'Niemand sprak toen schande van begeleider Dolberg'

BVeenstra, 04-07-2018 om 07:25, 18995 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Zaakwaarnemer Peter R. de Vries vindt het niet helemaal terecht wanneer een club als Ajax zich beklaagt wanneer jonge spelers bij de Amsterdamse club worden weggekocht. Onlangs vertrok bijvoorbeeld de pas negentienjarige Justin Kluivert naar AS Roma, waarover algemeen directeur Edwin van der Sar zei dat 'hij door zijn zaakwaarnemer naar de uitgang werd geduwd'.

'Ajax kan zich beklagen over het feit dat jongens als Justin Kluivert zo jong worden weggekaapt, en daar de zaakwaarnemers de schuld van geven', vertelt De Vries in een interview met Voetbal International. 'Maar ik heb diezelfde geluiden niet gehoord, toen ze Kasper Dolberg op zijn zestiende uit Denemarken haalden. Ik kan me niet herinneren dat iemand van Ajax destijds schande sprak van diens begeleider, of dat Dolberg eigenlijk nog zou moeten rijpen in eigen land. Natuurlijk niet.’

De Vries is zelf ook zaakwaarnemer en als het aan de misdaadverslaggever ligt, vertrekken tieners niet naar een buitenlandse club. 'Wij zullen een speler onder de twintig niet naar het buitenland brengen. Zijn we heel principieel in. Je ziet vaak dat spelers over de grens weliswaar een aardig salaris verdienen, maar dat ze in een essentiële fase van hun loopbaan nauwelijks aan spelen toekomen. Daarna komt de heimwee om de hoek kijken en voordat je het weet, kampt de speler met een fikse terugslag.’

Issam El Maach en Leon Bergsma
Een van de spelers die zich laat vertegenwoordigen door PR Sportmanagement is Ajax-keeper Issam El Maach. De Vries is lovend. 'Issam is een zeer talentvolle doelman met een enorm postuur. Hij is pas achttien, maar als oud-keeper voorspel ik dat het grote publiek hem snel zal leren kennen.’

De Vries begeleidt ook ex-Ajacied Leon Bergsma, die onlangs naar AZ vertrok. De verdediger had het liefst in de Johan Cruijff ArenA gespeeld, maar dat lukte niet. 'Als de kansen niet komen, moet je naar een andere oplossing zoeken. Ajax had een eenjarige optie in het contract, die was in eerste instantie ook gelicht, maar we zijn daar samen toch anders uitgekomen', doelt De Vries op het feit dat Bergsma ondanks een doorlopend contract transfervrij mocht vertrekken. 'Vanwege Léons lange staat van dienst was Ajax bereid om mee te denken. We hebben met vier clubs serieus contact gehad. Met AZ hebben we uiteindelijk een uitstekend podium gevonden.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Was die keeper?
Waar dan?
0 0
El-Dorado
wauw, wat een vergelijking.

spelers die aangetrokken worden krijgen een kans

spelers die bij Ajax op jonge leeftijd vertrekken, blijft over het algemeen niets van hun carriere over.
3 -1
Lagasj
Ooh, je bent een oud keeper..... dat verklaart eigenlijk alles.
1 0
Amsterdam1900
Waar Peter R. even aan voorbij gaat is dat Ajax meer dan een prima podium is om te ontwikkelen en eigenlijk een van de leiders hier in is wereldwijd. Dat is wel even anders dan een Deens cluppie.
3 0
EricAjax1
appels met peren..
1 -1
Oliveira
Nederlandse pop icoon die alleen maar relevant is omdat veel mensen van zijn bestaan afweten. Voor de rest geen bijzonder figuur.
0 0
afcas
toch apart dat zoveel mensen alleen zwart/wit kunnen denken...
1 0
Bocarra
Ajax is een opleidingsclub die 1 a 2 grote talenten per lichting produceerd. De rest is opvulling. Om het niveau hoog te houden koopt Ajax zo nu en dan een jeugdspeler. Niet altijd omdat het een uitzonderlijk groot talent is maar om op die positie het niveau hoog te houden. Ajax leid spelers op omdat deze voor Ajax onbetaalbaar zijn. Europese clubs kopen kant en klare spelers. Zij leiden nauwelijks op. Als deze zelf opgeleide spelers al naar een paar wedstrijden vertrekken dan kan Ajax net zo goed stoppen met opleiden.
0 0
FlyingDutchMan
Appels met peren vergelijken Peter, maar had ook niet verwacht dat jij dat zou begrijpen..
2 -1
Adios
Het verschil is dat spelers naar Ajax gaan vanwege de reputatie dat jonge spelers de kans krijgen. Clubs als Chelsea, Manchester etc lokken jeugdspelers met een enorm salaris om ze vervolgens bij een club als Vitesse te stallen en zich niet meer bezig houden met het ontwikkelen van die speler.
1 -3
Duif63
Hij heeft helemaal gelijk, maar dat mag je hier natuurlijk niet zeggen.
Ajax heeft de afgelopen jaren jeugdspelers gehaald uit Denemarken, IJsland, Zweden, Finland, Kroatië, Bosnië, België, Polen, Roemenië, Hongarije en dan vergeet ik waarschijnlijker nog een paar. Net als in alle andere landen mislukken de meeste buitenlandse jeugdspelers bij ons ook. Soms kan je er nog een paar centen voor vangen, maar de meesten keren gedesillusioneerd terug naar huis.
3 -2
Luie
Ajax is het Harvard van de voetbal wereld, jongens die het niet halen gaan wel als betere voetballer naar huis dan wanneer ze bij hun club gebleven waren.
0 -2
Ajax27
Ik ben het vrijwel nooit eens met je Duifje, maar dit deels wel. Dat de meeste buitenlandse jeugdspelers mislukken valt volgens mij wel mee. Ze worden pas op hun 16e-17e gehaald dus dan heb je al een redelijk beeld.

Maar desondanks moeten we idd niet lopen janken en niet zo hypocriet doen. Ajax was eens groot, speelde in een redelijke competitie en deed internationaal altijd goed mee met een team vol jonge opkomende (super)talenten. Die tijd zit er nu met Tadic en wellicht Blind weer aan te komen, maar is natuurlijk al meer dan 15 jaar weg. De competitie is alleen maar minder en minder geworden. Europees laten steeds minder Nederlandse teams goeie dingen zien. En in het buitenland kun je nu eenmaal veel meer verdienen.

We zijn gewoon allang niet meer de top, en daarom staan er heel veel ploegen boven ons die de talentenfabriek willen en kunnen leegplukken met mooie plannen en salarissen.

Zodra dit experiment met Tadic en hopelijk Blind voor succes gaat zorgen, gaan we hopelijk ook een kanteling zien met de talenten die weer langer willen blijven. Fingers crossed.
1 0
rodnet
Ze krijgen de kans zich bij een club met een van de allerhoogst aangeschreven opleidingen in Europa te ontwikkelen en breken door of nemen die bagage mee naar huis en hebben vervolgens wellicht nog een leuke carriere, zoals de talloze ex-jeugdspelers van Ajax op de Europese voetbalvelden aantonen. Daar is niets mis mee en is fundamenteel anders dan een te vroege transfer van een reeds doorgebroken speler met een doorlopend contract. De Vries zwatelt er zoals gebruikelijk maar wat op los.
1 -1
Ajax#1900
Toch triest dat veel mensen dit niet zelf kunnen bedenken
0 0
nightgoat
Ik Ik Ik Peter R. de Vries; Psychopaat.
0 -1
Redrum
Meer een narcist.
0 0
nightgoat
Dat is 'ie ook, helemaal gratis en voor niets.
0 0
14ajax1974
Moraalridder
0 0
14ajax1974
Moraalridder
0 0
mistermiyagi
de Vries is te oud, snapt het niet dat een Riaola zeer goed werk leverd, uitstekende contacten en netwerk heeft.

Hij brengt de grootste talenten naar de grootste clubs, dat het niet verstandig is een 2de het werk als zaakwaarnemer doet hij het geweldig.

In het bedrijfsleven gaat het om geld ipv om wat het breede opinie wil.
0 -1
Geoffajax06
Het verschil is dat Ajax geen fabriek is zoals bv een Juventus. Die kopen 50 talenten en verhuren er 48 van voor een paar jaar en de helft mislukt, deel gaat weg voor een paar miljoen, een enkeling voor nog veel meer. Ze geven niet om de speler of zijn ontwikkeling het is pure business. Ajac haalt een enkele die ze missen in hun opleiding en die een echte toevoeging is. Uiteraard halen ze niet allemaal Ajax 1, dat is een risico dat je blijft hebben.
2 0
Michelinho
"Wij zullen een speler onder de twintig niet naar het buitenland brengen. Zijn we heel principieel in."
Zo kan je het gebrek aan een internationaal netwerk ook uitleggen, natuurlijk.
3 0
Redrum
Precies, en ook een gebrek aan spelers die goed genoeg zijn voor het buitenland. Ik denk niet dat Peter de clubs van zich af heeft moeten slaan om Leon Bergsma in Nederland te houden.
0 0
behangdelul
Kan iemand stoppen met deze man een podium te geven? Die ouwe feitendraaier gaat nog eens in zijn eigen gekheid geloven.
4 0
Ajax_026
Deze schijnheilige huigelaar duikt ook overal op waar een centje te halen valt en schijnt OVERAL verstand van te hebben.
1 0
gras
Lekker voor eigen belang prediken, Peter.

De opleiding bij Ajax is veel beter en completer dan de club waar hij zat. Dat is een wezenlijk verschil met een transfer naar een club als Roma. Daar is geen opleiding, Kluivert moet daar direct presteren.

En het is geen wegkapen door Roma, dat Ajax dwars zit. Integendeel, Ajax wilde zelf clubs als Roma interesseren, omdat Justin weigerde bij te tekenen. DAT zit Ajax dwars. Het niet willen meewerken aan het terugbetalen van de club na jarenlange investeringen om iets te maken van een ruw talent. Het vragen van absurde eisen tijdens onderhandelingen.

Commentaar van niets weer.
2 0
Ardoe
Vooral geen aandacht schenken aan deze narcistische dorpsidioot
2 -1
ST
Zegt de man die aan wurgseks doet en vreemdgaat met meisjes die zijn kleindochter kunnen zijn aan de andere kant van het land. Echt een engnek is het.
0 -4
SjaakWolfs
En waarom weet jij dit? Misschien wat minder bezighouden met 't privéleven van Petertje Rrrr.
0 0
T.reckveugel
Dolberg en dat soort talenten spelen bij Ajax ook gewoon, de Kishna’s en Gahzi’s zijn tot nog toe allemaal gestrand.
Peter R. zou zo slim en scherp zijn, maar aks directeur van het schadelerselclubje dat de Nouri’s begeleidt slaat hij ook hier de plank alweer mis
1 -3
Michelinho
El Ghazi was geen eigen jeugd.
1 0
Bouke
dit is weer zo'n appel en peren vergelijken verhaal van Peter R. Ajax is gewoon niet blij met een tendens als jonge zelf opgeleide spelers weggaan terwijl ze ook kansen krijgen in ajax 1 (kluivert dus) en dat straks bv ook niet de Ligt/vd beek/F de Jong bijvoorbeeld al heel jong weggaan. Das iets anders dan dat je zelf een jonge speler uit Denemarken haalt (Dolberg) die zich bij jou kan ontwikkelen. Dan is het hooguit vervelend voor de die deense club die net als ajax een jong talent zien vertrekken. Maar ajax investeert 8 miljoen in de jeugdopleiding en dan is het natuurlijk niet prettig als jeugdspelers al op hun 19e weg willen zoals Justin. maar volgens peter R mag ajax dat niet vinden omdat ze zelf ook jonge spelers uit het buitenland halen .... en miss haalt die club v Dolberg wel weer een jonge speler weg bij een andere Deense club ....die er dan ook weer niks van mag zeggen aldus Peter R..haha..
0 0
Ajax#1900
Dit dus. Petertje is echt lachwekkend. Als je een heel klein beetje verstand van voetbal hebt kun je dit zelf bedenken.
0 0
Rujar
Dolberg is idd een ander verhaal maar er zijn genoeg spelers die we nooit meer in Ajax 1 hebben gezien.
0 0
Vlieske
Ik heb ajax nergens horen klagen hoor Peter r de kwal?dat maken jullie ervan.
0 0
Tinus
De Vries heeft z’n argumenten niet op orde. Het gaat uiteindelijk om wat goed is voor een speler en de rol die de begeleiding speelt in het najagen daarvan. Het commentaar op raiola is juist dat die naar z’n eigen portemonnee kijkt en met al z’n acties een wig drijft tussen speler en club. Dit is prima te omschrijven als ‘naar de uitgang drijven’
3 0
marrene
Zou die engnek het verschil in handelen tussen AJAX en die andere clubs niet zien?
Tussen neus en lippen door ook even zeggen dat hij ook keeper is geweest. Wat een galbak.
1 -1
Babayaka
Vertel dat rits meleg, boilessen Fischer en er zijn er nog wel meer. Allemaal buitenlandse jongetjes die gekocht zijn door Ajax en waar zijn ze nu?
0 0
RaynoFischer
Belangrijk verschil is wel dat jongens als bijvoorbeeld Dolberg hier echt kansen krijgen en zich kunnen ontwikkelen.
Als Dolberg naar Chelsea bijvoorbeeld was gegaan, zou hij waarschijnlijk al verhuurd zijn aan Vitesse.
Kluivert stond net een half jaar in de basis en was niet eens constant, gaat nergens over
3 0
Sterretje73
Als Kluivert niet zo’n grote mond en logokisser was geweest had je veel minder mensen over de zeik gehad. Zijn eigen gelieg en gedraai hebben hem een zeer slechte naam bezorgd en dit gaat ook nooit meer goed komen. PrdV blijft
maar lopen zeiken om in het nieuws te komen.
3 0
RaynoFischer
Precies, dat is wat de meeste mensen echt boos maakt...
Voor Kluivert zo 10 anderen
0 0
Justin4195
Klinkt leuk en aardig dat verhaal over niet zeiken op een zaakwaarnemer, maar Ajax is gewoon de beste club voor een jong talent. Als zo’n jong talent dan door z’n zaakwaarnemer gek gepraat wordt om naar het buitenland te vertrekken voor z’n twintigste dan is het niet meer dan logisch dat je daar je bedenkingen bij hebt
1 -1
L1tman3n
Het geweten van Nederland. Mijn gevoel is dat als je bij deze gast een keer gaat graven er een hoop stront naar boven gaat komen.
Enge man.
6 0