'Ajax weigerde bod van 40 miljoen op De Ligt'

BVeenstra, 12-07-2018 om 11:00, 42301 views, Voetbal International | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax heeft onlangs een bod van veertig miljoen euro op Matthijs de Ligt 'achteloos weggewuifd'. Dat schrijft Voetbal International in haar wekelijkse magazine. Volgens het medium zijn er naast De Ligt nog vier Ajacieden enorm gewild bij de Europese topclubs.

Dat Ajax het bod van veertig miljoen euro op De Ligt afwees, toont aan dat het de verdediger absoluut niet kwijt wil. Voetbal International op haar beurt vraagt zich af of De Ligt daar hetzelfde over denkt. 'Want wordt hij nog wel beter van nog een seizoen Ajax-Excelsior en Ajax-Fortuna Sittard? De realiteit van de Eredivisie is dat hij maar zes topduels in een jaar speelt, terwijl een Europees avontuur normaal gesproken ook maar enkele maanden duurt.'

Een speler die sowieso openlijk openstaat voor een Amsterdams vertrek is Hakim Ziyech. De middenvelder stond eerder al in de belangstelling van AS Roma en donderdagochtend kon Olympique Lyon aan het rijtje geïnteresseerde clubs worden toegevoegd. Ook voor David Neres is er belangstelling. Borussia Dortmund deed een bod van bijna dertig miljoen euro, Ajax weigerde en daar zou de Braziliaan niet bepaald blij mee zijn geweest. 'Net als iedere andere buitenlander die kiest voor een Nederlandse club, had ook Neres voor Ajax gekozen als een opstapje naar een Europese topclub.'

Over Frenkie de Jong is de laatste tijd ook genoeg geschreven. Vrijwel iedere dag komt zijn naam voorbij in de Spaanse media, waarbij hij constant gelinkt wordt aan FC Barcelona. Ajax zou aan de Catalaanse club hebben laten weten dat het niemand meer wil laten gaan. Tot slot noemt Voetbal International ook de naam van Kasper Dolberg. Vorig jaar bood AS Monaco nog vijftig miljoen euro op de Deen, maar na een minder seizoen lijkt de spits zich nu eerst weer in de kijker te moeten spelen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Bij 50 miljoen is hij weg en dan zal de directie wel zeggen dat ze met Daley Blind al een goede vervanger in huis hebben......tja.....en dan met Schuurs en Wöber zeker Europa in.
0 0
MSwertz92
Tis zonde dat Kluivert al vertrokken is, anders had hij Ronaldo op kunnen volgen bij Real Madrid :p
0 0
Youri08
Wat een bedragen, voetbalwereld is totaal gek geworden door al die absurde tv gelden en rijke investeerders. Gaat nergens meer over.
0 0
Cello
En dan lees je de tweede alinea vanaf "Voetbal International op haar beurt vraagt...........".

Aan dit soort berichtgeving, column's, kan ik me verschrikkelijk ergeren.
Het valt voor mij in dezelfde categorie van interviews die je vaak vanaf de winterstop tot einde competitie ziet en hoort. Waarin men spelers week na week uitspraken probeert te ontlokken met betrekking tot een vertrek naar vooral het buitenland.
En dat al vaak gelijk als er een speler is die even een moment het hoofd boven het maaiveld uitsteekt en een serie goede tot zeer goede wedstrijden speelt.

Nu doet VI in principe weer hetzelfde met dsat verschil, dat het nu voorafgaand aan het seizoen al gebeurt.

De media heeft er een handje van, maar tegelijkertijd, langs de andere kant klagen dat de Nederlandse competitie verschraald, dat het afgeroomd wordt. Dat het niveau jaar na jaar achteruit gaat (wat ook klopt). Klagen dat de spelers te vroeg vertrekken (maar voor die tijd ze wel het land uitpraten) en dat ten koste zou gaan met vooral verdere ontwikkeling...iets wat uiteindelijk ook zijn terugslag gaat hebben, misschien nu al heeft, op het Nationale team, Oranje.

Hoe hypociet kan je dan zijn als media.
1 0
mvdk
Ik ben het helemaal met je eens. Ik walg echt van de media. Dat zijn die verklikkertjes die je vroeger verraden als je stiekem in de klas een koekje zat te eten. 'Kijk juf, hij eet een koekje' en dan mag jij de hoek in :P Vooral bij De Telegraaf en het AD zijn ze daar heel goed in.
0 0
Cello
Precies. En juist in de hedendaagse gekte van het voetbal zou je moeten kunnen verwachten, dat de media zich niet gaat laten meeslepen hierin. Juist van hen zou je verwachten dat ze het allemaal wat nuanceren en dan vooral de nadruk leggen op bijvoorbeeld dat deze boys doorgaans nog heel erg jong zijn, juist gebaat zijn bij veel spelen ipv op de bank/tribune bij een grote buitenlandse club zitten. Daarbij nadruk leggen op het feit dat ze nauwelijks een heel seizoen basis hebben gestaan en ook gewoon nog best heel wat fouten hebben gemaakt en dus niet uitgeleerd zijn in Nederland.

Ze zouden juist op de bres moeten springen en alles eraan doen om juist die gasten te behouden voor de Nederlandse competitie. Uiteindelijk zijn zij daar ook bij gebaat. Zij hebben er namelijk op nationaal niveau totaal niets aan als de ene na de andere voetballer vertrekt en de competitie en de verslaggeving daarvan minder aantrekkelijk wordt.
0 0
Vranzie
ik denk ook dat de het met de kwalliteit van journalisten te maken heeft. hoewel ik het zelf een sportverslaggever en liever geen journalist noem. in plaats dat ze mooie items maken, nieuwe problemen opzoeken oid blijven ze als roddelpers opereren. het predikt journalist is dus niet voor hen weggelegd.
volgens mij liggen erg genoeg mooie items om op te pakken: fraude en mallafide transfers, door wie worden de balen tegenwoordig nu gemaakt, zet zieltje dat ze fifa noemen die de thaise voetbal jongens, terwijl ze nog vast zitten en vrezen voor hun leven, uitnodigd voor de final van het wk wat totaal ongepast is.
0 0
Joseph
Van die wedstrijden wordt geen enkele basisspeler beter, net als bij Barcelona moeten ze het van wedstrijden uit de top 6 hebben en Europese wedstrijden.
Zeker in die Europese wedstrijden heeft de Ligt nog veel te bewijzen voor Ajax!
0 0
Vranzie
as stop eens met gehoor geven aan deze berichten en daarmee voeding creeert hiervoor. jullie (de media) maakt voetbal stuk. bedankt.
1 0
Van Reenen
Zelfs mijn commentaar op AS wordt weggefilterd.
0 0
Van Reenen
AS is alleen gebssr bij zoveel mogelijk betichten op AS ook al hebben ze er nu al 22 keer (Frenkie de Jong opgestaan Al dat onzinnige geouwehoer dient maar één zaak en dat is reclame bij elk artikel en dat genereert geld.
Dus ik heb Al een paar keer gevraagd aan AS te stoppen met die onzin, maar geld is geld denkt AS en daar gaat het om.
Dat wij ons eraan ergeren, zal ze worst wezen.
Dus Vranzie de groeten van Fransie Van Reenen, leg je er maar bij neer.
0 0
TvdH
eindelijk mannentaal van Marc
0 0
Hans Kraay Jr.
Dus bij VI gaan ze er al vanuit dat Ajax volgend jaar geen Europees voetbal speelt.
1 0
aka
Hoeveel topwedstrijden speelt As Roma in Italië?
0 0
Ozymandias
De Ligt staat tot 2021 onder contract en Ajax heeft ook nog eens een optie om dat contract met één jaar te verlengen. Ik zou in plaats van die optie te lichten zijn contract tot 2022 verlengen waarbij De Ligt een van de grootverdienaars wordt. Daarnaast zou ik hem duidelijk maken dat Ajax hem ook in de zomer van 2019 alleen voor een absurd (80+ miljoen euro) bedrag zal laten gaan. Anders kunnen ze hem beter tot de zomer van 2020 behouden aangezien hij dan toch nog voor twee seizoen vastligt (aangezien Ajax sowieso de optie in zijn contract kan lichten).
1 -1
Pheadrus
Als hij is uitgeleerd bij Ajax en de Eredivisie is ontgroeid gaat hij weg. Dat moment bepaald hij zelf. Als het zo ver is kan Ajax niet anders dan meewerken en een groot bedrag incasseren. Met "goede" profs ben je constant in overleg zodat je niet wordt overvallen met een plotseling vertrek zoals Sanchez vorig jaar.
0 0
Champy
HIj heeft geen optie voor nog een jaar.
1 0
hakkietjakkie
Heel leuk! Maar als er hogere bedragen komen is hij gewoon weg hoor. Zelfde geld voor Frenkie, Neres, Ziyech en Onana. Ik voorspel alweer een dramatisch einde van de transfermarkt met ineens een vertrek van 3 of 4 spelers.

Maar hey, proof me wrong, PLEASE!!
0 -2
Rinus M.
Makkelijk scoren noemen we dat
0 0
Champy
Ajax staat bekend om het vertrek van 1 basisspeler in de laatste 10 dagen vd transferperiode.
3-4 vertrekkende spelers zal een primeur zijn.
1 0
JanTa
Ajax stond daarom bekend omdat ze in die tijd dringend geld nodig hadden met een lege kas en een jaarlijks miljoenen tekort. Gelukkig is die periode nu voorbij en verkeren ze nu in een luxe situatie dat ze gezond zijn en voldoende vermogen hebben waardoor er geen gedwongen verkopen meer plaatsvinden.
0 0
oudzuid2
mooi, hoop echt dat we deze selectie een seizoen bij elkaar kunnen houden, dan kan het wel eens ouderwets genieten worden
0 0
Babayaka
Zolang clubs niet met 105 punten kampioen worden met 120 goals voor en 0 tegen is niemand nog uitgeleerd bij een club in een bepaalde competitie.
Messie scoort al tig jaar 90goals per seizoen in Spanje. Erbuiten. Doet ie niks elk WK is een teleurstelling.

Maar nooit nooit lees je Messie is toe aan een volgende stap.
1 0
Wolf1983
Jezus. Laat em lekker en steun hem. Stel je werkt op een lokaal kantoortje bij de ING en de ABN vraagt of je CEO wilt worden. Wat doe je dan? Misschien faal je na 3 jaar en moet je weg. Ben je wel binnen. Bij de ING blijven is ook geen garantie voor succes. Doei.
0 -2
Ajaxtrouw
En toch gaan ze uiteindelijk....net voor het seizoen begint...
1 0
Babayaka
Voetbal international zegt het al, die wil dat iedereen die in Nederland een beetje kan ballen vertrekt, kunnen ze daarna lekker zeiken hoe slecht alles is hier.
Nee het is iedereen die vroeg weg is gegaan goed gegaan in het buitenland, ze worden allemaal inderdaad een stuk beter van het Bankzitten en het plekke op de tribune. Ik ben die bladen en anaal listen download nz zo zat.
2 0
MankeNelis
Foebel International is dat die club die door burgermoeder F. Halsema naar de klote is geholpen?
1 0
Dennish
Ik geloof ook niet dat dit bedrag geboden is. Deze info zou dan allang door de Telegraaf naar buiten zijn gebracht.
1 0
Ajax27
Vorig jaar bood Monaco 50 miljoen, dit jaar een partij 40 miljoen. Volgens mij waren het niet meer dan geruchten en was er niemand concreet.
0 0
Pheadrus
Het is niet Ajax dat een bod van 40 mil afwijst maar de Ligt die in de opbouw van zijn loopbaan de stap nog niet wil maken. Hij wil nog een jaar bij Ajax blijven. Als hij geen sportief perspectief ziet bij Ajax dan maakt hij dat bekend bij Ajax en dan gaat hij voor een "marktconform" bedrag naar een andere club. Ook als Ajax het niet wil. Want als Ajax niet meewerkt schiet de Ligt bij de eerst volgende wedstrijd gewoon de bal in eigen goal (bij wijze van spreken).
0 -1
Ajaxvooraltijd
Dan mag hij een jaar de bank warm houden. Denk dat geeneen speler dat wil. Bovendien speel je je op zo'n manier niet echt in de kijker he....
0 0
Ruff Rhythim
Misschien moet men eens stoppen met de gedachte dat jonge spelers hier niets meer te leren hebben en slechts een paar topwedstrijden per jaar spelen in deze competitie, maar moet men zich veel meer focussen op het feit dat die jonge spelers aan SPELEN toekomen.

Iets, wat in die zogenaamde grote competities op jonge leeftijd to-taaal geen zekerheid is. En dat geldt ook voor De Ligt.
5 0
w86
Precies. Misschien leert hij niet het meeste van de wedstrijd Ajax-Emmen. Maar net alsof het met bijvoorbeeld Man City wel zo spannend is tegen Huddersfield. Of met Barcelona tegen Eibar?
2 0
Aeter
Fijn hè, hoe de Nederlandse media het Nederlandse voetbal kapot probeert te maken.
5 0
Truth
Precies dat
2 0
ajax4ever01
En achteraf klagen hoe dat toch kan
2 0
AlexIbarra
Na 50 jaar kwalificeren we ons 1 keer niet voor EU voetbal en meteen doet VI alsof dat de norm is. Deze theorie volgend moet hij ook maar IJslander worden omdat NL zich niet kwalificeert voor eindtoernooien.

De Ligt heeft hier nog genoeg te leren, te beginnen met zich kwalificeren voor de CL.
5 0
Redrum
Je bent pas uitgeleerd als je hier overduidelijk de beste bent en dat is bij de Ligt zeker nog niet zo. Daarnaast zit er genoeg uitdaging in Europese wedstrijden met Ajax. Dat we vorig jaar geen Europees speelden was natuurlijk een extreme uitzondering.
3 0
Saanchez
Helemaal mee eens! Alsof dat soort spelers helemaal niets meer leren hier in NL.
0 0
AFCA-B93
Dat De Ligt volgens de VI hier niet meer beter wordt is onzin. Stel we halen CL of EL dan heb je nog een x aantal wedstrijden extra op niveau waar de Ligt nauwelijks op geacteerd heeft. Stel je wordt 2e of 3e dan overwinter je iig in Europa. Wanneer had de Ligt z’n vaste basisplaats? Rond februari 2017 ofzo denk ik? Heeft dus in 1,5 jaar tijd nu pas een half seizoen van 2 wedstrijden per week achter de rug. Alsof hij nu ineens een seizoen lang 2x per week in spanje of engeland kan gaan ballen...
0 -1
ajaxxcied4life
Op voetbalprimeur en dat soort marginale kletskoekfora worden ze helemaal gek bij dit soort berichten. De een schrijft: 'AJAX PROPAGANDA!" De ander "Ajax zal financieel de deksel op de neus krijgen" whuahahahahaa
0 0
Redrum
Logisch, het idee dat Ajax in een positie zit dat ze een bod van 40 miljoen kunnen weigeren op een 19-jarige speler is natuurlijk gekmakend voor die arme stakkers. Als een club 40 miljoen op de hele selectie van feyenoord zou bieden dan zou van Geel er serieus over na gaan denken waarschijnlijk.
0 0
JanTa
Allemaal armoezaaiers die scheel kijken van jaloezie.
0 0
JanTa
Als je vermogend bent dan ik het veel makkelijker om zulke bedragen naast je neer te leggen omdat je de centen niet meer nodig hebt. Ajax verkeerd nu in de luxe positie dat ze geen spelers meer hoeven te verkopen om nieuwe weer aan te trekken en ze hoeven voor NL begrippen niet meer op een paar centen te kijk. Zoiets heet langere termijnvisie wat zich op een gegeven moment terug gaat betalen.
3 0
Pheadrus
Volgend jaar krijg je het ook wel en misschien nog meer.
0 0
Redrum
Ach, je weet tegenwoordig niet meer wat je wel en niet moet geloven, dus laten we ons er ook maar niet druk over maken. Ik merk wel wie er vertrekken en wie niet.
0 0
Ajaxvooraltijd
Een duimzuigstukje vol aannames en open deuren. Ik wil ook bij VI werken man voor dat achterlijk overbetaalde salaris. Het is daar net de NPO maar dan beter betaald.
1 0
@Maar7en
Lekker hypocriet die VI. Aan de ene kant maar zeuren dat en waarom het Nederlandse voetbal op z’n gat ligt. En nu jonge spelers die iets boven het maaiveld steken een beetje het hoofd gek maken door te schrijven wat ze in Nederland nog te leren hebben en beter kunnen gaan verkassen. Zelfs dat Ajax ze min of meer een mooie carriere ontneemt...
VI wees eens blij dat Ajax probeert zulke spelers in Nederland probeert te houden. Dat brengt het peil ban de competitie omhoog en lokt wellicht toch weer vergelijkbare kwaliteit. Helaas geldt voor jullie dat van jullie blad dat het alleen nog maar een sensatieblaadje is, een slap aftreksel van de VI van vroeger met mooie verhalen en anekdotes en diepte interviews. Alles voor de clicks...
7 0
Babayaka
Vi is privé sport. Kut blad, net als het tv programma.
0 0
Finidi en Nwanko
Helemaal mee eens. Hij is nog geen eens 19!! Laat hem eens lekker ontwikkelen, 30 perfecte wedstrijden spelen,volwassen worden.

En wat VI betreft, blijven spelers dan is het slecht voor hun ontwikkeling en gaan spelers dan gaan ze te snel, komen ze op de bank terecht en is dat ook weer slecht voor hun ontwikkeling en krijgen ze te horen dat ze alleen maar gaan voor het grote geld. Het is niet goed of het deugt niet bij vi.
2 0
ETM
Helemaal juist!
2 0
AdK
Laat ik er anders mijn argument aan toevoegen:

Als hij echt al zo goed is om te gaan, laat hem dan ook Ajax iets tastbaars terug geven.
Wij Ajacieden zitten te wachten op prijzen!
Nog één seizoen strijden, zijn kennis en kunde doorgeven aan Schuurs, en dan pas vertrekken.

We gunnen je die transfer echt wel, maar ik als supporter vind het net te vroeg (zo zonder prijzen).
Dat vond ik ook van Sanchez.
Bovendien vind ik het echt waardeloos dat we steeds opnieuw moeten gaan ‘opleiden’.
Toon eens wat meer respect naar de club waar je groot bent gemaakt! Leidt je protégé op en vertrek dan pas.
1 -1
AdK
Laat ik er anders mijn argument aan toevoegen:

Als hij echt al zo goed is om te gaan, laat hem dan ook Ajax iets tastbaars terug geven.
Wij Ajacieden zitten te wachten op prijzen!
Nog één seizoen strijden, zijn kennis en kunde doorgeven aan Schuurs, en dan pas vertrekken.

We gunnen je die transfer echt wel, maar ik als supporter vind het net te vroeg (zo zonder prijzen).
Dat vond ik ook van Sanchez.
Bovendien vind ik het echt waardeloos dat we steeds opnieuw moeten gaan ‘opleiden’.
Toon eens wat meer respect naar de club waar je groot bent gemaakt! Leidt je protégé op en vertrek dan pas.
2 0
PJSM
We hoeven niet te verkopen om te kunnen kopen. Nog 1 jaar behouden deze 4 en dan 200 mln plus cashen. Met een goede scouting dit jaar moet je de opvolgers zo binnen kunnen halen.
1 0
Ruudje74
Volgend seizoen de Ligt, Tagliafico, Neres en Veltman verkopen voor samen minimaal €100mln
De rest is er nog niet aan toe. Eens zien of er dit seizoen wat doorbreekt en anders weer 4 spelers kopen voor samen ongeveer €60mln
Schuurs hebben we al gehaald, Bande ook, Veltman hoeft niet vervangen te worden, sowieso dan wel een linksback. Denk ook nog wel een rechtsbuiten.
0 0
Luie
Is VI erbij gebaad als spelers jong weggaan of zo, want ze doen telkens erg hun best om ze weg te schrijven
3 0
Ajax#1900
Is puur om wat clicks binnen te halen. Die spelers lezen echt niet die artikelen van VI hoor.
1 0
AdK
Dat is de media tegenwoordig, op zoek naar lees- en kijkcijfers. Dat de boodschap die overgebracht word schade kan doen aan de waarheid of onrust kan opwekken interesseert ze niks, sterker nog, dit leesvoer vindt gretig aftrek en dus zullen ze het vaker (gaan) doen.

Wat dat betreft verschilt de VI niet veel van de El Mundo...
2 0
Inhartennieren
Inderdaad, hoe help je het Nederlands voetbal nog verder kapot te maken.
1 0
Inhartennieren
Inderdaad, hoe help je het Nederlands voetbal nog verder kapot te maken.
0 0
GerardAjax26
Ik denk dat Lyon wel een mooie club is voor Ziyech. Lyon is wel een stap vooruit ten opzichte van Ajax, zowel financieel als sportief. Dat we 2 jaar geleden hun hebben uitgeschakeld, betekend niet opeens dat Ajax een grotere club is dan Lyon. Met die logica zou Twente ook een stap hoger zijn dan Ajax..
1 -1
BrandjeXL
Jij wil beweren dat een club die Europees niks heeft laten zien groter is dan Ajax? Die paar keer dat wij tegen Lyon speelde kwamen we er ook nog vaak als beste uit. Kortom: Je lult maar wat.
1 -3
GerardAjax26
Dat Ajax de Europa League finale haalde, ten koste van Lyon, was erg knap. Maar los daarvan heeft Ajax de afgelopen jaren toch ook niets laten zien in Europa? Dat jaar onder Peter Bosz was een incident. Lyon speelt structureel CL en heeft afgelopen jaar weer de halve finale behaald van de EL.

Daarnaast speelt Lyon in een veel sterkere competitie, en draaien daar toch structureel bovenin mee. Dus ja, ik ben van mening dat Lyon absoluut een stap hogerop is.

Wat de onderlinge resultaten tussen Ajax en Lyon zijn weet ik niet, maar dat doet er ook helemaal niet toe. Clubs als Utrecht en Twente hebben de laatste jaren ook vaak goede resultaten behaald tegen Ajax.. dat zegt toch allemaal niks..
2 -1
Ruudje74
Jaartje dat Ajax EL finale haalde was inderdaad een incident. Schalke en Lyon waren 1 wedstrijd erbarmelijk slecht. Dat in de return Ajax vervolgens geheel werd weggespeeld en Ajax de schade nog net voldoende kon beperken, wordt hier vergeten. Het heeft vreselijk mee gezeten! Voor de rest dat seizoen was het voetbal van Ajax ook niet om aan te zien, ondanks dat Bosz een veel betere selectie had dan Frank de Boer (Sanchez, Ziyech, Dolberg doorgebroken, de Ligt doorgebroken).
Zou weleens willen zien wat Frank de Boer met de selectie van komend seizoen zou doen! Blind, Labyad, Tadic, Huntelaar, Dolberg, de Ligt, Tagliafico, Mazraoui (als hij zijn ontwikkeling doorzet), Frenkie de Jong, Donnie van de Beek. Al deze spelers had hij niet!
0 -2
afcas
je weet dat frank gudelj boven ziyech verkoos?
1 0
M.Olsen
Lekker stoken
0 0
Ajaxbrl
Goed bezig Overmars! Nu eindelijk eens het sportieve voorop stellen want veel geld verdienen en geen prijzen pakken is de verkeerde formule...
0 0
DHNC
Lekker dit. Had me deze zaken acht jaar geleden voorgelegd en ik had het weggewuifd zijnde utopie en enkel weggelegd voor de Porto's en Dortmund's van deze wereld. Ajax is hard op weg zich daar bij te scharen. Hopelijk volgen er snel aansprekende internationale resultaten en worden we een goede middenmoter in Europa, dit hebben we wel nodig om deze lijn voort te blijven zetten.

En jongens, niet zo zuur op VI - die moeten het ook een beetje spannend houden om de cijfers aan te blijven tikken. Zolang ze zich bij feitelijkheden houden, kan ik er niet wakker van liggen.
1 -4
Sulejmanibesteaankoopooit
en van Ajax naar Lyon is geen stap vooruit, die lui werden niet voor niets door ons opgerold.
0 -1
ETM
Dit is zo n rare redenatie. Het was een stunt dat Ajax Lyon versloeg en de manier waarop fantastisch.
Waarom ook? Omdat Lyon wel een stap omhoog is.
1 0
NouridolbergNeres34
Ik denk kwa salaris wel, en kan hij weer met zijn maatjes Bertje en Kenny in een team spelen.

Denk dat het een goeie stap is ,bij Roma beland hij waarschijnlijk op de bank als ze nog interesse hebben. bij Lyon gaat hij gewoon spelen.
2 0
Sulejmanibesteaankoopooit
qua salaris valt het wel mee t.o.v. Engeland. Het is geen stap qua prestaties/aanzien. Wij moeten dat plafond ook verhogen voor onze beste spelers.
0 -1
Ajax#1900
Het tempo ligt veel hoger daar. Is wel degelijk een stap.
1 0
Sterretje73
Dat VI wordt ook meer en meer een stooksite zeg. Wat een aannames en duidelijke onzin in 1 stuk.
7 0
Sulejmanibesteaankoopooit
geen bronnen, alleen maar speculeren en focussen op het negatieve in de competitie. O en na een redelijk seizoen moet je weg, het liefst voor een belachelijk laag bedrag.
2 0
Sulejmanibesteaankoopooit
alsof die andere competities alleen maar topwedstrijden hebben.. Spanje heeft maar 2 topteams en Atletico, Italië heeft alleen maar Juventus en misschien napoli. Frankrijk heeft alleen maar Psg*, Duitsland heeft alleen maar Bayern, Engeland heeft ook maar 6 topteams.
De rest is allemaal van hetzelfde niveau als Ajax of minder.

Het enige nadeel wat Nederland heeft zijn journalisten die iedere speler willen wegschrijven, en spelers voor gek verklaren die vanuit zo'n competitie, waar je altijd lekker mag verliezen van de topteams, naar Ajax gaan.
De journalisten zijn schuldiger aan de teloorgang van het voetbal dan de clubs.

overigens is 40 miljoen voor het beste verdedigende talent ter wereld wel lachwekkend.
1 -2
JOHANisGOD
Frankrijk heeft alleen maar PSV?
1 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Psg sorry, autocorrect
0 0
JordyAjacied
Neres is niet teleurgesteld wat een bulshitt.
8 0
afcasven1995
Waarom zou een club een bod doen op alleen z’n linker been?
3 0
Bocarra
VI zit weer onrust te stoken. Ik geloof niets van dit nep nieuws. Neres heeft recent aangegeven dat hij er nog niet aan toe is en de Ligt geeft aan dat het heel rustig rond zijn persoontje is. Al deze spelers liggen langdurig vast en er is financieel geen enkele noodzaak om te verkopen. Ajax ondervind dagelijks hoe moeilijk het is om gelijkwaardige spelers aan te trekken. Elke verkoop betekend dat je sportief weer een stap terug zet.
7 0
stefanwillem
Journalist: spelers kunnen niks meer leren en moeten naar het buitenland. Zelfde journalist: de toestand van het Nederlandse voetbal is zorgwekkend. Zijn journalisten nou zo dom geboren?
6 0
Michelinho
Niet dom, gewoon heel opportunistisch.
0 0
DonAdam
Ik wil niet heel lullig zijn, maar het kan allebei waar zijn.

Sterker nog, het ene leidt tot het andere en omgedraait. Het versterkt elkaar en zorgt voor een neerwaardse spiraal. Daarom is de komst van Tadic en de mogelijk Blind ook zo goed voor het Nederlands voetbal. Jonge wwaliteitsspelers als de Ligt, Neres , Frenkie de Jong en Donny v/d Beek zullen door hun komst eerder geneigd zijn te blijven omdat ze van die spelers kunnen leren en prijzen kunnen pakken met Ajax.
0 0
Mikey Stormram
Ik denk dat Overmars na het aantrekken van Blind zich meteen moet gaan voorbereiden op de transferperiode in januari en vooral de transferzomer van 2019. Ik vrees namelijk voor een grote leegloop waar De Ligt, De Jong, Onana, Neres, eventueel Dolberg en Van De Beek, en misschien ook nog Ziyech (als die nu blijft) gaan vertrekken. Hopelijk zijn er dan al talenten die nu tegen het eerste aan zitten doorgebroken en kunnen we 2 a 3 aankopen van het niveau Tadic/Blind doen. Geld zat dan nota bene
0 -2
Saanchez
Wat een gelul ook weer over Neres. Die heeft kort geleden in een interview met AT5 aangegeven dat dat niets meer waren dan geruchten en hij helemaal nog niet klaar is bij Ajax.
Maar nee hoor, volgens VI is hij helemaal niet blij hier en wilt hij vertrekken. Kwalitatief dramatisch krantje is het.
13 0
JDR75
Volgens mij verloren we vorig jaar oa. nog potjes tegen Vitesse en Utrecht, dus die 6 topwedstrijden per jaar is natuurlijk onzin.
4 -1
trodat4030
We verloren ook van Twente (na strafschoppen), is dat dan ook een topper? Of Willem 2 na de 5-0 tegen PSV dat vervolgens 'gewoon' kampioen werd.. Niet elke ploeg waar je een keer van verliest is een topploeg natuurlijk.. Dát is pas onzin.
0 -1
Babayaka
En in het buitenland in ook niet elke ploeg een topploeg.
Alleen doen ze als of dat wel zo is.
0 0
JDR75
De VI suggereert dat De Ligt maar 6 wedstrijden per jaar wordt getest. Als dit zo zou zijn zouden we alle andere wedstrijden toch wel winnen neem ik aan? De VI jaagt alle talenten naar het buitenland met dit soort negatieve artikelen.
2 0
Michelinho
Helemaal mee eens. De suggestie dat alleen kandidaten voor de titel moeilijke tegenstanders zijn ligt er wel erg dik bovenop, alsof er daaronder geen ploeg serieus te nemen is.
En laten we het maar niet hebben over de tig kleinere ploegen die tegen Ajax ineens de wedstrijd van hun leven spelen; mes tussen de tanden en knallen maar. Genoeg leerstof hoor.
0 0
trodat4030
Ah kijk, nu begrijp ik wat je bedoelt. Maar uit je eerste reactie is dat niet te halen natuurlijk.. Daar suggereer jij enkel dat Utrecht en Vitesse topwedstrijden zijn omdat we er van verloren.. Vandaar mijn verbazing.
0 0
chrisjuhhh
VI moet nu eens normaal doen of anders opdoeken .
Hoe kan je nu vragen en of verwijzen of iets goed of slecht is voor een speler terwijl je zelf nog nooit iets gepresteerd heb ?

Ondertussen vinden al die journalisten en watchers zich zelf zo geweldig dat ze elke speler alvast weg jagen onder het mom van "hier leer je niets meer" of de eredivisie bepalend is ?

Nee VI en de rest van de zogenaamde watchers neee ze leren het meest bij de club waar ze zijn en doen op jeugdige leeftijd ervaringen op om zoveel mogelijk te spelen , want EK 2020 komt eraan en dan wil je echt niet op een bank zitten met veel geld op je bank rekening dan wil je spelen tenminste uitgaande dat spelers dit willen het hoogste podium .
2 -2
trodat4030
Haha, iemand afkraken omdat ze niets gepresteerd hebben in het voetbal en toch een mening geven.. En vervolgens je eigen mening geven............. Potten, ketels en zwart...
0 -1
jaripettersson
Als de Eredivisie negatief moet worden geframed wordt altijd de thuiswedstrijd tegen Fortuna aangehaald, haha.

Opiniestukjes van journalisten zijn toch haast nooit serieus te nemen. Zijn hele eenzame kneuzen vaak.
3 0
Web
Dus jij vind de eredivisie nog een uitdaging voor de Ligt.
Denk dat je wel beter weet.
Maar dat is heel iets anders, dan dat wij niets liever de Ligt nog in onze mooie shirt zien spelen
0 -2
MisterAFCA
Dat is het zeker aangezien het ventje nog geen klote gewonnen heeft. Daarbij maakt hij genoeg foutjes en dus nog niet uitgeleerd. Kan je Frank erbij halen maar die had wel het een en ander bereikt hier dacht ik. Frank was absolute wereldtop dat is Mathijs nog zeker niet. Hoor zeker bij de beste talenten van de wereld maar zou bij elke echte topclub gewoon het bankie warm houden. Fouten in de eredivisie mag je maken en worden je vergeven. Bij de toppers heb je na max twee fouten een probleem en mag je banken. Hij heeft nog genoeg te leren in de eredivisie naar mijn idee. Ook tegen clubs die genoemd worden. Ook daar moet je op 100% tegen spelen en de motivatie vinden om dat te doen. Daar laat Ajax vaak de punten liggen en dat zijn ook de wedstrijden waar hij zijn fouten maakt. Nogmaals hier kan dat, bij de top heb je een probleem. Met Barca mag je in de competitie ook blij zijn als je 6 topwedstrijden speelt. Of denk je dat ze daar echt warmlopen om tegen clubs als Alaves te spelen? Elke competitie heeft zijn Fortuna’s en Emmen dus gewoon weer een stukje baggerjournalistiek van de Vi. Worden ze steeds beter in...
1 0
mvdk
Ja, die gozer is 18 en kan altijd nog de welbekende terugslag krijgen. En we willen zelf toch ook beter worden? Dan moeten we eens niet alles verkopen. Als Feyenoord en PSV dat voorbeeld ook volgen worden we langzaam aan beter. Nog ff, dan hebben we een gemiddelde leeftijd van 15.
1 0
jaripettersson
Ik heb het over het te pas en te onpas framen door journalisten. Mensen gaan daar ook in mee. Neem als voorbeeld jezelf. Als jij de eredivisie omschrijft dan dekken termen als kunstgras, emmen en excelsior niet de volledige lading. Toch is dat het plaatje wat je schetst. Het is een wat gemakzuchtige manier om zichzelf te onderbouwen. Dat is wat de journalistiek constant en op grote schaal doet. (om van politici nog maar te zwijgen) Het gaat er bij mensen in als koek. En dat lijkt de norm.
2 0
Web
Dat is jou mening.
Ik kan zelf wel zien dat de eredivisie enorm achteruit holt
Daar heb ik geen journalist voor nodig.
En dat kunstgras is een GROOT drama
0 0
MNJ7
Als de eredivisie geen uitdaging meer is voor De Ligt moet je een keer kampioen worden in die competitie waar geen uitdaging meer ligt
3 0
Web
Zou dat door hem komen dan, of dat Ajax geen evenwichtige selectie ( had ) en gedoe met trainers.
0 0
Web
Ik wil niets liever dan dat de De Ligt blijft
Maar wees nou eens eerlijk. Hebben ze geen gelijk?
De armzalig potjes tegen Emmen, Excelsior, De Graafschap enz
En dan ook nog op kunstgras.
Hij moet geprikkeld worden om beter te worden, heeft een postuur van iemand van 25 jaar.
Dat geld niet voor Frenkie, laat die eersts maar eens een vol siezoen zonder blessures in het eerste voetballen.
0 -1
Saanchez
Helemaal mee eens. Nu vragen ze zich af of een de Ligt hier nog iets te leren heeft en of hij niet beter kan vertrekken. En een maand later publiceren ze dan weer een of andere 'superrelevante en slimme' column waarin ze aankaarten dat de Eredivisie steeds minder goed wordt.
2 0
Sampaoli
Lijkt me niet meer dan logisch, zijn waarde zal alleen maar stijgen.
0 0
koreem
Goede zaak dit, nog 1 jaartje vlammen in Europa en dan krijgen we er volgend jaar nog steeds minimaal 40 miljoen voor.
0 0