'Ruildeal moet Ajax over de streep trekken'

FinnDekker, 17-07-2018 om 09:40, 72068 views, El Mundo Deportivo | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Vier talenten moeten het ultieme ruilmiddel worden voor FC Barcelona om de gewilde Frenkie de Jong in te lijven, zo meldt Mundo Deportivo dinsdag. De Catalanen azen al langere tijd op de talentvolle middenvelder en denken Ajax over te kunnen halen met een ruildeal, mogelijk inclusief een transfersom.

Het gaat om de namen van Munir El Haddadi, Sergi Samper, Marlon Santos en José Arnaiz. Alle vier komen ze niet voor in de plannen van trainer Ernesto Valverde. Wel zijn ze volgens Barca perfect instaat om zich aan de stijl van Ajax aan te passen. De eerste twee werden in het verleden al gelinkt aan de recordkampioen van Nederland, maar kozen in dat stadium voor een ander plaatje. Zo ging aanvaller El Haddadi tijdelijk naar Alaves, waar middenvelder Samper koos voor een verhuur aan Las Palmas.

Santos en Arnaiz zijn relatief nieuwe namen, die nog niet eerder in verband werden gebracht met Ajax. Santos, een 22-jarige centrale verdediger, stond afgelopen seizoen nog onder contract bij OGC Nice. Arnaiz, aanvaller van beroep, was in het seizoen 2017-2018 vooral actief in het tweede elftal van Barcelona. 

Volgens de Spaanse krant is de winnaar van La Liga echter niet de enige geïnteresseerde. Ook aartsrivaal Real Madrid zou gecharmeerd zijn. Daarnaast zou De Jong ook bij de giganten Paris Saint Germain en Bayern München zijn opgevallen. Het geschatte prijskaartje van de Nederlander? 45 miljoen euro.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
eros
Met Samper krijg je een directe vervanger voor Frenkie.
Munir is een groot talent die ook vele miljoenen kan gaan opbrengen.
Als je 50 miljoen voor de Jong krijgt + Samper (10 miljoen?) en Munir (20-30 miljoen) heb je denk ik een prima deal. Maar wel pas in 2019

Die andere 2 zijn niet echt geschikt voor ajax.
0 -1
Ardoe
Als er nu al zo getrokken wordt aan De Jong, zal hij sowieso niet langer dan een jaar blijven. Daarbij heeft hij een grote mond dat je t nooit zeker weet (jawel hoor, gewoon een beslissing nemen en door). Hij gaat het aankomende seizoen in deze selectie het verschil niet maken, dus wat mij betreft een strik erom en een hele forse transferprijs en klaar met t gezeur. Wij plukken wat dat betreft toch nooit de vruchten van het potentieel van een topapeler als opleidingsclub.
0 -1
AlexIbarra
Als we die jongen kennelijk niet willen verkopen voor 50 miljoen, kunnen we hem misschien eens een basisplaats op het middenveld geven?
0 0
JanTa
Van ruilen komt huilen, niet doen dus.
2 0
Cello
Hadadi en Samper stelde eerder spelen bij Las Palmas en Alaves boven Ajax.

Jawel....die 2 staan te popelen om voor Ajax te spelen. Nou...niet dus.
Zulke spelers zou je ook niet eens meer moeten willen hebben. Trouwens, 4 spelers erbij is ook niet echt ideaal, immers trainers willen vaak niet met grotere groepen als 23-24 man werken, zodat het niet te druk wordt en er voldoende aandacht aan ieder individuele speler gegeven kan worden.

Dus ik denk dat óók dat 'm niet gaat worden. Ik denk dat Overmars consequent zal vasthouden aan zijn NEE. Of ze moeten met een soort van buitenaards bod komen....iets als 100mio. Maar dat geloof ik niet, zie ik niet gebeuren.
0 0
Van Reenen
Barca is bang dat wanneer Frenkie zich laat zien in de EL of bij voorkeur CL dat de ogen geopend worden van de sjeiks die met honderden miljoenen smijten in UK.
Die liggen niet wakker van 60 of 70 miljoen, maar Barca wel.
0 0
Cello
Van Reenen, geloof mij...iedere subtop, laat staan topclub in Europa weet allang van Frenkie af. Scouts zijn er aan de lopende band op De Toekomst, uit alle windstreken.
En dat geldt niet alleen voor Frenkie....maar eigenlijk iedere speler bij Ajax. Verrassingen bestaan niet meer bij de sub- en topclubs in Europa. Die hebben juist bij gerenommeerde opleidingsclubs allang en breed in kaart wat er rondloopt....zelfs wat er bij de C-tjes en D-tjes aan talenten rondlopen. En dat wordt keurig in de gaten gehouden en ge-update.
1 0
JanTa
+1
0 0
zlatan-beast
50miljoen plus hadadi prima deal
0 0
mark4652
Frenkie ruilen tegen Suárez? ;)
0 0
Ajaxbrl
Rot op we hoeven jullie afdankertjes niet meer!
6 0
komopajax777
Die spelers zijn niet interessant ,want welke Barcelonees heeft het gemaakt bij Ajax.Eigenlijk alleen Gabri en Oleguer vond ik persoonlijk ook niet slecht.De rest mislukte jammerlijk.Daarentegen weet je dat je met de Jong een potentiële wereldtopper in huis hebt.Het prijskaartje zou ik zeker minimaal op 75 miljoen vaststellen.Dat zou dan voor volgend seizoen zijn, want dit seizoen moet je hem nog in de JC Arena houden.
0 0
Hagmag
50 miljoen is al een berg geld.
Ik zou de vraagprijs maar verhogen naar 60 miljoen.
Ajax moet qua spelers zijn eigen keuzes maken.
Volg dan ook het advies van Andy van der Meide, kijk fff in de jeugdopleiding of je hierdoor geen eigen talenten de pas af gaat snijden.
Niet doen dus is mijn gevoel.
0 0
niquedegraaff
Als ze geinteresseerd zijn met een prijskaartje van 45 miljoen, en er komen nog extra geinteresseerden bij, dan mag je de vraagprijs wel opschroeven naar 100 miljoen. Frenkie is een wonderkind.
1 0
geDaante
Ajax heeft al een overschot aan spelers, dus geen optie natuurlijk. En Frenkie moet koste wat het kost blijven, hem zien spelen is waar ik het meest naar uitkijk komend seizoen, bij Ajax. Zo'n Tadic zal veel waarde hebben in het veld, maar als voetballer zie ik Frenkie vele malen liever spelen. Zijn bewegen, motoriek, manier van spelen, eigenheid en zienswijze/karakter, is allemaal uniek. Hij glijdt over het veld. Doet me soms in zijn rushes en vooral ook wanneer hij een langere (cross)pass geeft denken aan Cruijff (qua stijl).

Als Frenkie heel blijft, wordt hij absolute wereldtop.
1 -1
Ajax27
Munir el Haddadi is de enige die ik een aantal keren heb zien voetballen. Dat is zeker een goed voetballertje en mag zeer zeker naar Ajax komen. Maar.. het is een linksbenige centrumspits, niet echt een buitenspeler. De keren dat ik hem heb gezien stond ie ook altijd in de spits. En tjah daar hebben we Dolberg, Huntelaar, Sierhuis en volgend seizoen Cassiera. Niet echt nodig om daar weer iemand bij te zetten, of geforceerd in een andere rol te plaatsen.

De rest ken ik totaal niet, dus kan ik ook geen mening over vormen.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ajax zat voorheen wel achter Samper aan maar dat was voor in de a1.
0 0
Afcatobias
Anaiz en Alena + 25 Miljoen is een echt goede deal als dat mogelijk gemaakt kan worden!
0 -1
whatarethose
Natuurlijk wil ik Frenkie houden bij Ajax, maar El Haddadi is echt een snelle buitenspeler. Die missen we nu nog en op het middenveld heb je genoeg keuze
0 -2
komopajax777
Die El Haddadi heeft op mij nog nooit indruk kunnen maken.
2 0
geDaante
Die had je gewoon kunnen halen, of een soortgelijke speler, in plaats van Blind, die ook weer niet zóveel zal toevoegen, zeker niet voor dat geld, met een aflopend contract, en geen restwaarde.

Om dan nu Frenkie daarvoor op te offeren zou belachelijk zijn.
0 -2
Ozymandias
Nee natuurlijk. Een speler die vier jaar geleden tot beste speler van de Eredivisie werd verkozen en sinds die periode bij een Europese topclub beter is geworden en een enorme bak aan ervaring heeft opgedaan in de zwaarste competitie ter wereld zal inderdaad "ook weer niet zóveel toevoegen"...
2 0
geDaante
Wow, beste van de eredivisie... Ten eerste is dat subjectief, ten tweede hebben we het over de eredivisie, die zeker vier jaar geleden nóg matiger was dan ooit.

Ervaring zegt niet zoveel. Siem de Jong is ook ervaren, brengt helemaal niks. Bij Tadic is het anders, daar hij echt een dragende speler is geweest, en dwingen, en nog meer zelfvertrouwen en karakter heeft opgedaan, en bovenal, het komt bovenop kwaliteit. Zonder dat laatste heb je helemaal niks aan ervaring. Poulsen was ook ervaren.

Blind zal wat toevoegen als LCV, maar niet zoveel als je zou mogen verwachten voor al dat geld en dat salaris.

Het doel is het niveau van de eredivisie flink ontstijgen en structureel aan gaan haken bij de europese subtop.
0 -1
Ozymandias
Natuurlijk is dat subjectief maar als iemand verkozen wordt tot beste speler van een competitie dan betekent dat hij er kwalitatief (samen met een paar anderen) bovenuit stak. Blind is nu een betere speler en zal dus nog steeds een absolute topper voor Ajax zijn.

"Ervaring zegt niet zoveel."

Ervaring zegt heel veel! Het is namelijk een aspect van de kwaliteit van een speler. Een speler als Siem die qua voetballend vermogen te kort schiet zal door zijn ervaring niet opeens goed genoeg zijn. Maar aan de ervaring van een speler als Blind die kwalitatief gezien een absolute topper voor Ajax is heeft Ajax heel veel.

Waarom denk je dat een ploeg als PSV terwijl ze meestal minder individuele kwaliteit hebben toch veel vaker kampioen zijn geworden de laatste 20 jaar? Omdat ze (bijna) altijd een aantal spelers met ervaring hebben die ervoor zorgen dat ze meestal de overwinning toch over de sleep kunnen trekken.

"Het doel is het niveau van de eredivisie flink ontstijgen en structureel aan gaan haken bij de europese subtop."

Inderdaad, en ervaren spelers van het kaliber Blind zijn daar héél hard voor nodig! Blind is kwalitatief gezien namelijk een Europese subtopper.
0 0
geDaante
Klaassen werd ook bestempeld als de beste speler, ik heb het nooit wat gevonden. Zelfde geldt met Siem de Jong.

En daarin verschillen we dus van inzicht, jij schat Blind heel hoog in, ik vind hem aardig/redelijk, en wel van toegevoegde waarde als LCV, maar ook weer niet zóveel.

Tadic vind ik een europese subtopper, Blind tussen eredivisie en europese subtop in. En wat kan een LCV die niet heel goed kan verdedigen nou werkelijk écht toevoegen? Ja, ik ben van de opbouw, en weet dat het daar allemaal begint, maar dat kan ook met andere spelers met een goede inspeelpass, daar hoef je echt geen 16-21 miljoen voor neer te leggen om een aflopend contract(!) af te kopen en driedubbel je salarisplafond te doorbreken.

Dat geld had je beter kunnen besteden en een speler kunnen halen die het verschil kan maken, en op een posities die minder goed bezet is zoals, de buitenposities.
0 0
willycicci
Exact
0 0
Ozymandias
"En daarin verschillen we dus van inzicht, jij schat Blind heel hoog in, ik vind hem aardig/redelijk, en wel van toegevoegde waarde als LCV, maar ook weer niet zóveel."

Nee hoor, jij bent degene die hem veel te laag inschat. Dat is duidelijk doordat je vind dat Eiting een betere speler is. Er is geen enkele hoofdtrainer ter wereld die voor Eiting zou kiezen als hij Blind ter beschikking had. Daar durf ik makkelijk mijn hand voor in het vuur te steken. Hier in Engeland vonden de commentatoren en pundits dat Blind in de basis hoorde maar Daan vind Eiting beter hoor...

Je hebt echt een realitycheck nodig gast...
1 0
geDaante
Zit je eigen mening niet op te dringen. Ik respecteer jouw idee dat Blind beter is op 6, jij hebt die van mij ook te respecteren, gast.

Het gaat niet alleen om de overall kwaliteit, maar vooral ook om de juiste individuele kwaliteiten. Ik schat die van Eiting beter in, met name voor spel over de grond en de kleine ruimte.
Wellicht is Blind op het moment wat beter dan Eiting doordat hij verder is, maar ik zie meer potentie in Eiting, en ik zie niet nu al een dusdanig verschil tussen Eiting en Blind, dat het dat geld waard is, en het die stilstand in de ontwikkeling van Einig waard is.
0 0
BRAMHOUTEN
op basis waarvan vindt jij dat eiting beter is als blind. hij heeft nog niks gepresteerd op het hoogste niveau. beetje voorbarige conclusie
0 0
Ozymandias
Het gaat er niet om of ik je mening respecteer. Het gaat erover dat jouw mening zo ver verwijderd is van wat je objectief kan vaststellen dat het geen zin heeft om daar een discussie over te hebben aangezien we daar toch nooit uit zouden komen.

Blind is niet "wellicht wat beter dan Eiting". De twee zijn van een totaal ander niveau waarbij Blind bij de beste spelers van de Eredivisie zal horen en Eiting waarschijnlijk (zeker in zijn eerste seizoen) nog relatief veel moeite met het tempo van de Eredivisie zal hebben.
0 0
michaellaudrup
Die toptalenten van Barca kennen we inmiddels wel.
1 0
Aeter
Precies Cuenca, Bojan, etc. Ze doen ze niet voor niks weg. Ik zeg 100 miljoen en anders niet doen.
1 0
zivkabrimovic
Off topic.

Ben wel eens benieuwd wie de rechtsback en linksback van Jong Ajax worden.

Nog een jaar Orejuela lijkt me stug, en wie zit daar dan achter? Bakboord en Dest? Wie heeft meer potentie.

Zelfde geldt voor linksback. Bakker gaat vol voor z’n plek in het eerste elftal, wie staat daar dan achter?
0 0
BobaAjax
Bakker zal de meeste wedstrijden in jong spelen. Kristenssen of orejuela in jong. Die moeten minuten maken. Misschien worden er nog wel spelers verhuurd?

Zal me ook niks verbazen als schone of Siem de jong verkocht gaan worden. Die mogen ook niet on jong spelen.

Kotarski

Orejuela , schuurs , botmAn , bakker

Bijleveld , pasquali , de wit

Nunnely. Sierhuis. Lang


Ekkelenkamp, johnsen, Kemper van bladeren Jensen en Danilo zullen ook genoeg minuten maken.
0 0
NouriVandeBeek
Bakker gaat nog genoeg wedstrijden met Ajax 1 meedoen. Kemper zal bij zijn afwezigheid zijn vervanger zijn.
0 0
amthree
Waarom willen veel mensen hier de jong wisselen met suarez? Geef mij maar echt liever de jong, suarez heeft zijn beste tijd gehad....
0 -7
geDaante
Sowieso hoef ik Suarez niet terug te zien, lelijke speler om naar te kijken qua stijl. Bij Barcelona ook een zwakke schakel in het combinatiespel.

Frenkie is daarentegen een prachtige speler met een hele mooie stijl, en die zich doorontwikkelt. Veel leuker om te volgen en te zien.
0 -2
afca_sittard
Hahaha Hah hahaha mooi man!
1 0
TheRiviera
Wat een grap...
1 0
Ozymandias
Suarez is een véél betere speler dan Frenkie. Inderdaad, Suarez zal steeds minder worden terwijl Frenkie steeds beter zal worden maar Frenkie zou Ajax uiterlijk medio 2019 toch verlaten dus zal hij in zijn tijd bij Ajax nooit het niveau halen wat Suarez heeft.
1 -1
BillSplate
Haha, Suarez is nog steeds wereldtop.
2 0
JC14LEGEND
Velen op dit forum waarderen Frenkie op basis van het aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld i.p.v. op zijn kwaliteiten. Diegenen die hem niet opstellen of op een totaal verkeerde positie gebruiken blijven hierbij buiten schot. Dat vind ik zacht uitgedrukt een bizar fenomeen. Over het algemeen lees ik van critici niet meer dan een oppervlakkige 'analyse' over een mislukte dribbel zo nu en dan. Met zijn dribbels die wél lukken creëert hij vanuit vaak statische situaties aanvallende opties die er anders niet liggen. Zijn manier van 'doordekken' en druk zetten overstijgt het eredivisieniveau. Zijn balbehandeling en gevoel voor ruimte idem. Speelt als de optie er is altijd vooruit, temporiseert geweldig en heeft een handelingssnelheid die in Nederland bijna is uitgestorven. Het zou echt in de misplaatst arrogante Nederlandse voetbalgedachte passen om deze jongen zo maar te laten lopen.
2 0
Redrum
Mijn enige probleem met Frenkie is zijn gemis aan schotkracht. Daardoor is hij voor mij alleen geschikt als zes. Hij zal nooit een bal van buiten de 16 of daarbuiten op doel krijgen en dat neemt toch een stuk dreiging weg. Met een goed schot zou hij de ultieme aanvallende middenvelder zijn.
0 0
geDaante
Sinds wanneer moet een half per se op doel schieten, of scoren? Dat zegt helemaal niks. Klaassen en Siem de Jong scoorden veel door een tactiekje, door steeds maar de 16 in te duiken, maar verder brachten ze niks op het middenveld.
Ik heb liever een middenvelder die de opbouw helpt regelen, het spel maakt, man-meer situaties creëert, een spil is, assists of voor-assists geeft, etc. Met Tadic ernaast of Labyad, of Van de Beek, heb je ook schotkracht, als je dat per se wil.

Overigens moet het nog blijken wat je zegt, zo vaak is hij niet in die positie geweest.

Ziyech kan overigens ook totaal niet schieten, en doet het constant. Dat is pas slecht, je minpunten niet inzien en dus niet naar je kracht spelen.
0 0
4xEC1
Vooral je laatste zin. Spijker op z'n kop. Sinds wanneer is er een speler met zo'n potentie bij Ajax gezien? Vd Vaart? Sneijder? Ik schat Frenkie de Jong potentieel nóg hoger in.
0 0
Nosky
Helemaal waar wat je zegt, wat mij het meeste bevalt aan Frenkie is dat ie altijd de opening zoekt. In plaats van te kaatsen met een tegenstander in de rug, draait ie open en kiest de oplossing vooruit. Als IETS ervoor zorgt dat je snel en effectief kan voetballen, is dat het wel.

Het kan misplaatste Nederlandse arrogantie zijn, aan de andere kant is het tevens de Nederlandse bekrompenheid om hem "er nog niet aan toe" te vinden. Begrijp me niet verkeerd, ik moet het ook eerst maar eens zien of hij het waar kan maken. Maar als je een doorsnee compilatie van Frenkie kijkt, kun je gewoon geen ander gevoel krijgen dan met een (potentiele) wereldtopper te maken hebt. Ik zie hem zo bij Barcelona spelen.

Het is Ajax er alles aan gelegen om hem te houden, om twee redenen:
1. Sportief. Als hij zijn belofte waarmaakt, gaat hij ontzettend belangrijk zijn om al ons (met name aanvallend) potentieel volledig te benutten. Dus ons sportief resultaat opleveren.
2. Nog éEen vol seizoen bij Ajax, met hopelijk Europees succes, zal zijn transfersom tot astronomische hoogte brengen (voor NED begrippen). Ook dat creeert weer heel veel mogelijkheden voor Ajax, zoals we deze window kunnen zien.

We gaan het meemaken allemaal.
1 0
4xEC1
Het zegt toch ook al genoeg dat Barca zoveel moeite doet om deze jongen in te lijven. Ze zien gewoon dat de Jong wereldtop kan worden, in vorm is hij nu al gewoon de beste voetballer in de selectie. Ajax, aub, hou je poot stijf en doe er alles aan om deze groeibriljant nog minimaal een jaar te houden!
0 0
Juichtoon
Over de streep gaat makkelijker met 25 mln meer bieden. De begroting van Barca is 1.000 mln. Elk jaar opnieuw en groeiend.
0 0
DS
Niks ruilen gewoon de hoofdprijs laten betalen en Ziyech behouden, wat een bizar elftal staat er dan zeg!
0 0
chloorbestendig
Barca, en alle andere clubs, moeten maar eens leren dat NEE gewoon NEE betekent, niks ruilen, niks onderhandelen. In dit geval Barca na 3x zeiken de deur wijzen en Frenkie volgend jaar aan Real verpatsen.
0 0
Jensajax14
Santos naast de ligt, daley op 6, munir op links. Klinkt prima, nog wat geld erbij en klaar. Geen idee wat we met samper en Arnaiz moeten.
0 0
Ellende
AJAX geeft aan klaar te zijn op de transfermarkt.
Dan zou het erg raar zijn om 4 spelers te huren.
Enige reden om te verkopen is wanneer er erg gekke transferbedragen gaan komen.
Nu ga je een signaal naar jouw eigen team afgeven. Wanneer nu niemand vertrekt wordt het zelfs voor Ziyech interessant om dit jaar te blijven.

Als Barcelona door blijft zeuren inderdaad 30 miljoen vragen en Siem sturen.
1 0
de-Ajacied
Alleen een ruildeal met Suarez lijkt me bespreekbaar
3 0
Stroeve
Haha, ja!
0 0
Ozymandias
De enige deal die mij persoonlijk zou overtuigen dat een verkoop van Frenkie de juiste keuze is zou zijn als Frenkie direct een seizoen aan Ajax wordt terug verhuurd én Ajax daarnaast Marlon plus minstens 30 miljoen euro krijgt. Dan kan Ajax dit seizoen (er nog steeds vanuit gaande dat Ziyech vertrekt) met Onana; Mazraoui, Marlon, De Ligt, Tagliafico; Vd Beek, Blind, Frenkie; Neres, Dolberg en Tadic dit seizoen alles op alles zetten om kampioen te worden.

Of natuurlijk een deal waarbij Suarez in de zomer van 2019 terug naar Ajax komt en Frenkie in dezelfde zomer naar Barcelona gaat.
2 0
koenos1
Wtf zien ze in de Jong.. hij niet eens lang in het 1e gesleeld. Tuurkijk, het is een goede voetballer, maar Barca overdrijft het
2 0
JC14LEGEND
Frenkie de Jong is met afstand het grootste talent uit het Nederlandse voetbal als het op creativiteit en voetbalintelligentie aankomt. Dat deze jongen nog weinig in Ajax 1 gespeeld heeft doet hier niets aan af en zegt eerder iets over de samenstelling van de selectie en gemaakte keuzes bij de club. De scouts van Barca (en alle andere topclubs) overdrijven helemaal niet.
0 0
DS
Precies hierom geloof ik er niks van, waarom zou je als Barca in hemelsnaam frenkie ik loop lekker met de bal de jong halen als je zonder probleem de Eriksens van deze wereld kan kopen.
0 0
SjaakWolfs
Dit zijn geruchten, gebaseerd op niks.
0 0
Rentokill
Ok maar er is toch vast wel een klein beetje waar van al die geruchten?
Ik snap het ook niet hoor...
0 0
koenos1
hij heeft gespeeld*
0 0
GvanAchteren
Ik zou best Yerry Mina een jaartje willen hebben. Als Frenkie dan ook nog een jaartje teruggehuurd kan worden dan valt er te praten. Frenkie gaat sowieso uiterlijk volgend jaar weg. En bij Barca zitten ze allebei voorlopig op de bank.
0 0
De_Realist
Ik denk niet dat Yerry Mina naar Ajax gaat op basis van prestaties bij het nationale elftal.
0 0
GvanAchteren
Wie weet voor een jaartje. Is lang geblesserd geweest en kan dan weer helemaal in zijn ritme komen. Jaartje Ajax heeft Davinson Sanchez ook geen kwaad gedaan.
0 0
aanval86
luis pleasse
0 0
mistermiyagi
Ajax kan wel een betere rechtsback gebruiken, Vidal of Semedo is het betere werk.
0 0
Fidus075
Ik zou het zeker wel overwegen, laten we eerlijk zijn wat heeft Frenkie tot nu toe laten zien. Ik denk dat el haddadi nu al meer heeft laten zien. Plus het feit dat je nu lekker can cashen als hij een belabberd seizoen draait is hij een stuk minder waard kijk naar bijvoorbeeld dolberg
0 0
BobaAjax
Lastige situatie voor Ajax . Ze zullen alles goed moeten afwegen. Een bedrag van 50 miljoen voor een zeer goede maar nog niet gearriveerde speler is lastig te weigeren.

Maar als Barcelona komt zou ik kijken of het mogelijk is mina in de ruildeal te betrekken.

Blind zou dan op de 6 positie komen.

Standaard situaties tegen is met de huidige selectie toch billen knijpen. Als de ligt niet mee doet komt niemand boven de 1.85m. Tagliafico, mazraoui ,blind,Vd beek , Ziyech , Vd beek , schone zijn allemaal klein.

Mina wint bijna elk kopduel!
1 -1
Nosky
Altijd inzetten op behoud van De Jong. Dat is voor Ajax het beste en voor De Jong ook. Als hij inderdaad goed genoeg is om bij Barca te slagen, zou hij bij Ajax dus aankomend seizoen met een straatlengte de beste moeten zijn.
In dat geval praat je niet meer over 50 miljoen op deze knotsgekke transfermarkt.

Voor Frenkie zelg, als hij zijn belofte dit seizoen waarmaakt, ligt de wereld aan zijn voeten. Faalt hij bij Barcelona, zal zijn carriere bestaan uit telkens een stapje terug.
Als ie NU goed genoeg is, is hij dat volgend jaar ook, maar komt ie met veel betere papieren binnen.
0 0
BobaAjax
Ik wil hem ook behouden ! Alleen centraal achterin heb ik liever een reus. En met blind heb je een stabiele vervanger op 6 .

Meer dan 50 miljoen moet hij wel exceptioneel goed gaan spelen en vrij van blessures blijven . Met zijn speelstijl zal hij altijd veel blessures krijgen, veel lopen met de bal en veel draaien.
0 0
GvanAchteren
Mina zou idd ideaal zijn. Daarmee komt de defensie op CL niveau en kan Daley op 6.
0 0
BobaAjax
Inderdaad , als mina er bij zou komen heb je meer defensieve zekerheid. Ik moet er niet aan denken dat de ligt geblesseerd raakt.
0 0
AFCA-B93
Maar worden wij beter van deze spelers vraag ik me af. Munir had een groot potentieel maar stagneerde enorm, Samper heeft volgens mij nog niet echt heel veel indruk gemaakt en die verdediger is een flop geweest daar. Daar hebben we dan toch weinig aan?
1 -1
Ozymandias
Marlon is helemaal geen flop geweest. Hij is twee seizoenen geleden door Barcelona gehuurd en nadat hij een goede indruk maakte bij Barcelona B hebben ze hem een jaar geleden gekocht en verhuurt aan OGC Nice waar hij ook weer een goede indruk maakte. Marlon zou zeker een goede centrale verdediger voor Ajax zijn met het potentieel om via Ajax alsnog de (sub)top van Europa te halen.
0 0
afcas
ja die munir is de kluivert van barca, voelde zich ook de grote man en dat is zijn ontwikkeling in de weg gaan staan.
0 -1
mistermiyagi
Klopt, Ajax leidt clubs op voor de top/subtop van Europa, deze spelers zijn eigenlijk al afgeserveerd.
0 -1
mistermiyagi
Klopt, Ajax leidt clubs op voor de top/subtop van Europa, deze spelers zijn eigenlijk al afgeserveerd.
0 -1
Mokum31
Is het raar om Luis te betrekken ?
0 0
Adam24
Geld wil ik zien. En dan met zijn allen op vakantie.
0 0
Babangida83
Niet te vroeg gaan. Bij dat soort clubs is het heel moeilijk door te breken. Kijk naar Renato Sanches, Depay en zo zijn er nog legio voorbeelden. Die topclubs hebben geld zat en willen niet naast het toptalent grijpen. Daarom maar vroeg kopen en daarna zien ze wel wie er boven blijft drijven. Blijft hij minstens nog een jaar bij Ajax, staat hij er al een stuk beter op. Moet zeker nog een hoop grilligheid afleren.
1 0
Ruff Rhythim
Ja joh, en dan moeten die vier zogenaamde talenten ook nog eens een keer aan spelen toekomen bij Ajax, terwijl we op zich al die plekken wel aardig ingevuld hebben.
Dat gaat dus waarschijnlijk ten koste van vier zelfopgeleide spelers, waar ik meer vertrouwen in heb dan mislukte talenten van Barcelona.
Dit is alleen maar een goedkope en lelijke manier om van die vier overbodige Barcaspelers af te komen.

Het is slechts weer een van de vele geruchten.
Ajax, laat het geen waarheid worden door daar in te trappen.
0 0
Afcatobias
Jose Arnaiz is een goede speler, hij speelde soms mee met barca 1 en daar was hij wel prima! En k zou dan kijken of Aleñà een optie is. Middenvelder met veel kwaliteit en potentie. Die twee plus 25 miljoen en je hebt echt een top deal!
0 0
trodat4030
Wij hebben niks aan jullie talenten, we barsten zelf van het talent en die geef je dan indirect maar meteen op.. En dan zien andere talenten geen brood in een stap naar Ajax.. Daarnaast willen die spelers toch asap weer weg, die komen niet lekker 3-4 jaar op kunstgras ballen, die komen (áls ze t uberhaupt willen) om hun carriere een opkikker te geven met het plan binnen een jaar te vertrekken. Die pakken hun koffers amper uit.
0 0
Ozymandias
Deze spelers zijn nauwelijks meer talenten te noemen (relatief aan de gemiddelde leeftijd van Ajax). Ze zijn allen namelijk al 22 of 23 jaar oud.
0 0
nicholas87
45 miljoen? Sturen we zn schoenen wel op, of Siem de Jong
0 -1
Restored
No deal
0 0
bojansuarez
Nu tekenen: 35 miljoen en ruildeal Frenkie voor suarez, voor volgend jaar. Dat zijn de deals die ajax moet gaan maken de komende jaren. Net zoals de ligt voor vertonghen voor 40-50 miljoen. Dan maar iets minder geld, maar wel een ervaren topper ervoor terug. Want anders blijf je dit krijgen, ben super blij met Blind zn terugkomst, maar eerlijk is eerlijk, ajax betaald wel een premium prijs. Toch wel mooi dat doorselectering process. Je probeert toch een win-win situatie te creeren voor jezelf als club, maar ook voor de spelers want anders werkt het gwn niet. Chapeau M.O
0 -1
gi0vanni
Het is nog geen 1 april. Suarez naar Ajax. Natuurlijk en doe Messi er ook bij.
0 0
Niels.
Mocht Barcelona echt serieus worden voor Frenkie en een officiël bod doen op Frenkie, zou ik Marlon Santos zeker overwegen.
Je zou in dat scenario perfect met een centrum de Ligt - Marlon kunnen staan, waardoor Blind op 6 kan spelen.
Toch wel zijn ideale positie, en met Marlon ga je er zeker niet op achteruit.
Is geen grote kerel, maar is voetballend best goed.
Ik zit te denken aan bijvoorbeeld een miljoen of 40 voor Frenkie en Marlon erbij?
0 0
Adamoost
munir kan ook wel vorig seizoen 33 wedstrijden 10 goals, bij Deportivo
0 0
Verthongen
Suarez & Messi dan Barca de Jong :)
Wat een lompe nep berichten, wie geloofd dit?
0 0
behangdelul
Ik zal wel een van de weinigen zijn maar ik zeg 10 mio cash er bij ivm salarissen en doen! Samper en el haddadi zijn gewoon toppers in wording en frenkie hoe leuk en aardig ook, moet het nog maar laten zien he...
0 -1
trodat4030
Moeten samper en haddadi het niet laten zien dan? Waarom wel overtuigd van hun talent en niet van die van Frenkie?
0 0
behangdelul
Zeker wel overtuigd van Frenkie, maar die twee van barca zijn er ook nog niet maar zullen zeker in NL de pannen van het dak spelen
0 0
behangdelul
Zeker wel overtuigd van Frenkie, maar die twee van barca zijn er ook nog niet maar zullen zeker in NL de pannen van het dak spelen
0 0
Johnvanessen
Wat kan ons die 50 miljoen schelen, of een paar spelers van Barca? Ik wil gewoon eens een jaar met een lekker elftal, met veel Nederlanders vlammen. En daar hoort een Frenkie en de Ligt ook bij. Deze jongens hebben nog een langdurig contract en gaan volgend jaar of jaar daarop wel weg voor een leuk bedrag. Frenkie hebben wij nog niet eens op zijn favoriete positie gezien. Laat hem het maar eens zien! Ik heb er zin in!
0 0
chuckie88
Geen ruildeal toestaan... dan maar gewoon cash.. kan je beter van je eigen schaduwlijst iemand aantrekken... in mijn ogen voegen ook geen van allen iets toe. Ik ben wel benieuwd waar Ajax de grens legt waarbij ze overstag gaan met de Jong? Als Barca de 7 overtollige spelers kwijt weet te raken komt er snel weer een 200 miljoen binnen bij ze... kan het zo maar zijn dat ze een bod neerleggen waar Overmars helaas geen nee tegen kan zeggen ... 55 of 60 miljoen en 10 % doorverkoop is dan niet meer tegen te houden voor een speler die 1 euro heeft gekost.
0 0
Joseph
Prima tegen te houden, wordt pas een probleem als ze meet dan de helft van die 200 gaan bieden. Frenkie is een toptalent, met Justin hebben we er al 1 verloren, dat past niet bij Ajax, ze moeten pas weg als ze dat talent vertaald hebben in een top seizoen bij Ajax.
0 0
koenos1
Je slaat de spijker op zn kop!
0 0
trodat4030
Doorverkoop? Waarom? Frenkie zit dan toch al aan de top? Waar moet daarna nog heen? Alleen als ie mislukt, maar dan krijg je 10 procent van 15 milj ofzo, nee bedankt.. Bij een Roma/Spurs moet je doorverkoop hebben, dan kunnen spelers daadwerkelijk een stap omhoog voor veel geld, bij Barca niet, daar kun je alleen omlaag voor een habbekrats. En dan krijgen wij dus een habbekrats van een habbekrats..
0 0
xstaniox
Stel wij hadden Ronaldo aan Real verkocht, dan hadden we nu met doorverkooppercentage behoorlijk wat geld gekregen. Of Neymar aan Barcelona verkocht. Spelers hoeven niet te floppen, ze kunnen ook botsen met de staf of gewoon weg willen..
0 0
falonso
Een habbekrats van een habbekrats is beter dan niets. En als Frenkie nu naar Barcelona zou gaan, blijft hij daar niet zijn hele carrière denk ik.
0 0
T.reckveugel
Hou liever alle rotzooi zelf, laat Ajax verder met rust, regel zelf iets. Waarschijnlijk is nadat Lowie de laatste talenten opgesteld heeft, uit de door Cruijff neergezette jeugdopleiding, er ook door Lowie of zijn ook opportunistische opvolgers niets meer aan kennis geïnvesteerd daar. Alleen maar geprofiteerd
0 0
trodat4030
En weer 12 regels volgeplempt in dat wc papiertje vol inkt.........
0 0
Toon meer reacties