'Ajax wil na Kluivert en Ziyech stop op leegloop'

BVeenstra, 13-06-2018 om 07:40, 32150 views, Voetbal International |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax wil na de verkoop van Justin Kluivert en Hakim Ziyech een stop op de leegloop. Voetbal International vraagt zich echter af hoe ver de macht van de club reikt. Immers, de langdurige contracten vormen houvast, maar de wil van een speler kan de doorslag geven.

Dat liet Kluivert en ook Davinson Sánchez vorig seizoen zien, toen hij op het laatste moment een transfer naar Tottenham Hotspur wist af te dwingen. Van de huidige selectie staat bijvoorbeeld Matthijs de Ligt open voor een transfer naar een Europese topclub. Zo duikt zijn naam steeds vaker op bij Engels landskampioen Manchester City.

Ook over Frenkie de Jong zijn er twijfels. Ondanks dat hij het laatste deel van het seizoen moest missen door een blessure is er volop interesse voor het talent. Zo hoopt FC Barcelona hem snel te kunnen strikken, al is het maar om concurrenten Bayern München, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund voor te blijven.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MosesD
Goed, net uit betrouwbare bron: De Ligt en de Jong voor rond de 100 mio naar Barca. Onduidelijk of er verhuur overeenkomst in zit. Veel werk te doen voor Overmars die vakantie viert op Curacao. Ach ja, tijdens de belangrijkste vakantie in het jaar voor de club, moet kunnen......
1 -1
chrisjuhhh
Overmars gaat altijd in september op vakantie .

Ander gerucht Zoet willen ze als cillissen weg gaat
0 0
El-Dorado
Vraag me toch echt af waar de versterkingen zijn en of ze uberhaupt wel komen. Die paar spelers die aangekocht zijn heb ik in ieder geval geen vertrouwen in. Labyad kan heel misschien nog wel verrassen.

Of gaan we nu voor de tweede kampioenschap van Jong Ajax op rij?
1 -1
Michels
Het grote geld begint nu echt het voetbal kapot te maken
0 0
Jos1983
Kansloos, als deze bedragen worden geboden, salarissen worden betaald in Engeland, Spanje, Duitsland en Italie dan is het uitgesloten dat AJAX bepaald of een speler wel of niet blijft.. Enige wat je kan doen is het maximale uit de deal halen en hoofdstuk afsluiten. Erg sneu dat het inmiddels zo werkt in de voetballerij, dat als jongens 20 wedstrijden in AJAX 1 spelen weg gehaald worden..
PSV en Feyenooit hebben hier veel minder last van, die raken haar sterren aan de straatstenen niet kwijt.. Wel een mooi compliment alleen koop je daar niks voor
0 -1
RoodWit
Doorpakken nu, tijd om de selectie te versterken, nieuwe seizoen staat om de hoek.
1 0
trodat4030
Nou, als er mooie biedingen komen voor Kristensen of Orejuela, lekker accepteren en een feestje geven! Geef TH gewoon niet de kans om ze op te stellen, want geheid dat ie t gaat doen..
2 0
El-Dorado
ja maar Kristensen brengt zoveel dynamiek..
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik hoop alleen dat Ajax nog ziyech even kan behouden tot na het wk.
Als ze hem nu de deur uit doen gaan ze zichzelf voor de kop slaan. Denk dat hakim een van de smaakmakers gaat worden van het wk.
Voor hemzelf is het ook beter, er komen veel mooiere clubs langs.
0 0
Leviathan
Ik denk dat hij ook wijs genoeg is om eerst naar t WK te gaan en geen contact over een transfer wil hebben.
0 0
Gaxte
Wanneer Kluivert en Ziyech weggaan, spreek je nog niet over een leegloop. Een leegloop is toch eerder wanneer 5 a 6 belangrijke spelers vertrekken.

Ondanks dat Ziyech een belangrijke speler is, denk ik dat Ajax het goed doet als alleen deze 2 spelers vertrekken.
Dat betekent in ieder geval dat Onana, de Ligt, Frenkie, Donny, Neres en Dolberg behouden blijven.
Laten we vooral daarop hopen...
1 0
El-Dorado
yup, maar het is gewoon belachelijk voor woorden dat men zegt nog 1 jaar blijven! wat nou 1 jaar, nog 2 a 3 jaar man! Veel te jong om nu al die stap te maken. Presteer maar is continue, dan praten we verder. Oja er is geld, weg zijn ze.
0 0
Rdk1983
Prima! Dan moeten ze nu gewoon niemand meer verkopen. Ook al bieden 500 miljoen. Heel simprl. Niet gaan doen alsof iemand niet te houden is, contract is een contract.
0 0
chrisjuhhh
Het is gewoon simpel .
Ajax wil klaar zijn voor dat er gestart word en er zullen nog wat dingen gebeuren , maar verkoop niet of er moeten zulke idioten bedragen betaald worden en de spelers zelf willen weg dan is het iets anders , maar niet voor 50 of 60 miljoen in 5 termijnen .
Volgend jaar zijn deze spelers er ook nog enkel 1 jaartje ouder en wijzer .
0 0
gras
Fifa heeft net nieuwe plannen omtrent transfers aangekondigd. Ben benieuwd wat deze witte boorden mafia er voor over heeft om relatieve kruimeldieven als Raiola aan te pakken.

Voor Ajax gaat er sowieso niet veel veranderen totdat er iets wordt gedaan om de macht van de spelers in te perken.
1 0
RusselWestbrook
Lieden als Raiola aanpakken is simpel: alle kosten voor de agent zijn voor de speler zelf.
2 0
gras
Dat heb ik eerder ook al voorgesteld, maar in feite verplaats je water naar de zee. De speler zal mogelijk meer geld vragen, om zijn waarnemer te betalen.
1 0
RusselWestbrook
Dat zou kunnen. Maar het kan net zo goed dat spelers iets kritischer worden op de eisen van hun agents als ze het zélf in hun portemonnee voelen wanneer hij 20 miljoen ofzo in zijn zak stopt.
1 0
chrisjuhhh
Juist dit ja .

Want in 1e instantie wil de zaakwaarnemer elk jaar de speler verkopen ( Balotelli) en als de speler zoals jij zegt ,zelf moet betalen hikken ze anders .
0 0
AjaxLegends
Ja ze willen ook liever geen spelers verkopen.
Van der Sar blokkeert zelfs de transfer van Kluivert las ik in een eerder bericht.

Ik denk dat die gasten beter gewoon hun mond kunnen houden dan zichzelf met mooie intenties schoon te wassen.
4 0
chrisjuhhh
Omdat de journalisten dit roepen neem jij het aan dat vd Sar dit zegt ?

Ajax wil niemand kwijt meer naar Ziyech klaar punt uit en wat de speler wil bij langdurige contracten is niet van toepassing .
Contract is een contract dat getekend is door beide partijen en elke speler die ervan af wil doet dat voor geld en niet voor wat dan ook alleen GELD !
1 -1
NouridolbergNeres34
Niet alleen moet je deze jongens bij elkaar zien te houden er moet ook nog heel wat bij komen wil je die vCL doorgaan komen. CV, middenvelder, linksbuiten alle 3 voor de basis. Dus geen bankzitters of spelers voor de toekomst.
1 0
Marcoryn
Zoveel goeie spelers en toch al jaren geen prijzen. Het geeft je te denken.
Tijd voor een trainer die er een geoliede machine van weet te maken.
3 0
El-Dorado
Bosz, enige NL trainer die het in zich heeft (naar mijn idee).
0 0
grannig mokum1
Die had ook gefaald met ajax, ook geen 1 prijs gewonnen
0 0
El-Dorado
toch wel voetbal een stuk aantrekkelijker gemaakt finale EL

men keek weer naar uit om Ajax te zien spelen
0 0
PJK54
Het is toch al jaren bekend dat Ajax van een topclub een opleidingsclub is geworden en ja daar komen bepaalde spelers voor 1 á 2 jaar en verdwijnen, voor veel geld, dan naar buitenlandse clubs waar ze de bank warm mogen houden. Het mag toch duidelijk zijn dat "clubliefde" alleen nog in boeken voorkomt maar bij de clubs totaal niet aanwezig is.
Helaas kan Ajax niet meer opboksen tegen clubs of kan ik beter zeggen "speeltjes" van de rijken in de wereld die spelers alleen maar kopen voor de heb en om de concurrentie af te troeven. dus moeten ze roeien met de riemen die ze hebben en proberen er zoveel mogelijk geld uit te halen.
0 0
Duif63
Internationaal gezien heb je natuurlijk volkomen gelijk, maar nationaal moeten we Psv en Feyenoord met een beter beleid mijlenver voor kunnen blijven.
1 0
MosesD
Precies. Dat moet eigenlijk vrij eenvoudig zijn met goed beleid.
2 0
ajax4ever01
Het zal wel weer een kloteseizoen gaan worden.
3 -1
Ajacied33
Zolang TH er zit blijft het gewoon kut en voelt het bij mij als verloren tijd. Maar ik laat me graag verrassen. Ben altijd positief, alleen over TH kan ik dat niet zijn
3 -1
ram
Eens. Ik heb nog nooit zo weinig vertrouwen gehad in een trainer. Dit is in mijn ogen gedoemd te mislukken. Ten Hag past niet bij Ajax en ligt volgens mij niet goed bij de spelers. Ook qua presentatie gaat hij continu af. Ik voorspel wederom een kutseizoen.
1 -1
AdK
Met zo’n laag verwachtingspatroon kan het alleen maar meevallen dus?
1 0
RusselWestbrook
Dan ben je dus niet altijd positief.
1 0
MosesD
Dat er zoveel voor je spelers wordt geboden, tja dan wordt het lastig. Maar Ajax kan natuurlijk wel wat pro-actiever handelen. Zeker als je geld genoeg hebt. Je kan er vanuit gaan dat naast Kluivert en Ziyech en nog twee misschien wel 3 basisspelers vertrekken. Je hoeft dus niet te wachten totdat dat wereldkundig gemaakt wordt. Nogmaals, pro-actief heet dat. Labyad en Schuurs zijn vooralsnog niet goed genoeg voor de basis. Over Bandé heb ik grote twijfels. Dus een buitenspeler (wellicht beter zelfs 2), een creatieve middenvelder (wellicht beter zelfs 2) en een centrale verdediger (wellicht beter zelfs 2) en dan niet eindeloos wachten op Magallan. En last but not least, de termijn voor het verlengen van je seizoenkaart zetten op 1 juli ipv 1 juni. Dit is natuurlijk heel handig van Ajax, maar ik vind dat de supporters wel iets meer zicht mogen hebben op wat voor een elftal er staat. Transparant en eerlijk heet dat.
3 -1
DavidFerr
Wij hebben al 4 buitenspelers (Neres, Bande, Labyad en Cerny) voor het eerste. Dus ik snap niet dat jij nog 2 buitenspelers erbij wilt gaan halen.

Verder hebben wij tot nu toe 3 spelers gehaald en wil jij er nog mogelijk 6 extra spelers bij halen, dat is bijna een elftal.

Kom op, wij willen toch geen club worden die alleen maar koopt?
0 -1
MosesD
Bandé is (nog) niet goed genoeg voor de basis. Als hij dat überhaupt gaat worden... Labyad is geen buitenspeler, meer een middenvelder. Cerny is niet goed genoeg. Je zag dat de laatste stap voor hem (bijna) te moeilijk was. Komt bovendien terug van blessure. Twijfelgeval dus. Hou je alleen Neres over als onomstreden buitenspeler. Daarnaast kan je vanuit gaan dat Ziyech vertrekt. Die moet dus vervangen worden. De Ligt en/of de Jong gaan mogelijk ook. Dan heb je dus creatieve middenvelders nodig en ook twee centrumverdedigers. Er zijn vermoedelijk straks van de eerste 14 spelers een stuk 6 vertrokken, tja dan moet je inderdaad spelers halen, want het elftal moet wel van een bepaalde kwaliteit blijven. En anders ga ik wel naar O19 kijken. En pro-actief handelen dus, het is niet zo dat Ajax eerst moet verkopen. Als je leeggeroofd wordt, dan ontkom je er niet aan dat je spelers van buitenaf moet halen.
1 -1
DarkChild
Hoewel ik het met dat eerste eens ben, is dat laatste natuurlijk niet zo. Ajax hoeft helemaal niks, je bent als consument toch zelf verantwoordelijk voor een beslissing wel of geen seizoenkaart te nemen?
Wat je daarin laat meewegen is voor eenieder en voor eenieder anders, persoonlijk zou ik kijken naar hoe het hiervoor ging onder de huidige leiding. (das ook een van de redenen dat je mij niet in de Arena zal terugzien, tot de grap van de veel te lichte voetbaljongens voorbij is.) Ik ben er dus over maximaal een jaartje wel weer ;)
1 0
MosesD
Tja, ik heb 'm dus wel verlengd. Wellicht voor de laatste keer. Deze ex-voetballers bakken er maar weinig van. Maar als ze supporters tot 1 juli de kans geven hebben die wel een objectiever en realistischer beeld.
2 0
RusselWestbrook
Je bent natuurlijk ook best wel een beetje een debiel als je je seizoenskaart verlengt met de verwachting dat alle toppers wel zullen blijven en Ajax wereldspelers aan gaat trekken. Dan heb je de afgelopen 30 jaar echt niet opgelet en leef je in een bubbel.
0 0
DarkChild
Maar das een beetje het probleem. Supporterschap is een gevoel, maar er zit bij een BVO natuurlijk een zeer grote commerciele factor aan vast. Als je het heel klinisch bekijkt is supporterschap een keuze, of nog veel harder een zelfverkozen verzinsel.
Ajax 'hoeft' niks, anders dan jou pakweg 17 keer toegang geven als je een seizoenkaart neemt. En of zij nou tot 1 juni de kans geven of tot 1 april, enige waar Ajax over hoeft na te denken is, hoe krijg ik zo veel mogelijk mensen in de Arena.
Meer transparantie zijn ze ons niet verschuldigd.
0 0
Ruff Rhythim
Er was anders wel een tijd dat Ajax snapte dat Ajax voor de supporters is en niet andersom. Zoals het hoort.

Maar die gedachte is verdwenen op het moment dat ze in de ArenA gingen spelen.
0 0
MosesD
Je doet bijna alsof Ajax geen voetbalclub is. Supporters zijn enorm belangrijk en daar tegenover is transparantheid wel iets wat de club hen verschuldigd is. Nee, het hoeft niet, maar op die manier krijgt de club natuurlijk wel de rekening daarvoor gepresenteerd. En reken maar dat men dat echt niet wil.
0 0
gras
Dat is wel een erg beperkte kijk op het instituut BVO.

Een BVO bestaat bij de gratie van kijkcijfers en publiek. Een BVO is alles verschuldigd aan die relatie. Dat je daarmee niet je oren laat hangen naar opportunistische geluiden is iets anders. Maar zonder draagvlak en identiteit, geen bestaansrecht. It's simple.
0 0
DarkChild
Dat is wat ik zeg: enige waar Ajax over hoeft na te denken is, hoe krijg ik zo veel mogelijk mensen in de Arena.

Als ze dat lukt door de termijn op 1 juni of 1 mei te zetten is dat hun recht en keuze. Net zoals dat het voor de consument is om wel of niet op dat aanbod in te gaan.

Dat is altijd het spel.
0 0
gi0vanni
We moeten maar hopen dat de nieuwe jongens er gelijk staan. Ene Onana en Dolberg stonden er tegen alle verwachtingen gelijk. Rondom Onana waren de meeste twijfels en men vroeg zich af waarom Ajax geen nieuwe keeper had gekocht en waarom Boer niet in de basis stond. Plus na het vertrek van Milik mocht voor de komst van Traore ene Cassierra het proberen en dat ging toen best aardig. Maar niemand had verwacht dat Dolberg Traore naar de zijkant zou verdrijven.
0 0
PJK54
Ik denk dat Marc Netto geen domme jongen is en al lang een lijstje heeft met spelers die ze graag willen alleen gaat het om de prijs want Ajax laat zich gelukkig niet meer het vel over de oren trekken zoals in het verleden wel gebeurd is.
0 -2
Duif63
Ach, we weten al jaren wat de stoere praatjes van van der Sar en Overmars waard zijn. Helemaal niets. De meeste seizoenkaarten zijn al verkocht, dus de uitverkoop kan weer beginnen. Zo voorspelbaar dit duo.
6 -6
Danos
Voor die bedragen?? Gewoon verkopen met de voorwaarde dat je ze dit seizoen nog huurt.
Veel meer ga je echt niet krijgen voor een speler uit Nederland laten we reëel blijven.
Nu zijn ze nog hot maar daar gebruik van over een jaar is de kans eerder groter dat ze minder waard zijn dan meer.
1 -6
Jan Doedel
Zal mij benieuwen eerlijk gezegd
0 0
Doink
Logisch dat Ajax dit wil... maar aan de andere kant als er flinke bedragen worden geboden hou je het ook niet tegen. Daarbij neem ik aan dat ze direct handelen mochten er meer verkocht worden zoals Onana.. de lijstjes liggen toch klaar ....
0 -3
Duif63
Ajax en lijstjes... Kristensen, Orejuela, Johnsen, Krul. Dat soort namen staan op Marc z'n lijstje.
1 -3
Jan Doedel
Dat mogen we toch hopen
2 0