'Bid elke dag voor het slapen voor Appie'

BVeenstra, 16-07-2018 om 13:35, 11080 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-speler Noussair Mazraoui heeft het nog elke dag hartstikke moeilijk met het leed rond Abdelhak Nouri (foto is van mei 2015). Laatstgenoemde liep alweer een jaar geleden ernstige en blijvende hersenschade op als gevolg van hartritmestoornissen. Voor Mazraoui geeft zijn geloof hem in moeilijke tijden veel houvast.

'Op de Islam kan je altijd terugvallen, in goede en in slechte tijden', vertelt Mazraoui in gesprek met Ajax.nl, waarna hij vertelt over Nouri. 'Sinds het gebeurd is bid ik elke avond voor ik ga slapen voor hem. Ik vraag God voor zijn genezing en kracht voor zijn familie. Als het mij al zoveel pijn doet, hoe moet het dan voor de familie voelen? Dankzij de Islam kan ik het een plekje geven. Wij geloven dat alles is geschreven.'

Dat Mazraoui een zachte kant heeft en een familiemens is blijkt wel uit de manier waarop hij over zijn moeder spreekt. De verdediger annex middenvelder heeft een heel sterke band met zijn moeder. 'Ik kan écht alles met haar bespreken. Dan maakt ze een theetje, een broodje en hebben we diepe gesprekken. Dat is pure ontspanning voor mij.'

Mazraoui woont nog altijd in Alphen aan den Rijn met zijn ouders, broertje en zusje. Voetballen op de pleintjes doet hij niet meer ('als ik daar een blessure oploop zullen ze er bij Ajax niet blij mee zijn'). Wel gaat hij er vaak kijken. 'Als vrienden spelen. Iedereen doet heel normaal tegen me, ook nu ik bij het eerste zit. Ze steunen me, houden van me en dat is natuurlijk wederzijds. Ik ben niet veranderd. Ik ben dezelfde Nous als vroeger en zo wil ik ook blijven.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Geloof van een mens kan prachtig zijn. Het kan iemand in een moeilijke periode kracht en hoop geven. Daar is helemaal niets mis mee en dat zorgt niet voor problemen.

Het is het georganiseerde geloof, religie, dat voor problemen zorgt, omdat er dan sprake is van een duidelijke hiërarchie, met machtsposities. De instituten zijn uiteindelijk weinig anders dan een bedrijf dat stinkend rijk wordt door macht over de gelovigen uit te oefenen. Het komt bijvoorbeeld door die macht dat er zoveel aidsslachtoffers zijn in Afrika, omdat de kerk condooms niet leuk vond. En het komt door haatpredikers in een machtspositie dat mensen een heilige oorlog voeren. Niet door een individu dat gelooft in een god die alles al uitgestippeld heeft en hem of haar na zijn dood beoordeelt.
0 0
Pheadrus
Wat een diepgang vandaag op AS. Ook eens leuk om mee te maken.
2 0
godenzonenssuper
Aan de ene kant is het mooi en fijn voor mensen als ze steun en kracht halen uit een geloof.
Aan de andere kant is het vrij ernstig als je serieus denkt dat er een opperwezen op een wolk iedere seconde miljarden mensen in de gaten houdt.
2 -4
RusselWestbrook
Dat helpt dan niet echt, dat bidden.
3 -8
JPM
Beter lezen.

(1) Hij bidt ook voor de familie / hoopt dat de familie extra steun kan krijgen in moeilijke tijden
(2) Hij bidt voor Appie, maar dat wil niet zeggen dat (volledige) genezing (op korte termijn) het enige positieve resultaat kan zijn
(3) Waarschijnlijk helpt het bidden hem zelf ook bij het verwerken / vorm van meditatie.

Dus tenzij je bepaalde krachten bezit die (1)-(3) perfect kunnen meten, is dit - wederom, wanneer het op religie aankomt - een kortzichtige comment van je. Ik ben zelf btw niet gelovig en ook niet met religie opgevoed, maar dat betekent niet dat je dan maar denigrerend moet praten over de manier waarop anderen hun leven invullen.
2 -2
insectenverdelg
" dankzij de islam kan ik he een plekje geven. "
Ik ben Atheïst, maar snap dit soort uitspraken nooit. Als er wel een God is (in dit geval Alah) heeft hij dut dis zo gewild. Waarom bij een vrome jongen als Nouri vraag ik me dan af? Sterker nog als Alah ditcsooet dingen wil, dan wil ik er niet in geloven. dit soort zaken moeren je toch juist heel erg twijfel geven?

ik gun iedereen zn geloof en de kracht die hij / zij er uithaalt. maar imo verblind t vooral.
4 -2
Pheadrus
Heel diep menselijk onderwerp; Als je er van uitgaat dat God de toneelschrijver is van wat er hier ook aarde gebeurd, dan kom je er niet uit. Als je God verzoekt om genade en troost om dit leed te ondergaan en aanvaarden, dan biedt dat perspectief. Dit heel in het kort en als gezegd; niet een luchtig onderwerp.
0 0
Labrador
Tja ieder zijn ding. Wie zijn wij om daar wat van te vinden? Als die jongen daar kracht uit haalt dan is dat toch allemaal prima?
6 -1
insectenverdelg
helemaal mee eens hoor. ik begrijp het alleen niet.geld overigens voor el3k geloof, niet alleen voor de islam.
0 0
Ajax4life16
Gelovigen zullen waarschijnlijk niet begrijpen hoe je kan geloven dat er geen God is, dus het werkt aan beide kanten zo. Het kan me eerlijk gezegd ook niet zoveel schelen, zolang je geen extremistische gelover bent en je je aan de waarden en normen van de Westerse samenleving houd(als je in de Westerse wereld leeft natuurlijk).
1 0