Schöne heeft dubbele gevoelens bij VAR

SJvanveen, 21-06-2018 om 17:33, 8126 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Lasse Schöne heeft dubbele gevoelens bij de videoscheidsrechter op het WK in Rusland. De zogeheten VAR gaf Australië een penalty tegen Denemarken, terwijl in de tweede helft het Scandinavische land er geen een kreeg. 

'Het is aan de ene kant een goed systeem, want het is heel eerlijk. Aan de andere kant wordt een van ons ook naar beneden gehaald. Hij (Cornelius, red.) blijft echter staan en dan kan je ook vanaf boven zeggen: dit is een penalty', stelt de Ajacied, die negentig minuten speelde, tegenover de NOS

Denemarken heeft vier punten na twee duels na het gelijkspel tegen Australië (1-1). In de laatste groepswedstrijd ontmoet men Frankrijk, terwijl Australië tegen Peru aantreedt. 'Vier punten uit twee wedstrijden is niet slecht. Ik vond Frankrijk nog niet schrikbarend goed, maar ons ook niet. Al zijn we nu wel zestien, zeventien wedstrijden ongeslagen. Dat is een aardige reeks.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rommy
Schone steeds slechtste speler Denemarken.
0 -1
Rentokill
Je krijgt straks allemaal wedstrijdfitte Ajacieden terug omdat ze WK hebben gespeeld. Eigenlijk moeten we Ziyech pas verkopen na de 1e kwalificatiewedstrijd. Dan heb je er in elke linie minimaal 1. (Tagliafico, Schone, Ziyech, Tadic, Dolberg)
0 0
flodder
blunder na blunder....ik vraag me af of ze wel kijken..
0 0
ajaxinho
Wil je meer alles zien in het strafschopgebied,
moet je aan BEIDE zijden van het doel
een lijnrechter laten staan.

Zo simpel is het.

VAR kun je ook best gebruiken.
Maar dan moet er op moment supreme beslist worden.

En niet voor unintentional handsballen.
De commentator noemde dat justice...
0 0
Octje
Het is vooral een kwestie van het gedrag in het veld aanpassen. Waar je vroeger nog weg kon komen met overtredingen omdat ze gewoon niet gezien werden wordt met de VAR alles gezien. Spelers zullen zich hieraan aan moeten passen.
0 0
martin1234
Ik vind VAR hélemaal niks. Het houdt het spel op en scheidsrechterlijke dwalingen horen een beetje erbij. Soms heb je die mee, soms tegen. Gewoon de scheidsrechter op het veld laten beslissen in een paar seconden, en door voetballen.
0 -2
afcas
jatoch, want dat wedstrijden zo iets langer duren is een onoverkombaar probleem... het niet hebben van de var heeft ajax onder bosz al een kampioenschap gekost...
0 -1
Ajax4proud
Vooral conservatief blijven en technologie negeren..
0 -1
OKP-AFCA
Ja hoor.

Tot het Ajax een titel, kwalificatie of iets dergelijks kost.

“Hoort erbij” is echt wel de grootste drogreden, het hoort erbij omdat men er jaren niets aan gedaan heeft niet omdat het zo leuk is.
2 -1
HZMKK
VAR Het betekend hopelijk het einde van Bas Naaihuis.
1 -1
M.Olsen
Bas Nijhuis is het einde voor Bas Nijhuis. Mediageile scheidsrechters (met hun eigen regels met een vleugje van het Johan Derksen: pas als een doodschop raak, bewust en levensbedreigend is hoef je geel te geven) doen het tegenwoordig niet meer zo lekker bij de KNVB
0 0
Pauw
Het gebruik van een VAR toont aan dat de spelregels nog niet voldoende uitgediept en té arbitrair zijn. Zolang dat t geval is zullen er altijd partijen zijn die zich benadeeld voelen.

Beslissingen van de (video) scheidsrechter worden pas beter geaccepteerd (als rechtvaardig beschouwd) op t moment dat de regels duidelijk zijn en consequent worden toegepast.
0 0
WesleySonck
Het hoeft ook geen hockey te worden... Vind de opzet van de var prima: de scheidsrechter heeft extra invalshoeken om zijn subjectieve beslissing te nemen. Hij is immers scheidsrechter omdat hij een goed beoordelingsvermogen heeft, niet omdat hij de letters van de wet het best kan naleven
0 -1
Ajax412
Deste meer de VAR gebruikt gaat worden, deste vaker deze momenten besproken gaan worden. Natuurlijk is het een penalty, maar op dit moment is het nog gewoon om het door te laten gaan. Eigenlijk moeten ze fluiten, maar de VAR gaat daar in de toekomst wel ingrijpen verwacht ik.
1 0