Ten Hag: 'Dan had Magallán hier nu al gestaan'

BartVeenstra, 09-07-2018 om 07:30, 24741 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het begint er steeds meer op te lijken dat Ajax-trainer Erik ten Hag de komst van Lisandro Magallán uit zijn hoofd aan het zetten is. De Argentijnse verdediger is al persoonlijk rond met Ajax, werd bovendien al medisch gekeurd, maar zijn club Boca Juniors wilde hem pas laten gaan als er een vervanger was gehaald.

Dat laatste duurde en duurde maar, waardoor Ajax verder ging kijken. In die zoektocht kwam het uit bij Daley Blind en de verdediger van Manchester United lijkt nu echt plan A te zijn. Ten Hag roemt de enorme ervaring van Blind en daarnaast ook zijn voetballende kwaliteiten. 'Opbouwend en organisatorisch is Daley sterk en hij is een stabiele persoonlijkheid. Het binnenhalen van Tadic was een krachtsinspanning en die zullen we nu weer moeten leveren', wordt de trainer geciteerd door De Telegraaf.

Ten Hag, die eerder liet weten dat het niet heel waarschijnlijk is dat zowel Blind als Magallán komen, laat doorschemeren dat Ajax achter de schermen al langer bezig is met een alternatief voor de Argentijn. 'Als Boca Juniors hem twee weken geleden had vrijgegeven, had Lisandro hier al gestaan. Of hij nu plan B is? Ik weet niet of je dat zo kunt stellen, maar ik denk dat het op dit moment niet haalbaar is om ze allebei te kopen.'

Fan van Sjaak Swart? Dan is het onlangs verschenen Sjaak Swar boek echt wat voor jou! Het boek is nu verkrijgbaar in een normale, maar ook een bijzondere luxe versie!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Wat ik al voorspelde een week of 4 geleden, begint nu langzaamaan vorm te krijgen. Ik vermoed dat Malaggan een transfer gaat maken naar Sevilla. Hier woont zijn broer en er spelen al een stuk of 6 Argentijnen bij Sevilla. En over het algemeen is de temperatuur er veel aangenamer. Ik blijf hopen dat hij naar Ajax komt, maar de tijd verstrijkt en hij is nog bij Boca Junior (lees Boca kleuters in de leiding.) Ik vermoed dat Sinterklaas eerder bij Ajax komt dan die Argentijn.
0 0
X-RaY
Magallan is een cv en Blind niet echt en daar is veel mee gezegd imo. Prima om Blind te halen maar om hem primair te betitelen als de nieuwe cv naast de Ligt is voor mij onbegrijpelijk. Blind mist snelheid, power en kopkracht en helemaal als je bedenkt dat de Ligt ook niet een van de snelste is. Maar goed, je haalt wel met een Blind een speler binnen die weet hoe het werkt, positioneel sterk weet wat er gevraagd wordt en kent de club door en door. Blind is een versterking voor Ajax omdat hij op meerdere posities inzetbaar is maar persoonlijk zie ik hem het liefst op de 6 omdat hij daar zijn beste wedstrijden heeft gespeeld voor Ajax. Dus laat maar terug komen, ik juich het in ieder geval toe mede omdat er toch genoeg te schuiven is verdedigend gezien. Nico, Wöber, Schuurs, Bakker en Sinkgraven en evt Frenkie in uiterst geval, en dan komt Blind er ook nog bij. Smaken genoeg dus. Enige zorgenkindje blijft de rechterkant. Kristensen schrijf ik nog niet af maar zal verdedigend toch echt stappen moeten zetten maar ik vraag het me af, heb zeer sterke twijfels omdat hij ook zo zwaar op z'n poten staat maar ik hoop dat ik ernaast zit. Aanvallend prima, verdedigend klunzig en zeer onervaren. Orejuela is een verdediger maar komt gewoon te kort voor Ajax en is dus gewoon een miskoop punt.
Mazraoui dan maar? Ten Hag probeerde het al. Dit is een goed of slecht teken. Prima oplossing als je het spel maakt en op de helft van de tegenstander speelt maar het is ook geen echte verdediger. Zo blijft de rechterkant verdedigend een probleem geval onder 433 als je het mij vraagt. Helemaal als je verder Europees komt (laten we het hopen) zal je toch ook echt een goede back moeten hebben. Voorlopig zie ik nog helemaal niets en ook geen progressie van bestaande backs en ik zet me geld ook nog niet op Mazraoui ondanks hij hoogstwaarschijnlijk wel de potentie heeft om dit op te vullen in de eredivisie, maar Europees is gewoon heel andere koek. Voorlopig is Mazraoui ook nog steeds een rookie met potentie, niks meer en niks minder. We wachten af en hebben nog even tot Sturm Graz. Ik ga er vanuit dat Ajax nu spijkers met kopen gaat slaan want nog een jaar zonder een kampioenschap trek ik niet. Nogmaals, in mijn ogen moet er een meedogenloze over mijn lijk cv naast de Ligt komen te staan die overal in duikt en beukt alsof elke wedstrijd een finale is en geen slappe net niet cv. Want mevrouw net niet en meneer te slap hebben we al genoeg gezien de afgelopen jaren en hebben teveel punten gekost. Hoop dat de selectie dit jaar wakker is en wel tot het gaatje gaat ELKE wedstrijd. Ik heb er weer zin in ieder geval en ben blij dat we weer begonnen zijn want zonder Ajax is er gewoon geen flikker aan.
2 -1
AFCAjaxMidNineties
Daley Blind zou de rol van CV met verve in kunnen vullen. Zonder twijfel. In de jeugd is hij verkozen tot Ajacied van het jaar op die positie. Zou het zoals Rijkaard of Vertonghen (met druk naar voren spelend) uitstekend in kunnen vullen. Geloof ook dat Ten Hag naar di e variant toe aan het werken is, 4-3-3 bij bal verlies, 3-4-3 bij balbezit. Goede koers als je het mij vraagt. Zo speelde het Gouden Ajax onder van Gaal met zijn pa Danny ook altijd.
1 -3
Freddy Al
Volkomen mee eens!
2 0
davidgravemaker
Mand
2 -1
wzawzdb91
4-3-3 met een 10.

-----Tadic----Dolberg----Neres
----Frenkie---Ziyech---- Donny
Tagliafico---Blind---de Ligt---Noussa
----------------------Onana--------------------

En als Ziyech vertrekt zet je Tadic op 10 en Labyad op linksbuiten.

Dit zou mijn ideale opstelling momenteel zijn (als Blind komt). Ontzettend veel voetbal (en geen houthakkers zoals Kristensen of Dijks in een ver verleden), snelheid, een mix van talent en ervaring en genoeg mogelijkheden om tijdens de wedstrijd te variëren qua formatie.
1 -1
Puurvoetbal
Verdedigend veel te kwetsbaar.
1 0
Web
Dat Ajax vol voor Blind gaat nu, kan ook te maken hebben dat Schuurs op dit moment verder vinden dan dat ze aanvankelijk rekening mee hadden gehouden?
En eerlijk gezegd keek ik er van op dat ze voor Magallan gingen, vooral omdat zijn opbouwende kwaliteiten niet zo goed zijn.
Ten Hag wil een voetballer in het centrum hebben die in kan schuiven, en persoonlijk heb ik dat liever dan met drie verdedigers spelen. Vandaar dat ik telkens zij Frenkie gaat acher in spelen, Ten Hag heeft hem daar over gesproken, aanvankelijk zag hij dat niet zitten, maar na dat gesprek wel.
Nu doet zich de stituatie voor dat Blind graag terug wil, en zal hij daar komen te spelen, en kan Frenkie gewoon op het middenveld.
Dus het zou maar zo kunnen dat ze tegen mindere tegenstanders spelen met De Ligt en Blind, en tegen sterkere tegenstanders met Schuurs daar spelen.
1 -1
Koekepeer
Alleen uit principe zou ik Magallan niet meer halen. Moet je voorstellen dat je een auto koopt, en dat de verkoper daarna zegt: je mag hem pas hebben als ik een nieuwe heb. Vervolgens duurt het een maand. Dat accepteer je toch ook niet.
4 -1
jaapdijkemasted
Haha! mooie vergelijking!
2 -1
MarkGroothuis
Waarom gaan zoveel mensen er van uit dat Blind sowieso komt? Moet het nog zien..
2 0
Michelinho
Omdat (naar verluidt, altijd naar verluidt) Blind en Ajax akkoord zijn en MU inmiddels naar 12 mio gezakt is? Omdat "Ajax gaat vol voor ..." na Tadic geen gebakken lucht is gebleken?
Niets is zeker als het om transfers en Ajax gaat, maar "hoogstwaarschijnlijk" is hier denk ik wel op zijn plaats.
3 -2
Rommy
Ik vind Blind een geweldig speler op 6 en niet in achterhoede, gokt te veel en laat mannetje lopen.
7 -2
Bjorn
Logisch dat Blind prioriteit nummer 1 is. Maar ik zie hem echt als 6 en zou de komst dan Magallan dus ook nog verstandig vinden.
2 -1
GvanAchteren
Een extra backup zou toch wel prettig zijn. Ik ben het er echter ook wel mee eens dat 9 miljoen voor een nieuwe Viergever veel geld is. Ik zou ook eens aan van Drongelen denken. Heeft wsch ook meer restwaarde.
0 -3
Puurvoetbal
Van Drongelen is qua type speler wat ongepolijst. Dat past wat beter bij Rotterdam Zuid.
1 0
Web
Ik vind van Drongelen geen speler voor Ajax, en vind het ook geen goede speler
In mijn ogen ongeschikt voor de top. Hateboer ook zon gevalletje.
3 0
Ajacied33
Vind van Drongelen echt overschat. Dan heb ik nog liever Nuytinck
0 -3
gras
Kijk, hij verraadt toch zelf dat het geen of/of was?

Die komen gewoon allebei nog.
0 -1
Ozymandias
Volgens mij lees jij er iets in wat er niet staat.
0 -1
JCr14
Ik hoop dat Frenkie snel fit is. De beste wedstrijden waren met Frenkie CV. Haal maar een goede rechtsback
0 -1
Rentokill
Zouden ze nu balen bij Boca? Vervanger gehaald deal niet door. Volkomen logisch van Ajax en onlogisch van hunnie. Ze hebben gewoon gehoopt op meer kapers op de kust want als Ajax een oogje op een speler laat vallen is iedereen opeens bij de les.
0 0
TheRiviera
Op zich snap ik de standpunt van Boca wel. Ajax wilt zelf ook regelmatig eerst spelers halen voor eventuele vertrekkende spelers voordat het zelf spelers verkoopt. Het probleem is alleen dat Boca dat niet in eerste instantie melden. Maar wat nu gebeurd kan op zich ook niet van Ajax. Boca heeft hun vervanger en alles met Magallan was al rond dus de deal zou vandaag nog doorgang kunnen vinden waarom zit er dan een rem op?

Magallan heeft niks slechts gedaan tegenover Ajax dus het zou oneerlijk zijn om die jongen nu te laten wachten terwijl Ajax hoopt op Blind waarvan het niet eens zeker is of hij wel komt.
2 -1
Michelinho
Vooropgesteld dat wij niet bij de onderhandelingen waren: Boca heeft eerst een akkoord met Ajax bereikt en is toen pas op zoek naar een vervanger gegaan. Naar het schijnt hebben ze dit niet eerst medegedeeld; er zouden nl. voor het tekenen van het contract na het weekend belanghebbenden overvliegen die dan pas konden ivm "reisschema's" en toén kwam ineens aan het licht dat ze eerst een vervanger wilden halen. Ik vind dat geen nette manier van handelen, maar Ajax heeft het wel zelf lang afgewacht.
Maar hoe kan je nou Ajax verwijten dat ze doorgeschakeld hebben naar een ander target?
Als het oké is dat Boca het zo lang heeft laten duren is het zeker oké dat Ajax zich niet langer aan het lijntje heeft laten houden.
0 0
TheRiviera
Wat ik bedoel is niet hoe Ajax met Boca nu omgaat maar met Magallan. Hij is zelf al rond met Ajax en de vervanger is aangetrokken dus hij zal zichzelf wel afvragen wanneer komt er nou gas in? Want nu houden ze Magallan aan het lijntje om eerst te kijken of ze Blind binnen kunnen halen. Wat overheen komt met Boca die Ajax aan het lijntje hield terwijl ze een vervanger zochten.

Als ik Magallan zou wezen dan zou ik op een bepaald punt er genoeg van hebben en zelf de stekker eruit trekken. Want spelers willen ook niet aan het lijntje gehouden worden. En als Magallan op een bepaald punt af ziet van een transfer naar Ajax en de eventuele komst van Blind vind geen doorgang is de club weer terug bij af snapje? Er word teveel getwijfeld en iemand moet eens de knoop doorhakken.
0 0
Amp
Als Magallan er zulke problemen mee heeft, dan zal hij toch echt bij zijn huidige werkgever aan moeten kloppen. Waarom hebben die hem al naar Nederland laten vliegen, terwijl ze de boel hebben lopen traineren? Ajax heeft de boel snel en netjes geprobeerd op te lossen, maar wil deze hele soap niet meer netjes met de armen over elkaar blijven wachten op Boca. Daarnaast: als alles al compleet was rondom die vervanger bij Boca, dan zou alles nu al heus wel in stroomversnelling zijn geraakt. Echter lees je nergens meer iets van. Misschien zijn de media wel gewoon te voorbarig geweest met het nieuws dat die izqueiridoz al bij Boca binnen is?
0 0
AFCAPolarBear
Ik vind het grote klasse hoe Ajax nu handelt! Ook daarin hebben ze geleerd van het recente verleden. Als een (Zuid-Amerikaanse) club de speler niet meteen wil verkopen, dan schakelen we door. Want we hebben een speler nodig en dus komt deze transfer op de wachtlijst. Ajax is op tijd, dus voor Boca nog voldoende tijd om een vervanger te halen. En daar laat je de prijs ook van afhangen. Volgens mij was het van Boca een truc om Magallan voor meer geld aan een andere club te verkopen. Nu hebben ze 2 spelers, dus als Ajax verstandig is, gaan ze minder geld bieden.
2 0
Daminem
Ik vind het een beetje dubbel. Op zich goed dat Ajax zich niet laat wegzetten door een andere club, aan de andere kant had het dan wel netjes geweest dat ze - voordat Boca die vervanger had gehaald - Blind hadden gehaald. Maar wellicht hebben ze dit vooraf wel duidelijk gemaakt richting Boca en maken wij er meer 'problemen' van dan nodig is.
0 0
Michelinho
Je draait het om. Er was een akkoord en toen moest Boca nog op zoek naar een vervanger. Hadden ze Magallán meteen laten gaan, wat gebruikelijk is als de speler al gekeurd is, had Ajax niet hoeven doorschakelen. Bovendien zou Ajax volgens jou dus in kortere tijd een alternatief voor Magallán gevonden moeten hebben dan Boca (dat al veel langer wist van de interesse van Ajax) ...om het netjes af te handelen? Nah.
0 0
TheRiviera
Nou om eerlijk te zijn als je ziet hoe snel de interesse in Blind kenbaar werd gemaakt is het duidelijk dat hij al op de lijst stond.
0 0
Amp
hoe snel? heb je liggen slapen de afgelopen anderhalf maand ofzo? Ajax is al meer dan een maand met Boca over Magallan in de weer. Je kan lekker alles proberen om te draaien, maar houd je dan ook bij de feiten aub
0 0
chrisjuhhh
En toch zie ik ze beide komen .
En wat je zegt Magallan tegen een lagere vergoeding
0 -1
GvanderK
Blind is gewoon de juiste keuze: hij kent het spelletje, spreekt de Nederlandse taal, hoeft zich niet aan te passen, en heeft zich uiteraard gigantisch ontwikkeld door zijn tijd bij ManU.

Daarnaast denk ik dat je Blind gewoon op het middenveld kunt plaatsen en Wöber achterin naast de Ligt kan zetten, want ik denk dat hij zich nog kan ontwikkelen tot vaste basiskracht. Daley kun je waar nodig centraal of linksachter zetten bij blessures of tegenvallende prestaties van Wöber of Taglia.

Kortom, het zou gewoon een handige multifunctionele aanwinst zijn. Magallan kunnen ze altijd als plan B laten voor als het niet door gaat.
3 -3
jaripettersson
Bij de keuze tussen Blind en Magallan kies jij dus voor Wöber.
0 -1
GvanderK
Achterin ja, als je Blind haalt moet je hem op het middenveld zetten vind ik en als plan B op centraal achterin. Als je Magallán haalt verkies ik hem wél boven Wöber. Ik zou ze persoonlijk allebei halen, maar ze gaan maar voor één van de twee...
0 -1
TheRiviera
Nog steeds heb ik het gevoel dat de komst van beide meer dan realistisch is. De intentie om voor blind te gaan was bekend lang voordat Ten Hag aankondigde niet voor beide te gaan. En ze argument is ook niet echt sterk omdat Magallan en Blind verschillende types zijn. Dus ook al haal je blind is de komst van een extra CV alsnog nodig. Wat me ook verbaast is dat Ajax nu min of meer hetzelfde spelletje aan het spelen is tegenover Boca want zover ik heb gelezen hebben hun de vervanger van Magallan al in huis. Er werd namelijk 4 dagen geleden nog gemeld dat Boca Carlos Izquierdoz definitief had overgenomen van Santos Laguna. En dat Ajax NAAST ( niet of ) Magallan ook Blind wou inlijven.

Dus een paar dagen geleden is de vervanger van Magallan al aangetrokken , werd er gespeculeerd dat de transfer binnen 48 voldaan zou zijn ( Magallan naar Ajax ) en dat het ook Blind wou aantrekken. En nu kan Ajax Magallan inlijven maar doen ze het niet? en geven ze ineens aan alleen voor Blind of Magallan te gaan? I don't know but something smells fishy.
1 -4
Ajacied33
Ik zou Magallan allang laten voor wat het is. Je kunt ook te lang blijven volharden in een speler. Keus tussen Blind en Magallan, ik zou voor de eerste kiezen. Naast Blind nog een "keiharde" verdediger binnenhalen zou helemaal ideaal zijn
1 -3
Rhythim
Nou dat is nou precies wat er niet lijkt te gaan gebeuren, anders werd er niet gesproken over het halen van of Blind of Magallan ipv beide.
2 0
Ajacied33
Ik bedoel dus Blind halen en misschien nog een spijkerharde verdediger a la buitenkansje zeg maar. Magallan hoeft van mij niet meer
0 -2
chrisjuhhh
Kan Magallan hier wat aan doen dan , want volgens mij staat jij nog onder contract Boca .
0 -1
insectenverdelg
Zou best blij met Blind zijn. toch snap ik t niet geheel. Wat ik van horen zeggen heb over Magallan, is dat het een harde verdediger is, die voor een verdediger vrij beperkt is in het voetballen. Blind is ongeveer t tegenovergestelde. goed in positie en opbouw maar man tegen man laat te wensen over soms. wordt er door Ajax niet eerst een soort profiel gemaakt?
0 0
NoPants
Ik denk dat qua profiel ajax magallan beter vindt, maar die zal ajax vooral als springplank zien. Blind zou nu nog naar subtop clubs uit grote competities kunnen gaan. Dus als hij voor ajax kiest heb je grote kans dar hij een aantal jaar blijft, en een ideale mentor voor jonge jongens gaat zijn.
0 0
Rinban
Blind!!!!!
2 -3
Michels
God man, houd gewoon je mond! Straks loopt die transfer van Blind spaak en dan wil Magallan niet meer. Jezus wat een amateur die gaat!
2 -12
Talentelink
Of Magallan denkt, nu moeten we opschieten anders kom ik helemaal niet meer naar Europa. Ajax is niet afhankelijk van Boca. Optiefen. Zo maak je ook een statement. Je wilt graag naar Ajax of niet. Als die Magallan een beetje stampij maakt daar in Argentinië is hij zo weg. Zo zijn er ook al heel wat spelers bij Ajax weggegaan. Niemand wilde toch een ongemotiveerde speler?
1 0
Michels
Nee dat klopt. Maar wat nou als je een ongemotiveerde Magallan aantrekt omdat de coach openlijk uitspreekt van de handelswijze van de Argentijnen te balen en liever voor Blind gaat? Jouw motivatie wordt er ook niet beter op wanneer je nieuwe baas openlijk in de kranten zet dat hij liever iemand anders had...
0 0
Michelinho
Paniek! Peeuw!
1 0
Bky
Andere transferperiodes:

"Ajax communiceert te weinig".

Deze transferperiode:

"God man, houd gewoon je mond!"
3 -3
GvanderK
Ik vergeef het je, het is maandagochtend is al zwaar genoeg.
0 -2