Veranderingen JC ArenA veel werk: 'Megaklus!'

BartVeenstra, 06-07-2018 om 13:55, 20064 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen is men in de Johan Cruijff ArenA druk bezig om het stadion een ware 'Cruijff-look' te geven. Hiervoor moeten alle verwijzingen naar de oude naam verwijderd worden en vervangen worden door de nieuwe vormgeving. Een woordvoerder van het stadion laat tegenover Ajax Life weten dat dat een flinke klus is.

Op noord en zuid zijn de nieuwe doeken al te zien en op de tv-schermen in het stadion is het nieuwe logo al sinds april te zien. Toch moet er nog veel veranderd worden. Wanneer je bijvoorbeeld bij de toegangspoortjes nu naar binnen gaat, word je nog altijd welkom geheten in de Amsterdam ArenA. De bedoeling is dat op de wedstrijddag tegen Heracles Almelo - zaterdag 11 augustus - het meeste werk gedaan is. 'Dan zijn we in de basis klaar met de nieuwe aankleding. Daarna gaan we in fases verder', zegt een woordvoerder van het stadion.

De woordvoerder laat weten dat het flink aanpoten is. 'Het is echt een megaklus! Los van alle zakelijke materialen zoals briefpapier en bedrijfskleding, hebben we honderden bordjes, vakopgangen, sectoraanduidingen, ingangborden en tourniquets aan te passen', vervolgt de woordvoerder, die daarna uitlegt wat er bijvoorbeeld gaat veranderen. 'We gaan extra aan de slag met de ingangen en de entree van het hoofdgebouw. Zo zal Johan Cruijff in het hoofdgebouw, bij de roltrappen omhoog heel zichtbaar zijn.'

Uiteindelijk moet de ArenA straks een perfecte match gaan vormen met Johan Cruijff. 'Daarom gaan we het gebouw veel meer een Cruijff ‘look and feel’ geven. Cruijff staat voor lef, branie, vernieuwing en Amsterdam. Dat past uitstekend bij ons stadion en dat willen we meer gaan laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Het blijft apart dat heel het stadion Cruijff zal ademen, maar Ajax helemaal niks met Cruijff heeft, hem liever ver buiten de club hield, dan bij Ajax te betrekken. Zeer achterbaks behandeld en laten vallen door de voetbalmannen (De Boer, Bergkamp, Overmars, Van der Sar), de RvC, bestuursraad (dat wat te voorspellen), en uiteindelijk ook de leden (unaniem), en een meerderheid van de supporters zo lijkt het.

Dus Cruijff gewoon minachten, schandalig behandelen en weghouden en eruit werken, maar wel pochen met zijn naam. Zeer hypocriet. Het is dat de familie Cruijff de naamsverandering graag wilde, en al die klojo's iedere dag als ze naar hun werk gaan geconfronteerd worden met de man die Ajax groot heeft gemaakt.
2 -5
Bjorn
Dat is 'slechts' het huidige Ajax. De poppetjes die er nu zitten en betaald krijgen de club te runnen.

Ajax (de club, het shirt, het stadion, de fans) en Cruijff zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
2 0
geDaante
Begrijp ik, en dat heb ik mezelf ook lang voorgehouden, maar als alle leden, werkelijk alle, voor Henrichs kiezen ten koste van Cruijff, en de supporters het ook maar geslikt hebben, en er ook zat zijn die het allemaal 'eigen schuld dikke bult' voor Cruijff vinden, dan gaat dat niet echt meer op. Oud-vrienden en oud-medespelers hebben Cruijff laten vallen, mensen als Sjaak Swart en andere iconen, waar waren zij?

De supporters maken toch Ajax, en Cruijff had zijn hoop ook gevestigd op deze supporters, maar helaas zonder effect.
0 0
JariHeijden
Waarom ben jij in godsnaam nog voor Ajax dan? Al die kommer en kwel.
0 0
Frevo
Ajax wilde het, de familie wilde het, de gemeente wilde het, de supporters wilden het... wat wil je nog meer dan?
3 0
geDaante
Ajax wilde het voor de buitenwacht, waarom anders hem er opzettelijk en zo snel mogelijk weer uitwerken, niks laten horen en hem totaal negeren terwijl hij stervende is? En zijn Plan en visie zo snel mogelijk weer Ajax uit werken? En Ajax doet vooral met zijn naam pochen en voor marketing gebruiken.
0 -1
JordyAjacied
Wat een verschil al met hoe het ooit was. Krijg een steeds prettiger gevoel bij die stadion, onze thuishaven, waar rood en wit de overhand heeft! Denk dat Tadic verbaasd was toen hij weer binnen liep na 4 jaar, wat een hoop veranderingen!
4 0
Mart42
Had de fans gevraagd mee te helpen met aankleden van de Johan Cruijff Arena.
2 0