Bosz: 'Had de informatie als trainer hard nodig'

BVeenstra, 12-07-2018 om 14:15, 22436 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Ajax-trainer Peter Bosz heeft in gesprek met Voetbal International verklaard dat hij in het drukke Europa League-seizoen bijna geen tijd had om zelf de wedstrijden voor te bereiden. De oefenmeester maakte dan ook handig gebruik van mensen die meer tijd hadden voor analyses van de tegenstanders.

'We begonnen pas na de competitiewedstrijd aan de voorbereiding op de midweekse Europa League-wedstrijden. De speeldagen volgden zich in hoog tempo op', vertelt Bosz, die enorm blij was met analyticus Tonny Bruins Slot. 'United zagen we natuurlijk weleens in actie op tv, maar van bijvoorbeeld Panathinaikos kreeg je weinig mee. De tijd om daar meerdere wedstrijden van te bekijken, had je simpelweg niet dus die informatie heb je als trainer hard nodig. Tonny doet dat erg zorgvuldig. Heel accuraat bespreekt hij de sterke punten en zwakke plekken van de komende tegenstander. We namen daar tussen het weekend en de Europese wedstrijd uitgebreid de tijd voor.’

Maar Bosz gebruikte nog meer hulpmiddelen. Op een Europese wedstrijddag is het zo dat spelers altijd in de middag slapen, zodat zij in de avond topfit zijn. In de tussentijd pakte Bosz er dan een tegenstanderanalyse van journalist Pieter Zwart erbij. 'Wat mij opviel was dat het feilloos overeen kwam met wat Tonny ons vertelde, maar op een andere manier beschreven. Verwonderlijk hoe Pieter dat doet. Spelers analyseren vaak hun waarschijnlijke directe tegenstander, maar de tactiek van een elftal doorgronden is een vak op zich.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
lanabartolo
Dit is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt, en ik moet deze geweldige getuigenis delen, ik wil alleen maar dank zeggen aan Dr. Isikolo voor het nemen van de tijd om me te helpen de betovering te werpen die mijn ex-echtgenoot heeft teruggebracht, mijn naam is Lana Bartolomej , Ik wil mijn getuigenis en mijn geluk met jullie delen op deze site, vorig jaar verliet mijn man me voor een andere vrouw op zijn werkplek en hij liet me en mijn twee (2) kinderen achter, alles was zo moeilijk voor mij en de kinderen omdat ik zoveel van hem hou, dus ik heb de getuigenissen van DR Isikolo gezien, over hoe hij dames geholpen heeft om haar man terug te krijgen, dus nam ik contact met hem op en hij hielp me om een ​​terugkeer betovering voor mijn man uit te brengen en de volgende dag mijn man verliet de andere vrouw en hij kwam bij me terug en smeekte om vergiffenis met zoveel liefde en zorgzaamheid. ik zal deze hulp nooit vergeten die dr. Isikolo mij en mijn kinderen gaf. als je hier bent heb je hulp nodig om je geliefde terug te krijgen kun je contact met hem opnemen via deze e-mail isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook WhatsApp op +2348133261196, ik ben een levend getuige van zijn macht
0 0
anicakarlo
Ik schrijf dit omdat ik wil getuigen hoe geweldig je Dr. Isikolo bent voor wat je voor mij hebt gedaan. Iedereen moet het weten! Ik ben nu een zeer tevreden en een gelukkig wezen. Ik kan niet zeggen hoe lang het geleden is dat ik online spreuken heb gekocht, maar geen van hen heeft dezelfde resultaten als de jouwe. Jason is zeker een week geleden bij mij ingetrokken. Ik was een beetje bang en nerveus toen Dr. Isikolo me vertelde dat hij de betovering zou uitspreken en dat mijn man binnen twee dagen bij me terug zou komen. Het gebeurde echt en ik bevestig de positieve resultaten met vreugde dat Jason na 2 dagen thuiskwam toen hij de betovering voor mij uitriep. Ik weet dat ik je eerder een bericht had moeten sturen, maar ik was een beetje bang dat hij kon achterhalen wat je deed, dus heb ik al je e-mails verwijderd. Hoe dan ook, ik kan aan al je toekomstige klanten die dit lezen vertellen dat ze de juiste keuze maken om met je mee te gaan voor een spreuk. Het was altijd geweldig om met u te communiceren en alle diensten die u aanbiedt zijn gewoon uitstekend. Bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan. CONTACT Dr. Isikolo op isikolosolutionhome@gmail.com. bel of Whatsapp hem op +2348133261196
0 0
hopeees
Am Miley Mason komt uit Nederland om dit geweldige nieuws aan iedereen te vertellen, maar ik heb besloten geen getuigenis te geven, maar ik moet het gewoon doen zodat mensen voorzichtig kunnen zijn met het soort spreukengieter waarmee ze in contact komen, zodat ze niet in de handen van oplichterij zoals wat er met me gebeurde was opgelicht door 2 spell caster in Zuid-Afrika en de andere Keniaan, beiden bleven ze tegen me liegen tot God bracht deze geweldige man genaamd Dr Sacre die ik heb leren kennen over Dr Sacre door middel van een vriendin in de VS die mij hier in Nederland kwam opzoeken, vertelde me hoe ze haar geliefde en het wonder erachter terug kreeg toen ze me prachtige dingen vertelde over deze geweldige man genaamd Dr. SAcre ik was zo blij dat ik eindelijk vond iemand om mijn probleem op te lossen, dus riep ze dr. Sacre en sprak met dr. Sacre, die toen ook met hem sprak en hem alles uitlegde dat hij me net had verteld zich geen zorgen te maken dat hij me verzekert dat alles goed zou komen ik geloofde in hem dat dingen zullen zeker trainen goed hij verzekert me dat mijn geliefde binnen 24 uur terug in mijn armen zou komen geloof me het was als een droom ik was zo blij toen ik werd gebeld door mijn geliefde die me smeekte en hij kwam langs en gaf al zijn eigendommen aan mij en maakte me de begunstigde voor iedereen is van waarde ben ik zo blij dit moest goed gaan dankzij de hulp van Dr Sacre, je kan contact met hem opnemen voor hulp neem dan alsjeblieft geen contact op met andere nep spell caster Dr. Sacre is de man die je vertrouwt en vertrouwt op jou kan contact met hem opnemen via sacretempleofpower@gmail.com of bel / WhatsApp-nummer: +2348159768201
0 0
koppendicht
Peter Bosz is een geraffineerde leugenaar, manipulator en narcist. Dat hij beweert bij Ajax te zijn gebleven als zijn wensen waren ingewilligd, is een glasharde leugen. Hij flikte het met Maccabi al, door na een hafjaar te vertrekken, en daarna deed hij hetzelfde bij Ajax. Vervolgens is hij nu al een jaar subtiel bezig zijn straatje schoon te vegen. Vervelende vent.
0 -1
Web
Maar wij zullen zien waar hij aan de slag komt?
Trainers die van dat kaliber zijn wat men hier vind, hebben zo weer een nieuwe club.
Bosz nog steeds niet, natuurlijk heeft hij een bak geld mee gekregen en hoeft hij niets meer te doen.
Maar hij wil zo graag een nieuwe club.
Vreemd als je zo goed bent als veel mensen vinden, dat dit niet lukt?
Zouden alle clubs liggen te slapen?
Of zou het een dood eenvoudige trainer zijn?
0 0
ETM
Maar wat doet t er in vredesnaam toe? Al gaat hij nooit meer ergens trainen of faalt hij nog 100 keer. Wat doet t ertoe?
Dat sezoen bij Ajax was hij een buitengewoon goede match. Een leek moet dat nog kunnen hebben gezien. Duidelijke speelwijze die er duidelijk ingeslepen werd met logische keuzes, een flinke transformatie, zeer aardige resultaten en bovenal een paar wedstrijden waar supporters zo lang naar hunkerde. Dan is de roep om Bosz niets anders dan logisch en terecht en dat geldt ook voor de teleurstelling over zijn vertrek.
Kun je nog zoveel denigrerende uitspraken over deze man tegen aangooien, t veranderd niets.

Maar wel is t tijd voor een blik naar voren. En een kans te geven aan de volgende kale meneer.
0 0
jackwolf
Herinneringen uit een ver en mooi verleden....
0 0
Robinjo1988
Hij baalt echt van de manier hoe hij is vertrokken bij Ajax. Kan wel merken dat hij dat eigenlijk helemaal niet wilde. Hoop hem ooit nog terug te zien als coach van Ajax.
9 -1
koppendicht
Lol. Nee. Het kom hem geen fuck schelen toen hij halsoverkop naar Dortmund ging. Nu hij alleen maar aanbiedingen krijgt van clubs als Heerenveen, is Ajax plots weer een optie. Vergeet niet dat Bosz uit een zeer materialistische familie komt. Alles draait om geld in en rondom de familie Bosz, en voor Bosz ook. Hij is in staat je te verlaten voor een grijpstuiver elders.
0 0
Michels
Tsjah, slim... Ik zou het ook zo doen. Mensen die vinden dat je je als Ajax zijnde niet moet laten leiden door de tactiek van de tegenstander, snappen het gewoon niet. Je kunt prima op je eigen manier spelen en alsnog de zwaktes van een tegenstander uitbuiten.
9 0
gras
Je bent zelfs totaal ongeschikt voor het vak als je dat niet doet. Zo is totaalvoetbal ontstaan: door te reageren op omschakelingen van de tegenstander. Michels wilde dat de linksbuiten de plek van de linksback ook kon overnemen, als die weer eens op avontuur was.

Alleen moet je wel proberen het initiatief te nemen, zodat de tegenstander zich vooral aan jou moet aanpassen en jij niet achter de tegenstander aanloopt.
3 0
Michels
Klopt helemaal! Initiatief, daar draait het om. Dat moet je nooit uit het oog verliezen. Maar dat je bij de ene tegenstander meer ballen over links laat gaan omdat de rechtsback van hun niet zo goed is en bij de andere tegenstander vaker op doel schiet omdat je weet dat de keeper geen zekerheidje is, hoort domweg bij een goede voorbereiding. Dat spelers elkaars posities moeten kunnen overnemen zou ook logisch moeten zijn. Helaas zie je wel heel vaak dat teams echt als blokken fungeren. Ik snap best dat dat een stuk makkelijker trainen is, maar mijn god, het ziet er zo saai uit!
0 -1
trooop
Er gaat geen week voorbij of bosz heeft het weer ergens over Ajax. Die zien we geheid nog eens terug in de toekomst.
6 -2
Willem410
Wat hebben die kakkerlakken dat seizoen toch een geluk gehad dat wij even 19 wedstrijden in Europa tussen de competitiewedstrijden door moesten spelen.
Zo`n superieur team aan dat van hun, wat vooral de laatste onderlinge wedstrijd ook wel bewees maar het nou toch in de lengte van dagen moeten horen van dat volk.
Blijft toch wel een behoorlijk smetje wat eigenlijk niet had gehoeven al had ik de EL finale en vooral de weg er naar toe ook voor geen goud willen missen.
9 0
Bocarra
Trainers die het goed doen in de media kunnen makkelijk allerlei zaken verbloemen. Succes supporters prikken daar niet doorheen.
0 -6
CruyffFootball
Succes supporters rennen achter Frank de Boer aan en hebben een hekel aan Bosz.
10 -4
Web
Wij zijn Ajax fans, daar gaat het fout.
Bosz is net als de meeste andere trainers, een doodnormale trainer.
Hij word hier op een voetstuk gezet, slaat helemaal nergen om.
Maar blijf hem maar volgen, zal er nog eens op terug komen.
1 -2
ETM
Wat vervelend toch al die credits die Bosz krijgt. Komt omdat Ajax supporters zo makkelijk zijn. Nooit kritiek hebben op trainers. En dan zo'n kale blaaskaak met Feyenoord-bloed. Gatverdamme. En onze Frank van de 4 titels dan? Die werd ineens weg gehoond, daar had men ineens wel kritiek op. Ajax-supporters kunnen namelijk alleen kritisch zijn als er een Ajax-icoon met titels ineens jaren lang tergend saai voetbal tollereerd. Allemaal omdat Ajax geen geld wilde uitgeven.
Met wereldwijd bejubelt voetval de EL finale halen.. Stelt geen flikker voor als je geld uitrekt voor zo n sterke Colombiaan. Heeft niets met die middelmatige trainer te maken. Dat was een beetje afjagen. Dat kan iedere ploeg. Een kwestie van naar de bal hollen met zn allen en een sterke Colombiaan. En de Ajax supporters er maar intrappen.
En ben je eindelijk van die kwal af, praten mensen meer dan een jaar later nog over hem. Vol lof, ook nog eens. Terwijl die in Duitsland op zn bek ging. Dat was toch het moment om eindelijk met zn alle te roepen dat het toch niet zo'n goede trainer was? Maar nee hoor.
Maar gelukkig is Web er nog en een handje vol anderen. Om op ieder topic te herhalen dat die lul toch niet zo goed was en dat men moet ophouden met hem 'zo tof'te vinden. Gelukkig is er nog een Redrum die t beestje bij de naam durft te noemen: ' Bosz gepijp'. En durft te zeggen wat een echte Ajax-fan moet.. Een zwarte bladzijde uit de Ajax historie, die hele Bosz. En de supporters waren gebrainwashed. Bosz-zombies. Ze zaten overal. Zwarte magie. Of het waren geen echte Ajax-fans. Want eh.. nouja.. eh..

En eens in de zoveel tijd komen er van die irritante figuren op AS die heel goed kunnen uitleggen waarom ze zo blij met Bosz waren. Maar die lui kunnen niet weten waar ze t over hebben, die lui zijn echt niet zo vaak naar het stadion geweest als Web. Dus....

Alle succes Web :)
0 0
Web
Nogmaals gesproken is er helemaal geen kritiek op Bosz, omdat het een doodnormale trainer is die met een geweldige selectie met soms goede wedstrijden maar soms heel veel geluk die finale gehaald heeft.
Weet jij wel hoe belangrijk Sanchez was, kreeg hij zo in de schoot geworpen

Dat overdreven ophemelen daar baal ik van, maar lach ik ook om hoor, iemand verheerlijken.

En dan dat gelul hier weer, hoelang doet Bruinslot dit al niet, alsof meneertje het weer uitgevonden heeft, zo eng

Maar vind jij het goed dat ik ZELF beslis of ik het een God van de voetbal vind of niet, jij wel en ik NIET goed?

Weer een heel lul verhaal, met Feyenoord er bij halen, heel vermoeiend hoor, er door willen drukken dat ik het klasbak moet vinden.

Ik heb al eerder aangegeven laat maar terug komen, dat gaat hij nooit meer evenaren, en dat weet Meneertje maar al te goed.
0 0
ETM
Je moet helemaal niks Web. T is een discussie-forum he.
Je houd jezelf echt voor de gek door te suggereren dat jij er zo 'normaal' in staat. Je kraakt m namelijk aan de lopende band af. Dat doe je omdat het 'ophemelen' je dwars zit. En waarom is dat? Gaat t over Ten Hag dan heb je t over Bosz, waarom? Voor velen is dat seizoen nu wel een referentie ja, vind je dat gek?
Ik vind dat hij het ruim bovengemiddeld goed gedaan heeft ja. Een soort voetbal-god? Nee dat niet. En hoe hij het over langere periode gedaan had zullen we nooit weten. Ik weet wel waarom ik het verschrikkelijk jammer vond dat hij vertrok.
Sanchez was belangrijk ja. Maar Sanchez was echt bij lange na niet alles. Speelde onder Bosz ook heel anders dan bij Spurs nu. Heeft met speelwijze te maken. In de schoot geworpen? Dat worden spelers toch altijd dan? Bosz stelde hem iig al snel op. Verdedigend een beest die veel risico in zn spel legde. Dat pastte idd uitstekend. Relatief vrij constant ook.
Maar als je niet van ophemelen bent dan neem ik aan dat je die selectie ook niet ophemelt?

Ieder zn mening Web, maar als jij overal blijft opduiken met je hevige verzet tov de vrolijkheid over Bosz dan kom je me ook soms tegen.

Overigens staat me idd bij dat je een keer uitlegde dat het Feyenoorderschap je niks uitmaakte. Excuus.
En mn Frank-zwak theorie dan? :)
0 0
Redrum
Weet je wat een beetje vermoeiend begint te worden? Dat zielige op niets gefundeerde Peter Bosz gepijp van Ajax-fans. Bosz speelde aanvallend voetbal ja, that's it. Dat is ook meteen zijn enige binding met Ajax, de club die hij na precies één jaar verliet voor een beter salaris. Een echte Ajacied kiest altijd voor Frank de Boer, een jongen van de club met een 100 % Ajax-hart. Dat heeft niks met gloryhunten te maken. Dat heeft met liefde voor Ajax te maken. Natuurlijk was het spel onder Frank kut de laatste jaren en natuurlijk was het spel onder Peter (in de thuiswedstrijden dan) aantrekkelijker, maar dat is nog geen reden om Peter maar af te blijven zuigen en Frank af te blijven zeiken. Hou eens op over die Peter, want hij komt niet meer terug en dat moeten we ook niet willen met zijn allen.
2 -10
Web
Juist
0 0
Bensco
Beidde trainers hadden naar mijn mening hun voor en nadelen.

Bosz liet ons weer mooi aanvallend voetbal zien, behaalde de EL finale en liet ons Ajacieden weer tijden herbeleven waarvan we dachten dat ze verloren waren gegaan. Hij had echter ook een groot aandeel in het vertrek van sommige spelers, had 40 miljoen aan inkomende transfers in de rug, pakte geen enkele prijs en liet de club bovendien in een grote pijnhoop achter om zijn heil elders te gaan zoeken.

Frank was een coach die ons 4 kampioenschappen bracht waardoor we 5 achtereenvolgende jaren CL miljoenen konden binnen strijken en de club er financieel weer beter voor stond. Frank zijn spel was misschien ruk op het einde maar de eerste 2 seizoenen was het gewoon goed voetbal (neverforgetbarca2-1) . Frank moest werken met een selectie die telkens werd leeg gekocht en niet aangevuld met kwaliteit, liet tientallen spelers debuteren en maakte ze beter (vraag Eriksen en Vertonghen maar),bracht veel uurtjes door op de toekomst om talent te spotten maar had ook een flinke vinger in de pap qua slechte transfers (Gudelj, Sigthorsson, Zimling, Duarte). Frank verdient behoorlijk wat meer respect dan dat mensen hem hier gunnen. Frank is jaren een stabiele factor geweest in een instabiele club. Hij kon allang naar Tottenham en Liverpool maar bleef omdat hij een topajacied is. En zelfs toen liep iedereen te janken dat die moest blijven. Je hebt volkomen gelijk wat dat betreft. Een echte Ajacied hoort altijd de rug van Frank te hebben, want dat doen Ajacieden. Ze letten op elkaar.
0 -1
Rentokill
Ben je ergens anders boos over? Of is dit een houding?
3 0
T.reckveugel
Dodelijk vermoeiend inderdaad. Professor Bosz verschijnt opeens wel heel vaak om zijn zelfde verhaal te doen, terwijl hij zo stil bleef toen hij nog bij de club zat die hem voor 4,5 miljoen nogal makkelijk kon weglokken.
Die moet spijt hebben van het verkloten van zijn carrière voor het geld, een beetje zoals Kishna, Ghazi en wellicht Kluivert nu ook weer.
Geef ze eens ongelijk, daar niet van. Maar er zo vaak op terugkomen wordt nu verdacht en bijna zielig. Vooral omdat zijn aanzet tot iets moois uiteindelijk niets tastbaars heeft opgeleverd, op die drie topwedstrijden na
0 -4
Rentokill
Hij bleef stil uit respect voor Ajax.
2 -1
CruyffFootball
“echte Ajacied”
Altijd een sterk argument, HAHA.
1 -4
Ajax#1900
Ach gut, weer dit 'echte Ajacied' non argument. Dat is pas vermoeiend.
4 -1
grannig mokum1
Wat, wil je zeggen dat het niet zo is dan?
Peter Bosz had ook gefaald bij ajax, geen 1prijs gewonnen, alleen mooi voetbal in de 2e helft van het seizoen en finale gehaald maar dat hoort ook geluk erbij dus..... Maar ik vind wel een goede trainer en past zekers bij ons ajax speelstijl
1 -2
Ajax#1900
Het feit dat je zegt dat Bosz gefaald heeft na de eerste Europese finale in ruim 20 jaar zegt wel genoeg denk ik.
2 0
Rujar
Ik had Bosz graag gezien in zijn tweede seizoen. Bovendien zou ik Frank ook willen zien met het huidige materiaal. Vind de keus lastig alleen is Frank wel meer vd KNVB cursus en Bosz hanteert meer het eigen avontuurlijke voetbal. Soms kamikaze voetbal. Bosz is een paar keer met mazzel weggekomen in Europa, wat dat betreft zie ik Europees weinig succes met Bosz
2 -3
Ferd
Een echte Ajacied kiest voor het aanvallende voetbal van Bosz. Punt! Geen discussie over mogelijk.

Puur naar het resultaat kijken, en juichen om een prijs gehaald met zaaddodend voetbal is de keuze van een PSV supporter.
5 -2
ETM
Nou ja, er valt ook niets te kiezen. Ik zou nu op Bosz stemmen ja.
Met de Boer ben ik op een zeker moment ook echt blij geweest, maar later juist helemaal niet. Ik vind dat Frank ook vaak onredelijk hard afgekraakt wordt. Echter was ik blij toen hij opstapte.
Maar dat Bosz nu zo gemist wordt door velen is volkomen logisch. En er zijn een aantal lui die daar niet tegen kunnen en er gewoon bijster slap tegen in proberen te gaan. Volgens mij best een flink aantal daarvan hebben zwak voor Frank en koppelen dat aan elkaar. Bosz bejubelen= op Frank spugen.
De vergelijking maak ik ook want is enigzins nodig voor een beoordeling. Maar ook kan ik beiden prima los van elkaar zien.
Voor mij is het nu wel zaak om een beetje open naar Ten Hag te kijken. Eindeloos terugkoppelen naar dat seizoen onder Bosz is destructief. Ten Hag is zeker geen Bosz. Maar wat hij wel is, gaan we nu meemaken.

Nuance is gewoon niet sappig genoeg ;)
0 0
DeKenner
Moet het altijd of of zijn, of kan het ook en en zijn? Ik heb genoten en gevloekt onder de Boer, en precies hetzelfde deed ik ook onder Bosz. Pieken en dalen zijn er altijd. Net als hart en de support voor je club.
2 -1
afcas
in principe moet het altijd of of zijn ja. bij ajax krijgen trainers over het algemeen namelijk niet lang genoeg de tijd om en en voor elkaar te krijgen.
0 0
DeKenner
Ik doelde meer op de discussie De Boer - Bosz. Bijna iedereen die er iets over zegt vindt de één een held, en de ander een schlemiel. Ik snap ook wel dat ieder zo zijn voorkeur heeft, maar waarom moet De Boer zo afgezeken worden om 'het defensieve voetbal' en die laatste wedstrijd tegen De Graafschap, en Bosz omdat hij een ex-Feyenoorder is, en 'op de eerste de beste trein' stapte? Ze hebben me allebei, soms in spel, soms in resultaten, fantastische momenten bezorgd. Prachtige kampioensfeestjes (na al die jaren!) en een EL-campagne die me enorm trots hebben gemaakt. Daarom bedoel ik en-en. Je kunt ook een voorkeur hebben zonder de andere de grond in te boren.
2 0
afcas
dat klopt helemaal wat je zegt al ben ik wel van mening dat je wel kritiek mag hebben als je iets niet goed vind, maar men slaat daar nogal in door ja. maar ik heb sowieso het idee dat mensen steeds meer moeite hebben met nuance en het bedenken dat je ook best eens je mening voor je kunt houden in plaats van hem overal gevraagd en ongevraagd te geven. maar dan komen we op een heel andere discussie uit.
0 0
Ajax#1900
Dat is zeker waar. Ze hebben beide met de beste bedoelingen bij onze club gewerkt en ook beide wat bijgedragen. Sowieso zou een beetje meer positieve energie hier wel welkom zijn wat mij betreft.
0 0
BaddahBing
Het zit je wel hoog he dat een niet Ajacied (en een feyenoorder ook nog) wel gelukt is, wat veel ex ajaxspelers als trainers maar voor elkar kregen; AJAX weer eens AJAXwaardig laten voetballen.

Jij en jouw AJAXliefde hou toch op man.
3 -1
Bocarra
Sinds wanneer ben ik een fan van Frank de Boer...??? Volgens mij heb je de tekst niet helemaal begrepen. :-)
0 -1
Mart42
Bam die komt even als een rechtse KO aan!!!
2 -1
AFCA-B93
Wat Pieter Zwart telkens schrijft aan analyses is ongelooflijk knap. Ik zou een eventuele samenwerking met hem in de toekomst toejuichen
7 0
RedFeather
Pieter Zwart. Ben pro nieuwe stijl integreren. Maar ik kan maar niet door zijn presentatie heenkijken, erger me aan gebrek aan charisma en zijn betweterigheid. Knap dat Bosz dat wel kan. Zegt in die docu zelfs dat hij Zwart in zn staff wil over 10 jaar.
1 -5
afcas
en dat is nou net met alle respect misschien wel het grootste probleem op deze wereld. we zien liever mensen met een vlotte babbel dan mensen die inhoudelijk sterk zijn. op die manier zul je alleen nooit iets verbeteren en worden problemen nooit opgelost aangezien de meeste mensen met een vlotte babbel geen verstand van zaken hebben.
7 -1
RedFeather
Dat is kortzichtig maat. Ik zeg toch dat ik pro inhoud ben? Maar een goede boodschap verdient een goede vorm. Ik wil beiden op een acceptabel niveau.
0 -3
afcas
nee dat is juist het probleem. als je beide wil kun je er gewoon van uit gaan dat de inhoud in ieder geval op een lager niveau zit dan zou moeten. mensen zijn namelijk niet slim genoeg om beide op hoog niveau te kunnen. en het probleem is dus dat men vorm belangrijk genoeg vind om qua inhoud in te leveren. de meeste mensen hadden ook moeite met tesla en einstein te waarderen omdat ze qua vorm tekort zouden schieten, maar zonder zulke mensen zou de mensheid nergens zijn. en dat is wat ik zeg. wil je vorm op een acceptabel niveau lever je qua inhoud in en voor mij is dat onacceptabel.
3 -1
Superjan
Hahaha, de vorm net zo belangrijk vinden als de inhoud en dan een ander kortzichtig noemen.
5 -1
Lazell
Dat staat er toch niet? Wat kunnen mensen toch slecht lezen.
1 -1
afcas
feitelijk staat het er wel. als je namelijk vorm wilt lever je altijd in qua inhoud. en hoe kun je ergens op willen inleveren als hetgeen waarvoor je dat inlevert niet zo belangrijk vind? als jij inhoud boven vorm verkiest zul je altijd kunnen leven met een gebrek aan vorm.
0 0
RedFeather
Vorm kan inhoud versterken en hoeft er echt niet iets vanaf te doen, je uitgangspunt klopt niet.
0 0
afcas
mijn uitgangspunt klopt wel aangezien jij er vanuit gaat dat mensen in staat zijn beide op hoog niveau uit te voeren zonder kwaliteit in te leveren en dat is gewoon niet zo. vorm kan alleen inhoud versterken als de inhoud niet zo sterk was. of het moet door 1 iemand bedacht worden en door een 2e vertelt worden. maar 1 persoon is niet in staat om daadwerkelijk beide op hoog niveau te combineren.
0 0
RedFeather
Wat een onzin.
Johan bracht bijv. inhoud over via oneliners.

Vorm zoals verhalen maken ingewikkelde theorie behapbaar en toepasbaar voor de praktisch ingestelde mens.

Zonder passende vorm, komt inhoud überhaupt niet over. Zie het als taal, als je in een ander land komt gebruik je andere woorden om je biertje te bestellen. De inhoud blijft hetzelfde als dat je er eentje in Nederland bestelt.

Wat jij hier stelt is didactisch gezien kolder. Waarom denk je dit te kunnen stellen? Ik ben in dit vakgebied opgeleid en zie het echt anders.
0 0
afcas
en dat is nou net met alle respect misschien wel het grootste probleem op deze wereld. we zien liever mensen met een vlotte babbel dan mensen die inhoudelijk sterk zijn. op die manier zul je alleen nooit iets verbeteren en worden problemen nooit opgelost aangezien de meeste mensen met een vlotte babbel geen verstand van zaken hebben.
3 0
tyzinho
Hij is een super nerd op het gebied van voetbal, altijd hele goede analyses die veel dieper gaan dan de halfgare analyses van tv. Maar klopt dat je beter gwn z'n analyses kan lezen ipv dat hij het uitlegt haha
5 0
Redrum
Nou ik denk dat hij op elk gebied een super nerd is gewoon. Lekker achter de schermen analyses laten doen, maar die kop en die stem doe je niemand een plezier mee denk ik.
1 -1
Bky
Zijn teksten zijn geweldig (van Zwart), maar op TV komt hij een beetje raar over inderdaad.
0 -1
Web
Welke trainer niet, echt iedere trainer doet dit
Open deuren
0 -10
Bensco
Blijkbaar niet dus. Zal je verbazen maar Guardiola was bij Barcelona ook de eerste coach die zich volop bezig hield met het analyseren van de tegenstander. Een van de voorwaarden van Pep om het eerste te trainen was ook de introductie van een gespecialiseerd team van analisten die zich bezig hielden met het bestuderen van de tegenstander. Volgens mij zou Ajax hier ook nog wel winst kunnen boeken door wat extra specialisten/analisten hier voor in te zetten.
2 0
CruyffFootball
Zegt de Ten Hag fan.
Ironisch dit.
2 0
Web
Wat zegt hij nou dan, iets heel bijzonders?
Of iets wat andere trainers ook doen.
Bruinslot loopt al jaren bij Ajax. Voor diverse trainers.

Maar wat ben ik nou een de Boer of Ten Hag fan?
Ik ben een Ajax fan, totaal doorgeslagen dit allemaal.
1 -1
grannig mokum1
Precies
0 -1
Bky
Ik vind het een leuk bericht, zeker om er achter te komen hoe hij te werk moest gaan. Dat hij analyses van Pieter Zwart gebruikte is gewoon nieuws.
3 0
Kilum
Afgezien dat ik het waarschijnlijk niet kan lijkt mij dat wel echt een topbaan. Video Analyse bij Ajax.
4 0
Ajax27
Bosz Bosz Bosz... parade achter Bosz. Ik was ook fan van Bosz, begrijp me niet verkeerd. Maar dit zijn zulke nutteloze artikelen. Iedere trainer van een beetje fatsoenlijke club die internationaal spelen heb tig assistenten die een hele hoop werk uit handen nemen.
0 -6
Ajacied33
Doe Pieter Zwart waar Bosz het over heeft was laatst bij Studio Rusland toch.... Rare kwibus maar zijn analyses schijnen dus wel goed te zijn..
4 -1