Labyad eist meer: 'We moeten aan de slag'

JesseTH, 16-07-2018 om 17:20, 15924 views, FC Update | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Zakaria Labyad weet dat er nog werk aan de winkel is bij Ajax om het ultieme doel te bereiken: het kampioenschap. Tegen Anderlecht (1-3 verlies) zag het er vooral in de tweede helft erg kwetsbaar uit, maar iedere speler weet wat hem te doen staat.

'Iedereen bij ons wil er het maximale uit halen, maar we geven te makkelijk goals weg', sprak Labyad tegenover FC Update na afloop van Ajax - Anderlecht. 'We moeten gewoon aan de slag. Iedereen heeft één gedachte en we weten de manier van spelen. De jongens die hier langer spelen of vanuit de jeugd zijn gekomen, die weten hoe Ajax altijd wil voetballen.'

De middenvelder annex aanvaller zelf kon zich soepel in de spelersgroep mengen. 'Ik ben van mezelf een rustige jongen. Ik praat natuurlijk veel met jonge jongens, maar ook de ouderen. Het is natuurlijk een nieuw systeem, ik heb anderhalf jaar 4-4-2 gespeeld, maar ik kon mezelf heel snel aanpassen.'

Labyad vertelt verder dat Erik ten Hag de creativiteit van de aanvallende spelers de vrije loop laat en dat zelfs van hen verwacht wordt. 'Van de jongens die voorin spelen, maar ook op het middenveld, eist hij natuurlijk ook creativiteit. Waar je kunt dribbelen moet je dribbelen en een actie maken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hallo1
Benieuwd wat hij gaat brengen.

Ik zie hem wel echt als buitenspeler en niet als middenvelder. Ik verwacht dat Ziyech verkocht wordt, Tadic op het middenveld en Labyad als linksbuiten. Hopelijk kan hij veel dreiging en diepte brengen. Hij zal samen met Tadic en Neres namelijk voor de creativiteit in de aanval moeten gaan zorgen en voor het in stelling brengen van Dolberg. Tadic heeft zich in de PL bewezen, Neres heeft zich vorig jaar bij ons bewezen en Labyad is voor mij nog een onzekerheid.
0 -2
NouridolbergNeres34
Labyad heeft totaal geen diepte in zijn spel, vind het juist geen linksbuiten meer een nummer 10, laten wij nou net niet met een 10 spelen maar met een 6’. En als we dit seizoen met een 10 gaan spelen hebben tadic en ziyech de voorkeur.
1 -1
Tinus
Diepte wordt sowieso een probleem bij de huidige selectie. Donny wil nog wel eens diep gaan, maar verder heb je met tadic, labyad, de jong en Ziyech vooral spelers die juist de bal in de voet willen hebben en diep willen geven. Je zag tegen Anderlecht ook al gebrek aan diepgang. We hebben een hoop creativiteit, maar ik denk toch dat we moeite gaan krijgen met kansen creëren. Hopelijk hen ik het mis.
2 0
NouridolbergNeres34
Precies, we missen echte buitenspelers ik hoop op een cerny of kuhn dat zei het gaan laten zien. Neres is de enige buitenspeler met diepgang.

Had daarom ook liever een echte buitenspeler gezien ipv labyad.
1 0
MosesD
Geheel eens. Zeker nu je passer Blind erbij hebt, moet je spelers hebben die zonder bal de diepte zoeken. Neres is overigens ook een speler die veelal de bal in de voeten wil en van daaruit een actie maakt. Eigenlijk was Kluivert de enige die je met zijn snelheid weg kon sturen. Dergelijk type zou ik er nog wel graag bij hebben. We hebben ook eigenlijk maar één buitenspeler van echte kwaliteit (Neres). Tadic kan natuurlijk op de vleugel, maar die die liever vanaf het middenveld.
0 0
BrandjeXL
Wat een totale kolder toch weer. Neres heeft juist heel veel diepgang. Justin had het inderdaad maar die begon juist zijn eigen wedstrijden te spelen. Mooi vergelijk is ook dat David 12 assists had en Justin 2 of 3.. Lachwekkende cijfers voor een buitenspeler van Ajax. Zelfs Younes in zijn rampjaar had er even veel.
0 0
Joseph
Ik ben benieuwd hoe Ten Hag gaat spelen, in principe zie ik geen basisplaats voor deze lieveling van Ten Hag.
1 -2
Whatever
Denk dat het zo gaat worden:

———————-Onana———————-
———-de Ligt—Blind—-Tagliafico——
———————de Jong———————
van de Beek—————————Labyad
———————-Ziyech———————-
————-Neres———-Tadic—————
———————-Dolberg———————

Bank: van Leer, Schuurs, Wöber, Mazraoui, Schöne, Eiting, Huntelaar

Ben wel benieuwd wanneer de nieuwe rugnummers bekend gemaakt worden. Barca wegsturen omtrent de Jong als ze er nu al 50 miljoen voor overhebben en Ajax al nee zegt. Mogen ze hem volgend jaar overnemen en bewandeld Suarez de omgekeerde weg ;) Ziyech waardeerde het telefoontje van Edwin van der Sar omtrent Nouri. Ook Huntelaar gaf aan dat het de spelers niet ontgaat hoe Overmars de selectie versterkt. Echte topclubs kloppen nog niet aan bij Ziyech dus als het publiek achter hem gaat staan zie ik hem best nog een jaar blijven.
0 0
Dennis1964
Ziyech zal met Blind en Tadic in het team alleen maar beter spelen. Hij hoeft niet alleen de kar te trekken. Hoop dat hij nog een jaartje blijft.
0 0
Rentokill
Daarom is het ook zo goed dat er gasten als Tadic en Blind nu mee gaan doen. Die weten wat er nodig is om optimaal te presteren. Ten Hag heeft andere kwaliteiten zoals het vormen van een team (groep samenwerkende spelers met dezelfde spelopvatting) maar heeft nooit hoog gespeeld.
2 -1
Sterretje73
Daar was hij vorig seizoen erg goed in ja :-s
2 0
Ajax#1900
Alsof hij midden in een mislukt seizoen even zijn visie er in gaat rammen. Hij heeft het seizoen gewoon uitgezeten en begint nu pas. Je ziet in de eerste helft tegen Boekarest en Anderlecht er al wat van terug.
1 -2
flyingsoccer
Het woord Mengelen bij AS hoeft het Nederlands niet goed te zijn als je maar wat stom taalgebruik toepast.
0 0
BennJii020
Leestekens zijn ook best handig...
2 0
Lagasj
Ja AS, moeilijk he, Nederlands schrijven.
Werkelijk origineel is "Zich soepel in de groep mengelen"
2 0
JesseTH
Bedankt voor het wijzen op een typfout!
2 -1
Lagasj
Mengen of mengelen kan je geen typefout noemen want dan zou je twee typefouten in een woord gemaakt hebben.
Beter niet reageren dan zo'n slap excuus maken.
0 0
Kibbahimovic
Jij bent echt slim en goed. Namens iedereen hier bedankt voor je veel toevoegende reactie!
0 0
off
Ik hoop maar dat de aanvallende spelers ook hun liopacties blijven maken. Het lijken nu wel veel spelers die de bal in de voet willen hebben. En dan krijg je dat statische kutvoetbal wat we vaak onder de boer hebben gezien.
2 -1
Rentokill
Niet een hele positieve reactie maar best wel waar.
0 0
Web
Vorige week na de wedstrijd in Hattem, was iedereen in jubelstemming
Zaterdag na de wedstrijd in het Olympisch zat iedereen in de mineur.
Zullen wij beide wedstrijden niet als maatstaf nemen?
Het is voorbereiding, en Ajax moet pieken, straks moet er gas terug genomen worden, en moet het gebeuren .Ben wel erg benieuwd hoe Dolberg het gaat doen, dat is wel heel belangrijk.
Hij zal wat meer moeten brengen
5 -1
Ajacied33
Misschien ga ik iets geks zeggen over Dolberg he. Maar is die jongen niet wat te snel omhoog geschreven? Hij kan mij nog te weinig bekoren. Hij heeft heus potentie, maar potentie alleen is niet genoeg. Hij laat net te weinig zien voor een Ajax spits vind ik
4 -2
FSideMaluku
Hij heeft een speler als Traoré nodig in zijn buurt. Iemand die door middel van snelle, slimme loop acties de laatste linie dusdanig uit elkaar trekt dat Dolberg net genoeg ruimte krijgt om in scoringspositie te komen. Hij is een typische afmaker, hij is zelf te fragiel om dat soort acties te maken.
1 0
BrandjeXL
Mag ik hier even hard om lachen. Dolberg heeft alles wat een spits nodig heeft. Te fragiel? Kijk even na de 0-1 in Lyon. Alleen een afmaker? Kijk eens naar zijn bal aannames en geweldige manier van kaatsen. Komop, elke jonge spelerkrijgt een terugval en als dat ook nog eens gepaard gaat met een langdurige blessure dan is dat gewoon zwaar klote.
0 0
RSM
Dolberg heeft wel degelijk iemand naast zich nodig. Omdat Traore er was scoorde hij makkelijker.
0 0
Michels
Daar kan ik het wel mee eens zijn. Als ik van iemand hoop dat hij z'n vorm weer vindt, is hij het wel. Maar tot nu toe lijkt het een one-season-wonder. Een beetje zoals de meeste jonge Denen van de afgelopen tijd.
1 0
ambtenaar
Daar begint het helaas wel op te lijken, kan mij zijn laatste goeie wedstrijd niet meer herinneren.
Ook als ik hem zie spelen is hij vaak te laat en glijdt opvallend vaak uit, maar misschien oordeel ik te snel.
2 0
AFCA-B93
Elke jeugdspeler kent het Ajax voetbal, maar Ten Hag voetbal is geen Ajax voetbal. Niet beter of slechter, maar de jeugdspelers kennen denk ik niks van Ten Hag’s manier
4 -1