Ten Hag: 'We moeten wedstrijdfit worden'

BVeenstra, 19-07-2018 om 10:05, 5530 views, Ajax TV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt met een goed gevoel terug op de laatste weken. De Amsterdammers hebben in de ogen van de trainer een prima voorbereiding achter de rug, al is er wel wat complexiteit te ontdekken. 'Veel verschillende spelers stromen in op verschillende momenten', aldus de coach in gesprek met Ajax TV.

'Zo gaat dat vaker in een transferwindow', weet Ten Hag, die ook spelers zag terugkeren van blessures. 'Maar we hebben goede stappen gezet. Sowieso in de teambuilding en in de fitheid. Alles moet naar elkaar groeien. De automatismen op en naast het veld zijn steeds beter zichtbaar.'

Donderdag speelt Ajax twee oefenduels met respectievelijk Wolverhampton Wanderers en Walsall FC. 'We moeten wedstrijdfit worden, spelers moeten zo snel mogelijk richting de negentig minuten. Dat is een belangrijkste doelstelling. En blessurevrij blijven. Daarnaast wil je zien dat waar we mee bezig zijn geweest dat wordt omgezet in de speelwijze.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ArnoAjax
Nu nog wedstrijdfit worden? Gvd volgende week is er al een voorronde!!!!
1 -1
atalantanio
Ik wil het nog zien tegen Sturm Graz. Op dit moment is er geen sprake van een topteam in topvorm. Zoveel spelers die niet wedstrijdfit zijn, (te) laat terugkomen van vakantie, moeten acclimatiseren en inpassen etcetera.

Als rechtsback heeft beoogd basisspeler Mazraoui nog alles te bewijzen en is de vaste waarde van vorig seizoen (Veltman) geblesseerd.
In het centrum moet Daley Blind nog zijn eerste wedstrijd voor Ajax spelen, dus van ‘’elkaar aanvoelen’’ met De Ligt kan nog geen sprake zijn.
Wie de positie van verdedigende middenvelder gaat invullen is volgens mij nog volstrekt onduidelijk.
Op het middenveld zijn beoogd basisspelers Frenkie de Jong en Donny van de Beek nog niet wedstrijdfit.
Dusan Tadic is zelfs nog op vakantie..

Als iedereen fit is en alles is op elkaar ingespeeld heeft Ajax een fantastische selectie waarmee ze kampioen zouden moeten worden, maar op dit moment ziet de wereld er heel anders uit. Ik houd mijn hart vast, hoop vandaag echt een team te zien dat flinke progressie heeft geboekt ten opzichte van de wedstrijd tegen Anderlecht.
3 -1
Michelinho
Kijk anders ook eens naar Sturm Graz, want ook zij hebben mutaties en zijn zelfs, itt ons, enkele sterkhouders kwijtgeraakt.
Ik heb vd week een halve oefenpot van ze tegen de #6 vd Oostenrijkse 1e divisie gezien en dat leek nergens op, maar goed: oefenpot.
Onderschatting is dodelijk, hebben we in vele voorrondes wel geleerd.
Maar laten we het nou alsjeblieft niet dun in de broek krijgen voor een ploeg die zich ook nog aan het vormen is en in zijn geheel net half zoveel waard is als Matthijs de Ligt in zijn eentje.
Met lef, gogme en scherpte voor eigen publiek aantreden in de uitverkochte en hopelijk kolkende JCA en dan mag dat gewoon niet misgaan.
0 0
Ajaxbrl
Stel dan het eerste eens op en niet Jong Ajax!
0 -6
chuckie88
Doen we ff niets mee als je het niet erg vindt. Wat zijn sommige supporters toch ook kortzichtig... het is geen FIFAspelletje
5 0
Kilum
Hij doet het gecombineerd, zodat andere jongens de kans krijgen zich te bewijzen. Het is een oefen wedstrijd. Het gaat om fit worden niet om winnen.
3 0
Ozymandias
Wat bedoel je hier mee? De fitte spelers van het eerste hebben toch gewoon hun wedstrijden gespeeld? Wil je soms dat Ten Hag de spelers van het eerste twee wedstrijden per dag laat spelen want dat is de enige manier waarop hij ze meer speeltijd had kunnen geven?
2 0
***1900***
Ik ben sowieso geen voorstander van dat 2 wedstrijden op 1 dag gedoe. Ik heb liever de dagen meer gespreid en meer oefenpotjes voor het eerste elftal. Ik heb het idee dat de eerste spelers in totaal minder wedstrijden spelen dan veel andere teams in de voorbereiding.
1 0
Web
Wij hebben er allemaal zin in, nu maar hopen dat het er uit komt?
Is Dolberg fit en heeft hij het weer, word het een top jaar, creativiteit zat, met heel veel mogelijkheden. Een top spits tussen dit materiaal en het loopt
0 0