Blind: 'Kijk niet uit naar het kunstgras'

JesseTH, 19-07-2018 om 18:15, 7943 views, Voetbal Inside |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Daley Blind kijkt, ondanks dat hij blij is met zijn terugkeer naar Ajax, bepaald niet uit naar het spelen op kunstgras. Desondanks waren er andere redenen om wel voor zijn oude club te kiezen en die wogen het zwaarst, zo verklaart hij tegenover Voetbal Inside.

'Voor mijn gevoel was het heel belangrijk om ergens naartoe te gaan waar ik het plezier min of meer weer terugvind en veel ga spelen', legt de Ajacied uit. 'Daar kwam ik bij Ajax gewoon heel goed in uit. Ik ben gewoon blij. Het heeft even geduurd en ik ben opgelucht dat het eindelijk afgerond is en ik me kan focussen op het voetbal.'

Bij het maken van een transfer worden bepaalde overwegingen gemaakt. Bij elke club horen andere plus- en minpunten en bij Ajax zijn die er ook. 'Kunstgras is iets waar ik niet naar uitkijk, dat soort punten ga je ook overwegen. Verder waren er natuurlijk ook punten waar je bij andere clubs naar kijkt. Hoe zou het daar zijn, eventueel in een andere competitie in het buitenland?'

Het terugkeren van Blind heeft een hoop losgemaakt in Amsterdam. De verdediger annex middenvelder zelf had daar zelf niet bij stilgestaan. 'Je hoopt dat het gewaardeerd wordt als je terugkeert en dat de fans achter je staan. Daar heb ik ook zeker niet aan getwijfeld.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAfan93
Ik denk niemand niet daley
0 0
Ajax27
Eredivisie = verplichten tot gras, klaar. Krijg je het financieel niet rond, dan ga je maar lekker in de Eerste Divisie voetballen.
0 0
Basvann
Ik zou het aanmoedigen wanneer Ajax een miljoen of 5 uitgeeft aan het verwijderen van die kunstgrasvelden. Ik denk dat de gehele voetbalwereld Ajax in dat geval dankbaar zal zijn. Dit heeft ook voordelen voor Ajax. Het geeft je bijvoorbeeld een betere onderhandelingspositie met sponsoren etc. Een speler als Sanchez was wellicht een jaar langer gebleven en je word een aantrekkelijker voetballand om als speler naar toe te komen.
2 0
Ajax#1900
Dat is het probleem niet. Die clubs kunnen best via een sponsor er een normaal veld in leggen, maar dan kunnen ze niet meer aan competitie vervalsing doen. (het onderhoud moet ergens van worden betaald dus lagerere spelersbegroting). Ze kiezen hier gewoon bewust voor. Die competitievervalsing werkt dus dubbel door.
4 -2
Ajax27
Ga met je alu hoedje lekker op de bank zitten, adem in, adem uit.
0 -3
Ajax#1900
Wat een zwakke reactie. Kom dan met argumenten.
0 0
Ajax27
Argumenten die al 100 x overal op TV zijn verteld? Veel clubs die maar net hun hoofd boven water kunnen houden? Die het ontzettend lastig vinden om in deze tijd een kwalitatief goede selectie neer te zetten. Niet alleen in de top worden de prijzen hoger, ook voor de kleine clubs. Genoodzaakt om maar aan de lopende band spelers te huren waar ze niets aan kunnen verdienen om enige kwaliteit binnen te halen. Dus snijden in de transferbegroting is voor een aantal clubs geen optie. Neem VVV bijvoorbeeld met een begroting van 6,5 miljoen. Dan is de keuze tussen kunstgras ( /- 50.000 per jaar) of echt gras (tussen de 150.000 - 200.000 per jaar) een moeilijke. Aan salarissen geven ze 2,2 miljoen uit, gemiddeld 100.000 per speler. 100k-150k verschil per jaar betekent bij hen dus 1 a 2 spelers per jaar aan salaris.

Waar Ajax met sponsoren praat over miljoenencontracten, is het voor clubs als VVV erg moeilijk om grote sponsorcontracten te sluiten. Zij hebben vaak heel veel sponsoren die allemaal kleine beetjes geven.

Dus ja, dit soort clubs vechten voor behoud in de eredivisie. Dat ze daarbij op kunstgras spelen is bijzaak. Ook zij willen zo goed mogelijk voetbal met de middelen die ze hebben.
0 -3
AlexIbarra
Kan allemaal wel zijn maar dan is het nog steeds competitievervalsing wanneer VVV ons expres opzadelt met een gortdroog kunstgrasveld, dat ze niet sproeien zodat er geen bal normaal op kan rollen en stuiteren.

Het hebben en kunnen onderhouden van een of meerdere grasvelden is gewoon een must voor een profvoetbalclub, zeker voor eredivisieclubs. Wat is er nou erg aan wanneer clubs die dát niet eens op kunnen brengen, het hoofd niet boven water kunnen houden?

Als je geen fietsen hebt als wielerploeg, kun je ook niet aan de Tour deelnemen.
1 0
Van Reenen
Als je de NS uit kunstgras haalt, houd je kutgras over. Zegt wel genoeg, denk ik.
Trouwens heb je enig idee waar KUT de afkorting van is?
Kwalitatief.....Uitermate..... Teleurstellend
Zo....weet je dat ook weer.
0 -2
Michels
Nooit geweten dat kut en afkorting is. En als iets kut is, komt het redelijk overeen met de betekenis dus! Altijd fijn als dingen gewoon kloppen! 1 Vraagje... Een goeie kut is dus niet kut, maar wel een kut... Ik snap er niets meer van....
0 0
Ajax meister
Heb je daar serieus over na zitten denken?
2 0
Sterretje73
KNVB denk niet met u mee...
2 0
Van Reenen
Kwalijk Naïef Vaag Bestuur, bedoel je. Dat zooitje dat in Zeist zijn zakken vult.
1 0
amthree
Kunstgras moet echt gewoon uit de eredivisie...
5 0