'Mentor' Ziyech: 'Hakim is juist de grappigste'

BVeenstra, 13-06-2018 om 15:35, 9916 views, Vice Sports |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Aziz Doufikar, ooit de eerste Marokkaanse voetballer in de Eredivisie en nu werkzaam in een jongerencentrum, heeft een hoge pet op van Ajax-middenvelder Hakim Ziyech. De sterspeler van het Marokkaanse elftal kwam als tiener vaak in het jeugdhonk en bouwde daar een band op met Doufikar.

Ziyech had het in zijn jeugd niet makkelijk. Hij groeide op in een gezin van acht kinderen en veel geld was er niet. Bovendien overleed zijn vader al op jonge leeftijd. 'Zijn broer Faouzi hield hem op het rechte pad. Daarnaast was ik er nog een beetje op de achtergrond. Vooral nadat zijn vader op jonge leeftijd overleed, was het moeilijk voor hem om alles weer op te pakken', vertelt Doufikar, die de pijn van Ziyech goed kon voelen, in gesprek met VICE Sports. 'Mijn vader heeft me nooit profvoetbal zien spelen, en dat doet pijn. Bij Hakim is dat precies hetzelfde.'

Ook nu nog komt Ziyech vaak langs in het jeugdcentrum, dat luistert naar de naam De Meerpaal, voor een potje tafelvoetbal of pingpong. 'Dan zie je die mannetjes kijken: wow, is dat hem echt?', aldus Doufikar, die Ziyech ook nog geregeld spreekt. Over voetbal hebben ze het dan eigenlijk niet. 'Dan gaan we even kickboksen of zo. Ik zeg ook altijd voor de grap dat ik zijn benen breek als hij klaar is met voetballen. Hij zegt dan weer dat ik oud ben. Ik reageer dan dat hij er niet uitziet. Zo gaat dat dan nog wel even door. Mensen zien hem als een serieus mannetje, maar Hakim is juist de grappigste.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Fantastische voetballer maar altijd boosheid en ontevredenheid uitstralen vind ik wat minder. Blijkbaar is de vrolijke Ziyech alleen voor intimi.
0 -3
Maik
Ja op het rechte pad moeten houden en je tijd slijten bij de Meerpaal klinkt hilarisch. Maarja voor een 'mentor' die je privéshit de wereld ingooit voor een beetje aandacht ben je dat vast al snel..Wanneer regelen ze op deze app trouwens eens dat je gewoon in één keer kunt reageren? Schijnt mogelijk te zijn joh, écht waar!
0 -4
BIGB
Het verhaal dat Ziyech een moeilijkere jeugd heeft gehad is al langer bekent, hier heeft hij zelf al over gesproken. Buiten dat is Doufikar totaal niet de persoon ernaar om hiermee te koop te lopen. Ken hem persoonlijk en kan je vertellen dat hij alleen maar het beste wilt voor Ziyech.
2 0
Ajax meister
Waarom porren Marokkanen altijd een veer in elkaars reet? Ik hoor nooit slechte verhalen.
1 -2
DavidFerr
Als je al zoveel kritiek krijgt dan is dat misschien juist wat ze nodig hebben.
1 0
Oliveira
Ik snap ook het kritiek over het feit dat hij als "lastige jongen" totaal niet. Hij spreekt zijn wensen en mening uit en doet daarnaast nooit iets vervelends. Dat mensen zo bekrompen zijn door zijn gedrag als onacceptabel te zien ligt meer aan hun dan aan Ziyech.
3 0
Luie
ik vond het best vervelend hoe die deed na zijn doelpunten de laatste tijd
0 0
ajaxinho
Ziyech, de parel van de Eredivisie.

Hij gaat helemaal los op het WK!
3 0