4 -1
blessure
Johnsen heeft veel dreiging in zijn spel.
Moet alleen leren, zijn actie”s niet zo ver door te voeren, maar eerder af te spelen.
Meer oog voor de spits.
6 0
Hempie
wat ziet die man dan wat wij niet zien , ik heb hem één keer wat goeds zien doen .
Nou lekker die speelt woensdag dus .
2 -3
ST
Normaal houd ik het graag positief, maar ik denk niet dat Lang het gaat redden. Te dom en te blessuregevoelig.
6 -5
Bky
Heel mooi dat Lang het goed doet volgens Ten Hag, maar wordt het dan niet tijd om nu zijn contract te verlengen? Dat contract loopt namelijk in 2019 af, straks krijg je hetzelfde gedonder als met Kluivert.
7 0
ArnoAjax
Ach wat zijn loftuitingen waard van zo’n trainer?
3 -5
willycicci
Gravenberch was het enige talent die er boven uitstak. Hij kan daadwerkelijk een speler uitspelen en doet dit met de nodige durf ook is hij iemand die makkelijk op meerdere posities uit de voeten kan. Op het middenveld maar ook als linksbuiten.

Bij een speler als Johnson zie ik de talent en de wil maar het mislukt te vaak. Als ik naar Lang kijk zie een simpele speler die zijn rol kan invullen naar behoren maar hij steekt er niet boven uit niet in Jong Ajax en zeker niet in het eerste.
8 -4
DonAdam
"Als ik naar Lang kijk zie een simpele speler die zijn rol kan invullen naar behoren maar hij steekt er niet boven uit niet in Jong Ajax "

Misschien wordt het tijd voor een oogtest? Want Lang was voor zijn blessure een belangrijke kracht in Jong Ajax en hij maakte stappen. Natuurlijk is hij nog niet op niveau vlak na zijn blessureperiode. Geef die jongeman een eerlijke kans om het komend jaar uitblinker te worden bij Jong Ajax om via die weg over een seizoen of 2 basisspeler in het eerste te kunnen worden.

Noa is een talentvolle jonge speler, die uiteindelijk misschien niet Ajax 1 gaat halen, maar ik zie in hem zeker een volwaardige Eredivisiespeler.
5 -1
Dexy
Aan deze woorden van Ten Hag te horen zou het mij niet verbazen als hij komende woensdag in de basis start. Ik hoop oprecht dat die jongen zijn kans gaat pakken.

Heel veel opties heb je momenteel ook niet voor linksbuiten. Tadic sluit pas zondag aan en is dus normaal gesproken nog niet op tijd wedstrijdfit. En dan hebben we nog Labyad die geschorst is en Bandé die minstens tot december/januari in de lappenmand ligt. Mits fit zou Ziyech hangend op links ook nog een optie kunnen zijn, maar dan zet je weer iemand op een voor hem niet-natuurlijke positie neer. Ziyech moet i.m.o. gewoon op het middenveld spelen.
4 -1
altijdwelwat
Hij staat qua gedrag natuurlijk heel ver af van Schuurs, Eiting, de Wit en Sierhuis maar hij kan prima voetballen. Speelde gister zijn eerste 90 minuten sinds een knieblessure, tegen een ploeg uit de Premier League en gaf een prima assist. Nee het was geen top prestatie , maar wie speelde wel top. Ventje is net 19 jaar en was zuinig op de bal en heeft hard gewerkt ,maar word vooral beoordeeld op zijn gedrag door mensen die hem nooit zien trainen. Als hij er met de pet naar gooit, is een controlfreak als Ten Hag echt niet lovend.
5 -1
ambtenaar
Hij kwam zijn tegenstander geen enkele keer voorbij, had eigenlijk meer van hem verwacht.
0 0
Chesterson93
Want de goal kwam niet voort uit zijn dribbel waarin hij 3 man zijn hielen liet zien? Even terugkijken, gap.
0 0
ajaxxcied4life
Wil hij al weg?
1 0
Siemmie
Een stukje uit een blog op ajaxlife.nl zegt voor mij in ieder geval al genoeg over Lang:

'De jonkies ruimen de spullen op. Op deze laatste training spreekt Aron Winter ze overduidelijk uit naar Noa Lang. De negentienjarige aanvaller hoort het aan, maar ruimt niets op. Hij draagt zijn eigen schoenen. Twee paar. Dat is genoeg. Lang drukt in ieder geval zijn neus, waar andere jonkies als Teun Bijleveld (20), Sven Botman (18) en Ryan Gravenberch (16) wel gehoor geven aan de oproep van Winter.'

Arrogant en vervelend joch lijkt me het. Maar we zullen zien wat hij er van bakt in Ajax 1, ik laat me graag verrassen. Ik vel dit oordeel overigens niet alleen door dit voorval, maar is gebaseerd op meerdere dingen.
13 -6
Ferd
Ik heb dezelfde indruk, niet alleen door dit maar eigenlijk door alle verhalen over en interviews met hem.
1 0
Ozymandias
Hahaha, gaan jullie nou echt een oordeel vellen over iemands persoonlijkheid op basis van één fout. Misschien zat hij even met zijn hoofd totaal ergens anders. Niemand is hier ooit vergeten zijn sleutels (of zoiets) mee te nemen toen ze het huis verlieten? Lang doet stoer maar dat stoer doen heeft niets te maken met professionaliteit en ook heus niet met arrogantie. Vaak is het juist een manier om bepaalde onzekerheden te verhullen. Lang is iemand die bekent staat om zijn trainingsarbeid. Het is niet voor niets dat Ten Hag lovend om hem is. Als hij er de kantjes vanaf liep had Ten Hag hem er heus niet bijgehaald.
5 -5
Siemmie
Nee, vel mn oordeel over meerdere dingen die mij opvallen mbt Lang. Niet alleen deze blog.
2 -2
Ozymandias
Welke dingen dan?
1 0
Siemmie
Hoe hij praat in interviews, hoe hij altijd onnozel en chagrijnig op een (team) foto kijkt, wat voor rare shit hij in zn instastories zet. Om maar een paar dingen te noemen.
0 0
Ozymandias
Dus omdat hij onnozel en chagrijnig op foto's kijk en voor jouw vreemde dingen op zijn instastories zet kan jij een oordeel vellen over zijn persoonlijkheid en of hij arrogant is? Knap!
0 0
Siemmie
Ja, en is niet zo knap. Dingen die mensen op sociale media delen, zeggen over het algemeen heel veel over hun persoonlijkheid en gemiddelde intelligentie. En al helemaal bij bekende mensen.
0 0
lf87
Ben hem een keer tegengekomen in Rotterdam, vond hem niet sympathiek overkomen
3 -2
AFCA-B93
Heb meerdere malen met hem gevoetbald, zelfs op z’n 15e was het al een kwal van een gozer
5 -1
Duif63
Hij is het maatje van Kluivert dus dat geeft al aan wat voor figuur het is.
6 -5
AFCAsphere
Ik zie het nu aan z'n Instagram profiel foto. Vingertje voor z'n mond, net als Justin.
0 0
Redrum
Als ik dit soort dingen lees denk ik maar 1 ding: wegwezen bij Ajax en snel een beetje graag.
5 -5
SjaakWolfs
Gaat het ook niet redden bij Ajax, denk ik. Te dom voor topvoetbal.
4 -4
Pheadrus
Als tweedejaars O19 is hij vervroegd doorgeschoven naar Jong. Vervolgens raak hij geblesseerd en wordt hij aan zijn knie geopereerd. Dan vind ik het heel knap hoe hij het doet in de voorbereiding. Echt een "meevaller" voor ETH.
Wat mij aan hem bevalt is zijn (1) concentratievermogen, (2) zijn spelinzicht en van daaruit (3) zijn passing en voorzetten. Wat ik minder vind is zijn voetenwerk. Hij heeft een grote pas en laat de bal ver van zijn voet gaan. Dat gaat ten koste van zijn versnelling. Vergelijk dat met de loopstijl van Younes; hele korte pas en bal aan de voet houden. Het is weliswaar geen muziek maar Lang moet op een hoger "ritme" proberen te spelen.
3 0
chuckie88
In onder 19 was hij vorig jaar zeker een revelatie... maar ik wil hier de meningen over hem niet temperen, maar jongens, wees eerlijk.... was gisteren absoluut niet goed. kwam geen een keer zijn man voorbij terwijl dit nog niet eens het niveau was waar hij straks tegenover komt te staan.
Een jongen met voldoende potentie en prima dus voor Jong Ajax om zich verder te ontwikkelen, maar Noa is in mijn ogen niet de speler die woensdag het moet gaan doen als Links buiten tegen Sturm Graz. Sorry .. dat is mijn mening
5 0
Ajax412
Ik had wel wat meer bewijsdrang van hem verwacht gisteren. Hopen dat hij volgende week lekker kan vlammen!
0 0
talent020
ik laat me graag verrassen, vind hem op Instagram wel altijd wat arrogant/ vervelend overkomen maar als voetballer laat hij wel mooie dingen zien en daar gaat het om,
5 -1
afcasven1995
Ben benieuwd woensdag, gaat dus in de basis starten. Nooit echt een goed beeld van Noa gehad.
1 -1