'Arzani interessant voor clubs als AZ en Ajax'

SJvanveen, 19-06-2018 om 07:07, 10851 views, De Telegraaf | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

John van 't Schip weet het zeker: Daniel Arzani, de jongste speler op het huidige wereldkampioenschap voetbal, is een interessante speler voor Ajax, PSV, Feyenoord of AZ. Dit stelt de oefenmeester van PEC Zwolle in gesprek met De Telegraaf dinsdagmorgen. 

De ex-speler van Ajax en trainer van de Zwollenaren had het talent van Melbourne City onder zijn hoede toen hij voor de club uit de City Football Group werkte. Van 't Schip wilde Arzani in oktober naar PEC Zwolle halen, maar dat was niet mogelijk en nu al helemaal niet meer, zo stelt hij. Voor de traditionele topdrie en AZ is Arzani echter wel interessant, zoals Four Four Two ook al meldde

'Hij is onhaalbaar geworden voor een club als PEC Zwolle, maar hij lijkt mij wel heel interessant voor clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Ajax heb ik twee jaar geleden al getipt over hem. Het Nederlandse voetbal  zou een geweldige vervolgstap voor Arzani zijn. Het voetbal in de Eredivisie is hem op het lijf geschreven.' 

Zie hier de nieuwe trainingscollectie van Ajax voor het nieuwe seizoen! 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Hoe vaak horen we achteraf niet dat een toptalent bij Ajax getipt werd en hij niet is gehaald? Of dat talenten weg moeten en vervolgens ergens anders doorbreken? Er klopt iets niet, al is er met Veldmate wel positief veel verandering gekomen. Dan nu maar halen en iets meer betalen. We hebben geld zat..!
2 -4
Ajax27
Weet je hoe vaak een 'talent' wordt getipt bij Ajax? Vanuit allerlei hoeken en gaten, vanuit allerlei landen bieden zaakwaarnemers hun 'talenten' aan. Aan je scoutingsapparaat de keuze om bepaalde spelers wel/niet te gaan volgen. Aangezien we in het buitenland van een selecte groep landen vaak maar 1 of 2 scouts hebben rondlopen, moet je keuzes maken welke van de honderden/duizenden talenten je gaat volgen. En ja soms valt het kwartje dan de goede kant op en mogen wij een paar jaar genieten van een jong toptalent die pas echt groot wordt in het buitenland. Maar vaak halen dergelijke talenten het niet of kiezen ze voor het grote geld, en dat is bij iedere club zo.
1 0
gras
Je moet ze ook nog een plek in een elftal geven en je wilt geen totaal kippenhok creëren. Dat geeft al je talenten het idee dat er onvoldoende vertrouwen is.

Je kunt gewoon niet alle talenten ter wereld aantrekken en dat je bepaalde talenten misloopt hoort er gewoon bij. Zolang dat maar niet in je eigen regio gebeurt zoals te vaak in het verleden. En met regelmaat grote talenten aantrekken in de jeugd is belangrijk. Ik vind de mate waarin dat gebeurt trouwens wel meevallen. Sinds Eriksen is Dolberg het enige buitenlandse toptalent uit de jeugd dat definitief is doorgebroken.

Iets minder kwantiteit, maar meer kwaliteit mag best van mij.
1 0
DavidFerr
Wij hebben Onana ook nog.
0 0
gras
Niet echt een jeugdspeler geweest toch?
0 0
Ajax4life94
Toch 2 a 3 jaar bij Jong gekeept
0 0
Michelinho
Eensch.
0 0
@Maar7en
Dacht dat John van het Schip hoofdtrainer was bij PEC. Bij Zwolle heeft hij nooit gespeeld.. Iemand aan het slapen bij de redactie?
2 -1
Cisco
Er had moeten staan Ajax ipv Zwollenaren. Maar kijk je echt nog op van zulke fouten bij AS?

Het is een fijne site omdat het nieuws hier netjes geordend staat en de reacties vaak vermakelijk zijn. Maar de artikelen staan vol grammaticale fouten, stel fouten en foutive informatie.

Ze noemden pas China het dichtst bevolkte land. Kramer van Feyenoord naar Maccabi. John van t Schip de ex speler van Zwolle. Ach, gewoon voor de headlines komen en de rest met een schuin oog lezen.
3 0
Ajax27
Tjah het is dan ook geen VI of nu.nl die wekenlang de tijd krijgen om inhoudelijk sterke artikelen te schrijven door onderzoek te doen, wat vervolgens langs een redactie komt om alle kleine/grote foutjes eruit te halen en daarna nog eens wordt gelezen voordat het artikel live gaat.

Dit is gewoon een fansite, met een aantal fanatieke mensen die de website vullen maar waarvan waarschijnlijk de helft of nog meer geen journalistieke achtergrond heeft.

Helemaal niet erg AS, want ook ik vind het prettig dat hier al het nieuws altijd vrij snel staat. Waar ik me meer aan stoor is dat AS de laatste jaren een soort Privé of Story is geworden met sappige roddels en sensatietitels, alleen maar om clicks te scoren.

Hetgeen wat je er dan gratis bij krijgt is de doelgroep die niet door dit soort sensatietitels heen kijkt, direct impulsief reageert en alles als waarheid aanneemt. De jonge doelgroep van 10-16 jarige die deze site in grote getale zo vervuilen met het na papegaaien, door de stront halen van iedere speler die 1 wedstrijd slecht speelt, adoreren van iedere speler die 1 wedstrijd goed speelt. Alles is kut... alles was vroeger (lees: 1 jaar geleden toen Bosz trainer was) beter. Een doelgroep en imago dat jullie zelf hebben gecreëerd.
0 0
Joehoe123
Ajax en AZ, prima. Maar dat maakt je niet ook gelijk geschikt voor Feyenoord en PSV. Qua type, uiteraard. Ajax voetbalt daarnaast in nog kleinere ruimtes dan AZ, waar AZ’ potjes vaak veel dynamischer zijn omdat tegenstanders tegen Ajax wel en tegen AZ niet ingraven. Kwestie van tijd voor dit soort ploegen meer gaan scoren dan Ajax.

Je ziet op WK ook weer dat pas 9 teams uit open spel hebben gescoord. Schrikbarend weinig. Dat krijg je als teams eindelijk het ‘nut’ van inzakken hebben uitgevonden. Ajax dealt hier in de Eredivisie al wat langer mee dan AZ, PSV en Feyenoord, waar dit amper tegen gebeurd.
3 0
vincent_DV
In mijn ogen zou Ajax veel meer spelers als bijvoorbeeld deze Arzani moeten halen. Nu heb ik vaak het idee dat Ajax jongens van 19-20 alleen haalt als het een speler is die aan kan sluiten bij het 1e, maar dat hoeft niet altijd de insteek te zijn toch? Ik zou als ik Ajax was zo'n Arzani gewoon halen en hem dan gelijk bij pak 'm beet PEC Zwolle stallen. Zulke jongens hebben een tussenstap nodig en Ajax heeft ze alvast binnen. En zo heb je nog veel meer van zulke spelers, die voor Ajax nog net niet goed genoeg zijn maar wel de potentie hebben om Ajax 1 te halen. Bijkomend voordeel is dat je de Eredivisie ook wat sterker maakt.
0 -5
Ajax27
Het City van Nederland worden? Ajax heeft niet de financiele middelen om tientallen spelers te contracteren voor 2-5 miljoen om ze vervolgens ergens te stallen en te hopen dat ze daar opbloeien. Ajax betaalt dan liever 8-10 miljoen voor een speler die zich al heeft bewezen dan dat 7/10 spelers het niet halen. Dan vervliegt je geld erg snel.
2 0
Minsc
Bandé en Wöber hadden zich al bewezen?
1 0
vincent_DV
Ik zeg ook niet dat Ajax er tientallen moet gaan halen. Maar als je een soort talentenpoule maakt van 5-8 spelers moet dat makkelijk kunnen, dat kost je 15 miljoen maximaal en als er 1tje is die het haalt heb je je geld al weer terug. De duurste transfer in Australië is welgeteld 1,4 miljoen dus zo duur is die Arzani nou ook weer niet denk ik. Buiten dat voorkom je juist dat je veel spelers moet halen van 8-10 miljoen want je hebt ze al.
0 -1
Michelinho
"Spelers van 18 en 19 jaar van buiten de EER, die bij een Nederlandse BVO onder contract staan, moeten per jaar minimaal 208.875 euro verdienen. Voor spelers van 20 jaar en ouder geldt een bedrag van 417.750 euro per jaar. " Tikt aan hoor en verhuren aan ED-clubs kost alsnog een hoop geld. Afgezien van het feit of spelers van die leeftijd veel zien in een huurconstructie in de ED. Ajax verhuurt ook niet aan kunstgrasclubs (7x); de concurrerende clubs zijn ook geen optie en je loopt dus het risico dat Jong Ajax nauwelijks ruimte biedt voor eigen jeugd. En dat terwijl er al iets jonger flink ingekocht is en wordt.
1 0
vincent_DV
Zelfs 417.000 stelt voor Ajax niet eens zo veel voor hoor, ik heb eens begrepen dat Zivkovic bijvoorbeeld al 600.000 verdiende en ik weet zeker dat wanneer een zeer talentvolle jeugdspeler zijn tweede contract tekent, hij in veel gevallen de 417.000 ook al aantikt. Maar ik heb het niet alleen over spelers van buiten de EER, Arzani is er toevallig eentje, maar ik bedoelde vooral in algemene zin dat Ajax zulke spelers iets vaker gewoon moet nemen. Buiten de kunstgrasclubs heb je dit jaar gewoon Heerenveen, Groningen, Fortuna, De Graafschap, NAC, Willem 2 en eventueel Vitesse en FC Utrecht nog waar je gewoon spelers kunt stallen.
0 -1
Michelinho
Jij hebt het over 5-8 van dat soort aankopen die op die leeftijd nog niet op de radar van grotere clubs verschenen zijn. In Europa zijn in die leeftijdscategorie nog maar weinig talentvolle koopjes te vinden, zeker die ook nog eens verhuurd willen worden.
Ik vind Zivko trouwens een mooi voorbeeld van hoe het qua salaris niet moet en die heeft nb. al ED gespeeld voor hij gehaald werd.
Wb. talenten die een 2e contract krijgen: die hebben (deels) de Ajaxopleiding doorlopen en al in JA en/of het eerste gespeeld. Bv. Appie, Frenkie, de Ligt en Kluivert als die bij had willen tekenen.
Je hebt het over 6-8 clubs waar Ajax mogelijk aan zou verhuren; die moeten dat wel willen (jaartje(?) zonder optie tot koop) en toevallig net op die positie iemand zoeken. Krapjes.
0 0
JCr14
Dus 2 jaar geleden moeten halen
0 -1
Toekomst1900
Ex speler en assistent van Zwolle?
3 0
Michelinho
"de Zwollenaren" vervangen met Ajax en het klopt.
0 0
Cisco
Geen idee wie ze hier mee bedoelen....
1 0
GinoAFCA
haal maar op haha
0 0