'Ik zei: ik ben gekomen voor het eerste'

JesseTH, 15-06-2018 om 20:05, 34331 views, FOX Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Davinson Sánchez is blij dat hij zich gedurende één seizoen heeft kunnen ontwikkelen bij Ajax, maar is nog blijer met de stap die hij daarna heeft weten te maken. De keiharde verdediger had het op het begin even lastig in Amsterdam, maar groeide daarna uit tot een absolute sterkhouder.

'Mijn eerste wedstrijd met Ajax, speelde ik met het tweede team. Dat vond ik maar niets', begint Sánchez te vertellen bij het programma Phenoms. 'Ik had belangrijke aanbiedingen afgeslagen om hier te komen, om hier met het tweede te spelen? Ik zei tegen de manager: ik ben gekomen voor het eerste. Een week later speelde ik bij het eerste en daar ben ik niet meer weggegaan.'

Na zijn indrukwekkende seizoen in Amsterdam, wilde de club de Colombiaan uiteraard houden. 'Maar als je een betere optie hebt, ben je in je hoofd al bezig met de volgende stap. Alles staat stil tot je weet of je blijft of gaat. Het hangt allemaal af van die beslissing. Ik ben een stil persoon. Ik hou me op de achtergrond en denk na. Dat heeft gevolgen voor de mensen om me heen.'

De uiteindelijk plaatsgevonden transfer van Ajax naar Tottenham Hotspur ervoer de verdediger als ingewikkeld, maar hij is trots dat hij de stap heeft kunnen maken. 'Het was een recorddeal voor beide teams. Ik ben blij dat ik met Tottenham in de Premier League speel, maar heb ik het nu gemaakt? Nee. Als je zo denkt, zit je fout. Elke stap is belangrijker dan die daarvoor.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Had Ajax gewoon Champions League gespeeld, had Sanchez nog een jaar gebleven. Ik denk dat het weggaan van Bosz ook niet geholpen heeft (ongeacht wiens schuld dat was).
Vind ik gewoon terecht. Een speler van het kaliber Sanchez moet ook in de CL spelen voor zijn eigen ontwikkeling. Was vanaf dag 1 de beste van het veld, wat een geweldenaar.
Het beste voor hem was geweest om bij Ajax te blijven mits ze CL zouden spelen. Het opbouwen kon hij nog verbeteren. En dat leer je nu eenmaal beter in Nederland dan in Engeland.
0 0
FissaDeGekste
Ik ben blij dat we een speler als Sanchez hebben mogen verwelkomen in de Arena. Op het veld was hij een voorbeeld en een dragende kracht. Jammer dat ie al meteen weg wilde, maar het zij zo. Gun hem een topcarriere.
2 -1
Ardoe
Ach Sanchez, tja, voor mij had het - in retrospect - niet gehoeven.
0 -3
TheRiviera
''Maar als je een betere optie hebt, Ben je in je hoofd al bezig met de volgende stap. Klassieke uitspraak van een broodvoetballer. Als Ajax jou een kans geeft om door te breken in Europa dan is het respectloos om na 1 seizoen al te vertrekken wanneer iemand jou een hoger podium aanbied en meer centjes voor je neus houd. Ondanks dat dat ik respect hebt voor zijn voetballende kwaliteit kunnen we Sanchez goed gebruiken als een voorbeeld hoe het niet bij het aantrekken van spelers. Als ze zichzelf niet langer dan een seizoen bij Ajax zien spelen ongeacht wat voor aanbieding ze krijgen na dat seizoen dan is er geen reden om hun aan te trekken.
0 -3
@Maar7en
Toch liever 1 seizoen genieten van een speler kaliber Sanchez die ook nog eens 8x over de kop gaat qua transferwaarde dan een halve miskoop die meer dan 2 seizoenen blijft. Het gaat om kwaliteit uit de selectie, niet of je de langst blijvende speler bent! Sanchez was top gescout en top aankoop. Helaas is Ajax niet in de positie meer om zulke spelers lang aan zich te binden, maar zonder Sanchez hadden wij geen Europees resultaat geboekt en een mooi bedrag aan hem overgehouden wat hij ook geen probleem vindt.
1 -1
TheRiviera
Dat Sanchez een topaankoop was is pas duidelijk geworden naar een bepaalde tijd. Daarvoor kon je niet inschatten of hij wel of niet een succes zou zijn. En op basis daarvan hoefde je ook niet te verwachten dat hij na 1 seizoen al weg zou zijn. Maar dat is allemaal bijzaak. Waar het om gaat is dat Ajax niet bekend hoeft te staan al de club van 1 seizoen spelers. Hoe wilt een club zoals Ajax überhaupt groeien en wat bereiken als je beste spelers ongeacht leeftijd niet eens de intentie hebben om langer dan een jaartje bij de blijven.

We zien het met Kluivert die na ze eerste volledig seizoen zelf ervoor kiest om te vertrekken nu dat hij zichzelf in de kijker heeft gespeeld. Wat als Tagliafico nou ineens na een succesvol WK vertrekt na een half jaartje Ajax zou je dat dan ook accepteren en zeggen ja maar ik heb toch een paar maandjes van hem kunnen genieten en Ajax heeft een mooi centje kunnen vangen waar ze geen shit mee doen?

De club moet streven om een plek te worden waar spelers ook de intentie hebben om wat te bereiken met de club en niet alleen zichzelf in de kijker willen spelen.
0 0
insectenverdelg
Vond je t van Frenkie Jong dan ook respectloos hoe hij Willem II voor een habbekrats in de steek liet? Die had immers een groyere band met die club. Ik vind de manier hoe Sanchez t deed ook netjes, maar hij was een passant die Ajax gebruikt heeft. En Ajax heeft Sanchez grbruikt met een winstmarge van ruim 700% in een jaar tijd.
0 -1
TheRiviera
Achteraf is het makkelijk te zeggen dat Ajax Sanchez ook heeft gebruikt om dikke winst te vangen voor hem maar dan was in eerste instantie niet de intentie. Ik had Sanchez afgelopen seizoen er liever bij gehad i.p.v die 40 miljoen want dat geld is toch niet goed geïnvesteerd naar mijn mening.
0 0
Babayaka
En Ajax had moeten zeggen, je bent voor 4jaar gekomen, je vertrekt niet na 1 jaar.

Prettig weekend.
2 0
ajaxrulesz
haha ofniet. dude is amper 1 jaar bij ajax en wil al met alle geweld vertrekken, zulke spelers kunnen we niet teveel gebruiken die nieuw zijn bij onze club!. de selectieprocedure van aankopen moet worden aanscherrpt vind ik. als je max. 1 jaar wilt blijven dan ben je bij onze club niet welkom!.
1 0
kaashaas
Deze speler behoort binnen nu en 3 jaar tot de 5 beste verdedigers ter wereld. Hij heeft het allemaal en kan zich in elk team aanpassen.
Die 40 miljoen was slechts een schijntje.
Davidson is ook voor de spurs niet lang te houden.
1 -2
Babayaka
Hij kan niet eens een knappe lange bal geven, een goed schot heeft ie ook niet, hij kan hard rennen en kan daardoor zijn eigen verdedigende foutjes herstellen, althans dat is wat hij bij Ajax deed. Sunday' oliseh was beter.
0 0
ajaxrulesz
niet overdrijven, 40 miljoen is geen schijntje. sanchez mist de fysiek bouw om ttot de elite te bohren van verdedigigers. je onderschat de grootte van spurs hij mag blij zijn als hij daar mag blijven dit wordt nooit een real speler dat kan ik jou nu met zekerheid vertellen. Iemand met de ideale fysiek zou eruit zien als jan vertonghen. Sanchez is niet zo sterk gebouwd dardor is het zoiezo al lastig om als absolute topper jarenlang vol te houden bij eeen real of barcelona. ik denk dat spurs de top is van sanchez wat naturlijk ook gen schande is!.
0 -3
Maxwell5
'Niet zo sterk gebouwd'....gast, zeg dan niks.
3 0
ajaxrulesz
nee datr heeft met genen te maken. ik zeg niet zo sterk gebouwd omdat ik hem vergelijk met speelers als alderweireld of vertonghen. dan zie ik dat en vertonghen beduidelend sterkere genen lichaam als sanchez maar dat dat niet betekent dat hij beter is. daaardoor kan hij alsof real halen maar geef ik vertonghen of alderweireld een stuk meer kans omdat zei fysiek nu eenmaal sterker zijn gebouwd. Vergelijk de ligt met sanchez, de ligt heeft toch veel sterkere genen, lichaam.. die izie ik daarom eerder bij een club slagen dan sanchez. zeker als verdediger is dat gewoon een enorm extra wapen. die benen van de lifgt zijn bijna 1x zo dik als sanchez.
0 -4
Chesterson93
HAHAHAHAHAHAHAHA
0 0
Maxwell5
Grote onzin! Alderweireld en Vertonghen hebben gewoon idioot veel in de gewichten gehangen.
Samchez is in aanleg al fysiek sterk. Pak anders even een foto van Alderweireld en Vertonghen op 20 jarige leeftijd en vergelijk dat met de bouw van Sanchez.
0 0
Ajax_026
Thuram, Bogarde en Kompany missen natuurlijk ook die genen. Zie je het patroon???

Hou toch op man Sanchez is een fysiek beest.
0 0
Michelinho
Had nou maar naar Specsavers gegaan.
Dao is een een beest man, atletischer komen ze niet.
Had dan iets over zijn voetballend vermogen gezegd; was er nog over te discussiëren geweest. Met dat gelul over genen en zijn bouw sla je de plank volledig mis.
0 0
smokum
Serious? :-P Sanchez vreet zowel Jan als Toby helemaal op.
0 0
insectenverdelg
Riep ik afgelopen jaar ook al. Dat ik veel eerder Sanchez dan van Dijk zou halrn. Vooral ook de snelheid die hij heeftvhij counters eruit te halen maakt hem goud waard voor aanvallende teams. Daar zijn er maar weinig van die dat hebben.
0 0
Jan Doedel
Ja Davinson maar bij Ajax moet je eerst wennen aan het Ajax-voetbal.......
0 0
ambtenaar
Hoe doet hij het in Engeland ?
0 0
Chesterson93
Grapje, zeker?
1 0
Jelephi
Een van de beste verdedigers in Engeland naast van dijk en alderweireld
3 0
ambtenaar
Nice
0 0
Jelephi
Puur een brood voetballer. Had niets met Ajax
5 -2
Restored
Hoeveel spelers uit het buitenland hebben wel wat met Ajax?
2 0
gras
Vertonghen, Suarez, de broertjes Laudrup, Litmanen, Pantelic en zo.
3 -1
trodat4030
Vergeet niet dat die spelers nog het legendarische elftal van 94-96 bewust hebben meegemaakt. Toen zaten spelers van vandaag de dag nog in hun luiers of zelfs hun vaders verrekijker. Dat maakt een degelijk verschil.
1 0
Jan Doedel
Hoeveel spelers hebben dat? Punt
0 0
Middenweg401
Je vergeet iets.
0 0
Middenweg401
Maar je kunt iemand uit Latijns Amerika ook moeilijk verwijten een broodvoetballer te zijn.
0 0
NR9
Brood voetballer , geen aandacht aan besteden.
1 -2
Tinus
Waarom geen aandacht aan besteden? Heeft een prachtig jaar gehad bij Ajax. Mede dankzij hem heeft ajax in Europa weer wat betekend sinds lange tijd. Bovendien is zijn succes ook belangrijk voor ons omdat hij bij Ajax heeft gespeeld. Iets meer respect is wel op z’n plaats.
4 -1
Michels
Sorry hoor, het is een leuke voetballer, maar ik heb met hem op t moment nog minder dan met Kluivert.
2 -5
Chesterson93
G fietsen en geen aandacht aan Ajax besteden als je niks zinnigs te melden hebt.
1 0
Restored
Heeft Kluivert ons ook naar een Europese finale gebracht dan?
2 0
Ajax meister
Daar moet Ajax sowieso mee stoppen, als je spelers koopt dan koop je ze voor het eerste elftal en niet zoals Cassiera 2de schijtelftal.
5 -1
Ferd
Litmanen speelde z'n eerste jaar ook alleen maar in het tweede, wat een godverdomde miskoop zeg.

Lul
1 -1
Ajax meister
Beste Nerd, ik kan heel goed begrijpen dat jij niet zo heel veel verstand heb van voetbal maar daar kan ik jou niks over kwalijk nemen.
Begin jaren 90 had Ajax 1 van de beste elftallen ooit, Bergkamp als concurrentie is voor niemand een plezier, wie hebben wij nu op het middenveld, spelers die nog niet goed of goed genoeg zijn. Maar als jij denkt dat jij mij een hak kan zetten moet je dat vooral doen. Maar ik weet zeker dat je dit soort taal niet in mijn gezicht durft te zeggen.
1 0
insectenverdelg
Ook cassiera is voor t 1e grhaald. Alleen niet goed genoeg bevonden. Dolberg daarentegen is niet direct voor t 1e gehaald. Maar jij zegt dat we daar dus beter mee kunnen stoppen?
1 0
Babangida83
Moet jij even nagaan hoe oud Dolberg was toen ze hem haalden en hoe oud Cassierra was toen ze hem haalden. Daarna even kijken hoeveel geld ze er aan besteedden en de argumentatie daarvan.
0 0
Jelephi
Je haalt geen spelers van 5 miljoen voor jong Ajax. Daar spelen zelf opgeleide spelers of jeugd die je hebt aangekocht in een veel eerder stadium. Noem mij een aankoop van dit soort bedragen die door de Jupiler league bij Ajax daadwerkelijk beter is geworden.
1 0
smokum
Neres
0 0
@Maar7en
Haha nou die werd stukken beter inderdaad... Denk niet dat Neres Jong Ajax nodig had om zijn nivo te verhogen hoor. Misschien om te acclimatiseren en eens te proeven hoe in NL gevoetbald wordt. Maar beter is ie er echt niet van geworden dan dat ie al was.
0 0
Tinus
Het gaat in deze discussie niet om de vraag of een aankoop beter is geworden in jong Ajax. Het gaat erom dat hij gekocht is voor het 1e, maar hij bleek (nog) niet goed genoeg. Had Ajax hem in de A moeten laten spelen of helemaal niet? Veel opties zijn er nu eenmaal niet.
1 0
afcas
ooit gehoord van het begrip aanpassingsvermogen? ooit gehoord dat ieder mens anders in elkaar zit? en hoe zit het met jensen dan die voor een paar miljoen gehaald is en zelfs bij o19 niet alles speelt? ben je blijven hangen in de jaren 40 ofzo?
0 0
Jelephi
Leer eens lezen. Jensen valt in de categorie jeugdspelers in eerder stadium. Jij bent degene die hier naïef is. Niet ik.
0 0
afcas
als je instroomt bij JONG ajax ben je ook een jeugdspeler toch? zijn overigens ook genoeg voorbeelden van spelers die bij een club voor het eerste werden gehaald, maar ook een aanpassingdperiode nodig hadden om te slagen. en daar zitten ook oudere spelers tussen. als jij in de huidige tijd 5 miljoen betaald voor een jonge zuid amerikaanse speler en je speelt voor de titel moet je gewoon geluk hebben dat een speler er meteen staat. een neres vonden een hoop in zijn 1e half jaar ook niks en die heeft meer dan het dubbele gekost. je kunt ook aan beide zien dat het gevoelsmensen zijn die moesten wennen aan de grote overstap van zuid amerika naar noordwest europa. ander klimaat, ander soort maatschappij. sommigen wennen daar makkelijker aan dan anderen, maar dat zegt niets over iemands talent. maar als jij denkt dat 5 miljoen tegenwoordig veel geld is voor een talentvolle speler die nog wat beter moet worden om er te staan ben jij toch echt naief hoor... overigens ga je ook nog eens voorbij aan de enorme ontwikkeling die dolberg in de periode dat cassierra werd aangetrokken maakte en de komst van traore die door de coach gewenst was voor de spitspositie en de komst van huntelaar vorige zomer.
0 0
Ajax#1900
Joh, welkom in de voetballerij. Je hebt elk jaar 1 of 2 spelers die tegen vallen. Geldt voor letterlijk alle clubs.
0 0
Ajax meister
Ik denk dat jullie je punt missen, als Ajax een voetballer haalt voor het eerste dan moet hij goed genoeg zijn, als je het niveau eredivisie niet haalt dan heeft Ajax inderdaad een slechte aankoop gedaan, de eredivisie schijnt slecht te zijn, als je de ED niet haalt kan je beter stoppen met voetballen. Ajax is nu rijk genoeg om goede spelers te halen, dan mag je best wel voor Ajax begrippen meer betalen.
0 0
Ajax#1900
Het gaat er om dat aankopen altijd gokjes zijn. Sanchez en Cassiera waren even duur, dus meer betalen zegt echt niet alles hoor.
0 0
Ajax meister
Die ondergrens mag echt niet meer. Ik bedoel er mee te zeggen als je het ED niveau niet aankan dan kan je gewoon echt niet voetballen. En als z'n scout meerdere keren een slechte speler adviseert lekker ontslag geven. Natuurlijk zijn het altijd gokjes welke speler je binnen haalt, maar gekochte spelers moeten gewoon minimaal eredivisie niveau zijn. Eens in de 5 jaar haal je per ongeluk een topper binnen. Maar de ondergrens mag eigenlijk niet meer.
0 0
insectenverdelg
Ik mis geen enkel punt. Cassierra is gehaald voor het eerste. Zelfs direct. Is on r begin ook in t 1e gezet
Alleen was geen Sanchez. Daarnaast ontwikkelde Dolberg zich stromachtig. Daardoor is hij op t 2e plan geraakt. Verkeerd gescout van Ajax? Achteraf misschien wel. Maar dat is makkelijk praten. Met jongemsxals cassierra en Sanchez neem je een gok. Soms valt die goed uit, soms minder goed. Maar als je altijd wil dat t direct een speler voor t 1e is. Moet je jongens als labyad halen. Die gaan geen wonderen verrichtten, maar gaan wel gewoon aanhaken op t gewenste niveau om een nuttige selectie speler te worden. Dat weet je van te voren. Maar dan moet je geen cassierra en ook geen Sanchez meer halen dus. Of een Neres. Ziyech was dan weer wel de veilige keus.
0 0
afcas
janken.
0 -2