Overmars: 'Je kan stellen dat het klaar is'

FinnDekker, 18-07-2018 om 19:07, 19409 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De selectie van Ajax lijkt op orde na het halen van Daley Blind. Dat is wat Marc Overmars voorzichtig uitspreekt richting Voetbal International op het trainingskamp in Engeland. Wat hier nog verandering in kan brengen, zijn blessures of uitgaande transfers.

'Dat is lastig te zeggen. Je kan stellen dat het klaar is, maar dan breekt een dag later een speler zijn been, en verandert de situatie weer.' Dit gebeurde begin juli nog toen nieuwkomer Hassane Bande een zware blessure opliep. 'Ik hoop dat het allemaal niet nog een keer gaat gebeuren, maar dat kun je nu niet met zekerheid zeggen.'

Waar Ajax meer invloed op heeft, is het vasthouden van sterkhouders van vorig seizoen. 'De Spaanse kranten staan er elke dag vol mee. Ons standpunt is duidelijk en hebben we aangegeven: de groep willen we bij elkaar houden. Daar doen we alles voor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aanval86
prima selectie marc maar babel mag er nog wel bij.
1 0
NoPants
Voor de bank? Want met donnie ziyech frenkie blind en tadic voor het middenveld zal ziyech of tadic al op linksbuiten staan, rechtsbuiten hebben we mvp neres al. Waar zou je babel opstellen? Die komt alleen met een gegarandeerde basisplaats.
0 0
Matzet
Selectie is aardig op orde. Als Hakim toch blijft, dan hoeft er niks bij. Anders zou ik toch nog graag een linksbuiten zien komen.
0 0
zivkabrimovic
Lachwekkend hoe makkelijk men over Dolberg praat. Die jongen heeft in zijn eerste seizoen op dit niveau geweldig gepresteerd. Het seizoen daarna is hij in de welbekende dip gekomen, is daar moeilijk uit gekomen, mede door zijn (al langer spelende) blessure. Die blessure aan zijn middenvoetsbeentjes heeft hij namelijk al vaker gehad, en het was vaak oppassen zo gaf hij zelf aan. Na die lange recente blessure is hij nu weer voor het eerst minuten aan het maken.

Wat verwacht je nu? Dat hij er bij dat ene potje van Denemarken er 5 in schiet? En dat hij tijdens die 2 potjes in de voorbereiding er ook 12 in schiet?

Geef die jongen een eerlijke kans, dit moet zijn seizoen worden. Alle ingredienten zijn daar, enige wat we kunnen doen is afwachten en hopen.
6 -1
flithje
Even een oprechte vraag: als je moeilijk uit de welbekende dip bent gekomen, zit je er dan niet gewoon nog in?
4 0
Michelinho
Of het nou moeilijk is geweest of niet, je bent er UIT gekomen. Als je vindt van niet had je het anders moeten formuleren.
0 0
Lagasj
Ja.
0 0
NouridolbergNeres34
Ik vind linksbuiten wat magertjes bezet, hoop dat Tadic daar gaat spelen want daarachter zit niks bijzonders. En het middenveld is juist weer bomvol.

Labyad vind ik totaal geen toevoeging, op linksbuiten komt hij tekort, 0,0 diepgang, niet echt een actie in huis, en op het middenveld hebben we veel betere opties dan hem (Ziyech, Frenkie, Donny, Blind, Sinkgraven, Eiting).

johnsen is er nog lang niet klaar voor, Bande geblesseerd, Cerny is beter op rechts. Dus een linksbuiten is nog welkom.
4 -5
Bensco
Ik denk dat Labyad juist komt om als verlengstuk van Ten Hag te worden tijdens wedstrijden. Hij weet precies hoe er gespeeld moet worden en kan zijn invloed dus vergroten op het veld.
1 -2
ST
————-—— Onana ———————
Mazraoui - De Ligt - Blind - Tagliafico
——— Vd Beek —— F. De Jong ——-
——-—-——- Ziyech ———————
Neres ——— Huntelaar ——— Tadic

Kampioenselftal 2018-2019
7 -4
NoPants
Tadic en ziyech omwisselen, dolberg voor huntelaar. Verder helemaal eens.
0 0
Redlum
Denk dat we Dolberg te vroeg afschrijven. Dat deze jongen laks lijkt door zijn ingetogen houding, betekent niet dat hij er niks meer van kan. En de koelbloedigheid van Huntelaar heb ik vorig seizoen wel gemist..
5 0
flithje
Ik zeg niet dat het ideaal is, het gaat in mijn ogen zelfs een beetje tegen de Ajax principes in. Maar ik verwacht dat labyad wel eens al spits kan gaan spelen. Hij zet natuurlijk wel druk. Geeft ruimte voor zowel de buitenspelers als de middenvelders om de 16 in te duiken. Zeg nooit, nooit;).
0 -2
xpotjez
Is Overmars een keer goed bezig met aankopen wordt er weer gemopperd..
ik denk dat we alleen nog een goede rechtsback missen.. hoi danny
1 -2
AFCA1510
Doe toch nog maar gauw een Linksvoor marcie.
2 -2
Duif63
Mmh.. ik mis juist nogal wat. Een linkercv, een linksbuiten en een rechtsback. Ook over de spits positie heb ik twijfels. KJH heeft vorig jaar wel erg veel kansen gemist en Dolberg is al anderhalf jaar uit vorm of wordt schromelijk overschat. Sierhuis is een goeie pinchhitter. Dan tel ik al 4 posities die niet best bezet zijn. Gras zal al een hoop duidelijk maken.
2 -9
Ajax27
Ach Duifje, eeuwige klaagmuur... linkercv: Blind en Wöber. Linksbuiten: Tadic, Labyad en Bandé. Rechtsback: Mazraoui, Kristensen, Orejuela. Spits: Dolberg, Huntelaar en Sierhuis. Alle posities zijn gewoon prima bezet en we hebben een sterke bank voor Ajax begrippen.
0 0
Bky
Dolberg, Huntelaar, Sierhuis, Pereira, Bandé
1 -2
JesusZoonVanGod
Wat wil je dan? Nog een spits halen? Huntelaar heeft net bijgetekend en Dolberg heeft een doorlopend contract. Als je er nu nog een spits bij gaat halen dan weet je zeker dat Sierhuis geen minuten meer gaat maken voor Ajax 1.
3 0
Bky
Gewoon elke positie 6 dubbel bezet en net doen alsof we geen jeugdopleiding hebben joh.
1 -2
Leviathan
En in het ergste geval kan je Siem de Jong er nog in zetten en hopen dat hij weer een beetje weet hoe ie moet scoren
1 -2
Hziyech14
En we hebben nog een colombiaan in groningen lopen.
3 0
gras
Dank je.
1 -1
amthree
Dus 25 juli worden de deuren gesloten voor de mensen uit barcelona?
1 0
S_020
En gordijnen dicht. Af en toe Sar over de schutting laten kijken of ze er nog staan, desnoods tot 1 sep.
0 0
Ar
We ontberen alleen een goede rechtsback.
Mazraoui, Kristensen, Orejuela zijn toch meer backs voor in een 3-4-3.
Maar wellicht komt Schuurs er wel te spelen. Beetje als Veltman, maar voetballend beter, zo heeft ie vorig seizoen als opkomende verdediger wel laten zien.
0 -1
ajax0916
Schuurs RB? Hou ff op..
4 0
Gonzo
Mooie selectie. Heb wel het gevoel dat we niet erg sterk in de aanvallers zitten. Natuurlijk kunnen Labyad en Sink samen met Tadic op links, maar alledrie zijn middenvelders.
Op rechts hebben we alleen Neres, want Cerny zal nog tijd nodig hebben na die lange blessure. Ziyech kan daar ook, maar ik zie hem nog wel vertrekken. Van mij mag hij trouwens heel graag blijven.
Het hopen is dus op de doorbraak van een van de talenten: Kuhn, Johnson of ?
4 -1
Michelinho
Zolang Ziyech er nog is kan Tadic op links, maar ik zie ook Labyad daar veel effectiever zijn dan Kluivert en die heeft toch Younes uit de basis gespeeld. Dolberg is in geval van nood ook oorspronkelijk linksbuiten. Zowel Tadic als Ziyech kunnen ook prima rechtsbuiten spelen en dat terwijl Neres daar gewoon de beste optie is en niet blessuregevoelig is. En daarachter zat jeugdige alternatieven om uit te kiezen als tweede en zelfs derde back-up. Kühn en Johnsen idd, maar ook Nunnely, Lang en Ylätupa.
Nee, qua aanval zit het juist wel snor en dan heb ik vanwege hun blessuregeschiedenis juist expres Sink en Cerny buiten beschouwing gelaten.
0 0
BobaAjax
De grootste kans geef ik noa lang!
0 0
FlyingDutchMan
Denk dat Ajax zelf ook wel beseft dat voorin de flanken mager bezet zijn. Van de andere kant heb je inderdaad Johnsen, Kuhn en Cerny nog rondlopen. Nunnely is 2e jaars Jong, denk dat men hoopt dat de eerste buitenspelers heel blijven en dat de talenten van Jong en eventueel A1 hun stappen gaan maken. Nu is het nog te vroeg voor de talenten, maar het kan elk moment omslaan en dan moet je niet weer iemand als backup kopen. Dat hebben we met Justin Kluivert wel gezien. Dan kan je beter af en toe een middenvelder linksbuiten of eventueel rechtsbuiten zetten.
4 0
Ajaxbrl
Na 4jaar schelden over de Lamproutjes en Dijksies moet ik Marc nu een compliment geven.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Ter verdediging van Lamprou, komt op beelden van de training over als een geweldige motivator voor de groep en heel belangrijk: hij kent zijn plek. Hij heeft wel aangegeven te vechten voor plek 2 maar je hoort hem gedurende het seizoen nooit. Eigenlijk ideaal als derde keeper.
7 -2
JordyAjacied
Nou kan ik het is een keer met tevredenheid aanhoren dat de selectie rond is. Andere jaren dacht ik, Marc... de selectie is nog niet rond, maar nu weten we dus dat er altijd een rem op zat door de RVC en dat hij niet anders kon, want waarschijnlijk had hij toen ook al meer willen doen. Nu hij de vrije hand had, en heeft hij een mooie evenwichten selectie samengesteld, klasse Marc.
4 -4
voorkennis
TOP MARC !!....en hou Ziyech aan boord....we hebben dan voor nederlandse begrippen een gruwelijke selectie
4 -1