Vd Beek: 'Al half jaar niet op honderd procent'

SJvanveen, 15-07-2018 om 14:43, 22408 views, Voetbal Primeur |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Donny van de Beek heeft goede hoop dat hij tegen Sturm Graz van de partij is. De middenvelder kampte met liesklachten en speelde tegen Anderlecht pas zijn eerste minuten van het seizoen. Het is een opmaat naar meer. 

'Het was lekker om weer op het veld te staan', zegt de Ajacied in gesprek met Voetbal Primeur. Van de Beek startte de voorbereiding individueel en liet onder meer het trainingskamp naar Duitsland schieten. Oorzaak hiervan was een lieskwetsuur, waar Van de Beek al langere tijd mee liep. 'Ik heb een halfjaar al niet meer op honderd procent kunnen spelen.' 

'Ik hoop dat het weggaat en ben blij dat de lies niet zo pijnlijk was. Ik ben de wedstrijd tegen Anderlecht vrij goed doorgekomen en dat is voor mij belangrijk. Ik kan niet zeggen dat het helemaal weg is, ik heb goede en mindere dagen, maar ik hoop dat ik topfit ben voor Sturm Graz', besluit de international. 'Daar gaan we voor.'  

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Dit is wel een logische verklaring voor zijn zwakke 2e helft van het seizoen.
1 0
Maxwell5
Ja, dat dacht ik dus ook.
0 0
Babangida83
Na Klaassen en Sinkgraven weer zo'n voorbeeld waarop de medische staf geen antwoord heeft en het toch zelf probeert op te lossen. Een dokter dient mensen door te verwijzen, de moeilijkere dingen niet zelf proberen maar naar een specialist sturen. Die Klaassen was voor zijn buikspierblessure uiteindelijk naar een INTERNATIONAAL bekende specialist gestuurd, en pas toen is het goed opgelost. Maar daarvoor sukkelde die het laatste jaar van De Boer ook erg lang door.
2 0
AlexIbarra
De koe in de kont kijkend is het heel jammer dat we vorig seizoen niet hebben geinvesteerd in dingen zoals Frenkie inpassen, Donny laten herstellen, tactieken van Ten Hag inslijpen, Cassierra eens serieus uitproberen, (Marcel Keizer eens serieus uitproberen) enz.

Nu bleef iedereen er krampachtig in geloven, al dan niet voor Nouri, terwijl we eigenlijk nooit uitzicht op welke prijs dan ook hebben gehad. Een waslijst aan ontslagen, blessures en teleurstellingen later zijn we eigenlijk niets opgeschoten.

We beginnen het seizoen weer met een selectie die iedereen de beste vindt maar hebben weer geen trainer waarin veel mensen geloven, weer geen fit en ingespeeld basisteam tijdens de playoffs, meerdere spelers die weg willen als ze kunnen, en we winnen nog niets.

Het kan eind augustus allemaal alweer kommer en kwel zijn. Maar ik hoop heel erg dat Ten Hag heeeeel veel van onze monden gaat snoeren.
0 0
Lagasj
Geweldige medische staf van Ajax helpt club in de vernieling.
3 -1
trainerdv
Een lies herstelt, maar je kan er nog 1 tot 2 jaar last van hebben. Dat is gewoon hoe weefsel zich ontwikkelt, daar kan geen arts wat aan doen.
0 0
Web
En dan aan het eind van het seizoen gewoon met Oranje vriendschappelijke wedtrijden spelen
Ik begrijp hier werkelijk niets van
9 -1
Maik
Echt heel amateuristisch. Zal me niks verbazen als hij helemaal wegzakt of weer geblesseerd raakt in de herfst. Als je al op achterstand aan de voorbereiding begint en dan niet vol kunt optrainen is het lastig de benodigde basisfitheid te bereiken..
1 -3
Maxwell5
Nooit serieus aan sport gedaan? Want en ik ben echt niet de enige, ik begrijp het wel.
4 -1
Web
Nou ik begrijp het niet, want hij heeft daar geen goede beurt gemaakt
Ik heb op redelijk hoog niveau gespeeld, maar ik heb het idee dat jij het niet begrijpt? Wat heeft hij daar gewonnen? zijn basis plek te grabbel gegooid
0 0
Joseph
Het gaat niet om de sporter, maar om de begeleiders die hem moeten beschermen. Als sporter wil je altijd door, zeker als je jong bent. Ajax slaat hier dus een flater.
0 0
Maxwell5
Zo zwart-wit is het nooit. Bovendien heeft de sporter in 90% van de gevallen altijd het laatste woord. En niet alleen bij voetbalclubs.
0 0
Maik
Hahahaha. Ja echte sporters zoals jij gaan lekker vol voor dat oefenpotje (Y)
1 -2
Maxwell5
Klets niet zo dom, zeg! Dergelijke blessures zijn niet dusdanig van ernst dat je niet door kunt sporten. Dat is het dilemma waar Van De Beek ongetwijfeld mee te maken had.
2 0
CR14FF
Fijn om hem er weer snel bij te hebben! Klaagt nooit, werkt altijd hard, geeft geen interviews vol hoogmoed over een stap naar het buitenland zoals zijn leeftijdgenoten bij Ajax. En kan daarbij ook nog eens heel goed voetballen :)
Natuurlijk niet heel verstandig dat hij met pijntjes is blijven spelen, ook bij Oranje, maar ik kan me wel verplaatsen in zo'n jong talent die tegen beter weten in zoveel mogelijk wil spelen.
6 0
L1tman3n
Ik heb zelf ook heel lang met liesblessures gesukkeld toen ik voetbalde en daar moet je dus echt niet mee doorspelen. Daardoor heeft het bij mij echt 2 jaar geduurd. Uiteindelijk hebben een combinatie van rust, fysiotherapie en yoga me ervan af geholpen. Vooral het laatste is belangrijk geweest omdat het bij mij oorsprong had in de rug.
Wat ik hiermee wil zeggen en me afvraag: ook als hij een beetje last heeft is het misschien nog te vroeg om weer volle bak te gaan?
Komt inderdaad niet heel goed over dat hij heeft doorgespeeld cq naar oranje is gegaan. Zowel vanuit donny zelf als vanuit de fysio/medische staf...
1 0
Maxwell5
Herstel van liesblessure is 95% door rust te nemen. Oorzaak kan inderdaad ergens anders liggen, zoals in jouw geval een oneffen rug(houding).
1 0
Jelephi
Klopt. Zelf twee keer een scheurtje in mijn lies gehad. Een keer te snel begonnen en teveel belast al was het miniem. Gelijk weer twee maanden aan de kant
1 0
Maxwell5
Auw! In elk geval fijn dat je daarvan herstelt bent. :-)
0 0
Bocarra
Waarom ga je dan wel met Oranje mee??? In plaats van rust nemen en klaar zijn voor het nieuwe seizoen ben je niet fit in een cruciale periode van jouw club. Niet professioneel! Deze generatie voetballers kent weinig mentaliteit en clubliefde. Voor een grotere zak met geld of voorwaarde scheppend. Zijn zij bereid om heel veel risico te nemen.
3 -4
ne pas maroc
Als dit maar niet weer zo'n gevalletje is dat ze over 2 maanden besluiten te opereren. Vind het zorgwekkend dat hij nog steeds last heeft
3 0
hallo1
Wat hebben wij voor fysio's?

Tijd voor vervanging? Gebeurt veel meer dan bij vergelijkbare ploegen.
5 0
Keizer020
Dom
4 0
Amp
Hoezo ga je dan meermaals wel met Oranje mee voor die oefenpotjes? Echt totaal onprofessioneel en vraag me af of hij dit ook eerder heeft gemeld bij diverse artsen (oranje en ajax). Indien het wel is gemeld, dan verdienen die artsen ook een schop onder de hol.
1 -2
MSwertz92
Zei het ook al ergens anders maar ik vind het toch vrij pijnlijk hoe veel mensen slecht (zowel fysiek als in hun spel) uit hun blessure komen. Lijkt wel bij ons als een speler geblesserd raakt dat ie zo een 15-25% slechter is zodra die weer fit is..
5 0
talent020
maar hij gaat wel mee op een nutteloze oefentrip met Oranje,... nou ja daar leert hij hopelijk van
3 0
Knalpot
Wij kunnen dat raar vinden maar voor donny is dat waarschijnlijk in dit stadium nog een te grote eer om daarvoor af te zeggen.
0 0