Schöne: 'Speel bij Ajax dagelijks op die positie'

JesseTH, 17-06-2018 om 17:50, 12337 views, BT | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

Lasse Schöne lijkt vrijwel zeker de positie van de geblesseerde William Kvist in te nemen. De verdedigende middenvelder van FC Kopenhagen brak tegen Peru zijn rib en dus komt er een plek vrij. Schöne denkt dat ook hij die positie prima in kan vullen.

'Natuurlijk zijn we verschillende type spelers', spreekt Schöne in gesprek met het Deense BT. 'Ik speel bij Ajax ook dagelijks op die positie met jonge spelers en ik ben gewend om hen op hun plek te zetten. We vullen de positie op verschillende manieren in, maar qua spel zal het niet veel veranderen.'

De controlerende middenvelder van Denemarken is 32 jaar oud en zou daarmee bezig kunnen zijn aan zijn laatst mogelijke WK met zijn land. In zijn interlandloopbaan kwam hij tot nu toe 37 keer in actie in het rood, waarin hij driemaal het net trof. Donderdag treedt de ploeg van Schöne, Kasper Dolberg, Christian Eriksen, Viktor Fischer en Michael Krohn-Dehli aan tegen Australië.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Hoe is Fischer's kans op speeltijd eigenlijk?
0 0
Afca85meer
Werd gisteren weer een paar keer overlopen op die positie. In de Eredivisie kan het vaak nog, maar op dit niveau echt niet.
0 0
Mocrodammerr
ja bij Ajax kan hij het al bijna niet meer belopen. Verbloemd veel tegen excelsior enso.. gister liep Lasse als Lassie achter de bal aan.
3 -2
Ozymandias
Gerrie Muhren zij ooit dat de '6' de enige speler in het elftal is die niet snel hoeft te zijn of een groot loopvermogen te hebben. Een '6' moet vooral intelligent zijn en Schone is dat zeker. Alleen moet het team dan wel als één geheel drukzetten zodat ze bij balverlies naar voren gaan en Schone niet met het hele team in de achteruit moet. Daarom kwam Schone onder Bosz perfect tot zijn recht als '6'.
1 -2
Daneman
Het is wel noodzakelijk dat ie goed kan verdedigen, en dat kan Lasse niet. Laat erg gemakkelijk zijn mannetje gaan. Lasse: mooi weer voetballer
0 0
Ajacied0591
Eens, alleen is dit bij Denemarken helaas voor Lasse niet het geval..
0 0
Mocrodammerr
kan ik me wel in vinden. Zo denk ik ook over de 10. Maar Ajax is niet altijd sterker dan de tegenstander en ik vind dat Schone bij Ajax iig vervangen moet worden. Een dynamische speler is toch wel fijner.
0 0
Ozymandias
In wedstrijden waarin Ajax niet sterker is dan de tegenstander kan Ajax dan voor een andere speler op '6' kiezen. Misschien blijft Matusiwa zich goed ontwikkelen en kan hij een bruikbare speler worden voor dat soort wedstrijden (waarin er een bikkelaar nodig is).

Ik zou het persoonlijk zonde vinden om een '6' te kopen (tenzij dit een hele goede is) aangezien ik denk dat Ajax met Eiting en Matusiwa twee talentvolle opties in huis heeft. Een aankoop zal de ontwikkeling van die twee in de weg lopen.

Eiting ontwikkeld zich elk jaar goed en liet vorig seizoen zien de Jupiler League snel te zijn ontgroeid. Hij heeft nu meer speeltijd nodig in het eerste om zich ook aan het niveau van de Eredivisie aan te passen. Ik verwacht dat dit in de loop van het komende seizoen zal gebeuren.

Matusiwa heeft zich vorig seizoen ongelofelijk goed ontwikkeld. Ik denk dat hij qua voetballend vermogen te kort komt om een basisspeler te worden maar hij kan zéér nuttig zijn op momenten waarop Ajax een echte aanjager met enorm veel felheid nodig heeft.

Ik begrijp dat het moeilijk is om niet in paniek te schieten na een dramatisch seizoen maar een aankoop voor op '6' zou een paniekaankoop zijn. Met Schone, Sinkgraven, Eiting en Matusiwa heeft Ajax genoeg opties voor die positie.
1 0
AjaxBaggio
Viel wel slecht in.
Maar ik gun het Lasse zeker.

Hopelijk krijgt Dollberg ook nog wat minuten. Want die Jorgensen bakt er ook niet veel van.
3 0
Gerard36
heel leuk voor lasse om dit aan het eind van zijn carrière nog mee te maken, dik verdiend.
1 -1
FlyingDutchMan
Geluk bij een ongeluk @ Kvist, geniet ervan Lasse!
1 0
AFCA-B93
Is je gegund Lasse, maak er wat van ouwe bok
1 0
AdK
Toch tof voor Lasse!!
1 0