'Labyad meester in de spelhervattingen'

Rutgerknol, 22-06-2018 om 11:55, 13356 views, Het Parool | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag spreekt lovende woorden over Zakaria Labyad. De trainer van de Amsterdammers verwelkomde Labyad deze week voor het eerst op de training, is erg onder de indruk en heeft hoge verwachtingen van hem.

'Zakaria is een creatieve voetballer. Hij creëert kansen, heeft een goede pass, een geweldig schot en hij is een meester in de spelhervattingen. Tijdens het WK blijkt maar weer eens hoe belangrijk dat is: een derde van alle doelpunten wordt gemaakt uit corners en vrije trappen. Zakaria kan die fantastisch nemen', vertelt Ten Hag in gesprek met Het Parool. 

Labyad speelde vijf interlands voor Marokko, maar werd niet opgenomen in de WK-selectie van bondscoach Hervé Renard. Afgelopen seizoen heeft Labyad erg veel indruk gemaakt bij FC Utrecht door in 39 wedstrijden zeventien keer te scoren en twaalf assists te geven. Dat heeft geresulteerd in de transfer naar Ajax. De Amsterdammers namen hem over voor zes miljoen euro.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Een topper dat wordt echt genieten, een meerwaarde voor Ajax.
0 0
Barra
Dit kan zomaar een speler worden waarbij de verwachtingen niet al te hoog liggen, maar die het heel leuk kan gaan doen. Al weet ik niet op welke plek hij bij ons de kans gaat krijgen
1 -1
Ozymandias
Ik verwacht dat Labyad de meeste Ajax supporters van zijn kwaliteiten zal overtuigen. Hij is allround voetballend goed ontwikkeld, heeft een redelijk spelinzicht en speelt met veel felheid en gif in zijn spel. Ik denk niet dat hij de ster van Ajax word (zoals Ziyech het afgelopen seizoen was) maar dat is niet nodig om een belangrijke bijdrage aan het spel te hebben. Zeker met Tadic als aanvallende middenvelder is het handig om spelers als Neres en Labyad op de flanken te hebben die met Tadic kunnen combineren.
4 -3
31xAjax
Kun je met gemiddeld 30x balverlies per wedstrijd de ster van het seizoen worden???
0 0
RayJordaan
Idd verwacht ook heel veel van Zaka, is misschien wat betreft pure kwaliteit een tikkeltje minder dan Ziyech maar is wel completer imo.
0 0
Ozymandias
Ziyech was vooral veel meer een stylist met een fluwelen pass techniek. Labyad is meer iemand voor de korte combinatie.
1 -2
RayJordaan
Ja precies, en is instaat om meer goals te scoren dan Hakim. Verwacht dit seizoen ook meer doelpunten uit vrijetrappen. Heeft Tadic trouwens ook een goeie vrijetrap in de benen?
1 0
Ozymandias
Tadic heeft zeer zeker een goede vrijetrap (en corner) in zijn linkerbeen.
1 -1
RayJordaan
Oke dan top dat is mooi meegenomen dan
0 0
AlexIbarra
6 mln mooie prijs.

Verder afwachten, net als met Ten Hag zelf..
1 -1
trooop
Wat zit hij z’n eigen aankoop nou overdreven op te pijpen dan. We hebben hier spelers als van der vaart en eriksen gehad, meneer ten hag. Ik zou me een beetje inhouden met dat meesterlijk, geweldig en fantastisch als het over het kaliber labyad gaat.
Ben overigens niet ontevreden met zijn komst, het is geen slechte speler.
3 -6
Ajax412
Het is zeer onpopulair in Nederland en vooral in Ajax-kringen om te zeggen, maar er valt zoveel te halen uit dode spelmomenten. Al die wedstrijden die we daarmee open hadden kunnen breken, waardoor je uiteindelijk aan voetballen toe kunt komen. Al die wedstrijden waarin de tegenstander met 11 man voor het doel hangt en je er niet doorheen kunt tot je er een corner in kopt. Dode spelmomenten moeten niet de boventoon gaan voeren, maar in Nederland worden ze nog steeds veel teveel in een donker hoekje weg gedrukt.
8 0
GvanAchteren
Heb ook zomaar het idee dat we nog eens heel blij met hem gaan zijn en dat we (hopelijk niet te snel) weer veel geld aan hem gaan verdienen
0 0
Duif63
De meesten gaan er vanuit dat hij voor de bank gehaald is, maar ik denk dat Ten Hag hem echt voor de basis gehaald heeft. Links aan de buitenkant, maar niet zo diep als een echte buitenspeler. Dan is er ook meer ruimte voor de linksback om er over heen te gaan.
0 0
gras
Ik vermoed dat ook. Dat schiet totaal niet op, omdat er nauwelijks een opkomende back voorhanden is. Ook SIngraven is dat niet, want die schuift uitsluitend in tot het middenveld. Stoomt nooit op tot de achterlijn en geeft daar geen voorzetten. Dat Sinkgraven wel waarde kan hebben als extra middenvelder is wat anders. Je hebt nog steeds een linksbuiten nodig die het veld breed houdt.

IK zie Labyad dan ook enkel in fases speeltijd krijgen, als een andere middenvelder niet speelt. Mag duidelijk zijn dat Frenkie gewoonweg moet spelen en vdBeek heeft veel meer potentie dan Labyad. Tadic speelt eveneens, als de transfer doorgaat.

Had ook veel liever dat ze een bod op Mount hadden gedaan. Maar goed, nu hij er is hoop ik dat hij de concurrentie op een gezonde manier opdrijft.
2 -5
Ozymandias
Het hoeft niet altijd de linksbacks te zijn die het veld voorin breed houdt wanneer de linksbuiten naar de linkerhalf-space is getrokken. Het kan ook regelmatig de linkshalf (zeker als Tadic daar speelt) of zelfs de spits zijn. Zo krijgt je meer meer dynamiek in het spel dan wanneer alleen de linksback en de linksbuiten in de linkerflank bewegen.
1 -4
Web
En Labyad speelt ook. Wekelijks als linksbuiten
Word een uitstekend koppel met Tadic, beide doorkomen via links.
De Jong kan zo maar eens in het centrum komen.
Maar een middenveld met Tadic- Frenkie en Donny misstaat ook niet.
Labyad word zo onderschat hier, ik vond hem als jonge speler bij PSV al fantastisch.
2 -2
Bky
Dan heb je een probleem als je met Tagliafico speelt. Dan zou je dus wel degelijk met Sinkgraven moeten spelen.
1 -4
Web
Sinkgraven komt helemaal niet veel buiten om.
Gaat heel vaak naar binnen het centum in
Kijk de beelden maar eens goed na.
Hier lijkt het wel dat Sinkgraven nog beter is dan Alba en Marcelo, als ik dit allemaal lees. Het is een leuke back, meer niet.
1 -2
Lagasj
Welkom Zakaria, we gaan zeker nog van je spel en persoonlijkheid genieten.
Geen druk, maar lekker ballen voor een topclub.
Vooral veel lachen en je tegenstander dollen.
3 -1
El-Dorado
goede reactie
0 0
Lagasj
Welkom Zakaria, we gaan zeker nog van je spel en persoonlijkheid genieten.
Geen druk, maar lekker ballen voor een topclub.
Vooral veel lachen en je tegenstander dollen.
0 0
Jan Doedel
Ik denk dat Labyad nog wel eens HET koopje van de afgelopen jaren kan worden.
2 0
wladimir
Zeker! Groot talent bij PSV. Mislukt buitenlands avontuur. Bij Vitesse en FC Utrecht heeft hij het heel goed gedaan. Ervaring, scorend vermogen, goede pass en een uitstekende vrije trap. Wat mij betreft komt hij op de plek van Kluivert. De Jong vervangt Ziyech en Eiting voor Schöne. Tadic niet halen. Zonde van het geld!
0 -1
ajax.championsl
Ik vraag me af of Labyad überhaupt in de basis komt. Ik vermoed dat Ten Hag richting een 5-3-2/3-5-2 formatie wilt gaan werken. Dan denk ik dat achterin van rechts naar links Kristensen/Mazraoui, Magalan/Veltman, De Ligt, Tagliafico en Sinkgraven gaan spelen. Op het middenveld Van de Beek en De Jong als controleurs met Tadic op ‘10’. In de aanval verwacht ik ik Dolberg samen met Neres.

Ik kan het uiteraard mis hebben en Ten Hag kan ook gewoon voor 4-3-3 kiezen, dan zou Labyad op linksbuiten kunnen staan. Ik vraag me dan alleen af of je geen diepgang gaat missen, maar daar heb ik Labyad dit seizoen te weinig voor gezien. Zoals ik hem ken is het echter een speler die de bal graag in de voeten wilt hebben.
0 -2
chrisjuhhh
Het is een stevigere versie van Ziyech
0 -2
Tscheu
Prima aankoop.
0 0
Bjorn
Goede corners hebben we een grote behoefte aan. Kolere wat was dat een drama afgelopen seizoen. En dat lag niet alleen aan de nemer ervan.
2 0
afcas
vooral indraaiende corners hebben we wat aan. die zijn veel moeilijker te verdedigen en als je hem raakt is de kans groter dat hij op goal gaat dan die uitdraaiende corners de hele tijd...
0 0
Knalpot
In het begin vh seizoen wel toen was het gewoon lachwekkend om steeds Schone en ziyech bij iedere corner om die hoekvlag heen te zien staan.
0 0
mistermiyagi
Goed dat Ajax meer op constantie inzet, elke wedstrijd een 7 of een 8.

Uitstekende transfer die nog perspectief heeft om voor 10miljoen een transfer te maken over een seizoen of 1 a 2.

Tadic is daar in tegen nog een betere speler.
1 0
iammike
Labyad met zijn rechter en Tadic met zijn linker is natuurlijk wel top qua spelhervattingen. Schöne verwacht ik in theorie niet direct in de basis. Maar daar heb je ook nog een wapen mee achter de hand. En laten we onze perr niet vergeten!
4 0
afcasven1995
Schöne, Tadic en Labyad voor de standaardsituties, niet slecht.
0 0
Sterretje73
Sja maar ik miste afgelopen competitie de weer hervonden snelle passing van het seizoen ervoor. Die hadden we jaren niet gezien en bam we stonden gelijk finale EL. Dan kun je goed zijn in standaardsituaties maar dat is niet genoeg. Maar vooruit...denk wel Labyad en Tadic ook een aardig passing in huis hebben. Een lekker snel middenveld met verdeelkwaliteiten is killing...
0 0
Ajacied33
Heeft Labyad vorig seizoen 17 x gescoord? Dat is wel knap dan
2 0
Ferd
Heeft de competitie 39 wedstrijden of lees jij gewoon slecht?
0 0
Ajacied33
Oké, jouw vraag kan ik ff niet overbrengen...
0 0
Ajacied33
Haha ik lees nu een andere versie van de tekst. Of hij is aangepast of ik zag die 39 wedstrijden over het hoofd
0 0
Michelinho
Eredivisie 11 goals en 8 assists, volgens TM.
0 0
Saanchez
In alle competities bij elkaar inderdaad. En bij ons gaat hij met veel betere spelers samenspelen. Ben heel benieuwd naar Super-Zaka in ons mooie shirt!
5 0
Ajacied33
Alle competities idd, maar Utrecht lag er al snel uit voor de beker herinner ik me? Dus gewoon mooi aantal
1 0
stopperspil
Vorig seizoen namen Schone en Ziyech alle vrije trappen dat gaat dus veranderen
1 0
AJAIXIXIXI
Schöne gaat uit de basis en Ziyech vertrekt. Natuurlijk gaat dat veranderen.
2 0