Schöne weet: 'Niet altijd het beste team wint'

BVeenstra, 18-06-2018 om 07:55, 3494 views, Bold | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-middenvelder Lasse Schöne denkt dat het Deense nationale elftal weleens kan gaan verrassen op het WK. Afgelopen zaterdag wonnen de Denen met het nodige fortuin met 1-0 van Peru, maar volgens Schöne komt er meer bij kijken dan alleen geluk.

'Het was moeilijk, maar we hebben nu allemaal een lach op ons gezicht. We speelden tegen een erg goede tegenstander, maar in het voetbal tellen uiteindelijk de drie punten', zegt Schöne tegenover Bold. 'Het is niet altijd dat het beste team wint in het voetbal en dit keer was dat het geval', weet Schöne dat Denemarken het behoorlijk lastig had met Peru.

'Na ons doelpunt, lieten we hen te veel komen. We voerden niet echt druk meer uit en zij waren goed aan de bal. Op sommige momenten hadden we het daardoor erg moeilijk, maar we hebben gedaan wat we konden. We hebben nu vijftien of zestien wedstrijden op rij laten zien dat we een goed collectief zijn dat er alles aan doet om te winnen', aldus Schöne, die wel baalt voor zijn teamgenoot William Kvist. Zijn concurrent viel namelijk uit met een gebroken rib. 'Het was natuurlijk geweldig om op het WK minuten te maken, maar het is niet leuk dat dat dan ten koste gaat van een collega.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Afca85meer
Lasse werd aan alle kanten voorbij gelopen, die kon echt niet mee met de intensiteit/niveau. Leuk dat ze hem toch winnen en hopen dat Dolberg gaat spelen. Maar die gaan echt niet ver komen.
0 0
RaynoFischer
Niet heel erg, zeker Kasper hebben we zo snel mogelijk nodig ;)
Weet niet of Australie heel sterk is, tegen Frankrijk zijn ze denk ik wel kansloos
0 0
RaynoFischer
Haal die houten Klaas voorin eruit en zet Dolberg er neer, zijn jullie al een stuk beter ;)
0 0