Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Het heeft me goed gedaan naar Ajax te gaan'

JesseTH, 15-06-2018 om 21:30, 28799 views, Clarín |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nicolás Tagliafico is er nog altijd vol van overtuigd dat zijn overstap naar Ajax de juiste is geweest. De verdediger kreeg in Amsterdam weer de kans om op zijn favoriete positie te spelen en dat heeft hem nu naar zijn droom geleid: het spelen op een WK met Argentinië.

'Het is goed voor mij dat ze voor me kozen. Het betekent dat ik een aantal jaren goed heb gewerkt', spreekt een trotse international tegenover Clarín. De overstap naar Ajax heeft de back daarin behoorlijk geholpen. 'Ik speelde tijdens mijn laatste periode bij Independiente als een centrale verdediger. Het heeft me goed gedaan om naar Ajax te gaan, want daar speelde ik weer op mijn natuurlijke positie.'

Om te bereiken waar Tagliafico nu is, bij het Argentijnse elftal, heeft hij dan ook bepaald niet stilgezeten. 'Wanneer je naar dingen wil streven, moeten er doelen gesteld worden. Het is altijd door mijn hoofd gegaan, sinds ik een kind was. Een doelstelling die ik altijd heb willen behalen is het nationale team, maar het spelen van een WK is een droom.'

Na zijn eerste halfjaar sinds hij terug is in Europa, merkt Tagliafico op dat het voetbal er veel dynamischer is dan in Zuid-Amerika. 'Er zijn in de top niet zo veel overtredingen en ook wordt er weinig gediscussieerd met de scheidsrechter. Dat genereert veel meer dynamiek en vermogen om je te kunnen concentreren. In Europa is het voetbal verder ook veel meer tactisch dan in Argentinië. Zowel het verdedigen als het aanvallen wordt gedaan als groep, met z'n allen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Dit zou nog wel eens een hele goede ondersteuning kunnen zijn voor ons, in het kader van spelers deze kant op laten komen ipv dat ze puur voor het geld bijv. naar Engeland gaan.

Want welbeschouwd is het Argentijnse elftal natuurlijk niet niks! Berucht en beroemd.
Dat het dus heeft geholpen heeft om voor Ajax te kiezen en daarmee je plekkie in het Argentijnse elftal te veroveren, is imo een grote plus voor ons!

Het kan spelers laten beseffen dat elke week spelen de kans om uit te kunnen komen voor je nationale elftal groter maakt dan ergens met een overvolle ipv volle portomonee op de bank te zitten (Kluivert jr., lees je mee?).
Bij Ajax is de kans dat je speelt groter, doorgaans speel je ook minimaal tot aan de winter Europees en krijg je alle gelegenheid en kans om verder te groeien/leren voordat je naar het geld gaat.
0 0
Michels
Hij is niet de nieuwe Roberto Carlos of Paolo Maldini ofzo. Maar mijn god wat is hij een verademing op linksback na jaren van gepruts op die positie!
7 0
Ferd
De verademing was Sinkgraven.
1 -4
Michels
Oh ja, Sinkgraven! Die jongen die op het middenveld te kort kwam en bij gebrek aan beter (en omdat hij zo duur was) op lb gezet werd. In de aanval kon hij redelijk mee combineren, maar in de verdediging was het een ramp. Hoe lang hebben we nu alweer niets meer van hem gehoord? Gaat een Fischer/Boilesen/Andersen/Murić-gevalletje worden...
3 -3
Michelinho
"Hoe lang hebben we nu alweer niets meer van hem gehoord?"
Is het je nou werkelijk ontgaan dat hij langdurig geblesseerd was of negeer je dat voor het gemak maar even?
De vraag is nu wel/wanneer hij fit genoeg is en of hij niet gewoon te kwetsbaar is, maar als LV is het een prima concurrent voor Nico. Zeker aanvallend en in de combinatie de betere; verdedigend ging hij het ook steeds beter doen.
0 0
Michels
Is het je werkelijk ontgaan dat ik hem in een rijtje met jongens zette die allemaal langdurig geblesseerd waren en het daardoor niet gehaald hebben?
0 0
ditisdebeslissing
jij onderschat sinkgraven. ik zou zeggen kijk nog even wat europaleage wedstrijden van vorig jaar hij zet 4 aanvallen op waaruit gescoord word.
0 0
Michels
Lezen dude, volgens mij zeg ik letterlijk dat hij aanvallend lekker kon combineren. Ik was verdedigend alleen niet onder de indruk van hem.
0 0
NoPants
Wat een bullshit. Sinkgraven moest even wennen aan de positie, maar was de tweede seizoenshelft de beste back van de eredivisie. Stond verdedigend zn mannetje, won veel duels, was opbouwend goed, had een redelijke voorzet. Bekijk de statistieken op eredivisie stats anders even voor je ongefundeerd dingen roept.
5 0
Michels
Nee, je romantiseert. Aanvallend zag het er prima uit. Verdedigend liet hij nog wel eens een steekje vallen.
0 0
Chesterson93
amen
0 0
Ajax27
Fijn om te horen dat er ook nog een speler is die 100% tevreden is en trots is om bij Ajax te spelen.
6 0
Kinkladze
Die natuurlijk..
0 0
Kinkladze
Hij wilt?? Alsjeblieft ik word zo moe van mensen due dat blijven schrijven..
Ik wil
Jij wilt
Hij wil
Wij willen
Jullie willen
Zij willen

Is dat nu zo moeilijk???
3 -3
GvanderK
Nou nou wat erg zeg, bel 112.... Dat jij je daar zo druk om maakt zeg, je respecteert maar gewoon lekker dat niet iedereen zo taalkundig persoon is als meneer @Kinkladze hoor en als het je niet aanstaat scroll je toch lekker toch zeikerd.
0 -2
NoPants
Jezus je zal er maar mee zitten. Oja je hoort 1 of 3 punten te gebruiken, 2 punten komt niet voor in onze taal. Als je dan toch de taalpurist wilt uithangen.
3 -1
Michels
Trema's!
0 0
mvdk
Goh, ik kon er niet van slapen.
0 0
AFCAMM
Ik heb de indruk dat het ook steeds vaker gebeurt, ook in de serieuze media. Hetzelfde geldt voor verkeerd gebruik van ‘die’ en ‘dat’ (vooral vaak ‘die’ waar ‘dat’ correct zou zijn, zoals bij verkleinwoorden; ‘die meisje’ bijvoorbeeld).
2 -1
mvdk
Inderdaad, maar waar gaat dit topic over?
1 0
BennJii020
En Nico heeft ons goed gedaan!
2 0
OKP-AFCA
Nou ik heb toch vernomen dat hij weg wilt, puur door Ten Hag!!!
0 -3
Toekomst1900
Hahaha, van wie heb jij dat vernomen? Een bekende van een bekende natuurlijk. In de media wordt maar wat geschreven, maar vooralsnog is alleen Kluivert vertrokken! En zelfs die is niet officieel weg, aangezien Ajax niets heeft gecommuniceerd.
3 0
AFCAMM
Hopelijk is dit voor andere spelers ook een teken dat je met speeltijd bij Ajax gewoon kans maakt om geselecteerd te worden voor het nationale elftal van een héél groot voetballand. Argentinië is geen kattenpis...
6 0
Keizer020
Mooi om te horen !
2 0
Siemmie
Dit zal wel altijd in het voordeel van Ajax blijven. Dat geld verziekt de voetbalwereld misschien, maar er zijn nog genoeg spelers die niet kiezen voor t geld en de grote competitie, maar voor de club die ze de beste kansen/springplank biedt. En dat is Ajax. Zie Nico nu, zonder zijn stap naar Ajax was hij echt niet naar het WK gegaan.
7 0
Toekomst1900
Precies hoor! Kijk naar Pereiro. Weet zeker als die bij Ajax zou spelen, dat hij naar WK ging met Uruguay. Over hem gesproken: typische Ajax speler, in niks een Psv speler. Zou hem gewoon proberen te halen. Als je het Bayern van Nederland wil/kan zijn, haal dan (één van de) beste speler weg bij je concurrent!
2 0
ajaxrulesz
Ja ajax zou het kunnen proberen maar gezien hij al enkele jaren in de eredivisie speelt vermoedt ik dat hij een compettie hoger prefeert boven een overstap naar de concurrent.
0 0
afca4eva
Ik ben niet zo'n fan van Pereiro eerlijk gezegd. Wel van zijn, op het oog, makkelijke techniek en linkerbeen maar het is wel een gevalletje Kishna. In potentie een fantastische (straat-)voetballer maar van de 5 wedstrijden valt hij maar 45 minuten op. Heeft gewoon een beetje dat lakse over zich, niet de juiste mentaliteit die nodig is om de top te halen.
0 0
Toekomst1900
Juist door zijn kwaliteiten ben ik fan van hem! Bij Ajax komen die veel meer tot zijn recht dan in eindhoven. Mensen kijken -vind ik- te vaak naar wat iemand niet kan, ik probeer het juist vaak om te draaien. Pereiro is een trotse jongen. Bij Psv krijgt ie nooit het vertrouwen. Speelt ie heel goed, week later iets minder, wordt ie gewisseld. Altijd! Ziyech speelt ook wel eens minder, oogt ook laks, maar is/was wel onze beste voetballer!
1 0
FlyingDutchMan
Gek he, dat hij geen vertrouwen krijgt aangezien hij één keer in de maand wat leuks laat zien
0 0
ajaxrulesz
ajax heeft nog altijd die nostalgische voetbalnaam die iedereen over heel de wereld kent, dat is zon aantrekkingskracht. psv kan nog 10 keer achter elkaar kampioen worden daar zullen ze buiten eindhoven nooit overpraten. die naam van ajax is opgebouwd uit bijna 100 jaar dat duurt zolang voordat zon naam gevestigd wordt buiten nl. daarbij heeft ajax het voordeel dat ze in een internationale stad zitten als amsterdam dat veel meer internationaal georienteerd is dan bijv. eindhoven en minder gesloten mensen wonen. ajax is nog altijd een magneet voor spelers en dat zal altijd zo blijven. amsterdam is ook veel sociaal vriendelijker voor buitenlanders dan een eindhoven of helmond dat helpt ook voor aantrekken van spelers. Amsterdammers zijn zowiezo veel meer open minded dan brabanders wat heel erg helpt tot snel integreren van buitenlandse spelers. Dat is nog een enorm voordeel wat ajax heeft tov een psv. Men moet huisvesting en woonomgeving niet onderschatten van een speler, nou dan is de keuze tussen amsterdam of eindhoven snel gemaakt. en ja ik ben een brabander(Mierlo), die geregeld in amsterdam komt weet waar ik over praat succes ermee. dat eindhoven/psv een warm nest zou zijn met gezellige mensen etc is een grote opgeblazen farce en is gewoon niet waar geld voor de gehele omgeving, amsterdam is dat veel en veel beter maar daar word niet over gesproken.
3 0
Lazell
Sorry hoor, maar de keuze maken op basis van historie die al 20 jaar vervlogen is, is niet zo handig. Hij komt op basis van onze huidige reputatie. Met aantrekkelijk voetbal vol met jeugd de EL finale halen.
0 0
Bocarra
Nog meer van dit soort spelers Marc!
5 0
behangdelul
Dat velen je voorbeeld maar mogen volgen vriend!
2 0