KJH positief: 'Iedereen wil er deel van uitmaken'

BVeenstra, 16-07-2018 om 07:30, 15882 views, NOS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar is blij met het werk van de directie van Ajax. De Amsterdamse club contracteerde eerder al Perr Schuurs, Zakaria Labyad, Hassane Bandé en Dusan Tadic en de verwachting is dat ook Daley Blind snel gepresenteerd zal worden. Het zorgt voor veel positiviteit in de spelersgroep.

'Ik denk dat iedereen ziet dat Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) heel goed bezig is met aankopen', vertelt de spits in gesprek met de NOS. 'Iedereen merkt dat. En iedereen voelt dat. Het mooie is: iedereen wil er deel van uitmaken. Dat positivisme zie je. Iedereen ziet dat er fantastisch werk wordt gedaan.'

Huntelaar zag Justin Kluivert voor zeventien miljoen euro vertrekken, maar daar stond tegenover dat Dusan Tadic voor elf miljoen euro werd gekocht. 'Dan heb je als club een goede deal gemaakt. We willen er vol voor gaan', aldus de Achterhoeker, die nog een voordeel ziet van de aankopen. 'En ik denk zelfs dat jongens die overwegen om weg te gaan, nu graag willen blijven als er geen juiste club komt. Je ziet wel iets ontstaan hier bij Ajax.'

'Kwalificatie Europa na het seizoen'
Huntelaar gaat tot slot ook in op het feit dat de kwalificatiewedstrijden in Europa al heel vroeg in het nieuwe seizoen worden gespeeld. De spits vindt het 'apart', zo vertelt hij. Ajax begon daarom al heel vroeg aan de voorbereiding, maar Huntelaar ziet graag een verandering komen. 'Het zou lekkerder zijn als de kwalificaties voor de Europese wedstrijden bijvoorbeeld direct na het seizoen worden gespeeld. Dan is iedereen topfit, net als bij een groot eindtoernooi.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
Van mij mag de hele voetbalkalender wel op de schop.

Met alle continentale bonden en de FIFA gaan zitten en kijken of je het volgende voor elkaar kan krijgen:

Alles afbakenen in blokken. Periodes van het jaar voor verschillende soorten voetbal: interland voetbal, nationaal clubvoetbal en continentaal clubvoetbal.

Dat wordt heel veel geklooi met de verschillende klimaten, maar het lijkt mij een goed plan dat er niet meer midden in de competitie spelers afgestaan moeten worden aan nationale teams.

Persoonlijk zou ik het volgende willen zien:

Januari - Interland voetbal
Februari tm juli - nationaal clubvoetbal
augustus tm september - vakantie van 2 weken, gevolgd door interlandvoetbal
oktober tm november - continentaal clubvoetbal
december - vakantie en transferperiode.

Dit is een hele losse opzet, ik zit nu in de trein en kan het niet helemaal uit werken. Er zijn ongetwijfeld zat redenen waarom dit niet globaal kan werken ivm het klimaat en/of financiële redenen (vakantieperiodes rond grote internationale toernooien bijv).

Maar de uitgangspunten zijn als volgt: doordat nationale competities niet meer onderbroken worden door continentaal clubvoetbal en interlands, kunnen de bekers en competities in het eerste halfjaar afgewerkt worden. Na een break van twee maanden voor interlandvoetbal worden, met dezelfde selecties als voor het nationale clubvoetbal (!) de continentale clubtoernooien afgewerkt. Hierna komt pas de transferperiode en begint het circus weer opnieuw.
0 0
Michelinho
Leuk idee om de vroege kwalificatieronden aan het eind van het seizoen te doen, maar dat valt volgens mij bijna niet te doen.
Om de twee jaar EK of WK, de Africa Cup wordt vanaf nu ook 's zomers gehouden en in sommige landen, zoals Nederland, worden er nog play offs gespeeld om te bepalen wie de tickets krijgen. Van dat laatste mogen ze overigens van mij direct afstappen, gewoon de eindklassering daarvoor gebruiken is vele malen eerlijker.
1 0
Ruff Rhythim
Die play-offs om dat laatste EL ticket moeten ze inderdaad gelijk afschaffen.
NL moet de sterkst mogelijke afvaardiging Europa in sturen en niet de nummer 8 van de competitie, die toevallig een geniale play-off speelt.
We zitten allang niet meer in de positie dat we internationaal wat voorstellen, ook op Europees clubgebied niet. Verzwak dan niet je positie nog verder door niet je sterkst mogelijke afvaardiging in te schrijven.

Zelfde geldt trouwens voor die periodetitels in de KK-divisie (mijn god wat een naam). Door zo'n periodetitel heb je nu een club als Emmen in de Eredivisie.
3 0
ST
Nu nog Kostic
2 0
Ozymandias
Ik zie liever dat Ajax alles op alles zet om Ziyech te behouden. Dan kan Tadic als hangende linksbuiten spelen in een vrije rol en Ziyech op rechtshalf in een vrije rol. Met de afspraak dat ze beide aan hun kant van het veld blijven zodat ze elkaar niet in de weg gaan lopen. Dit is iets waar Guardiola (volgens Henry) enorm op hamerde bij Xavi en Iniesta.
0 -1
Van Reenen
Mooie taak voor Van Basten om dat verder uit te werken, want dit voorstel van KJH is relatief gezien geen zeepbel.
3 0