Nieuw rugnummer deed Riedewald 'pijn'

SJvanveen, 17-06-2018 om 09:11, 31971 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Jairo Riedewald heeft gereageerd op zijn nummerwisseling vlak voor zijn vertrek bij Ajax. Vorige zomer vertrok de verdediger naar Crystal Palace, maar kort daarvoor ging hij van nummer vier naar nummer 36  in Amsterdam. 'Dat doet pijn', stelt hij bij FOX Sports.

Supporters die de voorbereiding van begin af aan volgden herinneren zich de kleine soap nog: in Oostenrijk belde Riedewald met de ploeg van op dat moment Frank de Boer en kort erna was hij vertrokken. Vóórdat men op trainingskamp ging, deden de spelers testjes op de club. 'Op dat moment had ik nummer vier', legt Riedewald uit.

'Ik meldde mij bij de club, we hadden kleine testjes... En toen lag er nummer 36. Ik dacht dat het verkeerd was, dus ging naar facilitair en zei: volgens mij heb ik de verkeerde kleding gekregen. Zij zeiden: nee, dit is jouw nieuwe nummer. Het is raar om te zeggen, maar dat doet pijn.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
Dit is onder andere de reden dat die Gallan niet komt.

Alles waar communicatie in voorkomt of betrekking op heeft, daar zie je de tekortkomingen van Ajax omhoog komen. Riedewald, weliswaar geen topper, zoals zo velen in hun tijdperk Ajax, mocht wel van te voren gecommuniceerd worden.

0 0
niquedegraaff
Tonnen binnen harken en zeuren om een rugnummer :D
1 -2
Babangida83
Correctie: Op dat moment was Peter Bosz nog trainer.

Wel pijnlijk natuurlijk. Had gewoon netjes uitgelegd moeten worden aan hem.
2 0
Joodhannus73
Welk rugnummer heb je nu bij het fameuze Crystal Pallace? Nummer 42? Natuurlijk is het slecht gecommuniceerd van Ajax. We hebben nu eenmaal prutsers aan het roer. Maar je weet dat je in de voetbalwereld zit en dat die keihard is. Mede daarom krijg je ook goed betaald. Dus je moet ook niet zeuren en kritisch naar jezelf kijken. Kans op ontwikkeling vergooit en nu rest een tweede podium. Eigen schuld dikke bult. Datzelfde geldt voor Kishna, Fosu-Mensah, Bezoer en direct Kluivert. Ze spelen allemaal veel te weinig om zich goed door te ontwikkelen... Zo dom!
1 0
Marcao
Riedewald verklootte hoogstpersoonlijk de EL-finale. Dan kan je dit nummer verwachten.
2 -2
Dwergje48
Ik snap best dat het niet leuk is hoor, het is misschien een signaal dat je lager in de pikorde staat. Maar dat betekent alleen maar dat je harder moet werken en nog beter moet worden. Niks mis mee en gewoon doorgaan.
0 -1
Ajax4xbestevaneuropa
93weds. Ajax1 3 goals , verkocht voor 9 mil.
Ook al maakte hij een grote fout bij de finale, een ander raadsel was Pogba die een zee van ruimte had en lekker kon aanleggen zonder een Ajacied die hem lastig viel. Kijk maar terug, Klaassen lag ook nog te slapen.
0 0
FlyingDutchMan
Zoveel wedstrijden nog in het eerste gespeeld? Bijna honderd? Wel jammer dat Ajax dit op deze manier liet weten aan een jongen van de club..
1 0
Dit is mijn club
Jouw ingooi in dat potje vorig jaar tegen Manu deed ons veel meer pijn. Wat een geneuzel man.
6 -3
AppieForever
Pijnstiller nodig?
0 -2
ambtenaar
Vreemd dat dit soort dingen niet gecommuniceerd worden naar een speler toe.
Indirect leiden dit soort situatie’s tot kapitaal vernietiging.
11 -3
Simon1
Heb je Ajax al horen of zien reageren op dit verhaal?
0 -4
ambtenaar
Nee maar denk jij serieus dat hij hier om liegt ?
1 0
EersteAanname
Arme arme Jairo....
1 -4
KlasseLasse
heb liever berichten over een directe aankoop
0 -5
Dwergje48
Moet AS maar wat verzinnen dan?
0 -1
KlasseLasse
dit bericht is al 30x geweest sorry hoor!
1 -4
Bky
Moet hij dit elk halfjaar herhalen?
0 -3
CruyffFootball
Hij wil het nu gaan afbouwen tot 1x in de 8 maanden.
1 0
Simon1
Nieuw nummer deed pijn... Jouw spel deed ons pijn. Had zeker talent, maar het is er nooit uitgekomen. Miste de onverzettelijkheid om echt door te breken. Hierdoor maakte hij ook zoveel fouten dat het terecht is dat Ajax verder gaat kijken. En dan kom je er dus achter dat hij dus ook de zelfkritiek ontbeert om beter te worden. Plaatje rond.
7 -7
HeavenlyDivine
Nou zijn spel deed me echt geen pijn. Prima speler voor de 6 positie
4 0
Simon1
En waarop basseer je dat hij een prima speler was/is voor de '6 positie? Welke sterke eigenschappen vertoonde hij en welke eigenschappen werden er gevraagd op die positie?
0 -1
Pinpanter
Bosz roemde Riedewald aanvankelijk. Om hem dan zomaar af te danken en bij het grof vuil te zetten. Het ergert mij al dat men spelers als "materiaal" pleegt aan te duiden maar om dan de slecht-nieuws-gesprekken ook nog aan de materiaalman over te laten daarmee stelt Bosz mij enorm teleur. Als je een talent zich wil laten ontwikkelen moet je dat niet op zo'n manier demotiveren.
0 0
AFCZlatan
Rustig aan de bal, goed spelinzicht, een goede inspeelpass en verdedigend je mannetje staan. Riedewald beheerste de meeste aspecten vrij goed en ik had hem dan ook graag op die positie gezien.
4 0
Barra
Nou idd, speelde voordat hij op de bank terecht kwam gewoon als 1 van de weinigen goed op 6. Bosz heeft later ook aangegeven dat hij bij de reserverol van Riedewald ook echt wel moeite had. Ik vond het ook een grote blunder van Bosz dat hij Riedewald af en toe geen speelminuten op 6 gaf, want Schone speelde lang niet altijd goed
2 0
EKS
Je maakt er een heel verhaal van maar het gaat hier allereerst om de manier van omgang met een speler.

Als je als coach een speler degradeert in de rangorde dan zou elke andere vorm van communiceren respectvoller zijn geweest.
Ik zou ook denken “bekijk het maar”, en niet vanwege het rugnummer dus...
1 -1
Simon1
En jij denkt dat dit verhaal van Riedewald 100% objectief is. Het zou juist netjes en professioneel zijn als je het binnenkamers houdt.

Vergeet namelijk niet dat Ajax er geen enkel belang heeft bij vertrekkende spelers die nog niet op het gewenste niveau zitten. Ajax leidt op en verkoopt de spelers daarna. Waarom zou Ajax dan zo doen? Het zou mij niks verbazen als Ajax al te vaak met hem heeft gesproken over zijn leerpunten.
0 0
EKS
Er waren in die tijd wel meer verhalen dat er nauwelijks met spelers gecommuniceerd werd over hun functioneren, vandaar dat ik zijn verhaal wel geloofwaardig vond.
Het ligt inderdaad anders als hij dit kon verwachten.
0 0
KKoossiiee
Het verschil tussen een intelligente jongen en een minder intelligente jongen.
Geld voor zowel speler als reaguurder.
Pro-actief en professioneel reageren of uit de emotie.
Het laatste zijn nagenoeg altijd gasten die niet ver komen in het leven.
0 -3
EKS
Het is maar wat je belangrijk vindt. Zolang je niet in het leger zit hoef je niet alles te pikken en over je heen te laten lopen. Jezelf een grens stellen en daarnaar handelen vind ik juist zeer intelligent.

Er zijn zoveel mensen die dagelijks met tegenzin naar het werk gaan om dat soort redenen,
maar toch geen stappen durven zetten. Dat vind ik pas dom.
0 0
KKoossiiee
Pijn ..... pijn ..... een rug nummer.
Al moet je met nummer 8567 spelen.
Daar werd hij zeer dik voor betaald en moest hij zich 2x 2uur per dag melden.
Geef ons zo'n salaris en werkweek.
Niet bij de wedstrijd selectie zitten is natuurlijk niet leuk, maar man man die gasten begrijpen er echt niets van.
Het is natuurlijk inherent aan topsport (in welk land dan ook) en je riant voor beloond wordt.
Het laat maar zien hoe infantiel sommige spelers zijn.
2 -3
Siemmie
Het is niet 'zomaar' een rugnummer. Bij Ajax van nummer 4 naar 36 gaan betekent dat ze je niet meer hoeven. Dus logisch dat dat pijn doet. Het deed dus geen pijn omdat hij niet meer met 'zijn' nummer 4 mocht spelen, maar omdat hij besefte dat hij buiten de boot viel.
0 0
Maik
Ik begrijp je wel, ik zou ook alles doen voor zo'n salaris. Maar uiteindelijk moet je ook bedenken dat hij van niks wist en opeens met het 'stempel 36' rondloopt. Terecht en idd riant betaalt, maar als ze dat bij mij zonder overleg zouden doen zou ik me ook echt te kakken gezet voelen tegenover mn hele team
2 0
Maxwell_5
Bullshit. Jij weet zelf ook dat dit niet de Griekse of Turkse competitie is. Nummers in de twintig en dertig worden bij Ajax doorgaans aan jeugdspelers gegeven. Bovendien had hij het nummer 4 eindelijk “verdiend”. Als je als club of coach wilt dat er hiërarchie komt in een team, moet je zeker je meest ervaren spelers niet te kakken zetten. Zeker zonder tekst en uitleg begrijp ik Riedewald maar al te goed.
3 -2
sucre
meest ervaren???!
1 -2
Simon1
Jij praat pas echt poep. In een teamsport moet ieder zijn plek verdienen door te presteren en niks anders. De ego's binnen het voetbal vinden zichzelf belangrijker dan de clubs en de teams.
1 -1
Maxwell_5
En Riedewald kwam net kijken volgens jou? Dus wie praat er nou poep? Hij heeft 3-4 jaar Moisander en Denswil (bij periodes onterecht) voor zich moeten dulden. En tenslotte ook nog Schöne toen hij werd uitverkoren tot de ideale nummer 6. Dan heb ik nog meer verrassend nieuws voor je: in het voetbal zit het al jaren vol met ego’s. Als jij meer kan genieten van meer saamhorigheid, verwijs ik je door naar je plaatselijk scouting.
2 0
ram
Hij belde met de ploeg?

En waarom moet dit oude nieuws weer gepubliceerd worden? Kan aan mij liggen maar snap de aanleiding niet.

Ik begreep wel dat het Riedewald pijn deed. Zo'n nummer is natuurlijk niet puur een nummer (wat velen hier heel naïef denken). Het betekent uiteraard wat.
1 0
Simon1
Ja, het betekende dat hij niet goed genoeg was. Als hij zelfkritisch was had hij dat al langer door en zichzelf verbeterd. Dit had door hemzelf kunnen worden voorkomen.
1 -2
Dondy
Zo makkelijk praten vanaf hier
1 0
off
Heb toch het gevoel dat hoe er met hem tete en bazoer is omgegaan, Terecht of niet terecht, bijdraagt aan de vroege vertrekwens van een aantal jonge spelers. Ik vond bosz een uitstekende coach voor de basiself maar ik had niet de indruk dat hij de bank het gevoel gaf er bij te horen.
2 -1
Maik
Die moet je even uitleggen hoor. Mensen gaan een andere werkgever zoeken omdat het met een vetrokken manager niet klikte? Persoonlijk zou ik de champagne open trekken in zo'n geval
0 0
insectenverdelg
Als dit verhaal waar is, dat hij zijn nummer pas ziet op zn plek met zn shirtje zonder dat er met hem over gesproken is, lijkt het bijna wel op subtiel wegpesten. Zo ga je imo noet met een jongen van de club om. Praat erover. Lijkt wel of er totaal nirt over ideeen gecommuniceerd wordt. Overigens zonde dat hij wegging. Een extra cv had vorige jaar best handig geweest. Ik denk dat hij heel veel basis had gespeeld aan de linkerkant.
3 0
Simon1
Wij weten als "buitenstaanders" niet wat er allemaal met hem besproken is. Wellicht is dit gewoon een gevolg van vele gesprekken die niet tot een prestatieverbetering hebben geleid.
0 0
NouriVandeBeek
Altijd een zwak voor hem gehad. Genoeg talent, maar zijn focus en killersmentaliteit tijdens wedstrijden is echt zijn zwakke plek.
6 0
RusselWestbrook
Ruggegraat van een weekdier.
6 -7