Ten Hag boos om programma na WK: 'Ridicuul'

FinnDekker, 18-07-2018 om 20:24, 20272 views, AD | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Over een week staat al de eerste proef voor Ajax op het programma. In de voorronde van de Champions League is Sturm Graz in een tweeluik de te kloppen ploeg. De Amsterdammers lijken een goede kans te hebben om door te gaan naar de volgende ronde dankzij een sterke selectie, maar of deze op tijd fit is, is nog de vraag. 

'Ik heb zin om te beginnen, maar dat we nog niet klaar zijn is duidelijk. Je kán gewoon niet over het fysieke heen stappen. Ik kan straks niet beginnen met vier spelers die niet in staat zijn om maar veertig minuten te spelen. We moeten volgende week kijken wie er klaar voor zijn en wie niet', aldus Erik ten Hag tegenover het Algemeen Dagblad, waarbij de Ajax-trainer doelt op onder meer spelers als Frenkie de Jong en Daley Blind. 

'Het is ridicuul hoe het seizoen in elkaar zit', luidt de klaagzang vervolgens. 'Er komt een keer een tijd dat het zo niet langer meer kan. Vijftien dagen na een WK-finale alweer aan een nieuw seizoen beginnen kán niet goed zijn voor de kwaliteit van het voetbal.' Op het WK waren onder meer Nico Tagliafico en Dusan Tadic van Ajax actief. 'De commercie bepaalt, al zal die ook niet blij zijn dat de kwaliteit erdoor achteruit gaat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Op zich heeft hij een punt maar onze spelers stonden natuurlijk niet in de WK-finale. Volgens mij was iedereen eind juni klaar.

In theorie spelen clubs met meerdere toppers die halve finale WK halen, niet de 2e voorronde.
Die horen zich direct of via de playoffs eind augustus voor Europa te kwalificeren.

Voorheen NL en nu Belgie en Kroatië laten echter zien dat landen met 'kleine' competities toch vaak ver komen. Als Oranje met Donny, Frenkie, Matthijs, Huntelaar en Blind top-4 op het WK had gehaald, hadden we wel echt een probleem.
0 0
Ar
Ik ben geen Hag fan maar hierin heeft hij helemaal gelijk.
Als je dan ook nog loot tegen een club die al vollop in de competitie zit, zoals Rosenborg vorig seizoen, dan krijg je hele scheve verhoudingen.
Het is goed dat Ajax dit aankaart en Van der Sar moet dat op hoog niveau bij de UEFA gaan doen.
2 -2
AFCA7
Sturm Graz speelt het weekend na Ajax pas de eerste competitie wedstrijd, dus ze zijn zelf ook nog niet vollop bezig.
0 0
Causio
Laatst zei iemand, een speler van Ajax dacht ik, waarom doen ze die kwalificatie niet meteen na het seizoen, wanneer iedereen nog fit is! Een goed idee!
5 0
Van Reenen
KJH was de persoon die dit opperde .
0 0
M.Olsen
Zou veel eerlijker zijn ook. Kwalificatie spelen met het team dat zich geplaatst heeft.
1 0
Odin
Idd, was Huntelaar die dat zei.
1 0
MrPink
Pff, we zijn nog niet eens begonnen en Ten Hag heeft alvast een excuus klaar liggen. Geen excuses dit seizoen met deze ploeg!
3 -8
Van Reenen
Ten Hag stelt een feit vast. Dat heeft niets te maken met excuses. Dat hebben naast Ten Hag vast meer mensen vastgesteld, maar die trekken hun mond niet open.
1 -1
Ajaxvooraltijd
Wat een kutjes zitten hier ook met dat zoeken naar dingen om af te geven op ten Hag. Bah! Koop een pakje tampons ofzo, of zwijg lekker.
5 -2
DS
Daarom moeten NL clubs ook dringend weer Europees punten gaan pakken zodat we gewoon weer rechtstreekse tickets hebben. Zo zink je alleen maar verder weg.
1 0
Ajax27
Daarom hoop ik dat na Ajax meer spelers al op 28-30 jarige leeftijd terug gaan komen naar ploegen als PSV, Feyenoord, AZ, etc. Spelers met internationale ervaring die het niveau omhoog halen van de eredivisie. Meer interessante potten, meer weerstand waardoor we internationaal weer met meer ploegen langer in Europa blijven. Dan stijgen we snel weer naar een 8e-9e plek bij de UEFA, waar we horen.
0 0
Ajax412
Wat ook helpt is geen tickets meer verschaffen aan ploegen als Heracles, die niks te zoeken hebben in Europese voorrondes. Een land deelt het totaal aantal punten door het totaal aantal deelnemende teams. Ajax en PSV hebben genoeg punten gehaald, maar de veeel te kleine clubjes hebben ons die punten dubbel weer afgenomen.
1 0
Mokum<3destad
Hij heeft een punt maar dit is niet iets nieuws. Vooral geen reden om als excuses te gebruiken. Tagliafico was al snel uitgeschakeld waarmee je blij moet zijn en Tadic was niet eens een Ajacied.
3 -2
Good Luck
Ik denk dat hij niets verkeerd zegt, het is gewoon competitie vervalsing. Op donderdag12 juli, 3 dagen voor de WK finale, speelde Kopenhagen al de eerste wedstrijd vEL. Denemarken nam deel aan het WK.
5 -2
CruyffFootball
Het was erop wachten.
Dit excuus kunnen we alvast weer afstrepen.
4 -7
ambtenaar
Jammer dit, had het gewoon bij “ik heb zin om te knallen met de jongens die fit zijn “gelaten.
2 -4
niquedegraaff
Aah de excuses zijn alweer gemaakt. Bosz zit al in de wachtkamer. Let maar op.
7 -6
AFC Ajax
ik hoop dat het bosz is en niet een type frank de boer.

malona.
1 0
Joseph
Een Ajaxtrainer in de slachtofferrol, hier kan ik echt niks mee.

Ik hoop dat hij het volgende week gewoon doet, maar als het niet zo is, mag Bosz van mij nog de volgende dag de training overnemen, dan mag Ten Hag verder als assistent, dan was hij er niet klaar voor.
2 -6
Ajax4xbestevaneuropa
Als de trainer van Ajax zoiets zegt ( 15 dagen na wk finale) dan denken weinigen, ff checken of het wel klopt wat hij zegt. Hij kan het anders bedoelen dan ik lees, maar de wk finale was 15 juli en de 1e officiele wedstrijd is de 25e . Dus 10 dagen na de wk finale.Finale is voor Ajax helemaal niet relevant want er speelde niemand van Ajax. En als hij het over de grote competities heeft dan klopt het ook niet want die beginnen ook net 15 dagen na de finale.
Ajax heeft tijd en geld zat om de boel op tijd op orde te hebben. Verkopen hoeft niet per se voor het geld, dus je kan niet met smoesjes komen dat je te weinig tijd had. Dat het wk er was en wanneer je de voorronde moest spelen wist je al lang. Je kan ook zeggen: Als Blind je grote troef is voor aankomend seizoen, deed dan niet zo moeilijk en had hem meteen gehaald, koste wat het kost. De prijs is uiteindelijk toch niet gezakt, en dan had je Blind misschien al wat weekjes langer en was hij sneller klaar voor volgende week woensdag. Maar wachten op die argentijnen tot je een ons weegt...
2 -4
afca87
Gewoon eerste moeten worden
1 -4
Harrie Nak
Hij dekt zich vast in.
7 -9
godenzonenssuper
Hij begint nu al..
7 -8
fc Barcelona_ke
Voor fans zijn leuk meer wedstrijden te zien maar spelers moeten wel meer rust hebben.. wk moet vroeg mogelijk beginnen.. competities dan meer doorweeks voetballen. Of afwisselende vrij geven
2 0
DeBaarsjes
Tijdens het WK begon het nieuwe champions league seizoen al
2 0
ajaxminimax
Tuurlijk hoor je ten aller tijden sturm graz te verslaan, maar Ten Hag heeft hier in feite wel een punt. De opbouw van een voetbalseizoen zit ook krom in elkaar, hier hebben al meerdere trainers over geklaagd, alleen Ten Hag moest dit niet op dit moment zeggen
7 0
RaynoFischer
Stja als hij het achteraf zou zeggen, waren het weer slappe excuses etc....
6 -2
whatarethose
Als dit al de groepsfase zou zijn, oké Erik. Maar we zitten in de groepsfases dus als je niet zo vroeg wil beginnen moet je je maar in één keer kwalificeren
1 -4
whatarethose
Ik bedoel voorrondes, sorry
1 0
mrfootballplayer
Wat lul jij slap
2 -2
MrBabelinho
Je bent trainer van Ajax en haalt net een speler van Manchester United. Sturm Graz moet in zijn zoektocht uit de "poel der verderf" een spits van Union Berlin aantrekken die de afgelopen jaren haast niet gescoord heeft wil het nog een, in hun ogen, geschikte speler op kunnen stellen. Wanneer je dan nog durft te klagen oog je niet vol vertrouwen in een goede afloop. Gewoon eens gaan voetballen en stoppen met zeiken. Denk aan die gekleurde aanvaller van Rosenborg die enkele dagen ervoor aangetrokken was en via 2 invalbeurten ons op de pijnbank wist te leggen. Wat was zijn voorbereiding bij de club??? Hij ging gewoon voetballen en deed zijn werk, nu jij Erik! Aan de slag en gauw!
5 -6
Amp
hij heeft het over de fitheid van zijn spelers, waar heb jij t in vredesnaam over? als er straks geblesseerden zijn omdat ze niet fit zijn, zal jij zeker ook als eerste je gal komen spuwen dat Ten Hag teveel niet fitte spelers opstelt. En als ie de beoogde grote jongens niet opstelt, dan stelt ie weer de verkeerde spelers op zeker... ga eerst inhoudelijk lezen
6 -4
MrBabelinho
Het is altijd wat bij Ajax. Speel je 2x in de week mors je punten door vermoeidheid. Moet je voorronde spelen is het er zijn spelers nog niet fit. Heb je geen europees na de voorronde of winterstop is het we missen 2x spelen in de week. Altijd wel een reden om te mekkeren en dat zal ik dit seizoen, lees nu, snel zat zijn. Roei met de riemen die er zijn en klaag niet. Met 5 wissels moet je ook deze ploeg kunnen kloppen.
3 -4
Amp
Tuurlijk, en als die vijf wissels niks kunnen heeft de trainer het weer gedaan. Loop niet zo te zeiken alsof je het allemaal zo goed weet, en als je dat gemekker niet wil horen of lezen, dan klik je lekker niet op een artikel, hoef je je ook nergens aan te gaan ergeren. Ga liever de ploeg steunen ofzo. En als ze dik winnen vooral niet te hard gaan juichen, straks heb je niks meer om over te zeiken
3 -5
MrBabelinho
Erik ben jij het? Ik wilde je niet beledigen maar ik pas geen letter van mijn mening aan. 5 wissels die niks kunnen? Wat doen die spelers bij Ajax dan? Ik heb geenszins geklaagd, dat doet Erik. Het is inderdaad mijn keuze of ik iets aanklik maar er is alle recht om daar een mening over te ventileren. Ik uit geen kritiek op zijn prestaties, ik ben kritisch op zijn interview. Niet lulle maar poetse!
3 -2
Piejotter
Ten Hag heeft een punt, alleen weet men al jaren dat dit systeem zo werkt. En ja, dan moet je er mee leven. Toch moet het lukken om deze Oostenrijkers te pakken. En dan maar hopen dat je daarna gunstig loot. Maar dan zijn de meeste spelers conditioneel verder dan nu.
4 -1
BobaAjax
Onana
Mazraoui de ligt blind tagliafico

Donny eiting. Ziyech

Neres. Huntelaar. Labyad

2e helft tadic erbij.
Ook Frenkie een aantal minuten geven.

Wober , Kristensen , schone , dolberg en bakker zijn 5 fitte wissels.

Of zouden andere toch kiezen voor bv schone op 6 ivm ervaring?
Of dolberg op de plek van Huntelaar ?

Tadic is mijn inziens te kort aanwezig om in de basis te zetten met ook blind Donny Ziyech en frenkie die nog niet top fit zijn!
1 -2
Pheadrus
Het is een kwestie van zelf kampioen worden. Dan hoef je niet meteen in de eerste ronde mee te doen. psv begint ook enkele welen later.
2 -4
3*stars*3
Als NL teams niet snel wakker worden en veel punten pakken in EU, gaat het nog erger worden.
Weet niet wanneer CL seizoen voor Celtic is begonnen maar zag net dat ze vandaag ook spelen voor kwalificatie.
1 0
Michelinho
Je hebt helemaal gelijk dat Nederlandse clubs ondermaats gepresteerd hebben en PSV heeft er zelfs op zijn minst de schijn van dat ze dat bewust deden ten faveure vd competitie. Maar de invoering van 4x4 groepsfasetickets heeft het er voor NL natuurlijk ook niet beter op gemaakt.
0 0
NouridolbergNeres34
Nu alweer excuses aan het zoeken terwijl er een uitstekende selectie staat, geen enkele trainer is zo op zijn wenken bediend als jou Erik. Dus stoppen met janken en presteren.

De boer en Bosz hadden hetzelfde probleem die hoorde ik ook niet mauwen hierover.
3 -9
Amp
lastig lezen of niet, zo met die haat naar de trainer toe?
5 -3
NouridolbergNeres34
Niks lastig lezen hij heeft keuzes te over als blind niet kan spelen stel je eiting of schone op . Als donny niet kan spelen stel je labyad op. Hij moet niet zo lopen miepen, we spelen tegen sturm graz niet tegen real madrid.

Had hij maar beter moeten presteren vorig seizoen, dan hadden we niet de 25e al hoeven te beginnen met de voorrondes.
1 -5
Saanchez
Anders lees je volgende keer eerst ff het artikel voordat je weer begint te zeiken.
5 -2
NouridolbergNeres34
De trainer loopt te zeiken, maar dat mag je niks over zeggen hier ,iedereen gelijk op de teentjes getrapt.
1 -4
MickS
Och, het volgende WK valt midden in de winter, dus is er een heerlijk lange voetballoze zomer :).
2 0
Bjorn
Maar van diezelfde commercie wordt iedereens salaris betaald. Er zal dus niets veranderen.
1 0
afcasven1995
Gelukkig spelen we eerst thuis, hebben we het thuisvoordeel om de niet fitte spelers op te vangen.
1 0
T.reckveugel
Ik heb de trainer van Sturm Graz nergens over gehoord nog, ten Hag ziet de bui al hangen, selectie op tijd rond, alleen zijn de top aankopen niet fit of wat dan ook
2 -15
Amp
die hebben geen internationals lopen op t afgelopen wk, zijn al langer in voorbereiding en beginnen over anderhalf week al met de competitie. Jammer joh, doe nog eens een poging.
7 -1
Piejotter
Tjee, wat waren die Oostenrijkse internationals van Sturm Graz goed op het WK :-)
6 0
Rujar
Nou ja dat zegt ook genoeg. Geen kwaliteit in het elftal. Ajax heeft voldoende spelers die het wel kunnen klaren.
1 0
afcasven1995
Sturm Graz heeft dan ook geen spelers op het WK
7 -1