[Update II] Oefenduel met Anderlecht uitverkocht

BVeenstra, 02-07-2018 om 13:25, 31442 views, HLN Sport | Het nieuwe jaarboek van Ajax is uit!

Ajax heeft een nieuwe oefenwedstrijd aan de agenda kunnen toevoegen. In de voorbereiding zullen de Amsterdammers aantreden tegen de Belgische grootmacht Anderlecht, zo meldt HLN.

Het duel met de nummer drie van België staat gepland op 13 juli aanstaande en wordt afgewerkt in Amsterdam. Of het een besloten of openbare oefenwedstrijd betreft, maakt het Belgische medium niet bekend. 

Op 25 juli speelt Ajax de eerste wedstrijd van de voorronde van de Champion League. Sturm Graz is dan de tegenstander. Voor die tijd staan er voor Ajax naast de wedstrijd tegen Anderlecht ook oefenwedstrijden tegen onder andere Wolverhampton Wanderes, Steaua Boekarest en FC Nordsjaelland gepland.

Update - 15.35 uur (29 juni 2018)
Ajax oefent op vrijdagavond 13 juli in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De oefenwedstrijd begint om 19.30 uur. Kaarten zijn vanaf zaterdag 30 juni om 10.00 uur verkrijgbaar in de Ajax Ticketshop. Een Club Card is niet nodig, zo geeft Ajax aan. Er kunnen maximaal zevenduizend toeschouwers worden toegelaten en een kaartje kost tien euro.

Update II - 13.25 uur (2 juli 2018)
Het oefenduel met RSC Anderlecht in het Olympisch Stadion is uitverkocht, zo meldt Ajax Fancare. Dat betekent dat Ajax zo'n zevenduizend kaartjes heeft weten te verkopen.

Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Synzo
ziggo,fox, of helemaal niet?
0 0
Jwduijm
de opgegeven reden voor maar 7000 kaarten, is dat er maar 7000 stoelen genummerd zijn in het Olympisch stadion.
0 0
Milan95
De verkochte kaartjes zijn niet eens genummerd, gewoon vrije zitkeuze.
0 0
Mart42
Je mag zelf weten waar je wil zitten in het vak waar je de kaarten voor heb gekocht. Weet niet hoe je aan je informatie komt.
1 0
Willem410
En hoe deden ze dat dan vorig jaar met het ek atletiek? Toen zaten er bijna elke avond 22.000 mensen. Die zouden toch ook allemaal een stoel nummer op hun kaartje hebben gehad.
1 0
stefanzob
Het zou mooi zijn als ze zo'n wedstrijd nou eens gratis toegankelijk maken, of een voorronde CL voor de seizoenkaarthouders. Het geld klotst tegen de plinten in de ArenA, een gebaar naar je supporters zou af en toe best mogen. Vooral na een paar twijfelachtige seizoenen (zeker het laatste seizoen).
1 -1
ajaxcied4life
Weet iemand op dit forum of Ajax die scout en jeugdtrainer van AZ heeft weten te strikken?
0 0
Tinus
Doedburg bedoel je? Zie topic hierboven.
0 0
Pauw
Lage aantal beschikbare kaarten zal ook wel te maken met beperkte beschikbaarheid politie dan wel dat de Gemeente nu niet veel politie wil inzetten.
1 0
Mart42
Heb kaarten gekocht. Ieder jaar 1 oefenwedstrijd in het olympisch stadion zou ik prachtig vinden. Misschien een paar rondes van de KNVB beker afwerken in dit stadion een optie?
0 0
Ruff Rhythim
7000 kaarten voor een accomodatie die een capaciteit van 22.000 toeschouwers heeft.
Waar slaat dat op???

De vraag is hoog, je kan de kaartverkoop makkellijk uitbreiden maar je doet dat niet. Volkomen idioot dit!!

Je weet wel weer waar dit vandaan komt: de gemeente Amsterdam die het "beheersbaar" wil houden, of er zal wel weer ergens een braderie tegelijkertijd zijn waar "zeer veel politie inzet nodig is", zulk soort gelul zal het wel weer zijn. Alleen in NL weer hoor.
1 -4
ajax2004
Als voetbal "supporters" zich normaal zouden kunnen gedragen kon het stadion compleet gevuld worden, maar we kunnen toch niet verwachten dat de reeds overbelaste politie ook nog ingezet moet worden voor een oefen potje.
4 -2
blueberry
zal met Femke Halsema niet beter worden
1 0
Mart42
Net of er bij elke voetbalwedstrijd rellen zijn. Man lul niet zo dom.
0 0
Ruff Rhythim
Er mag nu maar 1/3 van de capaciteit komen.
Dat is wel het andere uiterste hoor.

Ok, 22.000 kaarten verkopen snap ik op zich nog wel dat dat teveel is.

Maar slechts 7.000 kaarten, terwijl de vraag groter blijkt te zijn?
Gooi er dan nog een paar duizend in de verkoop...

Maar zal wel weer niet gebeuren.
In dit land zijn we wat dit betreft er namelijk goed in om eerst te kijken hoe we iets niet kunnen doen in plaats van wel.
0 0
Ajax#1900
Het is een oefenwedstrijd tegen Anderlecht he, dat zit wel goed verder
0 0
chuckie88
waarom maar 7000 kaarten voor deze wedstrijd... speel gewoon in de Arena ... 52000 x 10 euro = half miljoen en weer een fantastische sfeer
1 -1
Pheadrus
Arena niet beschikbaar? Volgens mij zij er optredens (toppers of zo) in de Arena rond die tijd.
0 0
Stone020island
Juj denkt dat de arena vol loopt voor een oefenwedstrijd?
0 0
chuckie88
minimaal 30.000 en misschien wel als alle aankopen doorgaan 40.000.... maar gaat niet om het geld maar de entourage. En zeker als je maar 10 euro voor een kaartje vraagt dan misschien zelfs wel uitverkocht.. weekje voor de EL
0 0
Willem410
2 of 3 jaar geleden speelde ze een oefenwedstrijd ik dacht tegen Wolfsbug, was gewoon uitverkocht.
0 0
SjaakWolfs
Kun je je het Amsterdam Tournament nog herinneren?
0 0
Ruff Rhythim
Meer dan 7000? Ja.
52000? Nee.

Waarom denk je dat die 7000 kaarten voor het Olympisch Stadion zo snel zijn uitverkocht? Nostalgie en sentiment natuurlijk.
7000 kaarten is volkomen geschift, dat is slechts 1/3 van de capaciteit van dat stadion. Gemiste kans, maar daar kan Ajax niet zo veel aan doen denk ik.
0 -1
AFCA_OneLove
Is het normaal dat zo'n potje is uitverkocht of is er iets speciaals aan dit duel? Heb het niet gevolgd en ben zelf op vakantie, maar heb wel het idee dat wij ajacieden er extreem veel zin in hebben het nieuwe seizoen.

Daarnaast moet ik wel zeggen dat ik WEL vettrouwen heb ik Ten Hag. Ik zie harde trainingen voorbij komen en het lijkt alsof hij discipline eist. Dat het bestuur er alles aan doet om de CORE te behouden en dat aanvult met goede spelers doet mij ook goed :)
0 0
Tecmessa
Ik gok dat de populariteit ook is ingegeven door de locatie in dit geval, het Olympisch Stadion heeft voor veel fans toch wel nostalgische waarde.
2 0
VoorMokum
Dit plus Anderlecht is een bevriende club.
2 0
Ajacied33
Klopt. Plus 7000 kaarten ben je zo kwijt
0 0
talent020
normaal koop ik zelden als de verkoop gelijk begint, maar wetende dat de locatie en tegenstander aansprekend waren toch maar gelijk gekocht dit keer
0 0
MankeNelis
Met z'n allen juichen op het Johan Cruijffplein
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Weet iemand of je die thuisprintkaarten echt moet printen? Of kan het ook van je mobiel worden afgelezen?
0 0
brainsie
Ja, omdat er een barcode opstaat en geen QR code moet je de tickets uitprinten.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Dank je wel!
0 0
Mart42
Zou toch handig zijn als Ajax een app zou maken waar je met dit soort kaarten en je seizoenskaart naar binnen zou kunnen.
0 -1
OKP-AFCA
Beschikbaar maken voor Wallet app, voor iPhone users.

Werkt perfect met vliegtickets en concertkaarten.
0 0
Mart42
Is dat er ook voor Android?
0 0
Mart42
Kaarten besteld.
0 0
Vlieske
Waar blijven de kaarten?
0 0
talent020
heb je ze via de online Ajax ticketshop? staan dan gewoon bij je bestellingen waar je ze kan uitprinten ,zojuist al gedaan
0 0
Vlieske
Je kunt ze gewoon idd meteen uitprinten
0 0
MSwertz92
Wordt dit ook uitgezonde dan
0 0
Van Reenen
Waarom maar 7000 toeschouwers? In mijn tijd met achter de dernies wielrennen, sprint en wedstrijden van Ajax zouden er bij mijn weten meer dan 30.000 mensen in kunnen. Zoveel is er toch niet verbouwd?
0 0
Web
Er is wel wat verandert daar, over oude tijd gesproken, heel wat wedstrijden gezien daar.
Ook niet teveel aan terug denken, iets ander nivaue dan nu.
0 0
Van Reenen
Zeker, de wedstrijd tegen Liverpool, 2 doelpunten gezien, staat op mijn netvlies gebeiteld. Mooiste wedstrijd die ik in het OS op het Johan Cruijff plein heb gezien.
0 0
martin1234
In het Olympisch traint tegenwoordig een atletiek vereniging! Ik ben daar lid van en iedere dinsdagavond loop ik dus over het gras waar ik dertig jaar geleden naar keek als toeschouwer. Ik trek sprintjes naast het veld waar Ajax zijn belangrijkste wedstrijden speelde. Heel apart.
0 0
Web
Klopt Phanos toch, ik ben er ook veel met atletiek geweest, Nederlands kampioen schappen met atleten uit mijn plaats
0 0
Stone020island
Ja is idd phanos. Heb daar ook een tijdje getraind
0 0
AFCARSCA
Nee joh, is alleen een ring afgehaald :')
2 0
Van Reenen
Dank je wel Mart, niet aan gedacht.
0 0
bollejan1
Gaaf, net als in 1994 weer in het Olympisch stadion tegen Anderlecht in de voorbereiding. Toen was ik er ook al bij.
5 0
Verthongen
Eindelijk weer in het mooie Olympische!
Ajax moet daar vaker oefenen :)
0 0
Mart42
Wat heeft Ajax hier prachtige voetbal gevechten geleverd zowel door de spelers als de fans. De jaren 80 en 90 waren toch wel heel gaaf om mee te hebben gemaakt. Ik bestel morgen een kaart. Iemand een idee aan welke kant de fanatieke aanhang gaat zitten?
2 0
AFCARSCA
Waarom zou je daar bij gaan zitten, als je niet weet waar ze zitten?
0 0
Mart42
Zag dat alleen de lange tribunes in de verkoop gaan. Geen zin om tussen stropdassen in te gaan zitten. Weet niet of ze de eretribunes met de verbouwing veranderd hebben.
0 0
AFCARSCA
Fanatiek zat vroeger in ss. Dat is dus dicht denk ik, aangezien je zegt dat alleen de lange zijden in de verkoop zijn. Dus als je niet weet waar de stropdassen zitten, blijft het een enorme gok :p
0 0
Mart42
Heb nog een heel boekwerk vol met Europese tickets van de beruchte staantribune wat waren dat prachtige tijden man. Vuurwerk en bij en doelpunt met zijn alle naar het hek rennen. Waar maak ik me druk om als ik er maar bij ben.
0 0
AFCARSCA
Het was een ouwe pisbak, maar het gaf zo'n overweldigend gevoel. Niet alleen ss, maar overal was het vuurwerk. Dat was echt een onneembare vesting voor tegenstanders. Ik was een boefje in die tijd, ook daarom vond ik dat stadion zo mooi. Hekkie over, bufferzone en daar een beetje gek doen naar de boefjes van bijvoorbeeld feyenoord. Duurde ook zo lang voor de ME ingreep, mooie tijden. Achteraf gezien is dat natuurlijk idioot gedrag, maar in die tijd vond ik dat echt prachtig. Toen was Ajax-feyenoord of andersom echt gevaarlijk, maar alles was mogelijk. Geen enkele restrictie. Nu kunnen ze het ondanks vele sluizen en uitgebreid fouilleren niet voor elkaar krijgen om iets veilig te krijgen? Belachelijk en only in the Netherlands.
0 0
Mart42
Echt een ouwe stink kolere bende en toch was ik er graag. Toen de eerste mobiele telefoons uitkwamen elkaar waarschuwen dat de boefjes uit 010 in aantocht waren. Kroegen en de Febo liepen leeg om ze bij de benzinepomp en de Citroën dealer te verwelkomen met straatklinkers. Wat een tijden waren dat...... Kan je je bij de Arena niet voorstellen. Als je er een scheet laat heb je een stadion verbod.
0 0
AFCARSCA
True die hard on the phone. Klopt exact wat je zegt, nice. De tijd van Ausiies en Air max, matje of kale kop. Soms, als ik een beetje nostalgisch ben, mis ik die tijd. Maar eerlijk gezegd was het allemaal de moeite niet waard, toch?
0 0
Mart42
Heb in die tijd een stadionverbod gekregen en eerlijk gezegd is dat mijn redding geweest. Mijn leven was een puinhoop en alles moest wijken voor de club. Trost ben ik er niet op dat ik met stenen heb staan te gooien en supporters van de tegenpartij in elkaar schoppen maar had het voor geen goud willen missen die periode. Mijn eerste uitwedstrijd was in het Zuiderpark 1987 toen wist ik het dit wil ik elk weekend........ Ik wist niet beter dan dat het normaal was maar achteraf blij dat ik er mee ben gestopt.
0 0
AFCARSCA
Het heeft me veel gekost, maar ik had het voor geen goud willen missen. Ik heb nooit een SV gekregen, alleen Ajax in de gabberscene was garantie voor vechten, dus voor justitie, politie en defensie kan ik sindsdien nooit meer werken :'(

Had toch graag het leger in gegaan, mja, that was out of the question. En dat allemaal voor voetbal, ik kan niet zeggen dat ik er spijt van heb, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik stierlijk gebaald heb.
0 0
Mart42
Spijt heb ik er ook niet van. Denk dat meer dan de helft van de jongeren generatie graag dit mee had willen maken. Over het leger gesproken...... in 1990 zat ik voor mijn dienstplicht in Bergen op Zoom. Psv speelde thuis tegen Ajax en wie geen kaart had werd achter het politiebureau in de sluis vastgehouden. Maandagochtend op het appel werd ik aangesproken op mijn gedrag door de kapitein. Hij had op televisie gezien dat ik er tussen stond en was meteen een hooligan voor hem.

Mooie tijden man. Lees graag het boek van 25 jaar F-side.
0 0
ajax4ever01
nostalgie
0 0
iammike
Mooi man
0 0
Mikey Stormram
Toch wel erg jammer dat er maar 7000 kaarten zijn terwijl een vol Olympisch stadion tegen een bevriende club toch prachtig was geweest... Benieuwd wat de beweegredenen van de gemeente zijn geweest.
0 0
Stone020island
Stadion valt echt bijna uit elkaar he. Dat kan je echt niet helemaal vullen.
0 -3
AFCARSCA
Is het gerenoveerd door Poolse beunhazen dan?
0 0
Duif63
7000 toeschouwers is wel erg weinig. Er kunnen er nog steeds 22.000 in. Is de hand van Femke al zichtbaar ?
1 0
Maxwell5
Ja stond als prioriteit 1 op de agenda.....
0 0
Jari_held
Leuk met 7000 supporters weer eens een pot in het olympisch stadion kijken. Dat is lang geleden, is de hand van femke al zichtbaar? Had ook je reactie kunnen zijn. Hangt er maar net vanaf hoeveel azijn je in de morgen drinkt
0 0
insectenverdelg
leuke locatie, mooie pot.
0 0
pieke
Als het in het Olympisch Stadion is, zal het niet besloten zijn. Dat soort wedstrijden worden dan altijd op de Toekomst gespeeld.
0 0
Rukboor
Prima club om in de voorbereiding tegen te spelen.
Anderlecht is het Belgische Ajax, groot historisch verleden maar de laatste jaren wat weggezakt.
Hebben hetzelfde probleem als bij ons, geen aansprekende competitie.
1 0
AFCA76
AFCA-RSCA Brothers in arms!
4 0
Morrissey
Fijn onze vrienden uit België zijn welkom.
6 0
Pierre Heno
Zijn in elk geval ploegen van gelijk niveau.
0 0
MelleAfca
Dit zijn wel lekkere wedstrijden om te spelen. Goede graadmeter ook.
Daarnaast is Anderlecht een schitterende club en zou het leuk zijn als alle twee de supportersgroepen lekker door elkaar kunnen zitten.
5 0
Ajacied33
En dan in het Olympische stadion...
2 -1
Pierre Heno
..en dan bv spelen om De Lage Landen Cup.
0 0
Daniii
Godverdomme wat heb ik zin in het nieuwe seizoen, hoop echt dat Tadic en Magallan komen maar ook dat Ten Hag wat minder behoudend gaat spelen.

Ben blij dat er een WK is zodat we nog iets te zien hebben tot Juli.
2 -1
koenos1
Mooie pot dit met RSCA!
4 0
jariafca020
Hoe ziet dat team van Anderlecht er eigenlijk uit? Teleurstellend seizoen gehad toch? Net als wij overigens.
0 0
Mikey Stormram
Mooie pot dit tegen Paars-Wit, hopelijk in de ArenA.
5 0
Bky
Mooie oefenwedstrijden wel.
1 -1
AjaxDaniel
Is in het Olympisch Stadion
0 0
jariafca020
Mooie pot. In de Arena zou mooi zijn.
0 0
AFCA-B93
Supportersgroepen liggen elkaar wel goed toch?
1 0
Redrum
Ja dat zijn onze vrienden
2 0
Jelle2500
Zeker
3 0
Bobbaasje
AS: Nummer 2 van België? Ze zijn 3e geworden, en nummer 2 is Standard Luik.

1. Club Brugge
2. Standard Luik
3. RSC Anderlecht

Mooie oefenpot trouwens.

Bron: Op 13 juli een interessante ontmoeting tussen Ajax en Anderlecht op het menu, meldt Het Nieuwsblad. De wedstrijd zal doorgaan in Amsterdam, niet in de Johan Cruyff Arena, maar in het Olympisch Stadion.
2 0