Veranderingen JC ArenA veel werk: 'Megaklus!'

BVeenstra, 06-07-2018 om 13:55, 19378 views, Ajax Life |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

In aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen is men in de Johan Cruijff ArenA druk bezig om het stadion een ware 'Cruijff-look' te geven. Hiervoor moeten alle verwijzingen naar de oude naam verwijderd worden en vervangen worden door de nieuwe vormgeving. Een woordvoerder van het stadion laat tegenover Ajax Life weten dat dat een flinke klus is.

Op noord en zuid zijn de nieuwe doeken al te zien en op de tv-schermen in het stadion is het nieuwe logo al sinds april te zien. Toch moet er nog veel veranderd worden. Wanneer je bijvoorbeeld bij de toegangspoortjes nu naar binnen gaat, word je nog altijd welkom geheten in de Amsterdam ArenA. De bedoeling is dat op de wedstrijddag tegen Heracles Almelo - zaterdag 11 augustus - het meeste werk gedaan is. 'Dan zijn we in de basis klaar met de nieuwe aankleding. Daarna gaan we in fases verder', zegt een woordvoerder van het stadion.

De woordvoerder laat weten dat het flink aanpoten is. 'Het is echt een megaklus! Los van alle zakelijke materialen zoals briefpapier en bedrijfskleding, hebben we honderden bordjes, vakopgangen, sectoraanduidingen, ingangborden en tourniquets aan te passen', vervolgt de woordvoerder, die daarna uitlegt wat er bijvoorbeeld gaat veranderen. 'We gaan extra aan de slag met de ingangen en de entree van het hoofdgebouw. Zo zal Johan Cruijff in het hoofdgebouw, bij de roltrappen omhoog heel zichtbaar zijn.'

Uiteindelijk moet de ArenA straks een perfecte match gaan vormen met Johan Cruijff. 'Daarom gaan we het gebouw veel meer een Cruijff ‘look and feel’ geven. Cruijff staat voor lef, branie, vernieuwing en Amsterdam. Dat past uitstekend bij ons stadion en dat willen we meer gaan laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Het blijft apart dat heel het stadion Cruijff zal ademen, maar Ajax helemaal niks met Cruijff heeft, hem liever ver buiten de club hield, dan bij Ajax te betrekken. Zeer achterbaks behandeld en laten vallen door de voetbalmannen (De Boer, Bergkamp, Overmars, Van der Sar), de RvC, bestuursraad (dat wat te voorspellen), en uiteindelijk ook de leden (unaniem), en een meerderheid van de supporters zo lijkt het.

Dus Cruijff gewoon minachten, schandalig behandelen en weghouden en eruit werken, maar wel pochen met zijn naam. Zeer hypocriet. Het is dat de familie Cruijff de naamsverandering graag wilde, en al die klojo's iedere dag als ze naar hun werk gaan geconfronteerd worden met de man die Ajax groot heeft gemaakt.
2 -5
T.reckveugel
Ja, maar de straf voor iedereen die het wegjagen van Cruijff vlak voor zijn dood op zijn geweten heeft is inderdaad dat ze iedere keer naar de Cruijff Arena moeten.
Niet dat daar gras groeit of zo, maar toch.
Mocht Henrichs de moord steken, dan kunnen ze kiezen uit meerdere toiletten in die betonklomp om zijn naam ook te eren.
Het Hennie Henrichs Toiletten Complex.
Henrichs is toch de beste bekerpoetser van alle plucheplakkende farizeeërs
1 0
Bjorn
Dat is 'slechts' het huidige Ajax. De poppetjes die er nu zitten en betaald krijgen de club te runnen.

Ajax (de club, het shirt, het stadion, de fans) en Cruijff zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
2 0
geDaante
Begrijp ik, en dat heb ik mezelf ook lang voorgehouden, maar als alle leden, werkelijk alle, voor Henrichs kiezen ten koste van Cruijff, en de supporters het ook maar geslikt hebben, en er ook zat zijn die het allemaal 'eigen schuld dikke bult' voor Cruijff vinden, dan gaat dat niet echt meer op. Oud-vrienden en oud-medespelers hebben Cruijff laten vallen, mensen als Sjaak Swart en andere iconen, waar waren zij?

De supporters maken toch Ajax, en Cruijff had zijn hoop ook gevestigd op deze supporters, maar helaas zonder effect.
0 0
JariHeijden
Waarom ben jij in godsnaam nog voor Ajax dan? Al die kommer en kwel.
0 0
godenzonenssuper
Tja..
Niets meer aan te doen.
Ajax is nu weer de club van korte termijn denken met een Overmars die maar koopt en koopt.
Lopen met de komst van Blind straks 11 a 12 middenvelders rond bij Ajax 1.
En de meeste Ajax supporters vinden het fantastisch.
Geen beleid, geen visie, geen kunde.
0 -8
JariHeijden
Hahaha!
0 0
Frevo
Ajax wilde het, de familie wilde het, de gemeente wilde het, de supporters wilden het... wat wil je nog meer dan?
3 0
geDaante
Ajax wilde het voor de buitenwacht, waarom anders hem er opzettelijk en zo snel mogelijk weer uitwerken, niks laten horen en hem totaal negeren terwijl hij stervende is? En zijn Plan en visie zo snel mogelijk weer Ajax uit werken? En Ajax doet vooral met zijn naam pochen en voor marketing gebruiken.
0 -1
JordyAjacied
Wat een verschil al met hoe het ooit was. Krijg een steeds prettiger gevoel bij die stadion, onze thuishaven, waar rood en wit de overhand heeft! Denk dat Tadic verbaasd was toen hij weer binnen liep na 4 jaar, wat een hoop veranderingen!
4 0
Mart42
Had de fans gevraagd mee te helpen met aankleden van de Johan Cruijff Arena.
2 0
afcasven1995
Ik vind ook dat er om het stadion heen meer “Ajax” moet komen. Zoals die muurschildering van Tadic nu. Meer rood-witte kleuren, meer Cruijff, meer Ajax-helden.
2 0
Middenweg401
Zoals Van Basten, Bergkamp, Frank- en Ronald de Boer, Vd Vaart, Overmars en vd Sar hier op AS geëerd worden?

Het is schandalig hoe de zgn supporters hier met onze helden omspringen. Van Basten (om slechts 1 voorbeeld te noemen) is te beschaafd zich er over uit te laten, maar reken maar dat zijn liefde voor Ajax flinke schade heeft opgelopen. De totale ondankbaarheid naar Frank, en de respectloosheid over Vd Vaart zijn ook keer op keer stuitend.
0 -1
Youri08
Helden zijn mensen die belangeloos inspanningen doen voor anderen met gevaar voor eigen leven en gezondheid. Onder helden versta ik niet overbetaalde, oververwende en oververzorgde voetballers die toevallig met de geboorte een hoop talent mee hebben gekregen en hun hele leven daar op mogen teren.
0 0
Middenweg401
Gaan we er een taal discussie van maken? Natuurlijk zijn sporthelden wat anders.
0 0
Vak M
Eens. Ik krijg het niet over mijn lippen iets slechts te zeggen over mijn helden van weleer. Kan niet en wat mij betreft mag het ook niet
0 0
Ajax#1900
Je hoeft een goede voetballer niet direct de rest van z'n leven als een halfgod te zien hoor. We zijn te nuchter voor die onzin. Prestaties op t veld staan los van prestaties daar buiten. Ik vind Bosz met z'n visie meer Ajacied dan Bergkamp bijvoorbeeld. Dat is gewoon een arrogante lul geworden, maar blijkbaar mag je dat niet zeggen omdat het een goede speler was.
2 -2
Middenweg401
Halfgod is jouw term, niet de mijne. Ik heb het over respect. Dat is ver te zoeken. Je kunt op z'n minst een onderscheid maken tussen toen en nu inderdaad, en dat is nu juist wat er vaak niet gebeurt.
Ik ben Vd Vaart dankbaar voor zijn jaren bij Ajax en Oranje (en genoot ook van hem bij Schalke, Real en Spurs). Mooiste Ajax speler van deze eeuw als je het mij vraagt. De shit die bij elk artikel over hem wordt uitgestort slaat nergens op. Het is nog goeie kerel ook.

Bergkamp: top 3 icoon voor mij, na Cruijf en samen met Marco. Inderdaad eindeloos respect voor zijn acties op het gras. Ze zullen altijd clubiconen blijven voor mij. Heel bijzondere spelers.

Frank heeft als speler en trainer zo veel voor Ajax betekent dat het gebrek aan respect mij inderdaad stoort.
En zo kan ik door gaan. Uiteraard pas je nieuwe functies aan obv van prestaties daar in, maar nuance en beschaving in uitlatingen over die personen zijn ver te zoeken tegenwoordig.
1 0
P.Russo
Eens! Het respect voor zulke clubiconen is soms heel ver te zoeken
4 0