'Tegen mij had Modric het de hele tijd over Ajax'

BVeenstra, 11-07-2018 om 11:15, 46092 views, Noordhollands Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voormalig Ajax-keeper Joey Didulica weet nog goed dat Luka Modric in 2006 bij de nationale ploeg van Kroatië kwam. De goalie, die overigens werd geboren in Australië, vertelt in gesprek met het Noordhollands Dagblad een mooie anekdote over de inmiddels Kroatische vedette.

'Luka werd "de kleine Cruijff" genoemd, vanwege zijn spel en omdat hij op Cruijff leek', begint Didulica, die in 2006 samen met Modric in het nationale elftal van Kroatië speelde. 'Tegen mij had hij het de hele tijd over Ajax, hij wilde er alles over weten. Hij wilde graag naar Ajax. Ik heb dat toen nog tegen Sjaak Swart gezegd. Ajax wilde hem ook hebben, maar het is ze niet gelukt.'

Het lukte Ajax inderdaad niet om Modric naar Amsterdam te halen. In 2008 maakte Modric de transfer van Dinamo Zagreb naar Tottenham Hotspur. Na vier Londense jaren verkaste hij in 2012 naar Real Madrid. Met die ploeg won hij in 2014, 2016, 2017 en 2018 de Champions League. Bij de Spaanse topclub staat Modric (32) nog onder contract tot medio 2020.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterrenAjax1
we konden hem destijds kopen voor 6-7 miljoen. piet keizer zag het het niet in hem zitten. die was adviseur toen. jaar later was piet geen adviseur meer en waagden we een nieuwe poging. spurs wilde hem ook toen. we moeten eigenlijk een soort transfercommissie hebben met oud spelers. die dan kunnen beslissen of een speler goed genoeg is. oud voetballers zijn slimmer dan gewone mensen. ik denk dan aan swart rep en suurbier. de jongens van johan!
0 -4
Ajax_026
oud voetballers zijn slimmer dan gewone mensen. hahahahahah serieus???
0 0
RusselWestbrook
Piet Keizer is ook een oud voetballer hoor
2 0
3sterrenAjax1
we konden hem destijds kopen voor 6-7 miljoen. piet keizer zag het het niet in hem zitten. die was adviseur toen. jaar later was piet geen adviseur meer en waagden we een nieuwe poging. spurs wilde hem ook toen. we moeten eigenlijk een soort transfercommissie hebben met oud spelers. die dan kunnen beslissen of een speler goed genoeg is. oud voetballers zijn slimmer dan gewone mensen. ik denk dan aan swart rep en suurbier. de jongens van johan!
0 -3
DonAdam
Wat mij betreft is hij nog steeds welkom!

@Luka, Just call Marc Overmars and tell him you would like to sign as soon as possible.
1 0
mistermiyagi
Ajax heeft nu het geld om dit soort talenten te halen.. Halilovic was ook zo'n talent..
2 -1
Suarez16_
Modric mag hier nog altijd afbouwen hoor.
8 0
Horrontelli
Ik vind dat altijd wat apart. Modric wilde naar Ajax en Ajax wilde Modric, 'maar het is ze niet gelukt'.

Da's een beetje raar niet? Kennelijk wilde Modric liever meer geld dan naar Ajax. Dat is niet erg maar zeg dan niet dat je naar Ajax wil.
0 -4
Noxin
Er is een heel spel gespeeld daar, met een zaakwaarnemer cq. voetbaldirecteur die zich gedroeg als een maffioso. Zoek maar eens naar Zdravko Mamic. Door hem heb je kans dat Modric ook nog eens de bak in moet na het WK.
0 0
Ferd
Ik vind dat niet vreemd. Dinamo Zagreb vroeg gewoon teveel, daar kunnen zowel Ajax als Modric niets aan doen.
1 0
FlyingDutchMan
Inderdaad en Spurs gingen daarin mee..
0 0
Stone020island
Nee hij wou naar ajax maar toen speelde hij een goed wk ( oid) en toen meldden betere clubs dan ajax zich.
1 0
vanlingen
Volgens mij was martin van geel er lang mee bezig, maar ineens ging de vraagprijs in een keer heel erg omhoog naar 25 miljoen.

Lijkt me dan niet apart dat het niet doorgaat.
3 0
Sunstridr
Het was niet dat Modric meer geld wou, het was Dinamo Zagreb die meer geld wou.
7 0
Budapest
Nou, nu nog maar een keertje peilen dan.
3 -1
makaveli
Moest toen des tijds 16 of 18 miljoen kosten. Dat gingen en konden wij nooit betalen. Tot we 1 of 2 jaar later sulejmani voor het zelfde bedrag kochten. Goeie deal gebleken.
2 -1
Barra
Mooi om te zien dat juist tengere kleine mannetjes als Modric en Iniesta de echte balvaste spelers zijn itt fysiek sterke atleten als Pogba en Lukaku. Techniek is nog altijd key
9 -1
gras
Goed, het kwijl loopt me even mijn mond uit.
0 0
4xEC1
Zeg maar tegen hem dat hij nog altijd welkom is.
11 0
afcasven1995
Pfff doet pijn zulke berichten, Modric, Hazard, De Bruyne....
2 -1
RusselWestbrook
Ronaldo's peetvader was van plan Ronaldo bij Ajax te stallen:

https://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=195280

De andere Ronaldo werd door PSV bijna letterlijk van het vliegveld gejat :p
1 0
w86
Had PSV beter gejat dan wij. Volgens mij pikten wij die Costa Ricaan Froylan Ledezma op voor de neus van Feyenoord..
3 0
gi0vanni
Ajax bood dacht ik rond de 15 mil. Dat was toen nog een heel groot bedrag. En ze hebben lang daar voor ook op de speler bij mijn profielplaatje geboden.
4 0
falonso
Ach, dit blijf je altijd houden. Heeft elke club. Daarom heeft het ook niet zo veel zin om er bij stil te staan.
1 0
iammike
Hazard wilde zelf niet en over de Bruyne heb ik nooit iets gehoord. Modric kan ik me nog goed herinneren die stond toen elk jaar zowat in de belangstelling toen hij bij Zagreb speelde. Net zoals Krkic die na 15 jaar belangstelling een jaar gehuurd werd (wel volledig misbruikt op rechts).
7 0
Sunstridr
Haesarts wou dat Ajax, de Bruyne haalden maar voor een of andere reden ging het niet door. Ik denk dat was omdat wij toen ook Eriksen hadden.
1 0