Overmars: 'Die bonus betalen we lachend'

BartVeenstra, 19-07-2018 om 12:25, 21588 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Directeur spelersbeleid Marc Overmars maakt zich niet zo druk om de eventuele bonus die betaald moet worden aan Manchester United inzake de transfer van Daley Blind. Ajax betaalde zestien miljoen euro voor de verdediger annex middenvelder en dat bedrag kan nog oplopen tot maximaal 20,5 miljoen euro.

Een fors bedrag, maar als we Overmars moeten geloven, valt het wellicht allemaal wel mee. 'Laat ik het zo zeggen: als we die 4,5 miljoen euro moeten betalen, dan doen we dat lachend', vertelt Overmars in gesprek met De Telegraaf. De vraag is dan ook: is er een verband tussen de bonus en het behalen van een kampioenschap en plaatsing voor de groepsfase van de Champions League? 'Over de inhoud van contracten kan ik niks zeggen, maar dan betalen we die – zoals gezegd – lachend.'

Toch zou het goed kunnen dat Ajax dit keer niet in de zwarte cijfers terechtkomt. 'Dat wordt moeilijk, ja. Maar we gaan ervoor. En als we een keer rode cijfers schrijven, dan is dat zo. Het mag nooit structureel zijn. Maar als ik zie welk team er staat en welke waarde dat vertegenwoordigt, dan maak ik me daar geen zorgen over', stelt Overmars de fans én de aandeelhouders gerust.

Gelukkig voor Ajax komt er nog wel het nodige geld binnen van Napoli, Everton en Tottenham Hotspur, zo laat Overmars tot slot weten. 'Het helpt dat we nog termijnbedragen van de transfers van Arek Milik, Davy Klaassen en Davinson Sanchez binnenkrijgen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
doe mij maar 10% Marc. lach ik met je mee.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Hoorde een feyenoorder laatst roepen dat zij van heel ver kwamen met schulden en geen prijzen. Vergeet niet dat Ajax 8 jaar terug in 2010 nog 30mil in het rood stond, jaren geen schaal en CL. Nu is AJax mede dankzij Cruijff rijker dan ooit. Mensen die Johan die eer niet gunnen zullen er altijd zijn. Feit blijft dat Cruijff 4x wegging bij Ajax 2x als speler en 1x als trainer, en de laatste keer een paar maanden voor zijn dood de 4e keer. Alle keren zat de kas vol toen Cruijff wegging. De laatste keer zelfs voller dan ooit. Johan wist dat veel poen hebben de enige manier is om aan te haken bij de europese top. Want met meer dan een half miljard eigen vermogen dan je meedoen met de grote jongens. Dus dit beleid volhouden en jaarlijks CL, en binnen 10 jaar is Ajax uitgegroeid tot een reus. Dan zal niemand ons ooit nog van de top vandaan kunnen houden, zonder grote competitie toch zo rijk zijn, 1 van de gezondste van Europa. Succes komt vanzelf.
0 0
Radikaal
succes komt nooit vanzelf.
0 0
RusselWestbrook
Met een half miljard aan eigen vermogen doe je echt niet mee met de grote jongens, hoe kom je daar bij?

De grote jongens geven elk seizoen weer een half miljard uit aan salarissen en transfers. Elk jaar weer. Dat half miljard eigen vermogen van Ajax zou binnen een paar jaar verdampt zijn als Ajax mee wil doen met de grote jongens.
0 -1
Mart42
Mooi stuk!
0 0
Kilum
Misschien een beetje off topic, maar ik heb onze CL route is bekeken. Als wij Graz weten te overleven ziet het er best rooskleurig uit. Wij zijn 100% zeker beschermd in de 3e voorronde. Hier onder de 2 groepen beschermt - onbeschermd. De nummers achter de clubs is hun plaats op de UEFA ranglijst.

Benfica 15
Dynamo Kyiv 23
Basel 18 / PAOK 49
Ajax 31

Fenerbahçe 61
Spartak Moskva 108
Standard Liège 110
Slavia Praha 153

En met deze groep gaan wij het doen. Hier komen geen andere clubs meer bij. Dus in de play off ronde kunnen we alleen 1 van deze clubs loten. Er gaan 4 clubs door. De 2 teams met de hoogste UEFA ranking krijgen de beschermde status en de andere 2 onbeschermd.

Nou zeg ik niet dat het makkelijk gaat worden. Maar onmogelijk is het zeker niet. Met onze huidige selectie maak je een goede kans het te halen.
1 0
gi0vanni
Mooi toch. Ajax speelt vaak beter tegen grotere clubs. Behalve als clubs als Real en Barca gaan aanzetten. Benfica is een goede club maar zeker niet onverslaanbaar.
0 0
NoPants
Wij loten met ons geluk eerst fener en dan benfica. Ja mogelijk, maar wel aaaaardig zwaar.
0 0
Kilum
Ik hoop persoonlijk op Slavia. Aangezien ik zelf in Praag woon.
Daarna maakt het mij niet zo veel uit. Je moet van allemaal kunnen winnen, zo niet heb je niets te zoeken in de CL. Dit zijn allemaal het type clubs waarmee je voor P3 in de groep strijd.
0 0
ram
Dat betekent dus dat er alleen bonussen zijn als Ajax iets behaalt wat óók aardig wat geld oplevert. Dan boeit zo'n betaling inderdaad weinig.
3 0
Mart42
Kan niet wachten tot we kampioen worden. Gaan supporters van andere clubs janken dat we meer geld hebben. Twente gered door gemeente Enschede, Eindhoven koopt grond van het PSV stadion, gemeente 010 pompt miljoenen om garant te staan voor een nieuw stadion en zo zijn er nog meerdere gevallen. Het is nu tijd om definitief een slag te slaan en jaren achter elkaar kampioen te worden. WZAWZDB
0 0
Redrum
Ja je weet nu al wat ze gaan zeggen: ze hebben de titel gewoon gekocht en blablablablabla. Dat wij nu in deze positie verkeren om zulke uitgaven te kunnen doen hebben wij echter volledig aan onszelf te danken. Juist doordat we onze zelf opgeleide spelers voor zulke hoge bedragen verkocht hebben de afgelopen jaren hebben we zoveel geld verzameld. We plukken simpelweg de vruchten van onze grote naam en opleiding. Het is niet zo alsof wij deze aankopen hebben laten financieren door de gemeente of externe geldschieters. Daarnaast bestaat onze selectie nog steeds uit veel eigen talenten.
0 0
Radikaal
Ja maar vooral ook de kas gespekt door het stug niet uit te geven. Marc Netto en zo.
0 0
Danos
En de gemeente Amsterdam heeft ook niet geholpen met de Arena?
Denk dat je de tukkers niet hoort die proberen eerst kampioen te worden in de eerste divisie.

Ben zeker met je eens dat we jaren achter elkaar kampioen moeten worden.
0 0
DonAdam
Dus de bonussen voor Tadic en Blind worden uitbetaald als Ajax in de poulefase CL komt.

Men moet wel oppassen dat men niet 4-5 spelers aantrekt met een dergelijke bonusregeling, want dan verdampen de CL miljoenen direct.
1 0
Bensco
Tekort door de bocht. Er kan, en zal waarschijnlijk ook, sprake zijn van meerdere bonussen. Denk hierbij aan plaatsing CL, behalen K.O fase CL, gespeeld aantal wedstrijden etc. Etf.
1 0
Mart42
Ook spelers die vertrekken krijg Ajax ook nog geld van. Bonnus is tegenwoordig standaard in contracten. Bij Ajax weten ze goed genoeg om voorzichtig te zijn met het geld.
1 0
korem
Is toch ook niet erg als je dan in de champions league speelt ? Transfers leveren ook genoeg geld op dus geen zorgen !
1 0
tijger19
Ik vind dat OVermars prima van zich heeft laten horen afgelopen jaren, maar dit soort uitspraken zijn redelijk gevaarlijk. Nog niet zo lang geleden was het zo dat als Ajax kwam bij een club de vraagprijs van een bepaalde speler 2 keer zo hoog was omdat Ajax het lachend kon en wilde betalen. Dat is natuurlijk niet helemaal wenselijk.
1 0
Ajax_026
Had er ook mee te maken dat ze te laat en bij eredivisie teams aanklopte. Ja dan gaat de prijs snel omhoog. Als er goed/op tijd gescout word dan is dat wel anders en hebben spelers vaak nog jaar of ander half om te wennen aan Ajax en de opdrachten die ze mee krijgen.
0 0
Amsteraaij
het lachen gaat hier alleen niet om het feit dat ajax zo veel geld heeft dat ze het lachend kunnen ophoesten. Het gaat er hierom dat de bonus verbonden is aan zaken waardoor Ajax zal moeten lachen. wsch plaatsing CL, misschien poulefase CL en kampioenschap. Als we kennelijk die voorwaarden voor de bonus halen, begrijp ik d asr Overmars lachend betaalt ja
0 0
Kilum
Je kan hem inderdaad uit verband trekken. Je kunt ook kijken wat er achter zit. Bijv. Blind speelt minimaal 25 wedstrijden in de eredivisie en je wordt kampioen. 1 miljoen. Je wint de beker met blind in de selectie, 500K. Je behaald de groupsfase CL 1 miljoen. Je over wintert in de CL 1 miljoen, kwart finale CL nog is 1 miljoen.

Tada 4,5 miljoen aan bonus. Nou, als we al die doelstellingen halen dan zou ik die 4,5 miljoen ook met een vriendelijk lachje over maken naar United.
3 0
Ferd
Dat was het geval bij Nederlandse clubs, en Ajax vist gelukkig niet meer in die vijver
1 -1
insectenverdelg
Labyad en Schuurs?
1 0
wladimir
Beide zijn koopjes. Vooral Labyad. Let maar op!
0 0
Ajax#1900
Zo'n uitspraak heeft daar geen invloed op denk ik hoor. Wel goed dat hij zon interview geeft en ook wat durft te zeggen. Dat straalt tenminste vertrouwen uit. Vd Sar komt niet verder dan wat standaardpraatjes waar je uiteindelijk niks aan hebt.
0 0
Joseph
Ik vind in deze markt 16 miljoen voor een speler als Blind gewoon een hele nette prijs.
Talenten hebben weer een reden om langer te blijven, ook een Ziyech moet opeens zijn best gaan doen voor een basisplaatje. Het niveau op het middenveld is in jaren niet zo hoog geweest, en ook voor en achterin heb je absolute top lopen.
Heel veel zin in dit seizoen, mede dankzij Marc, die misschien wat aanloop nodig had, maar het nu geweldig doet.
4 0
Afstandsschot
Al dat gezeik over het uitgeven van Ajax dit seizoen... als Bayern het doet noemen alle Feyenoorders en PSV’ers het “goed beleid”. Gewoon blij met de selectie die er nu staat.
3 -1
GerardAjax26
Bonus zal vast afhangen van de CL, maar wel grappig om te zien dat de Telegraaf dus wel goed zat met het bedrag en de eventuele bonus. Ik heb de afgelopen dagen hier zo vaak gelezen dat er niets van het bedrag klopt, want ze zaten er zogenaamd bij Tadic ook naast.. Hoe dan ook het blijft een flink bedrag, maar ben blij dat Blind weer terug is.
2 0
Mark03
Ik denk dat niemand er bij voorbaat vanuit ging dat De Telegraaf er naast zat, maar het was meer het aannemen van een afwachtende houding. Wachten op de officiële berichtgeving. Met geruchten moet je gewoon altijd oppassen, ook als De Telegraaf het meldt.
1 0
Johnvanessen
Heerlijk nieuws de laatste tijd. Europees voetbal halen en het seizoen kan beginnen!!
2 0