Clubs geven minder info prijs over blessures

BVeenstra, 13-07-2018 om 07:15, 7852 views, Algemeen Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Door de nieuwe privacywetgeving zullen clubs en spelers nauwelijks nog informatie prijsgeven over blessures van de voetballers. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. Clubs zullen vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zeer terughoudend zijn met het verstrekken van mogelijk privacygevoelige informatie van medewerkers, de spelers dus.

'Alleen als het journalistiek van waarde is', geeft Ajax aan in een reactie. 'En altijd in overleg met de speler. En aan een schatting van wanneer de speler terugkeert, deden we toch al nooit.' Op advies van de FBO (de werkgeversorganisatie in het betaald voetbal) komen er nu nauwelijks nog details over blessures naar buiten, tenzij de speler daar zelf expliciete toestemming voor geeft. 'Waarom zou het publiek nog exact moeten weten dat een bepaalde speler een scheur heeft in de buitenband van zijn linkerknie? Dat is privé-informatie. Wij adviseren clubs om daar terughoudend mee te zijn', aldus FBO-directeur Serge Rossmeisl.

Ook opvallend: in de jaarlijkse seizoengidsen zal geen informatie meer staan over de lengte of het gewicht van een speler. Ajax geeft hierover aan dat het de lengte van een speler nog wel zal prijsgeven, maar het gewicht niet meer.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Jeetje wat een gezeik, wereld gaat kapot onder het privacy gelul...
0 0
AlexIbarra
Natuurlijk staat het de speler zelf vrij om in een interview aan te geven dat hij verwacht begin oktober weer terug te zijn, of iets dergelijks. Wil de speler dit echter niet, dan hoort de club idd ook geen medische gegevens openbaar te maken.

Gunstig voor Younes.. ;)
3 0
Michelinho
Want we werden al zo rijkelijk op de hoogte gehouden over de status quo van de blessures...
Wel begrijpelijk, maar ook erg jammer dit.
0 0
RedFeather
Dat slaat toch werkelijk waar nergens op.
Een speler is hier het product. Op een stuk kaas staat ook het gewicht.
Het maakt mij verder niets uit hoeveel ze wegen.
Maar dan schieten we toch wel wat door met die regelgeving.
0 -2
Lagasj
Een speler als een product zien en vergelijken met een stuk kaas geeft aan dat het helaas nodig is een wet te hebben die mensen beschermt tegen dit soort mafketels.
7 -2
Michels
Valt mee hoor. Voetbal is geen sport waar gewicht van belang is. Waarom zou je het dan wel prijsgeven?
2 -1
Michelinho
Hoezo is gewicht niet van belang? Vijf kilo te zwaar heeft al vergaande impact.
0 0
Michels
Gewicht is niet van belang en al helemaal niet voor de supporters... Clubs en spelers worden niet ingedeeld in gewichtsklasse. De supervlieggewichten spelen in exact dezelfde wedstrijd met en tegen de zwaargewichten. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt in gewicht. Wat jij nu aanhaalt is overgewicht. Totaal wat anders! Overgewicht is gericht op de persoon zelf. Als Modric het gewicht van Lukaku zou hebben, heeft hij overgewicht. Maar heeft Lukaku overgewicht? Denk het niet. Je haalt nu 2 verschillende dingen door elkaar...
0 0
jaripettersson
Een voetballer en een stuk kaas is inderdaad precies hetzelfde. Ik noem een Dirk Kuijt, die ruikt zelfs naar kaas.
4 0
DeWijsneus
Haha Kuijt kaas. Klinkt goed fout zeg.
0 0