'Guardiola dacht: wat is mij nou overkomen?'

JesseTH, 13-06-2018 om 21:55, 29034 views, De Balie |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Pieter Zwart, hoofdredacteur van Catenaccio en tevens analytisch schrijver van Voetbal International, merkt een verschil op uit het verleden tussen het handelen van Frank de Boer in zijn tijd bij Ajax en Josep Guardiola. Het gaat om het verschil in verwerking na te zijn weggespeeld.

'We weten allemaal nog dat Ajax werd weggespeeld door Red Bull Salzburg', begint Zwart te vertellen bij de conferentie van De val van Oranje. 'Daarvoor had Guardiola, toen trainer van Bayern München, ook tegen dat team gespeeld en die werden ook weggeblazen. Ze verloren met 3-0. Er kwamen twee verschillende reacties op. Frank de Boer zei: ze gingen ons één-op-één vastzetten, we hadden misschien wat sneller de lange bal moeten spelen, maar dit was een incident.'

Zonder dat hij zijn hele eigen visie om wilde gooien, nam de Spaanse trainer van Bayern München het voorval serieuzer en probeerde hij er inzichten uit op te pikken. 'Guardiola dacht: wat is mij hier nou overkomen? Die is trainingen en alle wedstrijden gaan bekijken van Red Bull Salzburg, totdat hij tot in het diepste detail begreep hoe zij speelden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Hetzelfde deed Mourinho vorig jaar bij Ajax, hij bestudeerde alle spelers en doorgrondde de tactiek, voordat hij de finale won. Dat maakt een trainer top en een winnaar ...
0 0
RedFeather
Wat had Frank een partij b artiesten.
Vraag me wel af wat hij er van zou maken met de selectie van de afgelopen twee jaar.
1 0
Ruff Rhythim
Zolang Ajax en vele supporters nog vinden dat Europese tegenstanders zich maar aan ons moeten aanpassen heb je de afgelopen 20 jaar niet zo goed opgelet...
2 0
Pierre Heno
Frank was /is een beginnende trainer met weinig internationale coach ervaring. Dat verschil zie je terug in deze twee coaches. Frank moet vooral eerst zichzelf leren kennen als coach in de Europese subtop. Dat zal nog wel wat jaren in beslag gaan nemen.So what?!. Een dergelijk proces zie je ook bij de meeste spelers. De spelers die als tiener bij Ajax speelden zijn nu ook heel wat stabieler en beter op een leeftijd van 24-28 jaar. Helaas gaan deze tieners nu ook al als tieners weg bij Ajax m.a.g. dat er weinig aan kwaliteit overblijft om de poulefase EL te kunnen halen, laat staan de poulefase CL. JPS verwoordde het mooi met 'La vérité est dans la situation'.
0 0
Tecmessa
Tsja, als iedere trainer zo bezeten was als Pep dan zou iedereen allang zijn baan hebben opgezegd en alleen nog maar voor de TV zitten om voetbal te aanschouwen.
0 -1
Rudolph J
Mooi compliment voor FdB om te worden vergeleken met Pep. Dat overkomt niet elke ex-trainer van Crystal Palace.
1 -3
melvin druncte
Het punt dat Pieter Zwart probeerde te maken, waar dit verhaal als argument diende, is wat doe je met zo'n nederlaag. Ga je zoals reacties hieronder zeuren over spelers of eigen tactiek of ga je kijken wat doen ze (Salzburg) goed en ga je kijken of je dat kan gebruiken. Volgens Zwart kijken wij dan teveel naar het negatieve in ons spel en vergeten wij te leren van de ander. Volgens Zwart deed Guardiola dat wel met de positieve resultaat als gevolg (spelers materiaal daar gelaten)..
6 0
ajaxrulesz
interessant, herinner met dar salzburg ons vooral veel opjaagde en ons onder druk wou zetten zodat we vlug keuzes moestes maken in het veld(waar veel van ons niet goed in waren en dus de bal inleverden). het meerendeel leverden de bal in bij de tegenstander, moeten we nu al die spelers vervangen?>
0 0
melvin druncte
Ik geloof ook heilig in een goede press. Ik denk dat het daarom soms echt goed liep onder Bosz.

Ik lees hieronder bijvoorbeeld dat Bosz mazzel had met de EL-finale. Als je het hebt over spelers materiaal, dan zal Bosz dat niet ontkennen, dat gaf hij ook aan in "de staat van oranje". Maar de EL finale was geen totale mazzel. Als je wil stellen dat zowel de thuis wedstrijd tegen Lyon als Schalke mazzel was, dan moeten die beelden nogmaals bekeken worden door diegene. Als je die beelden goed kijkt zie je hoe team continu goed staat (ook in balbezit) om goede druk te zetten.
2 0
KlasseLasse
we speelde beide eerst thuis wonnen we dik tegenstander niks te vertellen daarna beide uit! waardoor ze te makkelijk dachten
0 0
rss-dion
Ik blijf frank steunen. Ajax uit de rode cijfers, veel jeugd laten doorstromen waardoor ajax weer beleid krijg en wakker werd op de toekomst. Onder frank had tete en bazoer nooit zo snel weg gegaan. Het was zijn beleid. De grootste bedragen die frank binnen haalde voor de club zijn ook allemaal transfers van jeugd geweest. En mensen overdrijven erg over het spel. Het spel had allemaal te maken met kwaliteit, in 2 jaar tijd verloor die anita, vertonghen, eriksen, en alderweireld vdr wiel. En toen begon t spel te haperen. Maar daar kan geen trainer tegen op. Ik heb genoten van city thuis, barca thuis, milan uit, man u uit, psv uit 2x psv thuis 2x , kijk beelden terug dan mis je die tijd
1 -4
Ferd
'Onder Frank hadden Tete en Bazoer niet zo snel weggegaan' is pure kolder. Tete speelde hetzelfde spel als Kluivert nu, met dezelfde zaakwaarnemer. En Bazoer, Ajax probeerde hem onder FdB al te verkopen.

Daarnaast, het zegt voldoende over de spelopvatting van De Boer dat je zo'n beperkte voetballer, die niets kan onder druk, als Tete zo belangrijk maakt. Ongeschikt voor Ajax.
1 0
FlyingDutchMan
Amen
0 0
Bocarra
Het statische, trage 3-3-4 systeem zoals het de laatste jaren bij Ajax werd uitgevoerd is niet meer van deze tijd. 10 tallen keren per wedstrijd terug spelen op de verdedigers en keeper. Slaapverwekkend. Bij Ajax hebben de verdedigers altijd het meeste balbezit per wedstrijd. Vleugelspitsen komen de bal bij de verdedigers ophalen en de middenvelders staan altijd veel te hoog in de buurt van de centrum spits. Kortom alles staat vast en met de rug naar het doel van de tegenstander. In het buitenland passen ze de tactiek per tegenstander aan en kunnen die zelfs binnen een wedstrijd meermaals veranderen.
1 0
geDaante
Wat jij beschrijft is dan ook de kansloze KNVB/De Boer tactiek. Van Gaal deed zo'n beetje hetzelfde bij Man U. Van Gaal heeft dan ook in 2001 het 'Masterplan' voor de KNVB geschreven, en dat is een, vooral nu, verouderde visie.

Uiteraard horen de buitenspelers gewoon dieper te blijven, het veld groter makend. De halven moeten zich aanspeelbaar maken en inzakken zonodig, zodat de opbouw centraal kan. Wanneer de CV's inspelen, stomen de backs op, maken de buitenspelers ruimte voor de back, en heb je veel man centraal om te combineren, etc.

Daarom heb ik ook zo'n hekel aan de types als Siem de Jong, Klaassen, Dani de Wit, etc. als halven. Die passen in dat KNVB/De Boer gebeuren, zijn geen spelers die je makkelijk van achteruit inspeelt, en makkelijke wegdraaien of iets met de bal kunnen. Moeten bediend worden in plaats van zelf te bedienen.
2 0
Lagasj
Dat Masterplan van van Gaal is nu niet alleen verouderd, het heeft tot de val van het hele Ned. voetbal geleid.
0 0
afcas
inderdaad. en sinds de reactie op dat falen is dat we meer op fysiek moeten trainen geeft mij weinig hoop voor de toekomst. met fysiek kun je niet door een compacte verdediging heen combineren. daar heb je techniek en inzicht voor nodig. fysiek kun je gebruiken in een countersysteem waarbij passes minder nauwkeurig hoeven te zijn of bij het lange halen snel thuis voetbal wat je in engeland nog veel terugziet. maar aanvallend combinatievoetbal levert in principe altijd meer winst op en zeker op de lange termijn.
0 0
trooop
Hier moet ik het toch even voor frankie opnemen. Want pieter zwart vergeet hier voor het gemak een niet te onderschatten factor: wij hadden geen messi.
0 -2
Truth
Bayern wel dan?
3 0
Amp
denk dat hij doelt op een uitspraak van Frank ten tijde van zijn dienstverband bij ajax
2 0
Truth
Oh, aha.... Ja, zulke oude koeien mogen wat mij betreft gewoon in de sloot blijven
0 0
geDaante
Daarom moet je ook altijd heersen en zo goed mogelijk zijn in de kleine ruimte, om beter onder druk uit te kunnen voetballen. Dus zoveel mogelijk techniek, handelingssnelheid, beweeglijkheid en creativiteit in je team. Dus geen brekers voor zogenaamde 'balans' (halen je tempo en accuratesse van het combinatiespel naar beneden onder meer), maar op iedere positie goede voetballers. Niet breken en achteruit lopen en verdedigen, maar collectief naar voren drukzetten.
Bosz deed dat al aardig door Sinkgraven naar de linksback te halen, en Schöne van de rechstbuiten (standaard laffe De Boer/KNVB actie) naar de 6.

En dan uiteraard zo goed mogelijk (aanvallend) combinatiespel en opbouw, waarbij je dus ook halven nodig hebt, die beiden in de bal kunnen komen, en zo actief bezig zijn met helpen opbouwen. Zoveel mogelijk afspeelmogelijkheden creëren door veel beweging zonder bal en ondersteuning, waardoor de CV's makkelijker kunnen inspelen, en ook minder voorspelbaar.

De Boer koos meer voor 'betrouwbare', degelijke spelers, en de meest technische zette hij zo ver mogelijk voorin, om balverlies op het middenveld zoveel mogelijk te voorkomen. Ook deed hij niks aan het verbeteren van centraal opbouwen over de grond en combinatiespel. Dus zeer goede zaak dat hij niet meer bij Ajax actief is. Met hem was Ajax geen steek verder gekomen, alleen het volgende kampioenschap in de eredvisie telde.
4 0
rss-dion
hij deed niks aan combinatie spel en spelen over de grond? Heb jij in een grot gezeten. Afgelopen vrijdag fisher; als we bal door de lucht speelde werd frank razend.

Frank had beleid, gaf lage bedragen uit en speelde met kwaliteit spelers goed voetbal. Toen de jeugd niet goed doorstroomde en je met lage bedragen bleef inkopen, nam het spel idd af. Eriksen werd vervangen door duarte,
Vertonghen door moisainder, anita door schone en ga zo maar door.

Steeds een jasje uit en steeds moet je weer t team op poetsen, dat is fucking moeilijk want we hebben al 4 jaar geen prijs
Ik vermoed hier een zooitje zeikerds die frank alleen herinneren aan ze laatste 2 seizoenen. Opportunisme, onder bosch heb ik ook bagger gezien vandaar dat we ook de titel en knvb mis liepen. Met een combi van geluk en kwaliteit haalde je de finale el , en we zijn weer zo opportunistisch als altijd de polonaise aan t lopen met bosz.

2 -3
Ferd
Je slaat de plank volledig mis. De Boer eiste en kreeg continue spelers van zn eigen verlanglijstje, die pasten in zijn risicoloze kutvoetbal
0 -1
Ajax27
Nee, gewoon nee. ja hij heeft om een paar spelers gevraagd waar heel Nederland toen van verwachtte dat ze in de top van Nederland hoorde. Dat het verschil tussen de top en subtop groot is, heeft ons nu zover gebracht dat we niet snel meer aan binnenlandse transfers denken, uitzonderingen daar gelaten. Verder waren de budgetten veel minder toereikend. Voor een exceptioneel talent werd 6-8 miljoen neergelegd, anders 2-3 miljoen of nog minder. Nu wordt er zonder omkijken makkelijk voor ieder talent 5 miljoen neergetikt en de betere aankopen kosten 10-15 miljoen, of dit jaar zelfs 15-20 miljoen. Bedragen waar we 5 jaar geleden van zeiden dat we dit Nooooooiit meer gingen doen, want we wilden nooit meer een Sulejmani. Gokken op koopjes en piepjonge talenten. Dus ja, de tijden van de boer waren compleet anders. En toch pakte ie veel prijzen. Ik zou m graag weer terugzien.
1 -1
Ferd
Ja, gewoon ja. Hij wilde en kreeg sighthotson, gudelj, duarte, van der hoorn. Voor Sinkgraven werd meer dan 8 miljoen betaald.

De boer wilde spelers om zijn risicoloze spel uit te voeren. Punt!
0 -2
Ajax27
Voor Gudelj mistte we in 2014-2015 kracht en ervaring op het middenveld. We kregen toen vaak het commentaar dat jonge jongens als Klaassen en Bazoer nog te wisselvallig waren, we mistte echte power. Dus toen de keuze moest vallen tussen Gudelj en Ziyech schreeuwde heel Ajax dat het Gudelj moest worden. Want ja, Nouri en Frenkie, de grootste creatieve middenvelders in 10 jaar waren inmiddels 18 jaar, dus die zouden snel komen. Gudelj kwam, maar ineens werd Klaassen erg snel volwassen in zijn spel en ontwikkelde Bazoer zich explosief. Resultaat: 3 vechters op het middenveld, welke soortgelijke types waren. Als we alleen Gudelj hadden gehad met Nouri naast zich en Schone/vd Beek erachter, dan was Gudelj denk ik prima geslaagd. Bazoer idem. Maar dat risico wou Ajax terecht destijds niet nemen.

van Dijk heeft iedereen altijd een matige voetballer gevonden. Niet voor niets dat de top-3 in Nederland evenals engeland of welk land dan ook in hem was gecharmeerd. Van der Hoorn stond bekend als veel groter verdedigend talent dus ook die aankoop was erg logisch.

Duarte is net als Schone gehaald als 12e man, de één slaagt wel, de ander niet, kan ik niet wakker van liggen.

Sinkgraven was een megagroot talent, was ontzettend goed in zijn eerste 2 jaar bij Groningen. Heeft mede doordat er 9 middenvelders rond liepen en vele vele blessures nooit zijn potentie kunnen ontwikkelen. Al heeft ie het als back meer dan prima gedaan, was een verademing aan de linkerkant en verdedigend zag je ook dat ie iedere wedstrijd beter werd.

Sigthorsson... tjah, gewoon een miskoop, maar Bojan heeft ook meer dan genoeg kansen gekregen. Niet alleen hier, maar ook bij tig andere clubs en heeft het nooit waar kunnen maken. Bijna 1000 doelpunten in de jeugd, hij stond in de jeugd ECHT bekend als de nieuwe Messi in tegenstelling tot duizenden andere talenten die vaker de nieuwe Messi werden genoemd. Dus bij gebrek aan beter stond toen Sigthorsson er.

Dus je kan een heel lijstje aan namen noemen, maar als je nog even weet hoe het er toen voor stond en met welke middelen we nieuwe spelers moesten aantrekken, dan zijn de meeste aankopen destijds erg goed te verantwoorden.
0 0
rss-dion
Nee gewoon nee,
T begint al met je geklets over risicoloze voetbal. Hij speelde altijd 4–3-3 , verzorgd voetbal, met idd regels in het veld, iedereen wist wat die moest doen. Jij doet net alsof die 6-3–1 speelde. Je noemt t risicoloos omdat t saai werd. Ajax had vaak 70 procent balbezit de laatste jaren onder frank alleen gebeurde er weinig. En zoals ik al aangaf dat heeft met kwaliteit te maken.

Probeer t je nog 1x uit te leggen
De bedragen lagen lager onder frank.
Hij had nooit een ziyech, neres etc gekregen. Nu neemt ajax meer risico
0 0
RusselWestbrook
De keuzes van de Boer spreken boekdelen. Twee voorbeelden:

In de spits kon hij kiezen tussen Bojan, pingelaar, bal aan een touwtje, fluwelen techniek, fantastisch in de klein ruimte en Sigthtosson, een lompe houthakker met middelmatige techniek en zwak in de kleine ruimte. Het werd Sigthorsson.

Diezelfde Sigthorsson mocht ook weleens linksbuiten spelen, waar ie nog ongeschikter voor was dan als spits.

Op het middenveld kon ie kiezen uit Serero, goed in de kleine ruimte, geweldige first touch, snel en extreem fel op de bal en uit Gudelj, een lompe mooiboy die alleen maar kon beuken en de bal van 30 meter op goal rammen. Het werd Gudelj.

Later had ie daarvoor ook nog Sinkgraven.

De Boer koos, mits ie de keuze had, structureel voor lompe voetballers die niet goed waren in de kleine ruimte, wat toch wel belangrijk is als je tegen tegenstanders speelt die kamperen in de eigen 16. Maakte goed voetbal daarmee compleet onmogelijk.
0 0
Ajax27
Bojan... nergens wat gepresteerd na de jeugd, nergens geslaagd, bij alle clubs en ook bij Ajax tig kansen gekregen om wat te laten zien. Maar het nooit waargemaakt. Prima voorbeeld dus. Bij gebrek aan beter moest toen idd Sigthorsson er staan.

Gudelj, naast Ziyech de meest begeerde middenvelders uit de Nederlandse competitie. Wij hadden Sinkgraven in de winter al als creatieve middenvelder gehaald, met daarachter Nouri en Frenkie die eraan zaten te komen, maar de grootste kritiek was power. Toen we dus voor 2015-2016 konden kiezen uit Gudelj en Ziyech was iedereen ontzettend blij dat we voor power op het middenveld gingen met scorend vermogen, Gudelj.

Dus... behoorlijke onzin die je zit te verkondigen.
0 0
RusselWestbrook
Bojan, van nature een spits stond bij Frankie altijd rechtsbuiten. Die paar wedstrijden dat ie in de spits stond waren gewoon goed tot uitstekend. En Sigthorsson was zéker niet beter.

En wat goed van je, hoe je volledig negeert waar ik het feitelijk over had. Het gaat over de keuzes voor type spelers die de Boer maakte. Hij had Sinkgraven al, hij kon voor Ziyech gaan, maar hij ging voor lompe powerspeler Gudelj. Dat was juist het hele probleem van de Boer, die keuze voor lompe power in plaats van techniek, frivoliteit en inzicht. En die zette hij dan ook nog samen met Klaassen en Bazoer op het middenveld. 0,0 voetbal, alleen maar rennen, vliegen en beuken.

Dat het grootste kritiekpunt van jouw, van de Boer en van het Nederlandse publiek was dat Ajax power mistte, dat was en is het hele probleem. Van Ajax toen en van Nederland nu. We kiezen voor totaal de verkeerde vaardigheden. We spelen voetbal, geen American Football.
0 -1
Ajax27
Heel Ajax en Nederland zeurde om meer power op het middenveld. We hadden genoeg creativiteit maar met alleen creativiteit kom je er niet was destijds de kritiek. We mistte de power op het middenvelder. Gudelj en Ziyech waren toen de beste middenvelders uit de Nederlandse competitie. Doordat we al zoveel creatieve middenvelders hadden werd er juist bewust om Gudelj geschreeuwd door iedereen.

Wat ik niet snap is dat ze na dat debacle niet durfden door te zetten met Frenkie en/of Nouri op het middenveld als creatieve wonders. Ook toen was er veel kritiek, er moest gepresteerd worden en wellicht wilden ze de jonge spelers in bescherming nemen, maar wat Ziyech ook wel/niet heeft betekend voor het team, ik had graag nu al 2 jaar Frenkie zichzelf zien doorontwikkelen.

Klopt niet helemaal wat je zegt, ik denk dat de balans gewoon erg goed moet zijn. Je kunt niet met 3 creatieve (fragielere) middenvelders spelen als het ook nog zoals bij ajax jonge spelers zijn van 18-24 jaar. Net zo goed als je niet met 3 beukers moet voetballen zoals toen met Gudelj, Bazoer en Klaassen.

In mijn ogen moet de balans gewoon goed zijn. Nu heeft het bij Bosz goed uitgepakt dat je iemand met voetbal als 6 neerzet, een voetballende box-to-box met scorend vermogen ervoor en een supercreatieveling ernaast.

Bij een ander Ajax kan het juist weer ontzettend goed werken om 2 creatieve toppers aanvallend te hebben staan, meet daarachter een stofzuiger ala Strootman/Nigel de Jong die alles erachter netjes opruimt, maar voetballend evengoed sterk genoeg is om als aanspeelpunt voor de verdediging te dienen.
0 0
FlyingDutchMan
Thanx, gelukkig zijn ze er nog! Helemaal met je eens :)
0 -2
geDaante
Frank de Boer deed altijd het middenveld zoveel mogelijk mijden over de grond, uit angst voor balverlies. Zette daar het liefst degelijke, 'betrouwbare' spelers neer en minder creatieve, omdat die meer proberen en vaker de bal kwijtraken. Balbezit was voor De Boer domineren, en een manier om geen goals tegen te krijgen. Hij was dan ook meer van in de eerste plaats de nul houden, in plaats van meer scoren dan de tegenstander.

Niet voor niets verviel het steeds in balletjes breed en terug, en doodsaai spel. Eerst speelde hij met de grote rondo; opbouwen via de backs, vrijwel nooit centraal. En als de back de buitenspeler niet kon bereiken, ging de bal maar weer terug, en weer breed, andere flank proberen, en weer terug, etc. In zijn laatste jaar en na zoveel kritiek op het doodsaaie spel, wilde hij het spectaculairder maken. Trustfull kwam erbij, en het was nu hetzelfde spelletje, alleen werd de bal veel sneller en vaker naar voren over het middenveld hoog gespeeld. Weer om het middenveld te vermijden.

De Boer kocht ook spelers van 5 miljoen, zoals Van der Hoorn, Sigthorsson, Gudelj. Daar had hij ook bijvoorbeeld Van Dijk, Pröpper voor kunnen halen. Hij heeft zelf verschrikkelijke spelers gehaald en belangrijk gemaakt. Zette Schöne op rechtsbuiten en Sinkgraven mocht na twee foutjes nooit meer minuten maken op het middenveld. Bosz zet Schöne gewoon op 6, en Sinkgraven op de back. Dat geeft het verschil al wel een beetje aan. Welke selectie De Boer ook had en had samengesteld, geen van allen was een excuus doodsaai voetbal zonder aanvalsdrang en balbezit om het balbezit te spelen. Met ieder team kan je aanvallen, het is maar waar je meer in gelooft.

De Boer werd met historisch lage puntenaantallen steeds kampioen, omdat de concurrentie totaal op hun gat lag. Europees was het werkelijk belachelijk. En veelal uitgeschakeld door consolideren en niet voluit voor de winst gaan met overtuiging.

Bosz zat pas in zijn eerste jaar, en het was meteen duidelijk waar hij heen wilde. Moest ook afrekenen met de verschrikkelijke erfenis van De Boer. Haalde in zijn eerste jaar de EL finale, en zonder druk europees programma en een wat betere erfenis was hij ook wel kampioen geworden.

Bosz was ook niet alles, er mocht wel wat meer combinatiespel in, maar al vele malen meer een Ajax-minded coach dan De Boer, die totaal de Ajax-mentaliteit mist.

Als De Boer gewoon Pröpper had gehaald in plaats van Gudelj, en Van Dijk in plaats van Van der Hoorn, had hij met vrijwel net zo'n sterke basis elf kunnen spelen als Bosz deed.
2 -1
NoPants
Die van dijjk vs vd hoorn discussie is zo krom he. Iedereen zag natuurlijk al lang dat van dijk zó goed was, alleen ajax niet.

Vd hoorn had een ijzersterk seizoen achter de rug, en was een goede aankoop die zich gewoon 0 heeft doorontwikkeld hier. Van dijk speelde al 2 jaar bij celtic en nog steeds las ik hier en op vi vooral dat hij niet zo goed was maar dat de schotse competitie vooral zwak was. Toen ging hij naar southampton, speelde goed, en *DING* iedereen zag altijd al dat hij zo goed was.

Goed van jullie jongens.
1 -2
Restored
Frank de Boer koos altijd voor behoudend voetbal, vandaar dat er wedstrijden waren waar Ajax die eerste 15 minuten de bal achter naar elkaar speelde, nog nooit zulk saai voetbal gezien. Je spreekt je zelf ook tegen als je zegt dat Bosz slechts de el finale haalde door kwaliteit, Frank had met o.a. Eriksen en Vertonghen ook kwaliteit. Beide trainers hebben met kwaliteit goede prestaties geleverd. Besef trouwens ook dat Frank als onderdeel van het technisch hart inspraak had bij de aankopen, o.a. hij koos voor de van de Hoorns, Duartes en Moisanders...Verder, jij zegt dat Bosz geluk had in de EL? Ik zeg dat hij pech had in de eredivisie, als die scheidsrechter had gefloten voor die overtreding op Onana tegen Groningen of als Zoet die bal niet over zijn eigen doellijn had getrokken tegen Feyenoord dan waren we gewoon kampioen geweest, die ene centimeter kost ons het kampioenschap...

Uiteindelijk gaat het er gewoon om waar je voor staat, het behoudende/controlerende voetbal van Frank de Boer of het aanvallende/opportunische voetbal van Bosz. Veel Ajacieden, waaronder ik, identificeren zich meer met het laatste.
0 0
FlyingDutchMan
Beiden hebben wat, maar men doet alsof we onder Frankie alleen maar zaadpartijen hadden..
0 0
Ajax27
helemaal mee eens
0 0
ajaxfan4life82
Heb ik het eigenlijk al verwerkt, rakelen ze het weer op.. Wat een afgang was dat, we hadden geen enkel antwoord op, hoe Salzburg speelde, over 2 wedstrijden.. Jah, dat doet nog steeds pijn..
0 0
Ismael Urzaiz
Frank dacht: ik had vanaf minuut 1 Mikey vd Hoorn naar voren moeten sturen
1 0
El-Dorado
Oeff Frank de Boer.. als voetballer en als jeugtrainer heb ik hem hoog zitten, maar als hoofdtrainer is het huilen met de pet op.
0 0
ajaxrulesz
nationaal gezien deed hij het anders wel behoorlijk goed toch met 4 landtitels, europees gezien was het idd eeen complete fail, mede veroorzaakt door zijn eigen falende aankoopbeleid wat ergens ook wel weer geinig is omdat je dan direct zijn flaters aan het werk ziet.
0 0
El-Dorado
men ziet 4 titels, fantastisch. ik heb ook staan juichen als een gek, natuurlijk! maar het voetbal was pijnlijk en met het spelersmateriaal wat ie tot zijn beschikking had.. daarnaast had de concurrentie het ook echt simpelweg weggegeven.

in europa was het waardeloos.
3 0
ajaxrulesz
Ja, klopt vind het wel grappig dat je zeg met het spelersmateriaal wat had, bedoel je dat het eigenlijk allemaal topspelers waren toch niet hopelijk?. Man wat heeft de persoon bagger binnengehaald voor veel miljoenen ik vond dat hij zijn elftal structureel verzwakte door zijn eigen aankoopbeleid te handhaven. Hij had veel middelmaat tot zijn beschikking wat hem vooral europees in de steek liet..
0 0
El-Dorado
eerste jaar, was behoorlijk sterk.

rest van de jaren was erg mager idd, maar alsnog qua selectie beter dan bijv feyenoord en psv.

oef, zo'n van der Hoorn.. dat ziet een blinde toch.. prima gast maar niks voor ons joh.
0 0
ajaxrulesz
ja van der hoorn een andere parel van frank hahah alhoewel hij nu wonder boven wonder nog altijd bij de eerste 16 zit bij swansea. volgens mij speelt hij daar vrijwel niet maar je ziet dat je met een sterk groot postuur toch alsnog zelfs bij een top competitiei als engeland aan de bak kan komen. Speelt hij daar wekelijks?. Maar het blijft in niks een ajax speler natuurlijk compleet met je eens. ben het met je eens dat selectie alsnog met die verzwakkelingen binnengeaalt door frank wel nationaal gezien een van de sterkste was klopt.
0 0
Cohiba
Wat dacht je van die wedstrijden tegen Bayern München met Makaay.. dat was ook een afstraffing.
1 0
Onpartijdig
De "analyse" van Frank de Boer was korter: 'We hadden een off-day'
1 0
El-Dorado
hoor van een aantal trainers liever geen analyse: frank de boer, marcel keizer, erik ten hag.
0 0
Saanchez
Pfff die afstraffing doet nog pijn. Heb ons zelden zo kansloos zien verliezen, en dat twee keer. Mag zo in het rijtje met de meeste wedstrijden tegen Real.
0 0