Ajax wilde Browaeys als hoofd jeugdopleiding

BVeenstra, 19-07-2018 om 13:05, 13719 views, Voetbal International |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax heeft enkele jaren geleden geprobeerd om de Belg Bob Browaeys aan te stellen als hoofd jeugdopleiding. Dat blijkt uit een interview van Voetbal International met de oefenmeester.

Allereerst: wie is Browayes? De Belg keepte voor Waregem, waarna hij in 1999 aan de slag ging bij de Belgische voetbalbond. Daar was hij trainer van O15, O16 en O17. Bovendien was hij in zijn functie van voetbaltechnisch coördinator verantwoordelijk voor de trainersopleiding, ontwikkeling van elitespelers en het nationale amateurvoetbal. Daarnaast is hij een van de grondleggers van de Belgische Visie 2000 op het jeugdvoetbal en talentontwikkeling.

Het zorgde ervoor dat Ajax interesse kreeg in de Belg. Enkele jaren geleden wilde Ajax hem zelfs inlijven als hoofd jeugdopleiding. 'Ik heb gesprekken gevoerd met Wim Jonk en bij elke discussie bleek dat we op één lijn zaten. Ajax, Barcelona, voor mij is dat een bron van inspiratie geweest met als rode draad Johan Cruijff.’ Browaeys bleef uiteindelijk in België, omdat hij zijn werk niet als af beschouwde.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godenzonenssuper
Mooie worden over Cruijff en Jonk.
De huidige roergangers bij Ajax denken daar helaas anders over.
4 -7
Rentokill
De breuk tussen Ajax komt door niemand minder dan (daar is ie weer) Dennis Bergkamp. Net als met Peter Bosz. Aan de stoelpoten van Overmars was hij ook al begonnen maar die bleek een maatje te groot.
1 -1
Ozymandias
Ouaali (een goede vriend van Jonk) praat veel lovender over Jonk dan Browaeys...
1 -3
Babangida83
Enlighten us
1 0
Dastaan
Nou laat em maar komen alles is beter dan Ouaali....
2 -6
OKP-AFCA
Je hebt het stuk niet gelezen he.. je reageert zomaar wat.
5 -1
Fredschuit1
Want?
2 -1
Rujar
Des te triester is het dat Jonk dus weg is
3 -1
Ozymandias
Hoezo?
1 -2
Joseph
Deze man heeft het toch aardig gedaan voor Belgie en staat op 1 lijn met Jonk. Ik ga er vanuit dat Jonk doet wat hij zegt, dus was Ajax goed bezig met Jonk..
3 0
Ozymandias
Hoe weet je dat hij het aardig heeft gedaan voor Belgie? Welke spelers hebben zich goed ontwikkeld onder hem en wat was precies zijn input binnen het Belgische Visie 2000 plan?
2 -1
Babangida83
Verdiep je maar eens in dat 2000 plan. Nadat plan kwamen er ineens zomaar grote talenten bovendrijven. Sommigen noemen dat geluk. Ik vind dat te simpel. Dan kunnen we wel stoppen met werken en gewoon afwachten. Zo werkt t natuurlijk niet. Ik vind goed werk geeft goede resultaten, slecht werk slechte resultaten. In Nederland hebben we ons werk dus een tijd lang slecht gedaan. Nu komt er gelukkig weer wat aan. Die Gravenbergh die gisteren als 16-jarige dat jong Ajax draagde... Daar gaan we nog veel van horen. België heeft niet alleen een goed A-team. Daarachter zit ook nog aanwas.
1 0
Ozymandias
Hoe kan dat nou? Wat was de rol van Jonk dan geworden? Browaeys was waarschijnlijk hoofd boven- of middenbouw geworden.
1 0
Starring
Jonk? Nog altijd HjO cq eindbaas.

Browaeys zou de rol van coördinator hebben gekregen over de onderbouw/middenbouw, zoiets staat mij nog bij.
1 0
GrandMasterFlex
Loopt er nog iets dan?
0 0
Babangida83
Zo zie je maar weer. Al het success begint bij visie hebben.
1 0
Ballemabbe
Ok bedankt!
0 0