Schuurs: 'Misschien niet alles gegeven'

BVeenstra, 20-07-2018 om 07:40, 12490 views, Voetbal Inside |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax-verdediger Perr Schuurs denkt dat Ajax er in het verloren oefenduel met Walsall FC (2-0) meer uit had kunnen halen. De Limburger vond vooral de start van het duel van Ajax-kant matig en dat moet uiteraard beter wanneer Ajax woensdag speelt tegen Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League.

'Je komt hier om wedstrijden te winnen, we moeten naar onszelf kijken', begint Schuurs in gesprek met Voetbal Inside, waarna hij een opvallende uitspraak doet. 'Vandaag hebben we misschien niet alles gegeven. In de tweede helft hadden we genoeg kansen. Die maak je niet af en dan kun je ook niet winnen. We begonnen niet scherp. Als we dat wel doen, hadden we er meer uitgehaald', aldus Schuurs, die ook de oefenduels graag wint. 'Je moet elke wedstrijd willen winnen: vriendschappelijk, competitie of Europees. Dat willen wij ook.'

Toch lukt het Ajax vaak niet om een zege te boeken in de voorbereiding. Alleen van VVSB (0-7) en SV Lippstadt (0-9) werd gewonnen. Tegen Preußen Münster (3-1), Nordsjaelland (3-1), Steaua Boekarest (1-1), RSC Anderlecht (1-3), Wolverhampton Wanderers (1-1) en Walsall FC (2-0) werd niet gewonnen. 'We trainen goed, maar de wedstrijden zijn dat nog niet. Woensdag moet dat toch anders zijn.'

Door de komst van Daley Blind bij Ajax is de kans op speeltijd in het eerste elftal van Ajax voor Schuurs er niet groter op geworden. Heel erg lijkt hij dat niet te vinden. 'Nee, natuurlijk niet. Ik weet hoe groot de stap van Fortuna naar Ajax is. Natuurlijk heb je te maken met concurrentie en als je met iemand als Blind als concurrent te maken hebt mag je daar ook best trots op zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcatarinob
Daarvoor ben je niet gehaald Schuurs!!!
0 0
Pheadrus
Tot nu toe is het beste wat ik van Schuurs heb gezien is zijn strakke passing en misschien zijn tackle/sliding. En natuurlijk zijn professionele houding. Hij is niet zo atletisch of onverzettelijk als Sanchez. Andere type persoon maar hij mag wel wat meer op explosieve kracht trainen.
0 0
Suarez16_
Goede gozer die Schuurs. Hij geeft zelf al aan dat de stap van JL naar de grootste club van Nederland erg groot is en daarom moeten de verwachtingen direct niet al te hoog zijn voor hem in mijn ogen. Hij is alleen melvin platje en vidigal gewend. Bij Ajax valt er op veel vlakken te leren voor hem. Op de training tegen een Huntelaar word je alleen maar beter. Misschien is Klaas niet meer zo'n killer, maar het lijkt me wel een speler die op de trainingen altijd fanatiek bezig is en hij is qua alles wel een paar niveautjes hoger dan die spitsen uit de JL. Geldt ook voor Dolberg, al lijkt me dat geen trainingsbeest. Daarnaast kan hij ook slimmigheidjes van een Bogarde, Blind en Heitinga leren. Als hij er gewoon elke dag vol voor gaat en aan zijn zwakke punten gaat werken met een Heitinga/Borgarde dan gaat hij het op termijn zeker redden denk ik.
1 0
Genant
Perr wil zijn collega's niet afvallen maar ergert zich nu al aan de waardeloze instelling van sommige spelers. Ik vind deze jongen zeker mentaal enorm goed in elkaar steken. Voetballend moet hij idd nog een en ander bijleren maar ik denk dat hij op termijn zeker in Ajax 1 komt. Nu nog ff in Jong Ajax bijleren en medespelers op hun flikker geven.
2 -1
blessure
Schuurs: we begonnen niet scherp, hij begint de AJAX stijl al aardig onder de knie te krijgen.
2 0
Causio
Krijg er maar weinig fiducie in voor volgende week...
1 0
Ajax27
Fancy praten om het fancy praten... ook de 10 jarige jongetjes hier hebben google waarop ze de betekenis van woorden kunnen opzoeken. Zeg gewoon dat je er weinig vertrouwen in hebt...
0 -5
Ardoe
Jij komt zeker niet veel in t oosten en noorden van t land? Beetje domme opmerking ouwe
2 0
behangdelul
Laat hem gewoon een prima Nederlands woord gebruiken en kijk liever naar echte spelfouten bij anderen.sjees waar doe je moeilijk over.
3 -1
Lazell
Of kijk gewoon niet naar spelfouten. Er zitten hier mensen op het forum die al 30 jaar niet meer naar school gaan en werk doen waar ze niet hoeven te schrijven.
0 -1
SjaakWolfs
De inspanning om verzorgd Nederlands te spreken/schrijven moet je zelf willen leveren. Ik kom ook van het vmbo, waar je niet echt leert om behoorlijk te schrijven, maar door de jaren heen heb ik toch geprobeerd om mijn Nederlands op een redelijk niveau te krijgen. Een taalkundig verzorgde reactie is ook een uiting van respect naar je mede-reageerders. "Ik heb moeite gedaan om een bijdrage aan deze discussie te leveren" i.p.v. "Ik ben te lui en neem jullie niet serieus genoeg om een waardevolle bijdrage in goed Nederlands te posten".
0 0
MSwertz92
Misschien ook maar een keertje met salaris niet alles geven ? Ik hoor dit excuus veel te vaak. Kort ze allemaal in als dit waar is. Waarom zou je ze volledig betalen als ze zich niet volledig inzetten ?
1 -2
Labrador
Om de doodsimpele rede dat ze geen blessures willen oplopen in nietszeggende oefenpotjes en er willen staan als het er echt om gaat.
2 0
ArnoAjax
Kan zijn, maar ik hoorde ook zulke lul verhalen na competitiewedstrijden vorig seizoen
0 0
chuckie88
We gaan er dit jaar alles aan doen om.... een veelgehoorde uitspraak.. en dan komen met dit soort teksten... roep het hier al vaker... missen winnaars bij Ajax, mooi weer voetballers
1 0
MSwertz92
Deze excuses hoor ik ook gewoon vaak in de competitie hoor. Dit is niet iets van een oefenpotje. Overigens willen genoeg spelers zich normaal gesproken bewijzen dus dan ga je niet op 60% spelen maar juist extra je best doen omdat je de trainer wil laten zien dat hij voor jou moet kiezen dit seizoen. Een oefenpotje is nooit "nietszeggend". Je kan er alleen geen punten verdienen. Dat is alles.
0 0
DoorenAFCA
Ik vind dit juist goede teksten van Schuurs. Een Eiting en Ten Hag die roepen dat we er goed voorstaan en dat het allemaal wel prima ging, hebben een enorme plank voor hun kop. Schuurs geeft gewoon aan dat het op de training goed gaat maar in de wedstrijden nog niet, dat is gewoon realiteit. Dat ze niet 'alles' geven is logisch i.v.m. een zware trainingsweek, kans op blessures en het feit dat er vrij weinig van deze wedstrijden afhangt.
2 0
ArnoAjax
Wastom hoor ik dit gelul altijd na een verloren- of gelijk gespeelde wedstrijd van de spelers en/of trainer?
0 0
MisterAFCA
Omdat het voor de wedstrijd echt nergens op zou slaan...
3 0
Whazzza
ik kom serieus niet meer bij
2 0
Bky
Omdat ze dan blijkbaar niet alles hebben gegeven.
0 0
ArnoAjax
Waarom
0 0
Mark11
De jongens zullen volgende week scherp zijn denk ik. Ieder nadeel heeft z'n voordeel: aan één kant beter zo dan dat je alle oefenwedstrijden wint, want Ajax kennende sluipt er dan toch altijd weer gemakzucht in. Volgende week móeten ze het laten zien. Hoop dat er genoeg spelers fit zijn voor Sturm Graz
5 0
marrene
Ik denk dat "niet alles gegeven" een ongelukkige opmerking is. Als dat wel zo bedoelt is is dat een kwalijke zaak. Voor de rest een prima jonge speler met potentie en goede mentaliteit.
1 0
Kella020
Zal ongetwijfeld een talent zijn, maar voorlopig is-ie ‘te lief’. Zowel op als naast het veld. Accepteert z’n reserverol zonder morren en, oh ja, ‘misschien niet alles gegeven’. Met deze instelling gaat het ook niet lukken.
1 -5
PuurGeluk
Ja joh, sta jij er nu al zo in?
3 0
Kella020
Ja. We willen toch weer aansluiten bij de Europese (sub)top? Dit is niet de mentaliteit die daar bij hoort. Maar als jij vrede hebt met eerste ronde EL, kwartfinale KNVB-beker en een mooie tweede plek, prima.
0 -2
DonnyNeres
Beetje kort door de bocht. Volgens mij is hij gekomen als toekomstig opvolger van de Ligt en wist hij vooraf dat zijn speelminuten gering zouden zijn. Je kan wel zeggen dat hij zijn reserverol gemakkelijk accepteert, maar ik denk eerder dat hij reëel is. Hij kan bij Ajax meer progressie boeken door elke dag op een trainingsveld te staan met spelers die een paar klasse beter zijn dan de spelers bij Fortuna. Daarnaast heeft hij toch gewoon een goed vooruitzicht. Als hij dit jaar progressie boekt krijgt hij volgend jaar gewoon de kans om basisspeler te worden, want de Ligt wordt na dit seizoen verkocht.
9 0
Kella020
Voor het niveau De Ligt moet-ie echt nog wel vijf stappen maken. Gun het ‘m hoor, maar komt nu over als het welbekende jongetje in de snoepwinkel.
0 -4
trodat4030
Ja duh, maar het niveau van de Ligt is ook wel uitzonderlijk, zeker voor die leeftijd. Daar vind je er geen 5 van op de hele aardkloot. Misschien zijn jouw verwachtingen een beetje veel te groot. Als deze jongen het niveau van bijvoorbeeld de Vrij benaderd met een jaar of 3, heb je toch een prima verdediger?
2 0
Kella020
Zeker. Maar we willen toch die aansluiting gaan vinden bij de Europese (sub)top? Dan komen dit soort gasten op dit moment te kort. Hij is toch back up voor Ligt/Blind. Deze gaat geen stand houden tegen een Kane, Lukaku en/of Griezman. Leuk hoor, dat talent zo vroeg halen, maar ze moeten wel klaar zijn voor het grote werk. “Over een jaar of drie”, hebben we niks aan.
0 -1
Ajax#1900
Dit is echt zo'n onzin. Als je drie jaar wacht speelt hij al bij AZ en vragen ze 20 miljoen voor hem als wij aankloppen. Dit is gewoon een prima transfer en een prima backup.
1 0
Kella020
Dat vind jij. Vraag aan jou: mocht De Ligt onverhoopt vertrekken, is deze jongen dan klaar voor het grote werk?
0 0
Lazell
Hoeft ook niet. Blind, Wöber en De Ligt. Frenkie kan er ook spelen en zelfs Tagliafico.

We moeten ook niet denken dat Blind of De Ligt Griezmann, Lukaku of Kane in hun zak hebben. Deze spitsen scoren aan de lopende band tegen de beste verdedigers op aarde. Een 4, 5e of 6e centrale verdediger van ons hoeft niet beter te zijn dan de beste CV's in de wereld. Als dat zou zo zijn, zouden we Barca, Real en Bayern heel ver achter ons laten.
0 0
Mark03
Ik denk dat hij meer bedoelt dat je in een oefenwedstrijd (misschien onbewust) toch minder geeft dan in een wedstrijd waar het er echt om gaat.

Verder moet hij nog wel een stapje gaan zetten, maar heb er wel vertrouwen in. Van de Jupiler League naar de Nederlandse top is gewoon een grote sprong. Na een paar maanden zal hij het niveau gewend zijn en zal dan ook zijn vertrouwen terugkrijgen. Komt goed.
1 0
Kella020
Als je dan de kans krijgt in de voorbereiding verwacht ik dat je de longen uit je lijf loopt. Krijgen we dit soort teksten ook straks na Fortuna-uit?
0 -3