[Update] Lartey Sanniez tekent bij NEC

SJvanveen, 10-07-2018 om 14:40, 27677 views, Ajax Showtime | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Terry Lartey Sanniez is dichtbij een overgang naar een nog niet nader te benoemen club. Deze week zal de ex-verdediger van Ajax de knoop doorhakken.

De 21-jarige speler, die onlangs transfervrij vertrok bij Ajax, gaat kiezen tussen een Nederlandse en Italiaanse aanbieding, zo weet Ajax Showtime vanuit betrouwbare bronnen. Het is ongewis of Lartey Sanniez momenteel in het buitenland verblijft.

Feit is wel dat hij fysiek klaar is voor een volgende stap. De laatste weken werkte hij samen met Timothy Fosu-Mensah zich dagelijks in het zweet. Alles om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. Afgelopen voetbaljaargang won hij de titel met Jong Ajax.

Lartey Sanniez gaf in mei een schitterend afscheidsinterview. Over Appie, zijn tijd bij Ajax en meer.

Sjors van Veen (Twitter @SjorsvanVeen) | email: s.vanveen@ajaxshowtime.com 

Update - 14.40 uur (10 juli 2018)
Terry Lartey Sanniez heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij NEC Nijmegen. Dit meldt de Nijmeegse club. De 21-jarige verdediger kiest hiermee voor een binnenlandse stap, terwijl hij ook naar Italië kon vertrekken. Met NEC komt Lartey Sanniez volgend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Abu
off topic, maar wel relvant; is sidoel nog aan het trainen bij Jong? contract liep vorig jaar af toch?
0 0
Ozymandias
Ajax is duidelijk bezig met een grote schoonmaak om ruimte te maken voor de talenten van de A1/o19. Ik vind het persoonlijk jammer dat Ten Hag niet ook Ylätupa wat speeltijd heeft gegeven deze voorbereiding. In mijn ogen is dat het meest onderschatte talent wat Ajax momenteel heeft. Tot voor kort was Mazraoui trouwens het meest onderschatte talent van Ajax en hopelijk kan Ylätupa net als Mazraoui de technische staf van het eerste overtuigen dat hij het eerste in termijn iets te bieden heeft.

Ylätupa is precies het type buitenspeler waar Ten Hag enorm van houdt. Iemand die excelleert in de half-spaces en zowel met een dribbel of korte combinatie zichzelf of een ander vrij voor de keeper kan zetten. Hij moet alleen nog de inhoud opdoen die nodig is in de Jupiler League en daarna de Eredivisie én leren om veel vaker zonder de bal diep te gaan. Zeker vanuit de linkerhalf-space moet Ylätupa veel vaker over de spits heen de ruckraum in trekken. Dat zal een extra dimensies aan zijn spel toevoegen.

Hij moet komend seizoen dezelfde ontwikkeling doormaken die Bijleveld het afgelopen seizoen door heeft gemaakt. Hoewel Ylätupa van nature meer productiviteit heeft dan Bijleveld moet hij (net als Bijleveld een jaar geleden) die diepgang in zijn spel nog ontwikkelen. Misschien moeten ze hem bij Ajax maar veel wedstrijden van Pedro laten zien om hem duidelijk te maken wat de toegevoegde waarde van zulke diepgang is (zowel voor zijn individuele prestaties als het positiespel en combinatievoetbal).
2 -2
DavidFerr
Mooi om te zien dat je Ten Hag’s taalgebruik goed onder de knie hebt ;-)
0 0
Ozymandias
Hahaha, mijn gebruik van 'ruckraum' is een beetje de plagen richting de anti-Ten Hag brigade hier op AzijnShowtime. 'Half-spaces' gebruikte ik al lang voordat Ten Hag naar Ajax kwam. Hier in Engeland hebben ze het namelijk vaak over de 'half-spaces' of 'channels' (wat niet geheel hetzelfde is maar wat elkaar wel overlapt).
1 -2
TvdH
half-spaces gebruik ik ook al jaren op verjaardagen, hoop punten mee gescoord
0 0
jwbAFCA
AS volgend seizoen komt NEC uit in de Keuken Kampioen Divisie! De naam Jupiler League is (gelukkig) verleden tijd. (vieze pils).
0 -1
FlyingDutchMan
Je weet tog!
0 0
NouriVandeBeek
Respect voor deze gozer. Altijd alles gegeven voor Ajax. Had een enorm moeilijke periode, maar heeft zich vorig seizoen toch teruggevochten. Mooi dat hij voor rugnummer 34 heeft gekozen.
2 0
AjaxfanRuben
Mag ik vragen waarom hij een moeilijke periode had? Je bedoelt zeker dat met Nouri of had hij ook andere problemen?
0 0
Onpartijdig
Hij gaat niet voetballen in de Jupiler League, maar in de Keuken Kampioen Divisie!
0 -1
Dennis1964
Schuurs is blijkbaar beter dan een aantal zelf opgeleide verdedigers. Toch gaat er zeker nog 1 doorbreken in het buitenland maar pas op zijn 25e bijvoorbeeld.
0 0
Ajaxvooraltijd
Even wat ruimte maken voor echte versterkingen heb ik het idee.
0 0
Redrum
Ze zijn flink aan het opruimen bij Ajax. Een heleboel middelmatige voetballers zijn van de loonlijst gehaald. Dit zal betekenen dat jonge talenten (met hopelijk meer kwaliteit) sneller worden doorgeschoven. Wat mij betreft goeie ontwikkelingen.
1 0
Dennisjez
Waar blijft het Ajax nieuws vandaag zeg! Komkommer tijd ik weet het. Maar vind het toch altijd leuk om wat te lezen.
1 0
trodat4030
Ik blijf het zonde vinden dat hij zich in Jong (weer blijkbaar, want hij schijnt als jonge knaap ook al CV geweest te zijn) is gaan focussen op CV. Ondanks z'n sprongkracht is ie daar gewoon net te klein voor en fysiek gezien heeft ie véél meer potentie om een goede rechtsback te worden. Hij is retesnel, ijzersterk en met een gerichte training (met onze vriend Tahamata bijv) had ie kunnen werken aan een goede voorzet. Dan had je in potentie een goede optie erbij gehad voor op rechts. Helaas ging hij toch voor die centrale positie en mede daardoor kwam ie net wat te weinig in actie in Jong.

Ben benieuwd waar hij heen gaat en op welk niveau hij nu terecht komt. Ik had hem zéker eredivisie zien halen als rechtsback, misschien wel hoger. Nu als CV vraag ik me echt af waar hij eindigd, ik denk dat eredivisie er nu niet in zit op die positie. En in Italië al helemaal niet..
0 0
FlyingDutchMan
Zijn jaar in de A1 was sterk, was toen geweldig ook in de YL!! Dacht toen aan een nieuwe Trabelsi..
0 0
Duif63
Zeefuik, Bergsma, Dankerlui, Lartey, Owusu. Het valt blijkbaar niet mee om Ajax 1 waardige verdedigers zelf op te leiden. Deze 5 zijn gewoon niet goed genoeg. Niet eens eredivisie niveau. Alleen de verkoop van Doekhi snap ik niet. Die gaat het wel halen.
1 0
Bky
Zoals het er uit gaan zien krijgen we Mazraoui en De Ligt in de verdediging dit seizoen. Prima toch? 50 % uit eigen jeugd.
1 0
Suarez16_
En wellicht Blind. Zit je al op 75%.
0 -1
EricAjax1
+ Bakker
0 -1
DavidFerr
Zeefuik deed het anders wel goed bij Groningen en was zelfs meerdere keren voor het eredivisie elftal van de week gekozen.

Doekhi had het misschien wel kunnen halen maar had met Schuurs een beter en jonger talent voor hem in de pikorde.
0 0
L8
De Ligt.
1 0
afcasven1995
Ajax is lekker aan het doorselecteren.
2 0
AFCAMM
Prachtgozer. Wens hem heel veel succes in het vervolg van zijn loopbaan.
1 -1
Rood Gevaar
Nederlandse club is Twente
0 0
kampioen2010
bijna goed...
0 0
Rood Gevaar
Twente heeft ook met hem gesproken.
Wist niets over interesse van NEC.
Denk dat NEC ook een mooiere stap is dus begrijp zijn keuze wel
0 0
Redrum
Houden we nog wel verdedigers over voor Jong-Ajax? Al moet ik wel zeggen dat ik er geen één echt ga missen. Allemaal niet goed genoeg voor Ajax 1 helaas.
2 0
Ajax#1900
Nee, we spelen zonder verdedigers dit seizoen. Uit de A1 stroomt niks door.
1 0
Redrum
Ok, vreemd. Meestal stromen er wel spelers door in zo'n geval namelijk. Maar jij lijkt zo overtuigd dat het niet zo is dat ik het maar van je aan neem. Ben wel benieuwd hoe het spel er uit gaat zien zonder verdedigers, wellicht pakt het goed uit.
0 0
Ajax#1900
Ja, we spelen gewoon met een versterkt middenveld. Is wel belangrijk dat je buitenspelval dan goed werkt ;)
0 0
Ajax#1900
Maar even serieus, ik denk dat er best veel vertrouwen is in Botman en Kemper, die krijgen wel een basisplaats dit seizoen bij JA. Misschien dat Solomons ook speeltijd krijgt.
1 0
Gooseman
Ik moet altijd aan 50 Cent denken als ik hem zie. Kon wel zijn zoon zijn...

Succes Lartey! Subtop club moet haalbaar zijn!
0 -2
AltijdGelijk
Goede speler die net als Zeefuik in de toekomst sterke verdedigers gaan worden, en de kans is aanwezig dat we ze over een paar jaar terughalen!!!
0 -2
AppieForever
Veel succes! Zijn doorzettingskracht was echt van een ander niveau, helaas niet goed genoeg voor Ajax 1
3 -1
FlyingDutchMan
Bedankt Lartey, met jouw carrière komt het wel goed pitbull!
3 -3